Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#21001) B-L-A-C-K válasza Jovanny2 (#20998) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Mivel még nem láttam egyiket sem így nem tudom. Amúgy lényegesen olcsóbbak, most nem akarok árakat írni...+ Szívem szerint eleinte úgy voltam nem is költöznék ilyenekbe, ahonnan szegény emberektől elvették a házat mert nem tudták a hitelt fizetni, de ha jobban belegondolok ha nem én veszem meg majd más megveszi úgyis...Illetve nem kell egyből az elsőt megvenni amibe bele akadok, 2 hetente van új lista...

Amúgy az a 8,9 milliós ár amit sógornődék vettek az nagyon baráti ahogy nézegetem a netes hirdetéseket. Mondjuk nem is mind1 hol van, ők merre vették BP-en belül ha meg lehet kérdezni?

[ Szerkesztve ]

(#21002) üszök válasza B-L-A-C-K (#20992) üzenetére


üszök
őstag

30k-s bejárati ajtó,Fűrészporos tapéta,1k-s csempe,15k.s fürdőkád,5k-s wc csésze,5k-s mosdó,1k-s laminált padló,linóleum,(nem tudom mi a neve most :C )60k-s konyha bútor. Új lesz,kérdés,hogy neked meg felel e.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#21003) Retro DJ válasza Jovanny2 (#20998) üzenetére


Retro DJ
aktív tag

Ha van egy kis pénz akkor én pont az ellenkezőjét csinálnám. Vennék olcsón egy nagyon lepukkantat, és úgy újítanám fel ahogy nekem tetszik.

Az előtted lévő lakó általi munkát úgy sem tudod felmérni, csak ha már baj van.

Retro

(#21004) bandus válasza B-L-A-C-K (#20997) üzenetére


bandus
veterán

nem tudom, hogy az ismerosod mennyire profi ebben. egy kollegam honapok ota ilyen lakasokat nezeget, es ugyan hiaba olcsobb, egyszeruen nem eri meg... kezdve azzal h ezek a letezo legjobban lelakott kecok rogton duplaannyi a felujitasa mintha maganszemelytol veszel egyet..

Aztan jon a rengeteg jogi buktato... azt tudtad hogy a lakast csak akkor nezheted meg, ha a tulaj beenged? O meg hulye lenne :) aztan az egy dolog hogy a nevedre kerul az ingatlan, meg mire sikerul kikoltoztetned a benne lakokat, az megint egy hatalmas szivas. Szoval lehet, hogy 2-3 millaval olcsobb, de meg igysem jo uzlet ezekbe beruhazni, akarmennyire is csabitoan hangzik.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#21005) Retro DJ válasza B-L-A-C-K (#21000) üzenetére


Retro DJ
aktív tag

Ha egy dolgot megfogadsz, akkor olyan infrastukstúrát (nem véletlen írtam így) ami rejtett és nehezen bontható (épületgépészet, villany, számítógéphálózat, riasztó esetleg ablakok) megcsináltatni olyanra amennyire csak telik a legjobban, mert a csempe utólag lerakható, a wc csésze cserélhető, a bútor kidobható...

Retro

(#21006) Jovanny2 válasza B-L-A-C-K (#21001) üzenetére


Jovanny2
őstag

19. kerület, de meg nem mondom melyik utca... Tudod, nincs pénz, ha el kell adni, akkor a kereslet határozza meg az árat, márpedig ezt el kellett adni, mert az eladó is fizeti az első részletet egy másik lakásért, és az, akitől az eladó veszi, szintén abból fizeti valakinek az első részletet. Hiába, nincs az embereknek megtakarításuk, és ha lépni kell, akkor kénytelenek a piachoz alkalmazkodni. Maga a lakás 8,5 millió, de otthagyják az újszerű konyhai gépeket, plafonig tükrös gardróbszekrényt és bútorokat mindenestől, az plusz 400k. Szerintem is baráti egyébként, és a környék is jó.

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#21007) B-L-A-C-K válasza bandus (#21004) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ezekben már nem lakok senki, az meg hogy az adott állapotban érdemes e megvenni viszek egy szakembert, és majd megmondja. Amúgy ezt is elmondom már tök mind1, hogy most amit néztem panelt, ugyan abban az utcában, ugyan ilyen nagyságban 4.5 millióval többért hirdetnek, ez alatt ekkora azon a környéken nincs is...Szóval azért elgondolkodtató, mivel valószínű nem fogok már a közeljövőben ilyenekhez jutni, és mondom 2 hetente frissül azaz nem kell egyből megvennem az elsőt. Ha meg látom a 89. ház is olyan hogy nem éri meg megvenni akkor ezt a témát nem is erőltetem.

üszök: Oké, akkor majd feldobom az összhangot egy kis gipszkartonnal...:D (mielőtt pánik törne ki megint csak vicc volt...:) )

Retro DJ: Jogos...

Jovanny2: Aha, 19. az kicsit messze lenne nekem, ott nem is nézegettem így nem tudom az ottani árakat. De pl 3. kerületben egy ilyen felújított már jóval drágább.

[ Szerkesztve ]

(#21008) DeFranco válasza B-L-A-C-K (#21007) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem akarlak elkeseriteni, de elo embert meg nem lattam aki ilyen lakast megvett, ugy hogy nagyon kivancsi leszek a fejlemenyekre, ha belevagsz.

Elarulok egy titkot: ez az info ami neked van, a legkisebb mertekben sem VIP. Mi is megkaptuk a listat, az osszes ismerosom aki lakast vett kapott ilyen listat, aztan megsem vett egyikunk se ilyen lakast, hiaba vannak kozel felaron.

Itt is kerdezgettem a forumon tobb helyen, hogy egyaltalan ismer-e valaki olyat, aki ilyen lakast vett... gondolhatod.

Ezzel probaljak meg rad sozni, hogy hu de titki bennfentes VIP kivalo lehetoseg, kozben meg a bank (meg a fundamenta meg a tobbi) ugy szorna ki ahogy csak tudja. De nem tudja. Linkelhetned is azt az excelt, akit erdekel mar ugy is latta.

Talald meg a szamitasod, szurkolok neked, de vigyazz nehogy beletenyerelj valami penztemetobe.

(#21009) B-L-A-C-K válasza DeFranco (#21008) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem meg már érdekes több ismerősöm vett gond nélkül ilyet. De mielőtt pár ember lebeszélne erről azért ha megengeditek megnézek pár ilyen lakást, mert ugye veszteni valóm ezzel semmi se lenne...

Az meg hogy ti is megkaptátok ezt a listát érdekes, persze nem lehetetlen, de honnan tudod melyik banktól jön? :) Ahány bank annyi ilyen lista...Illetve mint említettem 2 hetente frissül szóval éppen ráakadhatok egy normálisra is. Bár gondolom nem lehetséges az hogy valaki egy esetleg jót vegyen jó áron, olyan nem létezik...:)

(#21010) DeFranco válasza B-L-A-C-K (#21009) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Jobarat! Irtam hogy legyen szerencsed, irtam, hogy nem akarlak megbantani, csak felhivtam a figyelmed a tapasztalataimra. Jo szandekkal, szivessegbol.

Azt ugye nem gondolod komolyan hogy az egyes hitelinezetek bedolt portfolioja lenyegesen elter, ugye?!

De akkor nyomulj a tutiba, en nem allok eled. Biztos neked kuldtek meg a bedolt hiteles lakasok szent graljat. En nem tudhatom.

[ Szerkesztve ]

(#21011) B-L-A-C-K válasza DeFranco (#21010) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Csak tudod unom már hogy nem láttam én sem a lakást, de már elkönyvelte itt pár ember hogy tuti sz@r. Érdekes, mondom 3 ismerősömet tudom aki ilyet vett, és még nem haltak meg benne...

"De akkor nyomulj a tutiba, en nem allok eled. Biztos neked küldtek meg a bedolt hiteles lakasok szent graljat. En nem tudhatom."

Attól hogy neked nem találtak az ismerőseid jót, akkor az már ugye azt jelenti ha más kap ilyet esze ágába se legyen megnézni mert biztos szar...:D Kérdezem én mi veszteni valóm van, de most komolyan?

Amúgy csak utálom az ilyen negatív hozzászólásokat, van 70 bank, de szerinted én azt a listát kaptam meg amit ismerősödék, és biztos szar mind, mikor 2 hetente frissül...Kb úgy írod mintha ezek a házak már alapból lebontásra lettek ítélve, én hülye meg még elmegyek megnézni őket...

Hidd el ha szar és mondja a szakember nem érdemes megvenni, akkor biztos nem fogom, akármilyen jó árban is van....

[ Szerkesztve ]

(#21012) DeFranco válasza B-L-A-C-K (#21011) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem egy fos (fős :D) mintam van es nem 10 lakas lett megnezve. De akkor nem negativkodok, nekem aztan tenyleg mindegy. Megnezed eldontod. Te penzed, te ideged.

(mellesleg en azt kerdezem volna meg a helyedben, hogy mire kell figyelni hol talaltunk dealbreaker buktatokat, vegul is abbol legalabb tanultam volna, de igazad van, ez egy mas lista volt. sok sikert)

(#21013) B-L-A-C-K válasza DeFranco (#21012) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

"Megnezed eldontod. Te penzed, te ideged."

Nem tudom lehet én nem fogalmazok értetlenül, de említettem már hogy nem értek a lakásokhoz, így ha megyek megnézni egyértelmű szakembert viszek magammal, így valószínű nem veszek szart a pénzemből, illetve idegeskednem sem kell utána.

De mind1 inkább hagyjuk....:)

[ Szerkesztve ]

(#21014) Morris


Morris
veterán

Hát én sem azért vettem meg a jelenlegi lakásunkat, ahogy anno kinézett. Nem érdekelt egyáltalán, hogy elavult a vezetékelés és társai.
Egyszerűen azért, mert jó helyen volt és szerettem volna itt lakni.
4. emeleten lakunk. Télen viszonylag melegebb, nyáron nagyon meleg. de kit érdekel, ezért van a klíma. Nem kopog a fejem felett senki. Beázhatunk az eső által, de lakók által nem, szép a kilátás. Konvektoros fűtésünk van. Talán jobb lenne (és nem olcsóbb) a központis (mondjuk ahogy elnézem a szerelők igen jó összegeket elkérnek kazánjavítás/felülvizsgálat címén - ezért jó nekem az olcsó konvektoros fűtés is), de ez van, nem éri meg az átalakítás, csak 10 év múlva kezdene visszajönni. Akkor meg minek...
Tudom, hogy egy 2. vagy 3. emeleti lakás jobb lett volna, de az drágább is volt, meg itt akkor abban a pillanatban nem volt eladó, pénzem sem lett volna rá több!

Volt rajta mit csinálni (szépen lassan - az anyagi nem engedte meg, hogy mindent egyszerre csináljunk). Sőt, rengeteg minden kellet csinálnom, de le*rom. Rengeteg munkám van benne, emiatt nekem értékesebb. Úgy formáltam, ahogy nekem tetszik! Eladni nem szándékozom.
És ami a legfőbb, imádok itthon lenni!
Szóval, mindenki olyan lakást vesz ami tetszik neki, úgy rendezi be ahogy tetszik neki. Én biztos, hogy nem vennék felújított lakást. Nekem annyival nem ér többet.
Az újépítésű lakásoktól meg hányingerem van. Amilyen lett a munkamorál az utóbbi pár évben ( anyagkispórolások, hanyag munkák) én biztos, hogy nem vennék új lakást.
Nekem ez erről a véleményem.

De ezért jó, hogy különbözünk! ;)

(#21015) B-L-A-C-K válasza Morris (#21014) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

És mond azt te is hogy neked is 10 millióba van a felújítás, mert itt csak ez a reális...:D Ha ez alatt van valamit nem jól csináltál...:D

(#21016) Morris válasza B-L-A-C-K (#21015) üzenetére


Morris
veterán

Áh, közel sem. Ablakcsere 450k, ajtó 75k, fürdőszoba 250k, tapétázás és szigetelés 100k, konyha 80k, egyedi bútorok 80k, wc 40k. Nagyvonalakban. Milla környékén vagyok (4 év alatt) :B

(#21017) Morris válasza Morris (#21016) üzenetére


Morris
veterán

Természetesen ezek elnagyolt árak, még ennél is olcsóbb volt, de a lényeg, hogy nálunk a padló maradt olyan amilyen volt (ehhez speciell nem kellet hozzányúlni), két szobában padlószőnyeg, ehhez sem nyúltunk. Az átfolyós vízmelegítő maradt a régi FÉG. Amíg működik nekem tökéletes.
mosdókagyló szintén érintetlen.
43nm. Nekem tökéletesen megfelel. Aki VIP látta a képeket is a lakásról ;] . Szerintem nem ad okot a szégyenkezésre!

(#21018) wrox válasza Morris (#21016) üzenetére


wrox
senior tag

Jó igénytelen vagy :) :) :D
De ezek szerint én is. kb 70-75nm-re alábbiak szerint alakult a kőccségvetés:
Fűtés 7 radiátorral, kazánnal: 500e.
Fürdő komplett csere, lefolyók is: 250e (zalakerámia burkolat, üvegtégla zuhanyzó, mofém csaptelepek)
Festés kb 150e.
Vill vezeték csere: 50e munkadíjjal.
Burkolás a többi helységekben : 80e munka + 100 e anyag.
Nyílászárók (4 ablak 300e, 1 ajtó 250e, 1 ajtó 80e.)
Persze meg lehet oldani 10 millából is, de az ebben az országban csak a lakosság pár % -nak adatik meg.
Ugye a bútorok nem tartoznak a felújításba.

[ Szerkesztve ]

(#21019) Morris válasza wrox (#21018) üzenetére


Morris
veterán

:D :D - magyar vagyok vazze (bérből és fizetésből)

[ Szerkesztve ]

(#21020) DeFranco válasza Morris (#21017) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem bizony :)

(#21021) Morris válasza DeFranco (#21020) üzenetére


Morris
veterán

:R :R

(#21022) x_o_n válasza B-L-A-C-K (#21009) üzenetére


x_o_n
veterán

biztos ami biztos,ha találsz olyat ami tetszik,vigyél valakit aki megnézi neked a falakat,műszaki rész stb.

(#21023) Jovanny2 válasza x_o_n (#21022) üzenetére


Jovanny2
őstag

Már írta, hogy visz. ;)

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#21024) Retro DJ válasza wrox (#21018) üzenetére


Retro DJ
aktív tag

(Erdekes, egy kozepes kiseloszto megkozelitheti az 50 ezer forintot, ha a vezeteket nezem 50 ezer forintbol 250 m kijohet a harom szinbol. Egy ekkora lakasban az meg realis is, de ki szerelte meg ingyen?)

[ Szerkesztve ]

Retro

(#21025) wrox válasza Retro DJ (#21024) üzenetére


wrox
senior tag

Milyen 50 ezer/250m?
Vezeték 40Ft/m. Kb 400 m ment be a falba. Kismegszakítók GE B16 650/db, ebből van 8db 1 kismegszakító szekrény. 3e ft. feladatát elvégzi, nem kell drágább.. Szerelvények maradtak, de azok is 500 Ft/db volt mikor vettem. Munkadíj 16e Ft volt. 1 nap alatt végzett, mondjuk én voltam a segédmunkás,mert ha nem akkor az plusz 10e, időmből kitelt, meg érdekelt is a dolog. Nekem csak a vezetékeket kellett adagolnom, mikor húzta be a csőbe. Ja meg egy marék wagot vettem, annak kb 30 ft dbja. Csak kapkodom a fejem a pesti árakról, ez a művelet Pesten simán belefutott volna a 3 kilóba.

[ Szerkesztve ]

(#21026) szabjan


szabjan
tag

Hehe. Ez jó volt amiket írtatok itt.. :D
A hangulat mindig megvan. ;)
Én párszor voltam ilyen meghívott 'nézzük meg a lakást és szakértsd meg nekem...' tipusú emberke. Csak hát ugye én mondtam, hogy a víz-gáz fűtésen kívül max a villanyhoz értek kicsit, meg a burkolás-festés vonalat ismerem valamennyire. De nem is volt szükség rá nagyon. Olyan döbbenetes árakat nyögtek be a 'fővállalkozók' , hogy én is belepirultam. Szinte mindegyik lakás kb a feléből- 60 % ából jött ki a végén. Igaz be kellett vállalni a szakemberek felkeresését. Az igények szóródnak nagyon. van akinek megfelel egy falon kívüli fűtésszerelés is, van aki a kazánt is bevésné a falba.
Volt nekem rekord olcsó és rekord drága fűtés-víz szerelésem is. Sokszor felesleges, rendszerbonyolító dolgokba mennek bele az emberek. Én meg mit tudok csinálni, elvégzem amit a megrendelő kér. Láttam lehányható festést 2 milláért és borzalmas villanyszerelést is.
Ami biztos és írták itt többen is. Ami a falban-födémben van, azt muszáj egyszer normális anyagokból jó szakemberrel megcsináltatni. A többi bármikor könnyebben módosítható.

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#21027) csemberlen válasza wrox (#21025) üzenetére


csemberlen
őstag

Az biztos lett volna 300k, viszont nem 500 Ft-os kapcsolókkal, és rendes elosztóval Fi relével, vezetékrendszer bővitéssel, stb...

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#21028) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Egy ilyen gipszkartonozás, spotlámpákkal anyagköltséggel, beszereléssel, festéssel mennyibe fáj kb?

(#21029) DeFranco válasza B-L-A-C-K (#21028) üzenetére


DeFranco
nagyúr

huszonháromcsillió :DDD ;] :P

(#21030) B-L-A-C-K válasza DeFranco (#21029) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Kb ennyire gondoltam én is... ;] :N

(#21031) Morris válasza B-L-A-C-K (#21028) üzenetére


Morris
veterán

Szerintem 10-12k a nyersanyag. + 10 spotot számoltam, de gondolom 14 vagy 15 lehet. Ez lesz a drága. 15 db keret 15k, 15 db led spot 2k/db, 30k, és legalább 20k munkadíj. :U

Ja és csak a középső kör alakúról beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#21032) B-L-A-C-K válasza Morris (#21031) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az még nem is vészes annyira ha a festés is benne van...Nekem nagyon tetszik ez a megoldás ilyen formában...

(#21033) wrox válasza csemberlen (#21027) üzenetére


wrox
senior tag

Nem kellett vezetékrendszert bővíteni, tökéletes volt az eddigi kialakítás. Lanra tvre nem volt szükség, mert tv volt eddig is, Lan meg köszönöm nem kell. Az asztali gépet nem vándoroltatom a házban, notebookot meg ha használok, akkor bekapcsolom a wifit.
De azt áruld már el, hogy miért nem jó az 500 Ft.os szerelvény? Nem műanyag belsejű, hanem fém, egymás mellé tettem egy 2x annyiba kerülő Legrandal, semmi különbség nem volt a minőségben. Több éve fent vannak, feladatukat tökéletes ellátják, egyik sem égett szét, és nem is fog, a kapcsolók is köszönik szépen, megvannak. Fí relé van fent, 5000 Ft volt. Ha most jössz azzal, hogy ez nem jó, akkor tökön bököm magam. :) Miért nem jó az a doboz a kismegszakítóknak, ami 3000 ft? Ez nem ipari létesítmény, hanem egy magánház.
Visszatérve a pesti munkákhoz. Egyik kolléganőmnek cserélték a vezetéket, igaz ott véstek is (de hogy? a csövek köszönőviszonyban sincsenek a függőlegessel, vízszintessel, mennyezeti lámpához simán begipszelték az MBCU vezetéket, cső nélkül, fekete vezeték elfogyott, sebaj jó lesz a kék is helyette. Aljazatokat, ferdén vésték be, nem lehetett normálisan a helyükre tenni őket, a lakás kb 30 nm, ez került 250 ezerbe., jah persze plusz Áfa, szerelvények nélkül. És ezek hivatalos Elműs regisztrált szerelők voltak. Én elhiszem, hogy melós bevésni a csöveket a falba. Nem azt mondom, hogy ingyen csinálják.

[ Szerkesztve ]

(#21034) x_o_n válasza B-L-A-C-K (#21032) üzenetére


x_o_n
veterán

szerintem ennek a munkadija nem jön ki 20k ból villanyszerelés,festés,kartonozás...

(#21035) Morris válasza x_o_n (#21034) üzenetére


Morris
veterán

Ebben igazad lehet. Munkadíj nélkül 60-70k környéke. Persze ha LED-del számolunk. Lehet halogénnel is, az olcsóbb lesz jóval, cserébe fogyaszt vagy 750wattot óránként. ;]
50wattos halogénekkel számolva

(#21036) x_o_n válasza Morris (#21035) üzenetére


x_o_n
veterán

viszont a ledes kevesebbet fogyaszt.
miután ez kör alak szerintem a munkadíj is lesz annyi mint az anyag illetve talán még több is,igazábol ilyesmit akkor érdemes kérni mikor (és akkor is szokták) mikor full festés átalakitás van...mert ugye akkor simán belefér hogy ma egyszer átglettelem reggel meg este,élvédő,bandázs,meg holnap meg holnapután,aztán csiszolom,festem javitom,festem...ezeket ugye nem lehet egy nap alatt megcsinálni...4x-5x kimenni meg...
valamint bonuszként szokták az ilyet adni nagyobb felújitásoknál.
vagy rezsidíjas.

[ Szerkesztve ]

(#21037) bandus válasza Morris (#21014) üzenetére


bandus
veterán

nekem pont az új építésű lakások jönnek be jobban, csakhát azoknak meg még így is elég húzós az ára... amivel elégedettek lennénk elrendezésben, elhelyezkedésben, azok biza 25-30 millió körül mozognak. persze lehet, hogy nekem túlzóak az igényeim. de azért párommal gondolkodunk rajta, hogy belevágunk egy ilyenbe, ez pár tényezőtől függően így egy elég hosszú, 5-8 éves projekt, de ezek már akkora házak, olyan környéken, ahová szívesen várnék már babát :)

persze jó móka a felújítósdi is, de én inkább vennék egy ilyen kecót, aztán max 1-2 dolgot cserélek benne, meg kifestetem a nekem tetsző színűre, és már lehet is beköltözni.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#21038) B-L-A-C-K válasza bandus (#21037) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Pont így vagyok ezzel én is, nekem is azok jönnek be leginkább, csak ugyan így amiket nézegettem 25-30 milla....Viszont úgy vagyok vele inkább veszek egy panel/téglát mint nagy hitel felvételbe vágjak bele.

x_o_n: Ha majd oda kerül a sor lehet megcsináltatom, azért olyan vészesen nem kerül sokba, és azért eléggé feldobja a lakást, vagyis nekem nagyon tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#21039) harry válasza B-L-A-C-K (#20992) üzenetére


harry
veterán

Nem mai cikk, de talán szolgálhat alapként: [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#21040) Pttypang válasza Morris (#20957) üzenetére


Pttypang
veterán

Akkor végül is a vízműnél kell először megérdeklődnöm, hogy mi az elképzelésük, aztán ha ott nem jön be, akkor csapkodjak a közös képviseletnél. Hmm, szép kis nap lesz az, amikor ezt végigjárom :)

Everybody lies.

(#21041) neduddki válasza harry (#21039) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

aranykezu mesterm 20khuf-ot alt ker egy napra, ebben benne van a parkolas+naffalu gyuvetelet, mas kerdes, hogy idoponto szerezni Nala, hajjjajjj, de meg nem volt ojjan munka amit ne csinalt volna meg kivaloan

udv

neduddki

mod: Crytec210: esmered a telefon nevu szerekzetet?:- )))

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#21042) Pttypang válasza neduddki (#21041) üzenetére


Pttypang
veterán

Írtam már, hogy az ügyfélszolgálatos egyszerűen kezeli a témát, szerinte nem hozzájuk tartozik. Nekem gyanús, hogy mennyire hamar rávágta, lehet, hogy tényleg van benne vmi...

Everybody lies.

(#21043) neduddki válasza Pttypang (#21042) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

honlap: bof
szepn le van irva minden,
1 ha szerzodott partnert akrsz
2 ha magad intezedes itelsites hexaederrel

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#21044) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

a mit nem taltam: "A kivitelezés megkezdésekor megtisztított alap falfelületet hoztunk létre, majd nagy nyomással vittük fel a két komponensű hőszigetelő anyagot. A hőszigetelő anyag zárt cellás poliuretán kemény szigetelőhab, aminek az a tulajdonsága, hogy teljes mértékben vízzáró, ellenben a gázokat és a gőzöket meghatározott diffúziós ellenállásnál átengedi." innen
hmmm kemenyhab csak ne basf???:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#21045) csemberlen válasza neduddki (#21041) üzenetére


csemberlen
őstag

Aranykezű mestered vállalkozó?

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#21046) x_o_n válasza harry (#21039) üzenetére


x_o_n
veterán

meglepő a cikk,én még mindig ezen az áron dolgozom,kivéve a tisztasági mázolást,és ami ugye nincs ott ha égetni kell akkor az több,de amugy ezek az árak pld akiknek múlt évben dolgoztam teljesitménybérben....kb 40% drágábbak voltak..lestem is..de hát nekik volt melo dögivel....sajnos néha láttam számlákat...pld amit én kifestettem gyerekszobát oda kértek mese figurákat,amit kézzel kelett felfesteni,én kaptam 20k/db a számlán meg netto 55k volt...vicces mellesleg 1 figura ami részletes kb 12 óra:) a mediterrán festésért 2k/nm adott és 5k volt a számlán..netto
szóval csak döbbentem...

(#21047) csemberlen


csemberlen
őstag

Villanyra elég lökött árakat irnak a részegységekre 14e Ft elosztótáblacsere anyaggal. 3500---5000 Ft 1 db szerelvény kiépitési költsége.... :Y kb az anyagár ennyi :C
A komplett árakat viszont elég jó közelitéssel irja.

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#21048) Morris válasza neduddki (#21043) üzenetére


Morris
veterán

De ez még mindig mellékvízmérőre vonatkozik. Az, hogy egy épületben van egy fő vízmérő óra az egy dolog. utána lehet annyi amennyit akarsz, mert az egy fogyasztóhoz tartozik. Ámde társasházban a ház és a lakó valójában két külön fogyasztó.

Crytec210: Én mindenképpen a vízműnek szólnék először. Ugyanis a plombát le kell szedni ahhoz, hogy cserélni lehessen a csapot vagy újrarakni a tömítést. Ehhez pedig én biztos, hogy nem nyúlnék hozzá a helyedben. Ugyanis a plomba macerálás jogköre a vízműé. Az, hogy ő alvállalkozót küld ki, tök mindegy.

(#21049) Retro DJ válasza wrox (#21033) üzenetére


Retro DJ
aktív tag

Ennyibol nekem lejon, hogy ott 1,5 MCu es tarsai jatszanak. Azt gondolom, hogy nem akarom a velemenyem elmondani egy nyolc modulos torok elosztorol ami egy 75 nm lakas eseten erdekes kategoria. Valamint nem vennek merget, hogy egy szabvanyossagi felulvizsgalaton atmenne. Sajnos a villany nem olyan mint a festes mazolas, hogy szep legyen, annak szabvanyosnak is kell lennie (ez a tulajok 80% nem erdekli, csak egjen a villany meg szoljon a lapostv).

Retro

(#21050) neduddki válasza csemberlen (#21045) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

:- ))) alkalmazott

udv

neduddki

mod: Morris: konyorog ne egsssed ma amag es dezinfirmajaj hujjesegekkel: bof

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.