Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#75301) emre válasza szaszyka (#75298) üzenetére


emre
veterán

Elméletileg igen, megoldható.
De a régi redőny csak akkor maradna ha a tokba kerülne beépítésre az új vagy bontott ablak.

Tokkal együtt való csere esetén az új ablakokat nem akarom átfúrni a gurtni bevezetése miatt. :)
Meg az egységes kép miatt (az alsó szinten fehér műanyag ablakok vannak) nem akarom megtartani ezeket az ezer éves vackokat.
Valamint ha új ablak kerül be akkor gondolnom kell egy a későbbiekben megvalósuló homlokzatszigetelésre is aminek a régi redőnyök útban lennének. Mert nem szeretném ha úgy nézne ki mint a szomszéd házán.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#75302) szaszyka válasza macilaci78 (#75300) üzenetére


szaszyka
senior tag

ez a rajz( bocsi telefonon rajzoltam gyorsan). A piros a felpúposodás azóta a konyhában, a fal túloldalán egy beépített szekrény van. A rossz falszakasszal szemben van a mosogató a vízcsövekkel, a kettő közt az ablak, felül/kívül a függőfolyosó. Az ablak 2016 szeptemberben volt cserélve, de rendesen lett berakva, körbenyomva szépen purhabbal, a fal hibája nikecellel-gipszkarton takarással javítva, tehát hideg nem jöhet be. A beépített szekrényben nincs szellőző, hogy kintről lehüljön, tehát elképzelésem sincs, honnan kaphat nedvességet/ miért hűlhet ki. 1 dolog változott mostanában, az alsó szomszéd emigrált, és valazeg elzárta a radiátorokat költözéskor(távhő), ezért nálam hidegebb a padló azóta. Na de ennyire lehűlhet alul a fal, hogy ott csapódna ki a pára?

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#75303) sketchifun válasza szaszyka (#75299) üzenetére


sketchifun
senior tag

Nem javaslom, hogy cementalapú vakolattal kínlódj. Nem olyan egyszerű, mint mondjuk a gipsz.

A 6-30 ajánlott, ha azt nem akarod, akkor csemperagasztó. Sűrűre keverd, hogy ne follyon, és többször is nézd meg, nem-e áll ki valahol, mert bitang keményre köt. Utána 3-6os glettel kisimítod, megcsiszolod, alapozó és festék.

Csak mellékesen, 0-3-mal ne kínozd se magad, se a szerszámot. Megkötve csak kicsivel keményebb, mint a gránit,nehéz csiszolni, a szerszámról is alig jön le, és még bekeverni is nehezebb.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#75304) szaszyka válasza emre (#75301) üzenetére


szaszyka
senior tag

Abszolút hozzánemértőként én kicserélném tokkal vonóval, későbbi szigetelés miatt körben toktoldókkal, ablakra reluxa, aztán szigeteléskor vennék redőnyt. Amíg nincs szigetelés, addig a falnyílás mérete úgysem változik. De nem vagyok szakmabeli, csak ablakcserével kapcsolatos tapasztalataim után írom .

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#75305) szaszyka válasza sketchifun (#75303) üzenetére


szaszyka
senior tag

Az ezer párszázas alapvakolatok a cementesek akkor? 0-3-as pont azért bontatlan még, mert semmi kedvem kicsákányolni a fángliból. Akkor a 6-30 jó lesz oda. Köszönöm a segítséget :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#75306) moma


moma
őstag

Sziasztok! :DDD Újra előveszem a bojler témát. Most akkor csere és kell vennem egy használtat és feltenni. A régi 120-as volt. De szerintem egy 80-as is elég, mert max két ember van a lakásban. Azon agyalok még, hogy a felszerelésnél az okozhat zavart, hogy ha kisebb az új? És ha 120-as látok olcsóbban vegyem meg azért? Vagy nem éri meg mert fölölegesen áll benne majd a melegvíz? (északai áramról megy majd.

we all deserve a bit of luck.

(#75307) sketchifun válasza szaszyka (#75305) üzenetére


sketchifun
senior tag

Ez a legjobb döntés.

Igen, UniPutz pl egy cementes vakolat.

Esetleg javaslom még a Baumit FinoFill-t.

moma: Javaslom a 120-ast. A benne maradó melegvíz nem hűl ki olyan gyorsan, hogy kárba vesszen. A 80-as egy ember zuhanyzásához is kevés lehet.

[ Szerkesztve ]

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#75308) canniball válasza emre (#75295) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem tudlak kijavítani, mivel mint írtam laikus vagyok a témában. Ha egyszerűen-olcsón kell megoldani, akkor nyilván az a megoldás játszik amit írtál. Én azok alapján amit felvázoltál szintén úgy csinálnám ahogy szaszyka írta. De nyilván nem látok minden paramétert, így azok ismeretében te tudod meghozni a számodra optimális döntést.

Hogy az ablakosok nem csinálnak kőműves munkát az máshol is ilyen. De ajánlani lehet tudnak mestert, vagy még pont van annyi időd hogy te keress mire jön a nyár. :)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#75309) canniball válasza moma (#75306) üzenetére


canniball
nagyúr

Éjszakairól megy nálunk (szintén két főre) a 100l-es bojler, néha jól jönne ha nagyobb lenne...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#75310) Chaser válasza szaszyka (#75305) üzenetére


Chaser
titán

igen, cement-mész, lassan szárad, a gipszes gyorsan és könnyebb vele dolgozni
tégláig levered, alapozó, akár többször is, azt is kapsz obiban, ceresit nagyon jó, árban is, én nem egy rétegben csinálnám, kihúzod majdnem szélig, és utána 0-3-assal elsimítod, a 6-30-as nem lesz tükör
de akár veszel hézagoló glettet fedőnek, az is van obiban 5kg-s, pl rigips super, de ha van otthon akkor azt kell elhasználni, nem kell tőle félni h gránitra köt, szépen kell felrakni aztán elmosogatni
és nem fángliból kell kenni:) pár száz ft-ért kapsz kis vödröt, spakli és glettvas, fángliból max stukatúrgipsz, egyébként az is jó neked és olcsó, zárásnak meg 0-3-as - én végén már vakoltam vele kisebb területeket, ha nem tököl az ember akkor nincs baj :d - meg tudni kell h nem feszültség mentes, nagyobbra is száradhat mint amit felkentél, mindenképp negatívban kell vele "vakolni"

szerk: sketchifun 80l 60 fokos vízzel elég sokat lehet pancsizni:) másik lakásban a 100-ast nem tudtuk ketten kinullázni és nem azért mert nem tisztálkodunk

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75311) szaszyka válasza Chaser (#75310) üzenetére


szaszyka
senior tag

Alapozóról tudsz ide rakni egy linket, hogy konkrétan melyik, mert csak a Héra festékhez való alapozóját ismerem, és biztos nem olyanra lenne szükségem, vakolathoz való alapozót pedig még nem láttam. Régen, kisebb lyukak betöméséhez használta fater a 0-3-as rigipset, de mindig csak keveset kevert fángliba, azért írtam én is azt. Van 20L-es festékesvödröm, abban szoktam keverni alkuszok fúróval az asszony elromlott mixeréből “eltűnt” dagasztószárral :D .
Előre is köszi :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#75312) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Sziasztok.

Panel lakásunk fürdőszobájában a fürdőkád felett elengedte a csempét a ragasztó. Nem potyog, de már mozog. Ilyenkor mi a teendő? Szép a csempe, kár lenne leverni. Többi falon nem ilyen. 7-8 db csempét érint.
Ha leszedem vissza tudom ragasztani?

Köszi.

(#75313) föccer válasza Stylewars_kp (#75312) üzenetére


föccer
nagyúr

Ha a csempén nem maradt ragasztó, akkor megoldható, ha maradt, akkor is, de 100x több szívással.

Nem raktatok el néhány tartalékot? Egyébként meg szarul lett felrakva, nem szabadna elválnia.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#75314) fasyrt válasza moma (#75306) üzenetére


fasyrt
őstag

Olyan nincs hogy valami tul nagy, vagy tul jo. Ha olcsobb, akkor vedd a 120-ast es meg mindig letekerheted benne a vizhöfokot alacsonyabbra. Szerintem, laikuskent.

#75311 szaszyka
:DD

(#75315) Stylewars_kp válasza föccer (#75313) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ezzel vettem a kecót. 10 éves elméletileg. Többi helységben jó. Egy darab plusz sincs. Egyszer csináltam már ilyet. Akkor sikerült. Nem csemperagasztóval raktam vissza hanem erős kötést biztosító szilóval. Azóta is fent van. Kb 5-6 éve volt ez. Mondjuk az már 30 éves volt. Pár évet akartunk vele nyerni. Az sikerült is. Itt is a felújításig kéne kibírnia.

[ Szerkesztve ]

(#75316) ALI_G válasza philoxenia (#75287) üzenetére


ALI_G
veterán

Korabban egy masik korrol hasznaltam es nem tapasztaltam ilyet. Most egy masik szobabol hasznalom ahonnan eddig soha es itt ezt tapasztalom. Kiprobalom es irok.

(#75317) Stylewars_kp válasza fasyrt (#75314) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Többől könnyebb elvenni. :))

(#75318) Chaser válasza szaszyka (#75311) üzenetére


Chaser
titán

ceresit alapozó nedvszívó és nem nedvszívó felületekhez, aljzat kiegyenlítés és festés előtt...valami ilyen rémlik
megnéztem egy kis tüzépen, +2k volt obihoz képest az 5 literes, neked 1l-es is bőven sok, ne is hígítsd
gipszkartont is ezzel raktam, kenve falat és karton hátulját, most le kellett venni két db fél táblát boltív miatt, ahol volt vakolat csak azzal együtt jött ( : beton is ezt kapta kiegyenlítés előtt, kb mindenhova jó eddig úgy tapasztaltam
ovális festékes vödör a legjobb, abba belefér a spakli és ki lehet húzni az anyagot, szóval midened megvan a melóhoz:) holnap valszeg én is vakolgatok 6-30-assal, többek között
közben eszembe jutott, akár karton csíkot is ragaszthatsz ha van, többit kihézagolod, obiban is van már sok fajta az új kisebb méretűekből, impregnáltból is

szerk: Stylewars_kp vissza lehet tenni, valószínűleg túl száraz/poros volt mikor felrakták, mielőtt visszarakod mártsd egy kicsit vízbe, láttam már olyan csempét ami "füstölt" a víztől
ragasztó szilikon is jó, azokból is van olyan úgy köt mint a beton kis túlzással
ha kád feletti az is lehet sok vizet kapott, folyékony fóliát lehet nem raktak alájuk

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75319) sketchifun válasza Stylewars_kp (#75312) üzenetére


sketchifun
senior tag

Soudal FixAll vagy T-Rex ragasztóval ragaszd vissza.

Ami mozog, mielőbb szedd le, mert ha magától leesik, össze is törik.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#75320) macilaci78 válasza moma (#75306) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekünk 80-as van, zuhanyzunk, párom így jobb híján folyó vízzel áztatja magát. Ketten hajat mosni már nem biztos, hogy tudunk...
Mondjuk, később, ha kellene, tudok nagyobbat tenni, mert ez fel van tolva közel a plafonhoz, alul meg vagy fél méteres bekötőcsöveket tettem, így van hely magasabbnak. Csak leakasztom, felakasztom és kész.

Két dolgot tehetsz: csirkekopasztó vizet tartasz a bojlerben és enged mindenki hideget hozzá, vagy azt a legmelegebb vizet hagyod csak, amit az azbeszt bőrűek még épp el tudnak viselni hozzákevert hideg víz nélkül. Utóbbi ugye kevesebb energiát igényel 1 literre vonatkoztatva, de jobban is fogy. Előbbi esetben kevesebb liter is elég.

canniball: na, ezért vetettük el egy mondatban az éjszakai áramot. Tudjak már akkor fürödni, amikor akarok. Elég kivárni azt a kb 2 órát, amíg 40°C-ra felmelegíti a frissen feltöltött bojler.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75321) Chaser válasza macilaci78 (#75320) üzenetére


Chaser
titán

En meg azert vetettem el, mert azt az 50-60e-t amibe meg kerult volna nem mostanaban termelne vissza, nappalin majd ejszaka fog menni, h ne vegyen el az amugy sem sok 32a-bol
Vannak olcso, jo kisteljesitmenyu - 2-4kw - atfolyosak aki sokat pancsol, nem tudnak 60-80 fokot de nem is kell nekik, zuhanyzashoz 40-50 fok boven jo

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75322) moma válasza macilaci78 (#75320) üzenetére


moma
őstag

Köszi! Asszem értem. Szóval igazából nem nagyobb költség feltétlen a nagyobb, mert nem olyan meleg vizet tárolok benne akkor. Akkor asszem az lesz amit kapok vagy 80 vagy 120.

canniball, fasyrt köszi nektek is!

we all deserve a bit of luck.

(#75323) macilaci78 válasza Chaser (#75321) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A mi bojlerünk 1,2 kW-os, kb 0,5 A-t kér. A vizet felmelegíteni több energia, mint melegen tartani. Nézegettem, a 2,5 kW-os 80 literesek 2 óra alatt melegítenek fel 80 litert 40°C-ra, ez meg 3 óra alatt. Vállat vontam, ha 2 órát tudunk várni, tudunk 3-at is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75324) macilaci78 válasza moma (#75322) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én is csak laikus vagyok benne, de mai fejjel már én is 120 literest vennék. Bár ha abból indulok ki, hogy Párom csirkekopasztó vízben fürdik, nem biztos... :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75325) pjen válasza macilaci78 (#75323) üzenetére


pjen
félisten

5 A-t kér az 1,2Kw hoz. :)

(#75326) ALI_G válasza ALI_G (#75316) üzenetére


ALI_G
veterán

Abbahagyta. Lehet csak én voltam túltöltődve napokon át :))

(#75327) Chaser válasza macilaci78 (#75323) üzenetére


Chaser
titán

5a lesz az sztem is:)
átfolyós egy szempontból jobb, korlátlan meleg víz
velist fogok venni, az 1,5kw-os, 100 literest elég gyorsan felmelegíti - hozzám már nem is fér be nagyobb:) kb beépített bojlerem lesz régi befalazott ablak helyén -

____

mi okból hőszigetelhetnek télen panel tömböt?
már december óta szenvednek itt, néha volt jó idő is de rossz is, most úgy láttam épp lemásztak az állványról
csemperagacshoz, vagy bármihez ami a hungarocell alá kell, a ház hőjét gondolják alkalmazni? eléggé repkednek néha a minuszok, gyapot/hungarocell kombóval dolgoznak, de már közben festik is az elkészült szakaszokat, nem láttam még ilyet

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75328) macilaci78 válasza pjen (#75325) üzenetére


macilaci78
nagyúr

:R Már 230 V mellett. 2300 V-nál elég a 0,5 A is. :))

3×16 A van nálunk, indukciós főzőlap, villanysütő, bojler, hűtő az állandó fix fogyasztók, mikró, kenyérpirító, melegszendvics-sütő, kávéfőző, vízforraló, vasaló az alkalomszerű nagyobb fogyasztók, PC, TV, hifi, stb, ledvilágítás mindenhol.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75329) pjen válasza macilaci78 (#75328) üzenetére


pjen
félisten

Lehet,hogy félre értek valamit és akkor bocsi.0,5 A durván így 100 W os izzó fogyasztása.

(#75330) F34R válasza Chaser (#75327) üzenetére


F34R
nagyúr

felenk is... meg egyre tobb lakohazat.... ez csak kapkodas es nem rendes munka.
Eleve tartosan minusz van, 8C alatt szerintem nem is erdemes dolgozni.

(#75331) macilaci78 válasza pjen (#75329) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem, én számoltam rosszul, egy tizedessel.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75332) emre


emre
veterán

Jut eszembe, közben a párom elkészült a kanapé áthúzásával. :) (roppant mód büszke vagyok rá :K )
Asszem olyan 25k körül volt az anyag, a gombok meg holnapra lesznek készen. Utána azokat is felvarrjuk.

kanapé, fotel

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#75333) Chaser válasza F34R (#75330) üzenetére


Chaser
titán

nem a mi házunk, csak nem egészen értem, adalékanyagok vannak amik minusz x fokig még használhatóvá teszik a ragacsokat, de úgy látom elég sok anyagot bekevernek egyszerre, meg glettelés is ezzel megy, azt már a ház hője biztos nem melegíti, aztán még valami gipszes glettet is dobnak rá, v nemes vakolat, annyi látszik szürkés-fehér, fehérhez közelebb

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75334) ALI_G


ALI_G
veterán

A szüleim társasházában fel kell újítani a lépcsőt az épület előtt. 3 lépcsőfok, kis placc a bejárati ajtó előtt (kb 2x3 méter). Aboszolút semmi extra. Kezdi megenni az idő és az alábbi ajánlatokat kapták:
708e - bontás, teljes újraépítés, burkolás
465e - félig bontja el, betonból újraépíti ami menthetetlen

Nekem ez soknak tűnik. Szerintetek?

(#75335) emre válasza ALI_G (#75334) üzenetére


emre
veterán

Van részletes árajánlat anyagköltséggel stb...?

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#75336) macilaci78 válasza ALI_G (#75334) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Társasház, akkor biztosítani illik a szabad bejárást is a munkavégzés alatt.
Társasház, meg kell őrizni a homlokzati képet, kötöttség méretben, fazonban.
Társasház, a fene sem tudja, milyen meglepik vannak a jelenlegi látszó szerkezet alatt. Nagyot lehet szívni vele.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75337) Chaser válasza ALI_G (#75334) üzenetére


Chaser
titán

Nem kicsit, 0,5m-ert teljes ujjaepitessel megcsinalnam ( : pesti falu?

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75338) ALI_G válasza emre (#75335) üzenetére


ALI_G
veterán

Budapest. Nem láttam árajánlatot, a társasházkezelő kérte be. Számla kell róla.

[ Szerkesztve ]

(#75339) macilaci78 válasza ALI_G (#75338) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A számvizsgáló bizottság tagjaitól kérdezz rá.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#75340) föccer válasza ALI_G (#75334) üzenetére


föccer
nagyúr

Számlásan szerintem nem sok. A drágábbat választanám.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#75341) sketchifun válasza föccer (#75340) üzenetére


sketchifun
senior tag

Szerintem sem. Kültéri burkolattal együtt, a teljes elbontás, sittelszállítás, zsaluzás, betonozás, majd leburkolás.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#75342) F34R válasza Chaser (#75333) üzenetére


F34R
nagyúr

Most voltam egyik kozeli varosban, ott a paneleket most szigetelik, max 8cm-es polisztirol, de mar lassan glettelnek habarcsolnak is. Azt tudom hogy ott Ceresit-el dolgoztak. pl a CT 82 az fagyalo.. mondjuk lehet jobban szarad a franc sem tudja. Ez a terep nekem teljesen ismeretlen. Aztan meg lehet jo is lesz :DDD

[ Szerkesztve ]

(#75343) csemberlen válasza Chaser (#75321) üzenetére


csemberlen
őstag

2-4 kW-al, maximum a kislakásban pancsolhatsz a kiskacsával. :Y
15-24kw-al lehet zuhanyozni vagyis 3*25---3*34A-ral.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#75344) pjen válasza csemberlen (#75343) üzenetére


pjen
félisten

Az átfolyós gáz vizmelegítőm 27Kw os.Csodák nincsenek.

(#75345) Chaser válasza F34R (#75342) üzenetére


Chaser
titán

a fagyálló azt jelenti, hogy kültérben is használható, nem azt, h -10 fokban alkalmazható, sztem ehhez 8 általánosnál nem kell több
a srác aki kartonozott pont ezt mesélte, a májsztrók' ha azt látják fagyálló, a kicsi fejükben azt jelenti minuszokban használható ( : és ezek épületeket készítenek
"A Ceresit CT 82 ragasztótapasz használata során
ügyelni kell arra, hogy a hômérséklet +5°C –
+25°C között legyen."

csemberlen ezt közöld majd a gyártókkal is, akik gyártanak 2-4kw-os átfolyós melegítőket
másik topikban is nem te voltál az aki megmondta h 15kw alatt nincs ilyen?
van, a 15kw-oshoz képest az a különbség, h kevesebb víz/percet tud és kisebb hőmérsékleten
ha kicsit guglizol, elég sokan használnak ilyeneket, fürdésre is, nem túl sűrű kis hazánkban a 3x32a

szerk:
pjen matek, mennyit tud a gázosod ? x litert/80 fokon?
no egy kicsi pár kw-os átfolyós elektromos tud x/3-x/4-et 40 fokon, a fizikát nem lehet megb@szni, de alkalmazni igen

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75346) föccer válasza Chaser (#75345) üzenetére


föccer
nagyúr

Egyszer kiszamoltam hogy mire eleg a 3 kw teljesitmeny ha vizmelegitesrol van szi. Nem biztos hogy jol emlekszed de valami olyami volt hogy percebket 3 liter vizben tud 1p fokot emelni. Holnap kiszamom megi t. A

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#75347) pjen válasza Chaser (#75345) üzenetére


pjen
félisten

A fizikát valóban nem lehet.Viszont 3-4 Kw csak arra elég,hogy pisiljen a 40 fokos víz.Nekem a zuhanyozás egészen mást jelent.De hát Te túdod,ha Neked elég,nekem mindegy.Egyébként a gázosom 10 litert tud percenként.Pont elég egy normális zuhanyhoz.

[ Szerkesztve ]

(#75348) Chaser válasza föccer (#75346) üzenetére


Chaser
titán

arra elég h ad meleg vizet, nyilván nem annyit meg olyan meleget mint egy 3-4-5x teljesítményű

pjen én hideg vízben is lezuhanyzom ( : annyit adnak azok a kicsik, h lehet alattuk tisztálkodni, fürdeni meg mindenképp

olyat viszont kijelenteni h nincs olyan, meg 3x25a kell neki hülyeség netovábbja, tele van velük a gugli

gázos meg, nálunk valami ezer éves kicsi gázos átfolyós volt, 60-70 fokot szinte egyből dobta, ha nem figyeltem mindig meg is pörkölt

a klíma 3,3kw-os fűtésnél, előző cserépkályha égője 10kw volt, a cserépkályhával kirohadt a fél lakás, a klímával meleg van mindenhol, persze más működési elv, de kw számok magukban és más eszközhöz képest hiába röpködnek

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#75349) zoli03 válasza Chaser (#75348) üzenetére


zoli03
őstag

Nézz utána, hány litert adnak percenként, még az ehhez tartozó hőfokot is megadják valahol. Igazad van, meglehet fürdeni 2-3 liter/perc vízmennyiséggel is, csak mondjuk egy zuhanyzás fél óráig, vagy tovább fog tartani.

(#75350) csemberlen válasza Chaser (#75348) üzenetére


csemberlen
őstag

Két malomban örlünk. Én annyit állítottam, hogy zuhanyozási, és fürdési célra ennyi teljesítmény szükséges. A 2-4kW-os átfolyósokat konyhákba tesznek, hogy mosogatni tudjál.
Részemről elengedem a témát.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.