Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#114280) blueboi69 válasza Bujdy81 (#114277) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Menni megy, csak nem mindig fűt a 6kW-al! Viszont nekik a komplett fogyasztásuk kb 12MWh évente. Ebben benne van az áram amit egyébként is használnak, benne van a bojlerről a HMV és a fűtés. Klímájuk nincs.

Így nem lehet élni, hogy csak olyan dolgokat vásárolsz, ami számszerűleg hozza a pénzt vagy megtérül. Elmegyek ide a közeli erdőbe és a kidőlt fából vágok magamnak, kutya nem szól érte. Az, hogy valaminek van élvezeti értéke, a megnyugvás, hogy nem csak a villanyra támaszkodunk, mint egyetlen fűtőforrás (az, hogy marad a gázkazán egyelőre ez a napokban döntődött el általam), hanem ha minden bekrepál, akkor sem fagyunk meg, ez ad egy biztonságérzetet, amit nem tudsz számszerűsíteni.
Azért dolgozom és keresem a pénzt, hogy elszórhassam élvezeti értékekre és ne csak számolgassam, hogy ez hány forinttal térül meg és pontosan mennyi év múlva.
Más meg elissza vagy szerencsejátékon elbukja a fél házat, ez meg olyan dolog, ami hasznos és maradandó, növeli a ház értékét és jól néz ki a nappaliban is. Ha úgy vesszük az ülőgarnitúra volt a kandallóval egy szinten, a nappali bútor sem volt olcsó, ez is egy dizájnelem, ami még hasznos is.
A világ nem ennyire fekete vagy fehér. Nyilván kidobni a pénzt a pénzt folyamatosan nem szeretem, ezért is gondoltam újra a villanykazán dolgot és ezért is kerül be még egy klíma amivel tudunk hatékonyan fűteni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.