Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118391) King Unique válasza oszy (#118388) üzenetére


King Unique
titán

Ott a gépházban az alaphelyzetbe állítás lehetősége a személyes fájlok megtartásával, vagy minden elem eltávolításával. Ahol ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és van(nak) gyári revovery partíció(k), akkor lesz egy 3. lehetőség, a restore factorty settings, vagyis visszaállítás a gyári állapotba. Viszont ha "okosan" törölve lett ez a partíció, akkor nyilván nem opció ez utóbbi lehetőség...

Másik lehetőség a clean install a 0-ról pl. MCT-vel létrehozva a telepítés adathordozót (pendrive). Ahol ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és UEFI BIOS OEM Key van, akkor a telepítésnél az aktiválás és kiadásválasztó ablak sem szokott megjelenni, mivel ilyenkor automatikusan a BIOS-ban lévő OEM termékkulcsnak megfelelő Windows 10-kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre, majd telepítés után automatikusan aktiválódni fog. De ha nem lenne BIOS OEM Key, akkor sem kellene ugyanazon kiadás újtelepítésnél újból megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír.

+ Nem ártana SSD abba a laptopba rendszermeghajtónak a HDD helyett, pláne ha lassú, 5400 RPM-es, netán még SMR-es modell. :))

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.