Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#76015) veze válasza mdk01 (#76013) üzenetére


veze
őstag

lapostetőt ilyennel ujítottam fel ( gyakorlatilag újra lett fedve)
[link] nem a legolcsóbb de kb 2 tekercs elég Neked, és ebben nem fogsz csalódni
palazuzalékkal van hintve, már kb 6 éve lett lerakva és kutyabaja, jól bírja az időjárást, höingadozást..
Jól értem hogy 0,5mm es mélyedéseken dilemmázol? semmivel nem kell kitölteni.. mehet rá egy az egyben csak legyen pormentesítve.
Az általam emlitett felujított tető alapbol szürke palafedésü volt [link] alig 2-3 % -os lejtéssel, persze sz@r volt alapbol ( nem is értem hogy gondolta ezt az akkori tulaj) de valószínűleg az első esők után rájött hogy nem jo. Ekkor fektetett rá egyoldalán homokkal szórt bitumenes lemezt, csak ugy szőrén egyből a palára. Eleve volt kb 5mm-es ugras minden pala szélénél de ezt is jól áthidalta a bitumenes lemez. Jó is volt pár évig, a baj az volt vele hogy az nem direkt tetőre szánt tetőlemez volt és az UV meg a napfény megette pár év alatt Nem vált fel , de megrepedezett, itt ott emiatt beázott
( sima sziegetlőlemez volt, amit a lábazat és a fal közé szoktak rakni, kb harmadárban van mint a tetőlemez, gondolom ez volt az oka hogy azt tettek rá.)
Én bizony nem szedtem fel sem a régi leragasztott lemezt sem a palát..Mivel nem vált el csak megrepedt néhány helyen, de nem akartam foltozgatni, mert aztán másik évben máshol , a harmadikban is stb.. a végén csupa folt folt hátán lett volna..
Inkább az egészet leterítettem a linkelt tetőfedőlemezzel.. Ugy, hogy 5mm válla volt a palának minden sornál.. arra teritették az első réteget korábban, az valamelyest "simitott" ezen vállon, de attól még nem simult ki teljesen
szóval nem 0,5mm ingadozás volt a felszínáben hanem inkább 3-4mm. Amikor olvasztja rá az ember, ezt simán beteritette és egyenletesen befedte.
Azt fontos azért megjegyeznem hogy az előzö bitumenes lemez sem volt feltáskásodva, jól tapadt csak hajszálrepedések voltak benne amin beszivárgott a viz a kis lejtés miatt
pár méter távolságból nézve egységes homogén felület az egész, nem is látszik hogy alapból palatetöre lett fektetve, vagy hogy nem tükörsík volt a felület.
Azt ami Nálad nem tapad jól, mindenképp el kell távolítani

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.