Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tütüm #107048 üzenetére
Persze érthető a dolog, nem is azért írtam.
Általában ott sajnos elég egyenetlen a visszabontott kistégla. Nehéz precízen befaragni. A gyapot azért sokkal jobban felveszi az egyenetlen formát.
Illetve, az EPS-sel az is probléma lehet, h majd a homlokzatival h tudják tökéletesen összezárni.. Akkor hibátlan ugye a szigetelés, ha résmentesen összeér minden mindennel. -
Tütüm
aktív tag
válasz
runner 125 #107047 üzenetére
Igen, munkafolyamatként jó lenne összehangolni,de tetőt muszáj volt cserélni, többire meg még nincs mindenre meg a keret. És kőzetgyapot helyett EPS-t?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tütüm #107045 üzenetére
Ezt a szakaszt mindenképpen hőszigeteléssel kellene megoldani, mert ha felfalazod, akkor a leendő homlokzati hőszigetelésed nem tudod összezárni a födémhőszigeteléssel..
Ide én végig kőzetgyapot táblát faragtam be a falsíknál 1cm-relvastagabb méretben, így a homlokzati hőszigetelés tuti összezár vele.
Sajnos ugye a legjobb példa a fenti helyzet is arra, h a munkafolyamatok egyszerűen megkövetelik azonnal a másikat.. tehát ide nagyon kellene a homlokzat és födém hőszigetelés. Ugyanis a gyapotot én úgy önmagában biztosan nem hagynám ott. Ha meg mondjuk befaragsz zárásként 2cm XPS táblát, azzal pedig nehéz lesz pontosan összezárni majd a falra kerülő hőszigetelést. -
sanzi89
addikt
Mi a különbség az olott mész és a mészhidrát között?
Melléképület mészvakolat javítására kellene, csak homokkal lenne keverve, ár gyakorlatilag mindegy, 1-2 zsák kellene összesen.
-
Veron
addikt
Köszi!
1. Irtó mérges voltam magamra, hogy felrúgtam a csavarbehajtót...
Javító viaszrudacskát találtam ez lenne az? Van néhány tartalék lap, de talán ezért nem kellene felszednem mind a 4 m2-t.2. Honnan tudom, hogy nálam mekkora gond lehet belőle és mennyire megyek Elővigyázatos? Rétegtárolós Immergas kazán szolgáltatja a megegvizet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Veron #107039 üzenetére
1. lehet kapni pl a Diegoban is javító ceruzát. Egy darab zsírkréta szerű valami, amit beleolvasztanak a sérülésbe. Sokféle szín van belőle, érdemes egy vágott lappal menni színt választani.
Ez sem tartós megoldás sajnos, idővel iikopik, figyelni kell rá. Ha kijött, akkor a felmosásnál felveheti a vizet, megdagad a lap, rózsásodik a papírdekor széle, kopik, szennyeződik.
Impregnálni lehet utólag is, pl Dr. Schutz-nak is van ilyen szere, de egy pöttyért érdemes lehet D3-as, vagy D4-es faragasztót, csapragasztót szerezni. (Ez vízálló, ha kiköt és víztisztára köt.)2. ahogy már mondták, hirtelen zár a szelep, a víz megüti és azért hallod mindenhol, mert a csövek viszik a hangot. Mindent megüt, a leggyengébb pont fogja megadni magát, mondjuk a mosogatógép szelepe...
Olyan 4 bar víznyomás körül nem szokott gond lenni, nálunk is van egy nyomáscsökkentő, mert 7 bar fölött van a hálózati víznyomás. -
kelna91
senior tag
válasz
Veron #107039 üzenetére
2. Hogyha hirtelen elzárásnál hallod ezt, akkor az a hidrodinamikai sokk, avagy angolul water hammer jelenség. A mozgásban lévő, nagy tömegű víznek hirtelen kell megállnia, ez okozza a csövek elmozdulását. Idővel tönkretehet ezt-azt a csövezetben, érdemes elkerülni, azaz finoman nyitni/zárni a csapokat.
-
Veron
addikt
1. sikerült a zsír új laminált padlót felsértenem. eldőlt a csavarbehajtó, benne a csavarfejjel és megütötte a padlót. [kép]
ezt hittem agyfaxt kapok.lehet valamivel javítani a helyzeten?
2. mitől van az, hogy ha a csapokat teljesen megnyitom meleg állásban, majd elzárom, kattan/csattan egyet az összes csapnál (vezeték)?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Kerítés festésével kapcsolatban lenne kérdésem.
Fa kerítéstől lenne szó, valamilyen keményfából van, de már régi, kb. 30 éves.Van valami ötlet, mivel lehet lekaparni a régi festéket? Van valami, amit mondjuk be tudok fogni akkus fúróba, de nem marja le a fát is?
-
lemmy71
őstag
válasz
biker #107030 üzenetére
Ha befér a csempe fugába egy ilyen kézi fűrész akkor ezzel szépen kitudod vágni csempével együtt. Amúgy az ytongot egy késsel is kitudod kaparni
-
lemmy71
őstag
válasz
Darkness #107029 üzenetére
Mester stukkó ragasztó én ezzel szoktam a kábelcsatornát felragasztani, de van kimondott mester ragasztó is de ez bőven elbírja. Én az öntapadós kábelcsatornában nem igazán bízok.
-
tothjozsi96
addikt
-
biker
nagyúr
Üdv. Kád körben Ytonggal készült élére állítva, ha jól rémlik 5cm-es (ha van ilyen vékony)
Egy csempe méretben ki kellene vágni, mert pont a lefolyónál hagyott szerelő nyílással szemben van kis gond.
Ok, kiszedem a fugát, hogyan tovább, mit javasoltok? Mivel vágjam ki, hogy a csempét se ba...am szét? -
DeFranco
nagyúr
válasz
lemmy71 #107023 üzenetére
köszönöm Neked is a többieknek is. végül lett modellgipsz, itthon is van egy kicsi még (sok éves, bedögleni ezek nem nagyon szoktak, ugye?), de vettem is vettem glettelőanyagot is az utolsó 1-2 mm-re, a kábelsín résére meg festhető akrilt
már csak a spaklit kell előásni.
gipsz kikeverve milyen állagú legyen? gondolom ami folyik az már híg, ami kézzel gyúrható már sűrű...
-
India
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Fég C21 kazan , szeretnek updatelni , ahogy olvastam kondenzációs Gázkazán a meno , de sok is a bonyodalom velo , kemeny , engelyed , engedely stb hosszu ido , Ariston Clas X 24 CF meg regi de kemenyes szabvanyu , ide nem kell engedely ? Nincs veletlen valakinek szerelo ismerose ? Koszonom valaszookat
-
Met
Topikgazda
válasz
DeFranco #107016 üzenetére
Igen, festhető akril. Vagy van még a csiszolható is, csak hogy ne legyen olyan könnyű a választás
-
Met
Topikgazda
-
Novics
senior tag
Urak!
Beltéri használatra - családi házban, nem gyártócsarnokban
- van jelentősége, hogy 40ezres vagy 10 ezres lézeres távolságmérőt használok? Pár mm ide-oda nem lényeg igazából. Korábban mérőszalaggal elszerencsétlenkedtem már, de nem szeretném megismételni. Sajnos az alaprajz, amit kaptunk a házhoz, nem annyira pontos. Legalábbis nekem volt, ahol 10 cm eltérés volt az alaprajz szerinti méret, és a mérőszalaggal mért méret között.
Az sem kell, hogy bármit számoljon nekem, csak mérjen távolságot. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Borisz76 #107009 üzenetére
van valamennyi gipsz itthon.
nem gondoltam hogy ez ennyire sok tényezős, amiket látok faljavításokat, az általában úgy történik, hogy emberek port kevernek el vízzel felviszik a résbe aztán szárad, majd lefestik.
végül is nekem csak a megfelelő porra kellene rábökni, meg persze az jó ha van olyan tanács, hogy pl. több ütemben csináljam a száradás miatt (bár nem tudom ennél a mélységnél ez szempont-e)
-
válasz
DeFranco #107004 üzenetére
Mennyire mély az a rés? én egy ilyennel próbálnám meg [link] amit ír a gyári oldal is, hogy mélyebb gödrök esetén több rétegben kell felvinni különben az életben nem szárad ki. Én sokáig használtam ilyen előre bekevert glettet és elég fasza, csak drága. Nagy zacskós por kivitel jelen esetben nem hiszem, hogy kell.
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok, gyros segítség kellene.
egy fúrás után kiszakadt faldarabot (mondjuk fél-egy öklömnyi) kellene bejavítanom, de még nem csináltam ilyet, nem tudom pontosan mit kell használni.
a glett való erre? van valamilyen plusz paraméter amit figyelembe kellene vennem (a színen kívül)?
ezekből kellene választanom (lehetőleg olyat, ami van készleten) [link] max 5 kg bőven elég lenne évekig kisebb kiszerelés is elég lenne de az meg már nem éri meg, gondolom ez nem döglik be gyorsan úgy sem.
tudtok segíteni mit válasszak?
b) kérdés: kábelsín és fal közötti pici hézagot szeretném kihúzni. erre festhető akril tömítőt vegyek?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur #107000 üzenetére
Ha 5 évente hajlandó vagy vele foglalkozni, akkor vannak kimondottan ilyen felhasználásra 60 cm széles dekoros táblák. 2 mm vastag, le se kell szedni a régit, csak ragasztod rá az újat.
Decospan, Berry Allock is gyárt ilyeneket.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
kelna91 #106999 üzenetére
Mennyezeti világítás vagy fali lámpa?
Hogyha mennyezeti akkor nem kell csövezni semmit.
Mennyezethez ez kifejezetten ajánlott, [link]Hogyha meg téglafalba szeretnéd, akkor kivésed, én vésőkalapáccsal szoktam, de nagyon finoman, azért könnyen törik a tégla ha nyomod, szóval ne nyomd.
Mü cső vagy gégecső, amelyik szimpatikusabb.
Hogyha sose csináltál “barkács” jelleggel se ilyesmit, akkor lehet szerelővel jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Jövedelem
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest