Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#24001) föccer válasza Agyasima (#24000) üzenetére


föccer
nagyúr

Egyedi üvegtárgyakat készítő mesterembert kell keresned, aki metszett üveget is készít. Ő szépen vizes gyémánt tárcsával le tudja vágni/csiszolni.

Ha elég bátor vagy, akkor gyémánt tárcsás kerámia vágóval lehet próbálkozni, de nagyon biztos kéz kell hozzá. Egy csiti bemozdulsz vele és el is pattanhat.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24002) Ton-ton válasza Gabesz87 (#23992) üzenetére


Ton-ton
tag

Nekem is a Héra tetszik. Mármint a fehér szín színe. Emellett jól fed, és ár/érték aránya is rendben.
Amennyiben kicsit melegebb (kissé sárgás) fehérre vágysz, akkor Poli-Farbe.
Ha hidegebbre (kissé kékes) akkor Baumit.

Amik szerintem kerülendők:
Diszperzit, Tesco saját márkás (mondjuk az másból is)

http://qtp.hu

(#24003) Ton-ton válasza Agyasima (#24000) üzenetére


Ton-ton
tag

Amennyiben a magasságábó szeretnél levenni (képen a "tetejéből"), azt esetleg üveges is meg tudja oldani. Legalábbis a jobbaknak van hozzá csiszolója.
Ha a belső "lyukat" szeretnéd nagyobbra bővíttetni, az már fogósabb kérdés.
Házilag elég nehézkes megoldani, némi tapasztalat nem árt hozzá, és jó szerszám. Gyakorlatilag egy kisflexel gyéántkoronggal is csiszolható, DE...
Amikor felteszed a gyémánt korongot az még kicsit üt. Így használhatatlan. Vágni kell vele valamit (gresslap, beton, stb) hogy ez az ütés megszűnjön. Ezután lehet csak csiszolni vele.
Illetve a másik járható út, ha megveszed az üvegcsiszoló gépet, de az valahol 50e körül lehet.

Feltételezem, hogy valamiért nem tudod feltenni (túl nagy a foglalat átmérője, vagy rövid rajta a menet). Szerintem olcsóbb lesz, ha megfelelő foglalatot vásárolsz a lámpához...

http://qtp.hu

(#24004) Agyasima válasza Ton-ton (#24003) üzenetére


Agyasima
senior tag

Nos, a helyzet az, hogy a foglalat körül levő fa és az üvegbura együttes vastagsága pont akkora, hogy 12 foglalatból 6-nál pont nem érintkezik rendesen az kompakt izzó a 220V-tal. Ezért gondoltam arra, hogy - ahogy mondod - a "tetejéből" veszek le egy keveset. Naivan azt gondoltam, hogy ez nem lehet akkora macera. Alternatívák:
- vagy a fából faragok le, ami nehézkes, mert le kéne szedni a nem kis oboával feltett mennyezetlámpákat a helyéről
- vagy az üvegburát rövidítem meg
- vagy nem rakom fel az üvegburát, de az igen kevéssé esztétikus
- elvetemült módom esetleg a kompakt fénycső műanyagburkolatát vékonyítom meg a megfelelő helyen

föccer: Neked is köszi. :)

[ Szerkesztve ]

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#24005) föccer válasza Agyasima (#24004) üzenetére


föccer
nagyúr

Nem lehet a foglalatban lévő érintkezőket egy picit kijjebb hajlítani?

üdv ,föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24006) Ton-ton válasza Agyasima (#24004) üzenetére


Ton-ton
tag

Nem teljesen értem. Egy fotó sokat segítene.
Alapvetően a búrát egy menetes anya fogja a foglalat külső részén. Tehát a közelébe sem kerülhet az izzónak. Az alatta lévő fa és fém részek pedig már a fogalat alatt vannak (a fa mindenképp).
Amennyiben tényleg csak miliméterekről van szó, akkor a foglalatot jó eséllyel feljebb tudod hozni. Vedd ki az izzót, vedd le a búrát. (Természetesen áramtalaníts a továbbiakhoz)
Tekerd ki a foglalat felső részét, és fogóval óvatosan húzzd ki azt a részt amiben a lemezek vannak. Ezt félrehajtva látnod kell egy kis csavat. Azt kezdd el kitekerni, úgy 4-5 fordulatot legalább, majd próbáld meg a foglalat alját az óramutató járásával ellentétes irányba csavarni. Ha nem megy, akkor lazíts még egy kicsit a csavaron. Ha jól emlékszem a csövö lévő menet 1mm emelkedésű, tehát egy teljes fordulat az foglalattal 1mm-t emel.
Tehát 2-3 fordulat számodra elegendő. Ezután hajtsd vissza a kis csavart, ezzel rögzíted. Visszateszed az érintkező rész, és a foglalat tetjét, búrát, izzót s elvben már jó is...
Ez így leírva nem bonyolult, de lehetnek buktatók. Előfordulhat hogy nemtudod kivenni azt a lapot amiben az érintkezőlemezek vannak, mert nem engedi a vezeték. Sajnos ezt csak a lámpa közéső részének megbontásával tudod javítani, mivel ott lennie kell egy osztásnak, s onnan tudod tolni a vezetéket. Ha a kis csavar nem mozdul (hajlamos összerohadni, mert alu csőhöz nyomódik az acélcsavar, így fokozottan oxidálódik), akkor megpróbáhatod erőből megoldani, tehát a foglalatot tekerve jó eséllyel a másik oldalán engedni fog a menet, azonban ezután javasolt néhány csepp ragasztóval rögzíteni, hogy a búra leszedésekor ne tekeredjen a foglalat (összecsavarhatod a vezetéket ha elforog, ami zárlatot is okozhat)

http://qtp.hu

(#24007) csemberlen válasza Ton-ton (#24006) üzenetére


csemberlen
őstag

Tekerd ki a foglalat felső részét, és fogóval óvatosan húzzd ki azt a részt amiben a lemezek vannak.
Ez a dolog nemigazán lehetséges a vezetékhossz miatt!

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#24008) zoltan6 válasza csemberlen (#24007) üzenetére


zoltan6
őstag

egy fényképet tudnál készíteni a foglalatról?

(#24009) Agyasima válasza föccer (#24005) üzenetére


Agyasima
senior tag

Erre én is gondoltam, csak nem mertem még a 220 környékére menni csavarhúzóval. :) De ha lenyomom a biztosítékot, megpróbálom, ez lenne a legkevésbé fájdalmas megoldás.

Ton-ton: Huhh, elmondani nehéz, fotót meg leghamarabb holnap este tudok csinálni talán, de lehet, hogy csak pénteken. Azért megpróbálom. Van a foglalat, ami körül van egy fa burkolat. Ez a burkolat elég szűk, szűkebb, mint egy kompakt fénycső alsó része. Már ez a burkolat is túlnyúlik a foglalaton kicsit, de ha így tekerem be az izzókat a helyükre, akkor még működnek rendesen. Viszont ha a fa foglalathoz még hozzárakom a szintén elég szűk üvegbúrát, akkor még inkább kevés a hely a kompakt fénycső foglalat feletti széles műanyag bigyójának. :)

Viszont, ha a foglalat tényleg kijjebb hozható, az jó. Ezt megvizsgálom majd, ha odajutok.

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#24010) Jovanny2 válasza Agyasima (#24009) üzenetére


Jovanny2
őstag

Minden kompakt fénycsőnek ugyanakkora a műanyag alsó részének az átmérője? Nincs olyan gyártó, amelyiknek kisebb? Én lehet, hogy beáldoznék egyet, és megküldeném körben azt a műanyag burkolatot csiszológéppel/köszörűvel (vagy csiszolóvászonnal), ha csak 1-2 mm kell, és nem rögtön a csillárt barmolnám szét. Nem tragédia, ha valahol át is lyukad, mert csak a gyújtóelektronikát védi. Vagy helyettesítsd halogén alapú izzóval azt a 6-ot, ami nem érintkezik. :U

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#24011) Integra


Integra
titán

nab+..... megvan miért kezdett el sárgulni a gyönyörű zöld fű... elromlott az öntözőrendszer, beltéri vezetékeket használtak kültéren és eltört pár ilyen vezeték az egyik földben lévő elosztó dobozban... kurva jó, imádom az ilyen munkát, de tényleg... ha tartósság is fontos, akkor jövőre az egész rendszert újra kell kábeleznem. csak azért nem morgok túlságosan, mert amúgy is felakarom szedni az egész feljárót etc, hogy újra kövezzem profin, akkor meg már új kábelcsatornákat fektetek le mindenhez..
azért basszák meg, na :(((

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24012) biker válasza Integra (#24011) üzenetére


biker
nagyúr

no offense, nincs kültéri meg beltéri vezeték...
főleg földben védőcsőben. max a védőcső kell legyen UV álló ha szabadon szerelt, és sav/lúgálló nem elrohadó ha földben van, de a vezeték ugyanaz mindenhol

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#24013) Agyasima válasza Jovanny2 (#24010) üzenetére


Agyasima
senior tag

Ne tudd meg, hány boltot jártam végig, mutattam meg/matricáztattam fel a biztonságiakkal a nálam lévő lámpabúrát, meg viszonyítási alapot képező fénycsővet. :D biztos nem néztek rám furán, ahogy azt nézegetem, hogy az egyes fénycsövek foglalata mennyire tud átlógni a búra túloldalára. :)

Vegyesen nem tenném fel a kompaktot és a halogént, elég csúnya lenne úgy szerintem. A fénycső reszelésén már gondolkodtam én is, ahogy az a #24004-ben is olvasható. :)

[ Szerkesztve ]

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#24014) Integra válasza biker (#24012) üzenetére


Integra
titán

nyílván az ér maga ugyanaz, de a kábelen a coating az más és más. már többször belefutottunk ebbe, a t-com adsl szerelő ugyanezért hisztizett, hogy ő a kültéren használt kábelre nem csatlakozik rá és hozott másikat.. más kérdés, hogy az általa hozott kábelt rákötöttük arra, amire ő nem volt hajlandó.. :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24015) biker válasza Integra (#24014) üzenetére


biker
nagyúr

sorry, de az ér, az érszigetelés, a kitöltő anyag szintig ha van, ugyanaz, és csak a külső köpenyben létezik esetleg UV álló vagy saválló kivitel, de ha ér törik, smemi köze milyen kábel.

Sím MT-t használnak klímások is, nem UV állót, 10+ évig bírja szabadon az is

Az MB tipusú kábelek eleve UV állóak, mert szabadon is szerelhető

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#24016) Integra válasza biker (#24015) üzenetére


Integra
titán

ez nagyon szép és jó, ettől még szarok a kábelek a földben, asszem jövő tavasztól egész nyáron a külső felújítási munkálatokkal fog telni az időm :( :))

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24017) Met válasza Integra (#24016) üzenetére


Met
Topikgazda

Legalább megint barnulsz kicsit :D

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24018) föccer válasza Agyasima (#24009) üzenetére


föccer
nagyúr

Mire taálták ki fáis cerzát? :U

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24019) GrooveHero


GrooveHero
addikt

Üdv. Valaki foglalkozott már ionkazánnal? Egyáltalán megéri? nem kamu a 98%-os hatásfok? Galan márkájút nézegettem, kb 120k lenne vezérléssel együtt a bolgároktól. A ruszkiktól meg kb 50, de nem szállítják M.O-ra :(

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#24020) DopeBob válasza GrooveHero (#24019) üzenetére


DopeBob
addikt

A 98%-os hatásfok akár még igaz is lehet, de kb ugy képzeld el ezeket a szarokat, mintha simán villannyal fűtenél, valami fűtőszállal... a gatyád rámegy az áramszámlára...

Nincs gázos alternatíva? Vagy drága lenne?

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#24021) GrooveHero válasza DopeBob (#24020) üzenetére


GrooveHero
addikt

Tudom, tiszta sor. Van 6, 9 és 15 kw-os is belőle. Nem kis gépek teljesítményre, sőt a 9 kw-os asszem 35A-t kér, ami azért nem kevés :Y

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#24022) Dr.Zoo válasza GrooveHero (#24021) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Ha nem a műveknél melózol, sztem felejtős. Kiegésztítőnek talàn jó lenne, de arra meg egy jó inverteres klíma kell :)

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#24023) csemberlen válasza GrooveHero (#24019) üzenetére


csemberlen
őstag

Az eladónal biztos megéri :DD . Kb 3*annyiba fog kerülni a fűtésed mint villannyal.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#24024) GrooveHero válasza csemberlen (#24023) üzenetére


GrooveHero
addikt

Tudom, tisztában vagyok azzal, hogy pakson még két reaktort el kell indítani, stb, stb...de olyasvalaki véleményére lennék kíváncsi, aki használ, vagy telepített már ilyet.

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#24025) Lipton válasza Integra (#24016) üzenetére


Lipton
őstag

Nalunk ma lett teljesen befejezve az ontozo :) holnap mar nem kell kezzel tokoreszni vele :)
A nagy meleg miatt sajnos a fuvesites meg csuszik egy kicsit de mar latszik az alagut vegen a feny...

(#24026) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Radiátor mögött hogy lehet lefesteni a falat a radiátor levétele nélkül? Van erre valami célszerszám? Praktikerben láttam ilyen hosszú nyelű ún. radiátor ecsetet, de nem volt világos, hogy az a radiátor festésére van, vagy direkt a mögötte lévő falhoz!?:D

(#24027) FatalEror válasza Gabesz87 (#24026) üzenetére


FatalEror
addikt

Hát ez attól függ,hogy mennyire van a radiátor a faltól,szerintem a pici tedy hengerrel beférnél oda.

HardCore is my LifeStyle

(#24028) Gabesz87 válasza FatalEror (#24027) üzenetére


Gabesz87
addikt

4,5 cm-re van. Vettünk egy kisebb meg egy nagyobb hengert, de ennyi helyre nem hiszem, hogy beférne.
Még azon dilemmázunk, hogy a franciaágynál oldalt vannak a párnák, amiken fekszünk TV-zés közben, és hát a fehér falat ezek eléggé összekoszolják idővel. Szóval ezt elkerülendő, a friss festés után oda is kéne rakni valamit, de még egyelőre nem tudjuk mit. Valami textilt, vagy szőnyeget, vagy a franc se tudja. Ilyen célra milyen lehetőségek lehetnek még?

(#24029) Alex91 válasza Gabesz87 (#24028) üzenetére


Alex91
félisten

Nalam egy lec lett felhelyezve a falra a franciaagy fole, es erre vettem egy meretre vagott futo szonyeget, amit apro szogekkel szegeltem fel a lecre.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#24030) Integra válasza Lipton (#24025) üzenetére


Integra
titán

zsír, gratula :)
rendesen megijedtem, hogy oda a fű, de kertész azt mondta, hogy no para, 3-4 nap alatt rendbejön - feltéve, hogy öntöz újra stabilan a rendszer... :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24031) FatalEror válasza Gabesz87 (#24028) üzenetére


FatalEror
addikt

Akkor még a szimpla mosogató szivacs maradt.

HardCore is my LifeStyle

(#24032) Met válasza Gabesz87 (#24028) üzenetére


Met
Topikgazda

Ilyen kell neked és lehet ilyen vékony teddy hengert kapni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24033) Jovanny2 válasza Gabesz87 (#24026) üzenetére


Jovanny2
őstag

Tádáááám, amit láttál, az erre való. Tudom, mert most használtam. Működik, bár a közepéig nem lehet vele befesteni, de arra nincs is semmi szükség. :N

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#24034) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Falak belső dryvitolásával kapcsolatban tud valaki infót adni? Azt mondják nem érdemes...

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#24035) FatalEror válasza Ace Ventura (#24034) üzenetére


FatalEror
addikt

Nekünk vályogon az volt!Az előtt minden festéket ledobott,kivéve a meszet,illetve mindig repedt,festők feldobtak egy dryvit hálót,arra a csemperagasztót,és azóta tökéletes,kemény festhető felületet kaptunk.

HardCore is my LifeStyle

(#24036) Ace Ventura válasza FatalEror (#24035) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Ér is valamit a hőszigetelés szempontjából? Penész van?

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#24037) Morris válasza Ace Ventura (#24036) üzenetére


Morris
veterán

A hálónak semmi köze a penészedéshez illetve a szigeteléshez. Szerintem Te a belső nikecelles szigetelésre gondolsz. :U
Nekem az van és eddig bevált. 3 éve már, hogy penész és problémamentes a lakásunk.

[ Szerkesztve ]

(#24038) DeFranco válasza Retro DJ (#23991) üzenetére


DeFranco
nagyúr

De most akkor ez hogy van? Mit kell ellenőriztetni, és ki ellenőrzi? Gázkészüléket, gázbekötést, vagy a teljes rendszert az órától? Általam megbízott szerelő, vagy hivatalos ember? A gázművek hogy adja ki ezt gázterv másolatot, és köteles-e kiadni?

És egyáltalán van erről már valami végleges szabályozás? A szeptembert azért félek megvárni, mert ha ez tényleg ilyen komoly, akkor ősszel-télen bolondokháza lesz.

(#24039) Melack válasza DeFranco (#24038) üzenetére


Melack
veterán

Gázművek műszaki osztályát vagy a MEO-t kell felhívni (nem a call centert). Ők teljeskörű tájékoztatást tudnak adni.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#24040) Jovanny2 válasza FatalEror (#24035) üzenetére


Jovanny2
őstag

Jó az új avatar. Ki ez? Paul Teutul Sr.? :DDD

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#24041) Ace Ventura válasza Morris (#24037) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Igen, arra.
Milyen vastag nikecellt tettél fel?
A szigetelés előtt is ott laktál? Mi változott a szigetelés óta?

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#24042) harry válasza Ace Ventura (#24041) üzenetére


harry
veterán

Csak pontosítanék egyet: a nikecell és dryvit, azok márka / terméknevek. Maga a szigetelőanyag a polisztirollap. Nem kötözködni akarok, felőlem használja ki / melyiket szeretné, máshol is van ez így, de szerintem jobb a rendes nevét alkalmazni, amit lehet nem is ismernek többen, azért is mondom.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#24043) FatalEror válasza Ace Ventura (#24036) üzenetére


FatalEror
addikt

Erről nem tudok nyilatkozni,mivel a vályog sosem penészesedik,és az ablakok is fából készültek,ami szintén szellőzik,nem zár légmentesen ellentétben a műanyagtól.

Jovanny2
Igen ő!Köszönöm szépen,nekem is tetszik.

[ Szerkesztve ]

HardCore is my LifeStyle

(#24044) Retro DJ válasza DeFranco (#24038) üzenetére


Retro DJ
aktív tag

Édesanyám beballagott az ügyfélszolgálatra, ott megadták a pontos elérhetőségét annak az osztálynak ahonnan ki lehetett kérni a gáztervet.

Ki is kértük. Nekünk az utolsó módosítás 1995-ös, nem tudom, hogy ez számít-e? Egyébként nem kis gáz van, mert a gázterv csak nyomokban haszonlít a mostani állapothoz.

A szeptemberre igérik azt a módosítást ami után az alap felülvizsgálat a szolgáltatót terhelné. Ez a mostani állás szerint Te perkálod!

Retro

(#24045) Jovanny2 válasza harry (#24042) üzenetére


Jovanny2
őstag

A hungarocell inkább köznapi elnevezés, mint a polisztirol lap. Ettől függetlenül igazad van, de az üvegszálas hálóra mindenki a dryvit háló nevet használja. :)

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#24046) Morris válasza Ace Ventura (#24041) üzenetére


Morris
veterán

2 centis nikecell ment a külső falakra belülről. (középső lakás vagyunk)
Jóval melegebb azóta a lakásunk. És mivel nincs hideg fal felület, így nincs penész sem.
Persze továbbra is ügyelni kell a megfelelő belső páratartalomra!

Tudom, hogy nem a legjobb megoldás a belső szigetelés, de a külső 400k lenne (ebből 200 csak az állványozás) ez meg megvolt 40k-ból.

(#24047) Melack válasza Retro DJ (#24044) üzenetére


Melack
veterán

Ez eddig is a tulajdonos kötelessége volt. Az ingatlanon belüli gázvezeték szakasz karbantartása minden esetben a tulajdonost terhelte. Mi ebben az újdonság? Az, hogy felkapta a média? :F

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#24048) Ace Ventura válasza Morris (#24046) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Nekem teljesen szélső a lakás lenne 5 éve téglafal kb 35-40 cm vastag.
Gondoltam belülről dobok rá egy 5-6 cm nikecellt

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#24049) csemberlen válasza Ace Ventura (#24048) üzenetére


csemberlen
őstag

olvass utána, hogy mit irnak erről keresőszó: belső hőszigetelés.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#24050) DeFranco válasza Melack (#24047) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Figy, lehet, hogy nem egyről beszélünk de én valami olyat hallottam, hogy az x évnél régebbi (vagy nem igazolható bekötési dátumú) gázkészülékeket ellenőriztetni kell, és erről az ellenőrzésről igazolást fognak kérni. Ha nincs meg, kikötik a gázt.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.