Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8015) St3ven válasza Dave1984 (#8014) üzenetére


St3ven
addikt

Ott a Gazdasági Versenyhivatal. Bizonyítsa, hogy kartelleznek... Az sajnos nem versenykorlátozó megállapodás, ha ugyanarra a szintre állítják be a tarifáikat. Ilyet meg nyilván nem fognak a szolgáltatók egymás közötti megállapodásként írásba foglalni, mert ha kiderül, súlyos következményekkel járna. (Akkor is, ha csak pár fejes "beszélget" róla.)

Amíg valamelyik cég (vagy egy a piacra újonnan belépő cég) meg nem húzza a drasztikus tarifacsökkentést a piaci részesedésének növelését megcélozva, addig nem várható "önkorlátozás" a részükről. A tarifacsökkentésnek határt szab a részükről racionális ármegállapítás is, ami figyelemmel van a költségeikre - hatalmas infrastruktúráról és személyzeti háttérről beszélünk - és a számukra kívánatos profitra. Ez utóbbi mértékéről persze lehetne vitatkozni...

Szóval ez egy ördögi kör, mármint a fogyasztó részéről. A telefonálás ráadásul lassan már olyan, mint a kenyér meg a tej. Muszáj fogyasztani.

Rövidtávon egyedüli lehetőségnek a szabályozást látom, de akkor meg ugye már nem nagyon beszélhetnénk szabad piacról... A szolgáltatók mondjuk egy hatósági ár esetén a realizálandó profitot "mentve" leépítenék az infrastruktúrát (pl. személyzet, hivatalos üzletek), ami végső soron a szolgáltatás minőségének romlásához vezetne. Bár ezt is lehet okosan csinálni, pl. az internetre terelni a vásárlásokat, ügyintézést, aminek a feltételei lényegében megvannak.

[ Szerkesztve ]

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.