Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133606) King Unique válasza féldekás (#133603) üzenetére


King Unique
titán

Ha teljesen elszeparált telepítés a cél, akkor a telepítés idejére akár le is lehet tiltani a BIOS/UEFI-ben a másik rendszermeghajtót, vagy ha nincs ilyen opció, akkor fizikálisan eltávolítani, erről is volt szó nemrég. Majd aztán indításnál a gyors bootmenüben lehet választani egyik vagy másik OS-t tartalmazó lemez/bejegyzés közül és úgy bootolni egyiket vagy másikat.
A fájlkezelőben csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg, ahol ha az a cél, hogy a másodlagos W10 fájlkezelőjében ne jelenjenek meg az elsődleges rendszer partíciói, akkor értelemszerűen a meghajtóbetűjel elvétele a megoldás, esetleg a lemezt/partíciót rejtetté tenni, stb. De ettől még nyilván "látja", érzékeli rendszerszinten egyik Windows a másikat, max. pl. el lehet rejteni a kötetet, hogy a fájlkezelőben nem jelenjen meg.
+ Ha már dual boot és nincs közös boot menü (Metro Bootloader) benne mindkét W10 indítóbejegyzésével, akkor javasolt lehet mindkét W10-nél kikapcsolni a gyorsindítást, az esetleges lemez inkonzisztencia, "összeakadás" elkerülése végett.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.