Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#107555) -NoVa- válasza Jahno (#107550) üzenetére


-NoVa-
addikt

Azért ne csak a marketingből ítélj, egészen jó mérnöki gárdát rángattak össze mindenfelől, csak a PR tolja kissé túl a kokaint. A Toyotás ügyben is volt pedálinfo log blackboxból, amiből látszott, hogy a rendőr minden rutinja ellenére egy hirtelen kattanás miatt a gázra lépett a fék helyett, majd nem bírálta felül magát, hanem pánikból még erősebben taposta gázt, újra és újra. Pszichológiai magyarázat is akad mögötte, miért és hogyan blokkol le az agy ilyenkor, bárkinél véletlenszerűen előfordulhat hasonló.
Két következménye lett. Az egyik a PR, a Toyota úgy döntött, hogy valamit kell csináljanak, hogy a vásárlói bizalom helyreálljon, mert amúgy igen erős érzelmi hatása van a weben elérhető hangfelvételnek, és egy multi arroganciájának tűnne, ha ezután előállnának, hogy az autó márpedig jó volt, azt csinálta, amire a sofőr utasította. Na ebből lett a szőnyegvisszahívás.

A másik következménye az USA rendőrségi vezetéstechnikai oktatás módosítása lett, ahol kifejezetten felvették ezt az önellenőrzést is a beépített rutinba, tanítják már őket erre, mert belátták, hogy ha ritka is, de megeshet.

Sokan hajlamosak a bal/jobb oldalt összekeverni pánikban. Sima ráfutásos koccanás után többször nagy gázzal újra ütközés, amikor erőből újra és újra beletapos a "fékbe", és hasonlók leginkább, de sógornőt is láttam már hirtelen padlógázt nyomni, mikor egy kutya kiugrott az útra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.