Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133601) pungora96 válasza krealon (#133599) üzenetére


pungora96
tag

Nincs szóköz és az smb v1 is be van kapcsolva. Mindenen működik csak az asztali gépemen nem :(

(#133602) féldekás válasza pungora96 (#133601) üzenetére


féldekás
aktív tag

Sziasztok!
A rendszerem nem akarja megnyitni az alkalmazásokat, ha rámegyek azt írja: "A ... már fut, de nem válaszol. A régi ... folyamatot be kell zárni az új ablak megnyitása előtt."
Konkrétan semmi sem fut.
Illetve a keresésnél és a gépházban folyamatosan csak tölt, még a frissítőközpontot sem tudom megnyitni.
Tudtok erre valami megoldást?
Előre is köszönöm!

(#133603) féldekás


féldekás
aktív tag

Az előző kérdés nem fontos, mert újratelepítés előtt állok.
2 Windows-t szeretnék használni, 3 merevlemez van a gépemben.
A fő rendszer jelenleg jó, a másodlagoson van a hiba.
A fő rendszer egy 240GB-os SSD-ből és egy 1TB-os HDD-ből áll. Ez így rendben van.
A másodlagos rendszer 1db 120GB-os SSD-ből áll.
Hogyan tudom megcsinálni, hogy a 2 rendszer ne lássa egymást, ne nyúljon bele ide-oda a defender, meg a többi program, jelenleg sztem ez okozta a hibát is, hogy összeakadt a 2 rendszer.
Csak a Boot Menuből lehessen választani, hogy melyiket indítnám éppen, de a fájlkezelő ne lássa a másik rendszer.
Hogyan tudom ezt megcsinálni?
Vagy ez kivitelezhetetlen, ha egy időben benne van mindhárom meghajtó?

[ Szerkesztve ]

(#133604) ddmb


ddmb
aktív tag

Van egy súlyos gondom... Céges laptop, amin admin vagyok, viszont a cégben szigorú policyk vannak. Például a Store tiltva van. A windowsom egy 64bites Enterprise N. Nemrég frissítettem 1909-ről 20H2-re, és sajnos sok videót nem tudok lejátszani azóta. Gondolom a Media Feature Pack hiánya miatt... Offline downloadot már nem látok ezen a linken. Amikor az Apps & features -> Optional features -> Add a feature -> Media Feature Pack -> Install dologgal próbáltam mindig elszállt Install faileddel -- gyanítom azért, mert a Store nálunk tiltva van. Erre valaki tudna valamilyen megoldást? A suportosok elküldtek ezzel:

Standard configuration settings are that the Microsoft Store is blocked per default for all users.
So in this case we are not able to install any more options.

Mivel admin vagyok a gépemen, ezért tudok programokat installálni, szóval ha valahogy meg tudnám szerezni a Feature packot 20H2-re, akkor azt fel tudnám nyomni...

[ Szerkesztve ]

(#133605) tordaitibi válasza féldekás (#133603) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

MBR-nel a biosba valasztasz, efinel ez magatol ertetodik A telepites elott hardveresen kiveszed, vagy biosba tiltod a masik lemezt. Miutan ez megvolt, az A windoswba a Lemezkezelobe levalasztod a B windows lemezt es forditva. Igy magatol nem fogja a masikat felcsatolni, igy betujelet sem kap, nem latja.
Ha maximalista vagy, az A win telepitese utan ezt az egesz lemezt biosba disable, masik lemez engedelyez, B win telepit es utana amelyik kell az enable bios szinten. Igy maradhat a fast startup is mindket rendszeren, de csak ha nem lesz kozos adatlemez. Egyaltalan nem latjak egymast.
Gondolom a masik az vesztartaleknak kellene.

[ Szerkesztve ]

(#133606) King Unique válasza féldekás (#133603) üzenetére


King Unique
titán

Ha teljesen elszeparált telepítés a cél, akkor a telepítés idejére akár le is lehet tiltani a BIOS/UEFI-ben a másik rendszermeghajtót, vagy ha nincs ilyen opció, akkor fizikálisan eltávolítani, erről is volt szó nemrég. Majd aztán indításnál a gyors bootmenüben lehet választani egyik vagy másik OS-t tartalmazó lemez/bejegyzés közül és úgy bootolni egyiket vagy másikat.
A fájlkezelőben csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg, ahol ha az a cél, hogy a másodlagos W10 fájlkezelőjében ne jelenjenek meg az elsődleges rendszer partíciói, akkor értelemszerűen a meghajtóbetűjel elvétele a megoldás, esetleg a lemezt/partíciót rejtetté tenni, stb. De ettől még nyilván "látja", érzékeli rendszerszinten egyik Windows a másikat, max. pl. el lehet rejteni a kötetet, hogy a fájlkezelőben nem jelenjen meg.
+ Ha már dual boot és nincs közös boot menü (Metro Bootloader) benne mindkét W10 indítóbejegyzésével, akkor javasolt lehet mindkét W10-nél kikapcsolni a gyorsindítást, az esetleges lemez inkonzisztencia, "összeakadás" elkerülése végett.

[ Szerkesztve ]

(#133607) pungora96 válasza pungora96 (#133601) üzenetére


pungora96
tag

Megoldódott!
Registry editorban a Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters helyen a AllowInsecureGuestAuth értékét 1-re állítottam és működik. Nem értem eddig miért nem problémázott ezzel, de az a lényeg most jó. :DD

(#133608) TXT válasza King Unique (#133591) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom :R

S ami Hardverapron kaphato 2-3e Ft-ert jogtisztanak irt OEM es RETAIL Windows 10 Pro-k, azok valoban jogtisztak, megvehetoek es felhasznalhatoak teljesen legalisan? :U

(#133609) King Unique válasza ddmb (#133604) üzenetére


King Unique
titán

How to Download and Install Media Feature Pack for N Editions of Windows 10

Mint a linkelt útmutató is szemlélteti, N kiadásoknál 1909-es verzió óta a gépházban az opcionális szolgáltatásoknál lehet hozzáadni az MFP-t, nem manuális letöltéssel és telepítéssel, mint a korábbi verzióknál. Ami normál esetben nyilván gond nélkül működik is. Az hogy céges környezetben milyen akadályozó tényezők vannak, mik vannak letiltva csoportházirend szinten stb., az már egyéni probléma, ami ügyben értelemszerűen a cég rendszergazdájánál, ottani IT supportnál kellene érdeklődni, tőlük várni a megoldást, szükség esetén akár engedélyeztetni a Store-t, stb. Ahol ha már céges laptop és munkaeszköz, akkor ugye az elsődlegesen nyilván arra való, nem pedig egyéb célú videólejátszásra és filmnézésre amihez adott lenne a saját, privát laptop / asztali PC, gondolom pont emiatt is nem véletlenül telepítettek a cégesre N-es kiadást. :B

[ Szerkesztve ]

(#133610) gabber01 válasza TXT (#133608) üzenetére


gabber01
addikt

Röviden? Nem.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#133611) King Unique válasza TXT (#133608) üzenetére


King Unique
titán

Volt már szó itt erről többször is, nemrég egy másik esetnél is le lett írva és linkelve újra, hogy az egyéb forrásokból való licencek, termékkulcsok milyensége felől nyilván az azokat árusítóknál kellene érdeklődni nem itt próbálni kitalálni vajon lehet, aztán honnan javasolt biztosan jogtiszta licencet vásárolni, használt szoftverlicencnek milyen feltételeknek kell megfelelni, stb. Ahol a 2-3 ezres ár egy Pro, meg pláne Pro Retail termékkulcsért nem feltétlen reális, sejthető hogy milyen lehet az... Illetve ha már olcsó termékkulcs és hardverapró, akkor pl. az ebben a hozzászólásban linkelt forrás és az ottani árak inkább lehet okésabb, aztán hogy ténylegesen mennyire, az már más dolog. Meg ugye el kellene dönteni, hogy most csak egy olcsó termékkulcs kell otthonra az aktiváláshoz, vagy olyan termékkulcs és licenc, ami biztosan jogtiszta, mert ugye nem feltétlen egy kategória a kettő, illetve árban sem.

[ Szerkesztve ]

(#133612) gabber01 válasza King Unique (#133611) üzenetére


gabber01
addikt

Én ezzel kapcsolatban pl. azt nem értem, hogy komoly, megbízható boltoknál 45-50000 környékén van pl. egy Win10Pro. Ehhez képest a Microsofttól közvetlenül 80000!
Ezt így mégis hogy?

[ Szerkesztve ]

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#133613) King Unique válasza gabber01 (#133612) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk úgy, hogy azoknál a boltoknál, webáruházaknál az olcsóbb Pro lehet csak OEM kiadás, vagy még olcsóbban használt szoftverlicenc, meg ugye ki tudja honnan szerzik be... Amit a Microsoft árul, az meg új (nem használt szoftver) és Retail kiadás, ami nem meglepő ha drágább. Aztán ugye ez a komoly, megbízható bolt Windows 10 licenc szempontjából pl. a hivatalos viszonteladók, nem szimplán xy neves webáruház.

[ Szerkesztve ]

(#133614) gabber01 válasza King Unique (#133613) üzenetére


gabber01
addikt

Hát igen, OEM-nek írják végülis. De rosszul tudom, hogy az olyat kizárlóag csak előre telepítve, előre összeállított konfigurációkon lehetne értékesíteni?

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#133615) King Unique válasza gabber01 (#133614) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben igen, de ez EU jogalap értelmében akár az OEM is továbbértékesíthető használt szoftverként, pont ezt használják ki.

(#133616) ddmb válasza King Unique (#133609) üzenetére


ddmb
aktív tag

Mindenkinek a közelemben N-mentes windowsa van, csak nekem rakta fel az az átok az N-t... azóta már szerencsére kidobták :D a hagyatékát viszont én nyögöm. Most ezt hogy a "Store tiltva van" dolgot hogy kell elképzelni? Ideiglenesen tudnák nekem engedélyezni, csak ennek a packnak az installálása erejéig? Vagy ezt technikailag nem lehet megoldani? Ez a tiltás userra vonatkozik vagy az egész networkre/domainra?

[ Szerkesztve ]

(#133617) féldekás válasza tordaitibi (#133605) üzenetére


féldekás
aktív tag

Sikerült, köszi! Neked is King Unique. :R
A telepítéskor fizikálisan eltávolítottam egyiket, majd másikat.A meghajtó betűjelet elvettem, illetve a gyorsindítást kikapcsoltam mindkét lemezen.
Alapértelmezetten az elsődleges rendszerem bootol, a másodlagosat a boot menuben választom, ha éppen az kell.
Így gondolom megfelelő. Kiiktattam a hibalehetőségeket?
Ma volt egy frissítési hibám: múlt heti H2-es frissítést akartam telepíteni, de hibakódot dobott: 0x800f081f
Ez alapján lehet valamit tudni?
Vagy pár naponta próbáljam meg újra frissíteni?

[ Szerkesztve ]

(#133618) King Unique válasza ddmb (#133616) üzenetére


King Unique
titán

How to Allow or Block Access to Microsoft Store App in Windows 10
How to Enable or Disable Microsoft Store Apps in Windows 10

Beállítható csoportházirend és registry szinten is az engedélyezés / tiltás, ahol értelemszerűen megnézed esetedben mi a helyzet, szükség esetén módosítod, vagy ha nincs hozzá jogosultságod, akkor meg a céges IT-hez fordulsz, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#133619) gabber01 válasza King Unique (#133615) üzenetére


gabber01
addikt

Az rendben van, hogy tovább értékesíthető. Viszont mivel előre összeállított konfigon előre telepítve kellene először értékesíteni, ezért utána mivel lényegében az alaplaphoz kötött lesz ez a licensz, ezért hiába lehetne elviekben használtként eladni, ugyanúgy csak ezen az eredeti hardveren lehetne csak használni.
Akkora katyvasz ez az egész, hogy nem csoda hogy az emberek a pár ezres verziókhoz fordulnak.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#133620) ddmb válasza King Unique (#133618) üzenetére


ddmb
aktív tag

Elnavigáltam a Store-hoz, és a jobb oldali panelban minden "Not configured" állapotban volt. Átraktam a Disable all apps from Microsoft Store-t Enabledre, és a Turn off the Store application-t Disabledre, de ugyanúgy nem sikerült felrakni a Media Pack-ot. Újra kell indítani a gépet ezekhez a dolgokhoz?

(#133621) féldekás válasza King Unique (#133606) üzenetére


féldekás
aktív tag

A Windows Defender nem szól így bele, hogy a másik rendszeren mi a helyzet?
Ha csak a kötet betűjelét távolítottam el.
Ugye mindkettőn fent van a defender, csak nem szeretném, ha valami programot az egyiknél a kivételekbe teszek, azt a másik eltávolíthassa.

(#133622) King Unique válasza gabber01 (#133619) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyárilag W8/8.1/10 rendszerrel előtelepített hardver (pl. laptop), azoknál van technikailag ahhoz között UEFI OEM Key, W7 esetében csak matrica a termékkulccsal, sőt több helyütt pont W7, 8.1 termékkulcsokat is adnak olcsón a W10 aktiválásához. + A W10 esetében akár OEM licencnél is megoldható az újraaktiválás hardvermódosítás után, bár ez a korábbiaknál is megoldható volt telefonos automatán, ügyfélszolgálaton keresztül.
Igen, lehet kissé katyvasz, meg ugye az EU is jobban akarta tudni magánál a Microsoftnál hogyan lehet és kell a Windows licenceket értékesíteni... Aztán ugye vannak érdekes esetek, lásd pl. az előbb linkelt webáruháznál használt szoftverként hirdetett nem működő termékkulcsok (példa), stb. :D Ha valaki a reális ártól eltérően nagyon olcsón akar termékkulcsot venni, akkor az nem feltétlen csak az előbbi, illetve a bőség zavara és az esetleges tájékozatlanság miatt szokott lenni, hanem mert alapból minél olcsóbban akarja megúszni, de azért ott is lehet egy határ mi az még oké lehet és mi az ami már gyanúsan olcsó, sőt arról ugye pont nemrég volt hír, hogy egyes országokban már szankcionálják az utóbbit, amire elvileg akár hazai szinten is lehet esély előbb-utóbb. :))

[ Szerkesztve ]

(#133623) King Unique válasza féldekás (#133621) üzenetére


King Unique
titán

Azzal, hogy eltávolítod a kötet betűjelét, vagy akár offline állapotba helyezed ha eleve másik meghajtó, azzal nyilván nem lesz csatolva a rendszerben, azaz elvileg a Defender sem tudja átvizsgálni a rajta lévő fájlokat.

(#133624) King Unique válasza ddmb (#133620) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnyitod a Store-t, akkor látszik, hogy blokkolva van-e, vagy sem. Ha igen és nem csoportházirend szinten, akkor egyéb módon, ami ügyben a helyi IT supportnál kellene újra érdeklődni, mint már említve volt. Meg ha mindenki másnak normál kiadás van telepítve, akkor kérni, hogy neked is olyat telepítsenek az N-es helyett, ahol az utóbbinál eleve el kell játszani minden funkciófrissítés után újra az Media Feature Pack telepítését.

(#133625) féldekás válasza King Unique (#133623) üzenetére


féldekás
aktív tag

Köszi :R

(#133626) ddmb válasza King Unique (#133624) üzenetére


ddmb
aktív tag

Amikor a menüpontok "Not configured"-on voltak, akkor azt az ablakot dobta ki, amit linkeltél, tehát blocked... amikor át csináltam azt a 2 menüpontot Enabledra és Disabledra, akkor már be tudtam lépni, de csak ez a 3 dolog van ott:
- Power BI Desktop
- Microsoft Whiteboard
- Microsoft To Do: ...
Teszek még 1 próbát az adminoknál (szinte mindegyik offline, valami ünnep lehet egész héten nyugat-európában vagy mi..), hátha tudnak segíteni, bár nem hiszem...
Újrainstallálni én nem akarom, mert ahhoz a gépemet el kéne küldenem több ezer kilométerre, ráadásul akkor hetekig gép nélkül lennék, úgyhogy ez nem járható út :(

[ Szerkesztve ]

(#133627) gabber01 válasza King Unique (#133622) üzenetére


gabber01
addikt

Persze. Csak ha Józsi látja, hogy a szomszéd Pistinek működik frankón a 2000Ft-os kulcs és aktiválódik a windowsa, akkor teljesen jogos, hogy mégis mi hórihorgas ló....ért vegyen 20-40x annyiért hivatalos licenszet, amiről aztán a végén még az is kiderülhet, hogy hát, ja az nem is annyira jogtiszta?
Erre mondtam, hogy egy vicc az egész. Az átlag fogyasztónak nem felelőssége és kötelessége utánajárni töviről hegyire, hogy akkor hogy is van ez az egész baromság. Oldja meg a megfelelő hivatal, meg a M$, hogy ne legyen ekkora katyvasz és pl a 2-3 ezer ftos kulcsok egyáltalán ne működjenek.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#133628) King Unique válasza gabber01 (#133627) üzenetére


King Unique
titán

De, az átlag vásárlónak is adott a lehetőség vásárlás előtt tájékozódni (lásd Microsoft weboldala, hivatalos viszonteladók stb.), hogy mennyi reális áron egy jogtiszta Windows 10 licenc, termékkulcs, ami ha attól jelentősen, irreálisan olcsóbb, akkor felmerülhet a gyanú, hogy lehet nem véletlenül. Meg ugye nincs miről beszélni, ha a németeknél már szankcionálják, többek között pont erre is hivatkozva... :B + Attól, hogy a vásárolt olcsó termékkulccsal jó esetben működik a Windows 10 aktiválása, meg nem feltétlen lesz jogtiszta a licenc, illetve egy példával élve attól hogy van lakáskulcs és sikerül abba bemenni, még nem feltétlen az a személy a lakás tulajdonosa és jogszerű használója (példa). :))
Egyébként meg felesleges ezt tovább ragozni, számtalanszor ki lett vesézve a téma itt. Valamint leírva, hogy akiknek biztosan jogtiszta licenc kell és nem akarnak találgatni, akkor adott hogy elsődlegesen honnan, milyen forrásból javasolt vásárolni. Akiknek meg csak egy nagyon olcsó termékkulcs az aktiváláshoz, akkor adott annak lehetősége is, viszont akkor nem feltétlen kell nekiállni az előbbit fejtegetni, ennyi.

(#133629) TXT válasza King Unique (#133611) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom :R
Probalok kiigazodni a sok info kozott, hogy lehetne/kellene a legoptimalisabban ezt a full hardver valtast megoldanom... Most speciel arra gondoltam, ujra teszem ezt a Win 10 Pro-t a jelenlegi gepen es majd utana ezt a “szuz” oprendszerrel megaldott SSD-t teszem be az uj gepbe, amint azt osszeraktam.
Olvastam, hogy ehhez kellenenek valami megelozo lepesek, de hogy oszinte legyek, kb egy mukkot sem ertek belole. Tudnatok segiteni, ezt laikus nyelven is ertelmeznem mit-hol tegyek? :R

Viszont tovabb spilaznam a dolgot, mert jelenleg egy sima SSD-n van a rendszer, de az uj konfigban egy M.2 NVMe tarolora szeretnem majd attenni, leginkabb full 0-rol. Az is mukodni tud? Ha igen, hogyan?

Illetve meg egy kerdes. Ezt dobta most fel a Win. Ez most mit is jelent pontosan? :U
Digitalis licensszel aktivalt Win 10 Pro van a gepemen.

[ Szerkesztve ]

(#133630) TXT


TXT
őstag

Annyi meg, hogy kezben ranyomtam arra, hogy “Egy ujabb verzio telepitesehez inditsa ujra az eszkozt”
Ezek utan tobbszor ujraindult es vegig ment a “frissites”, bar nem tudom, hol latom azt, mi lett most belole, mert ugyanugy azt irja a Gephazban, hogy Windows 10 Pro. Ennyi. Semmi tobb.

Azutan meglattam azt az opciot itt a Gephaz -> Frissites es biztonsag -> Aktivalas fulbel, hogy osszekapcsolhazom a Mictosoft fiokommal a Windows, majd megadtam az adataim, s most mar azt irja, “A Windows a Microsoft-fiokjahoz kapcsolt digitalis licenccel aktivaltak.”
Ez igy kedvezobb (pl az uj konfig kapcsan, vagy barmi mas miatt is), vagy elb@xtam? :U

Elore is koszi a turelmet es a segito szandekot! :R

[ Szerkesztve ]

(#133631) King Unique válasza TXT (#133629) üzenetére


King Unique
titán

Ha újratelepítés nélkül akarod megoldani a hardvermódosítást, akkor arról nemrég volt szó itt, lásd más esetét, az arra adott válaszokat: [link], ]link], [link].

"Most speciel arra gondoltam, ujra teszem ezt a Win 10 Pro-t a jelenlegi gepen es majd utana ezt a “szuz” oprendszerrel megaldott SSD-t teszem be az uj gepbe, amint azt osszeraktam."

Ha inkább újra akarod telepíteni a 0-ról, akkor meg azt kellene csinálni, illetve lehetőleg az ezen hozzászólásban leírtak, az ott linkelt útmutatók szerint. Meg egy frissen telepített W10-nél felesleges az előbb leírtakat eljátszani, azt áttenni a másik PC-be, ennyi erővel ott is mehetne a clean install. Illetve akkor célszerű az előbbi, ha egy belakott rendszerről van szó sok beállítással és sok telepített programmal, aminél emiatt kevésbé opció az újratelepítés a 0-ról, nem egy frissen telepítettnél.

"Ez most mit is jelent pontosan?"

Azt, ami oda van írva... A jelenleg használt Windows 10-verzió (1909?) támogatása hamarosan megszűnik, ezért újabb verzióra kellene upgrade-elni, illetve az már el is kezdődött, ahol az upgrade folytatásához, befejezéséhez újra kellene indítani a rendszert egy alkalmas pillanatban. Ahol ha sikeres volt az upgrade, a funkciófrissítés, akkor már az új Windows 10-verzió fogad, aminek verziószámát pl. a gépházban is meg lehet nézni. Ha Microsoft-fiókkal van használva a rendszer, illetve Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc, akkor pedig nem meglepő, hogy az a szöveg fog szerepelni az aktiválásnál.

[ Szerkesztve ]

(#133632) Zoz válasza TXT (#133629) üzenetére


Zoz
őstag

Hardver váltás miatt nem kell újratelepíteni, de ha ez a hobbid, csak nyugodtan :)
Viszont akkor nem értem, hogy miért nem az új gépen telepíted újra...

Amúgy NVME-re is pont ugyanúgy kell átklónozni mint sima SATA-sra, csak annyi a trükk, hogy előbb bootolj be a SATA-sról, úgy, hogy mellette van az NVME is, ekkor telepíti a driverét, így már el fog indulni klónozás után.

Annak az üzenetnek semmi köze az aktiváláshoz, azért szól mert túl régi Win10-et használsz (valószínűleg 1909-es kiadást, az fog most májusban lejárni), amire hamarosan már nem jönnek biztonsági frissítések, ezért frissíteni kell újabb, még támogatott verzióra.

(#133633) djyuri válasza djyuri (#133574) üzenetére


djyuri
őstag

Újrahúzás lett a vége.

(#133634) gabber01 válasza Zoz (#133632) üzenetére


gabber01
addikt

Szerintem meg sokkal tisztább egy alaplapcserénél, pláne teljes platform váltásnál egy clean installt csinálni. Nagyon lutri átpakolni a már feltelepített Win-t így, aztán vagy működik rendesen, vagy nem, vagy csak később derül ki szép lassan, hogy ja amúgy ez is szar meg az is szar.
Most ha csak egy memóriát vagy procit kell cserélni, akkor én sem rakom újra, de ez nem az a sztori szerintem.
Tudom, ebben (is) megoszlanak a vélemények, de én inkább újrahúznám ilyen esetben 0-ról.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#133635) Newneed


Newneed
tag

Sziasztok!

Windows 10 pro van a gépen.
Arra lettem figyelmes, hogy "olyan lilás" lett a kép. (Ami eddig win. kék volt, az most liláskék) Még játékoknál is észrevehetó, konkrétan a division 1-ben.
Régebben minden tuti volt, aztán frissített és azóta van ez a jelenség.
Bent a munkahelyen is láttam egy gépet, ami ugyan ilyen színben "pompázott"

Mit lehet erről tudni? Tapasztalt már valaki ilyet?

üdv!

aloha

(#133636) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok. Annak mi lehet az oka, hogy csökkentett mód hálózattal úgy fogad, hogy hiba történt próbálja meg újra?
Másik gépen is csinálta amiből kb az nvme ssd maradt meg illetve a sata kábel?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#133637) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#133576) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Mivel 1nap alatt semmilyen válasz nem érkezett gondoltam ismét érdeklődöm:
"Az ideiglenes fájlok közül nyugodtan eltávolíthatom a "rendszerhiba-memóriaképfájlok"-at vagy jobb ha marad? Ugyanez a kérdésem "A windows frissítési naplófájljai" esetében is....bár az még nem akkora terjedelmű (250MB)"

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133638) --Disztroj--


--Disztroj--
senior tag

Hi All

Létezik, hogy a Win10 Home kiadásában nem lehet energiagazdálkodási sémában az usb/merevlemez lekapcsolást kiütni/finomhangolni?

[ Szerkesztve ]

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#133639) movax válasza xy.zsolt (#133637) üzenetére


movax
őstag

Nyugodtan eltávolíthatod mindkettőt.

(#133640) zolee001 válasza ddmb (#133626) üzenetére


zolee001
őstag

Az RSOP kilistázza neked milyen policyk vannak rád illetve a gépedre beállitva,hiába vagy te LOCAL Admin a Domain Admin szabályait nem tudod megkerülni

(#133641) mzso


mzso
veterán

Helló!

Emberi halandóként lehet hibabejelentést/visszajelzést küldeni a Microsoftnak? Mármint úgy hogy azt valaki valamikor el is olvassa, és esetleg el is jut olyanhoz aki dolgozik az oprendszer fejlesztésén.
Insider build-ek, megy ilyesmi nem érdekel. Elég bug-os a release verzió is.

(#133642) LilProphet90


LilProphet90
senior tag

Sziasztok!

Nálunk a cégnél egyszerre döglött meg két laptop, mindkettő bitlockerrel védett. A szerviz megcsinálta garanciában, de azóta nem fogadja el a PIN-kódot (tuti jót írtam be). Az elődöm pedig hanyagul mentette el a recovery kódot, és pont ennek a két gépnek nincs meg. Alaplapcsere volt, de ugyanaz a hardver került bele.

Hogy lehet egyáltalán az, hogy nem fogadja el egyiknél sem a PIN-kódot? Lehet ezzel így valamit kezdeni, vagy tuti kuka? Köszönöm!

Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic

(#133643) UnSkilleD válasza LilProphet90 (#133642) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

biosban bekapcsoltad a tpm-et?

egyébként recovery key nélkül szerintem kuka

[ Szerkesztve ]

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#133644) King Unique válasza LilProphet90 (#133642) üzenetére


King Unique
titán

BitLocker prompting for recovery key after Motherboard Replacement
How to Find BitLocker Recovery Key in Windows 10

Ha PIN-kód volt beállítva a feloldáshoz, akkor vélhetően TPM-es a laptop, ahol ha cserélve lett az alaplap, akkor nem meglepő, ha ilyen probléma van, nem fogadja el a korábbi PIN-kódot, stb.
Meg kellene nézni, hogy UEFI szinten be van-e kapcsolva a TPM support + követni a linkelt útmutatót, valamint ha Microsoft-fiókkal vagy Microsoft Azure-fiókkal volt használva korábban a W10, akkor hogy oda nincs-e elmentve a helyreállítási kulcs.

[ Szerkesztve ]

(#133645) xy.zsolt válasza movax (#133639) üzenetére


xy.zsolt
őstag

:R

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133646) PitLee válasza PitLee (#133589) üzenetére


PitLee
őstag

Na mögvettem a TC liszönszt, ha vissza osztom használt éveket akkor nem volt drága.
A megszokott nyomogatós ablak eltűnt . ."hiányozni fog", de cserébe a fejlécbe bekerült a nevem :DDD.

(#133647) peugeotmate


peugeotmate
őstag

Sziasztok,

nem megy a Windows 10 oprendszeren a kereső. Hiába kezdek el gépelni, nem is látom a szöveget amit beírok és nem is ad fel semmit találatnak. Rengeteg mindent próbáltam, mint biztosnak beállított megoldás, de egyik sem segített.

Amiket hiába próbáltam:
- win update - hibaelhárítás - keresés és indexelés
- msconfig - szolgáltatások/services fül alatt az applikáció identitás jelölőnégyzet eltüntetését
- services.msc - windows search - automatikus késleltetett indítás

Frissítettem is amit ajánlott a Win Update, de semmi javulás. Javítható ez vagy újratelepítés és hasonlók segítenek csak? :R Köszi előre is a segítséget!

meg

(#133648) KaitouP


KaitouP
veterán

Sziasztok!

Ma frissült a 20H2-es frissítéssel a W10-em. A gépen egy SoundBlasterX G1 USB hangkártyát használtam teljes megelégedéssel - a frissítésig. A frissítés óta a rendszer nem ismeri fel a hangkártyát, a BlasterX driver sem. Eszközkezelőben megnézve a következőt látni:

Újratelepítettem a drivert, semmi. Próbáltam innen az eszközkezelőből egy automatikus frissítést indítani, a következő a gond:

Van megoldás, vagy másszak vissza az előző W10 verzióra?

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#133649) rgeorge válasza KaitouP (#133648) üzenetére


rgeorge
addikt

Csak saját felelősségre ezt próbáld meg:
"A c:\Windows\System32\drivers\ és a c:\Windows\System32\DriverStore\ mappák tulajdonosát a Rendszergazdák csoportra kell állítani, valamint mindkét mappán a Rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférést kell adni (hibák lesznek mindkét esetben).
Ezek után Csökkentett módban kell telepíteni a drivert, ami után code 31-es hiba lesz, de újraindítás után rendben lesz a driver."

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#133650) Fire/SOUL/CD válasza KaitouP (#133648) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Itt egy másik lehetőség, talán segít.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.