Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#112001) n0rbert0 válasza runner 125 (#111996) üzenetére


n0rbert0
senior tag

Pedig valahogy meg kellene oldanom, mert a páraelszívó az pont egy válaszfalon (vagyis főfal, de mögötte a garázs van) lesz. Arra gondoltam hogy visszabontom a kéményt tető alá, ami megmarad a kéményből azt körbeszigetelem a kémény végére (tetejére) meg rárakok valahogy egy visszacsapót (ha kell egyáltalán).

[ Szerkesztve ]

(#112002) tothjozsi96 válasza A Zéé (#112000) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Azért vicces lenne hogyha 1,5 méteres szakaszon kézi erővel mindenféle behúzás nélkül nem menne el az mcu vagy mbcu.

(#112003) A Zéé válasza tothjozsi96 (#112002) üzenetére


A Zéé
addikt

Alapesetben igen, de most elfúrt védőcsőről beszélünk, amiről ki tudja hogy néz ki a bele. Plusz nem tudom mennyi iránytörés van, mivel írta a kolléga, hogy a fal másik oldalán van a kötődoboz, így 1 minimum. Az meg ha olyan, mint amilyenre én szoktam hajtani a Mü III csövet, akkor nem biztos hogy olyan könnyen átjárható :D

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#112004) tothjozsi96 válasza A Zéé (#112003) üzenetére


tothjozsi96
addikt

;] Bergmann csövet is sokan hajlították térdel. ;]

(#112005) A Zéé válasza tothjozsi96 (#112004) üzenetére


A Zéé
addikt

szorítottam én mindig azt a rohadt csőhajlítót amennyire csak tudtam, de túlzás lenne azt állítani, hogy olyan nagyon dicsekedni való volt a sikerességi mutatóm. :))

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#112006) macilaci78 válasza vendingo (#111984) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A laminált olcsóbb.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#112007) b. válasza Met (#111998) üzenetére


b.
félisten

ah tényleg ez tök jó ötlet. :R

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#112008) b. válasza A Zéé (#112000) üzenetére


b.
félisten

Köszi szépen ! most 1.5mm2 Mcu van benne, nem csatos megoldással rögzítve a dobozban. csak kettő darab LED lámpa van azona kapcsolón, 30 W. Itthon van 50 méter kék színű MCu-m , gondolom nem túl előnyös azonos színnel vinni, bár megjelölni meg tudnám. van ithon MBcu-m is több fajta,( 3 és 4 eres) szintén 50-100 méternyim. Melyik lenne jobb szerinted? én az Mcu-t jobban szeretném, csak sajnos only blue,az MBCu- viszont egyszerűbb lenne.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#112009) A Zéé válasza b. (#112008) üzenetére


A Zéé
addikt

ha van otthon fekete meg zöldsárga szigetelő, akkor jobb híján az is jó, ha megjelölöd a végeit 2-3 menet szigetelővel. A lényeg az, hogy egyértelműen látszódjon 10 év múlva is, hogy az valamiért más, és te se kösd véletlenül keresztbe a vezetékeket.

Just a simple Lineman...

(#112010) pjen válasza b. (#112008) üzenetére


pjen
félisten

Ha mindkét végét betekered 15cm hosszan megfelelő színű szig szalaggal jó lesz.

(#112011) tothjozsi96 válasza b. (#112008) üzenetére


tothjozsi96
addikt

MBCu-ban is tömör rézvezető van, megcsupaszítod és mehet is!

(#112012) fogtunder válasza runner 125 (#111991) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Én ezért közösködök a kocsikkal, ez 35nm, van egy 3x4-es kerti faház is, de ott egy tábla rétegelt lemezt se tudok elvágni. Mindent kerekekre rakok inkább, amit lehet és kiállok a kocsikkal, ha meló van, utána meg vissza. Ha nincs kedvem nagyon rendet rakni, max az én helyemen otthagyom a dolgokat, akkor legalább békén vagyok hagyva :D

I hate morning people. And mornings. And People.

(#112013) b. válasza A Zéé (#112009) üzenetére


b.
félisten

Még aza kérdés, hogy szerinted hogy tudnám megállapítani, hogy az a gond ?hogy valóban belefúrtam? hogy tudnám megállapítani? a barátom szerint 100% azért vannak kétségeim mert a furatba nem látszik sajnos nagyon vékony, 4 átméröjű fúróval készült. Kitágítsam? vagy ki tudnám mérni ?

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#112014) A Zéé válasza b. (#112013) üzenetére


A Zéé
addikt

meg kell húzni a vezeték egyik végét, aztán nézni, hogy mit csinál a másik :D
Ha húzol az egyik doboznál 5 centit, és a másik vége nem megy 5 centit odébb, akkor el van fúrva :)

Just a simple Lineman...

(#112015) b. válasza A Zéé (#112014) üzenetére


b.
félisten

:DDD csak azért gondoltam hogy mozogni fog akkor is ha sérült, mert napokig működött csak úgye villogott, aztán mára megadta magát. Vagy ilyenkor átég a sérülés miatt egy idő után, ahogy mondta a villanyszerelő haverom?
na majd holnap kiderül nekifekszem. köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#112016) A Zéé válasza b. (#112015) üzenetére


A Zéé
addikt

Ha megcsípted a védőcsövet, és hozzáférhető a vezeték mindkét vége, akkor tényleg nem érdemes azon gondolkodni, hogy kicseréld-e azt a pár méter vezetéket, vagy ne. Érdemes biztosra menni.

Just a simple Lineman...

(#112017) KoVee84


KoVee84
senior tag

Sziasztok!

Adott egy 2000ben épült perlitvakolatos 4 családos társasház egyik, északi fekvésű, idén májusban fullra felújított lakása. A konyhabútor 5 cm híján plafonig ér, egyik oldala külső falra sarokba szerelve. Éreztem h hidegebb a szekrény egyik tornya, meghőmérőzve -5 fok a lakótérhez képest. Asztalosokat visszarendeltem, hogy tegyünk valami szigetelést a fal és konyhabútor közé. Szétszedés után ez fogadott:

Üvegszálas tapéta van fent latex festékkel, savoval szerencsére simán leszedtem a penészt, de nem tettük vissza a tornyot. Festővel, szigetelési szakertővel már beszéltem, nincs ötletük végleges megoldásra, szóval nekem kell kitalálnom hogy oldjam meg.
Első körben tettem egy visszacsapó szelepet az elszívó csövébe, mert a kinti gravitációs zsalu kb semmit nem ér. De mivel küszöbölhetem ki a hőhidat? Ugye a szekrény mögött nem mozog a levegő, a leghidegebb sarokban a pára kicsapódik és ez lett a vége. Amikre gondoltam, és ebben kérném a segítségeteket, hátha más is járt már így:
1. Infrapanel 50-50 cm szélességben, teljes magasságban a két falra, hogy melegítse a falat/sarkot
2. Aerogél (stadurwall) szintén 50-50 cm szélességben
3. Szigetelő tapéta, de nem a megszokott rétegrendben, hanem a meglévőre ragasztva.
4. Van ledszalag a lábazatban és a pult felett, szóval 12v számítógép ventiket tudnék berakni hátra, hogy mozgassa a levegőt, de ez tetszene legkevésbé, illetve nincs annyi hely hogy normálisan beférjen.
Itt látszik, a torony habnincs szétszedve a bútor
Mivel a torony teljesen betakar a falig, nem érdekes mi van mögötte, mellette. Oldalt 2 cm, hátul 4 cm hely van.
Ötleteket, tanácsokat szívesen veszek! :R

[ Szerkesztve ]

(#112018) lemmy71 válasza KoVee84 (#112017) üzenetére


lemmy71
őstag

A belső szigeteléssel nem tudod megoldani a problémát :N Csak a külső szigetelés a jó megoldás. A visszacsapó szelep is sokat javít majd, de a képről úgy néz ki a dolog mintha nem lenne tökéletes a páravezető csöved csatlakozása és némi gőz pára kijut a csatlakozásnál. A savo csak egy gyors megoldás, főleg olyan eldugott helyen, azt a részt mindenféleképpen átcsiszolnám és penészgátlós festékkel festeném :K

(#112019) Mortein


Mortein
tag

Gipszkartonból van a mennyezet, hogy érdemes szigetelni a padlás felől? A lakóteret és a padlást csak a gipszkarton választja el. Én hőtükör fóliát ragasztanék felülről és arra üveggyapot.

(#112020) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Sziasztok

Mi most vagunk bele epitkezesbe, van kivitelezo, viszont ugy erzem, hogy nekem mint epittetonek hianyos a tudasom. Aki ezen esetleg mar tul van nincs valami hasznos oldal/cikk amit erdemes elolvasni. Olyasmi (is) erdekelne, hogy mire erdemes odafigyelni, hogy egy modern idotallo hazam legyen.

Peldaul, milyen vezetekeket erdemes behuzatni a falba? Ethernet kabelt erdemes-e stb. Szeretnem ha a konnektorok okos (wifis) aljzatok lennek de nehezemre esik ilyenre rakeresni (okos aljzat/okos konnektor kereses utolag konnektorba dughato eszkozoket dob ki).

Az osszefoglalot elolvastam, de ott konkret problemakra vannak cikkek.

Udv

(#112021) runner 125 válasza Jim-Y (#112020) üzenetére


runner 125
nagyúr

Könyv: Építem a házam
Facebook: Kömkel, építőabc, az építő közösség
..és forumok.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#112022) A Zéé válasza Jim-Y (#112020) üzenetére


A Zéé
addikt

Hát ezt így nehéz, sőt inkább lehetetlen... Több komplett szakmát nem fog tudni senki sem megtanítani neked itt a fórumon, vagy netes cikkek alapján. Ha bele akarsz látni mindenbe, az iszonyat sok utánajárás, és nem is biztos, hogy érdemes. Ha szeretnél kontrollt az építkezéseden keress meg egy műszaki ellenőrt, neki az a szakmája, hogy átlássa a kivitelezést, és meg találja az esetleges hibákat.
Az ilyen kérdéseket mint hogy milyen vezetékek, milyen szerelvények legyenek a szakági tervezővel kellene átbeszélni még a kivitelezés előtt.
Ha van 1-1 konkrét dolog, amiben bizonytalan vagy, vagy szeretnél több véleményt is meghallgatni, az jöjjön ide bátran, de egy teljes építkezés távszakértése nem biztos, hogy egy ilyen fórumra való léptékű :K

Just a simple Lineman...

(#112023) daninet válasza Mortein (#112019) üzenetére


daninet
veterán

A hőtükör fólia sugárzó hőhöz kell, például fűtések stb. Neked konvekciós (anyagok közötti hőátadás) hő ellen kell szigetelni.
Párazáró fólia és kőzet/üveggyapot kell neked. Bár a párazáró rögtön a gipszkarton fölé kellene ha van rá mód. Ha nincs akkor ne küzdj vele.
30cm minimum. Kérj tüzépektől árajánlatokat 2x15, 3x10 stb kombinációban és nézd meg melyik a legolcsóbb verzió. Feles eltolással kell rakni mint a téglafalt.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#112024) daninet válasza Jim-Y (#112020) üzenetére


daninet
veterán

Szia!
Fizess egy műszaki ellenőrt (kb 300-400e forint) aki segíteni fog neked végig. Ez a dolga gyakorlatilag. Ő a te megbízottad lesz az építkezésen. Senki nem várja el, hogy lediplomázz építkezéshez építészetből.
Olvasgathatsz az említett linkeken, fórumokon, de minden építkezésen más a menetrend kicsit, más a viszony az egyes munkásokkal, más az épület stb. Nincs tökéletes recept, bármennyit olvasol, a tapasztalatot nem váltja ki semmi. Vonj be egy embert aki a te oldaladon áll és érti a dolgát, beszéld meg vele, hogy neked mindenben kell segítség, így álljon az egész dologhoz, így adjon neked árat. Olyan embert keress aki aktívan használja a számítógépét, olvas IM üzeneteket, lehet vele gyorsan kommunikálni kérdéseknél. Mindenkivel emailben egyeztess és rakj mindenkit CC-be, hogy lássák mi történik. Soha ne legyél szócső munkás és műszaki ellenőr között. Sok pénzt fog megspórolni, ezt ne spórold ki.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#112025) Victoryus válasza daninet (#112024) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

szia!

Pont erre voltam én is kíváncsi, hogy mennyi egy műszaki ellenőr. Őt hogy szokták alkalmazni? pl: 1 hónapra fixen, vagy ha csak 1-2 hetes a meló, aláfalazás, szigetelés, akkor csak arra a 2 hétre? Ő gyakorlatilag ott van végig, vagy olyan, mint a többi szaki, szaladgál egyik helyről a másikra?

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#112026) daninet válasza Victoryus (#112025) üzenetére


daninet
veterán

Jellemzően a kivitelezés teljes időtartamára kérnek ennyi pénzt. Bár szakmabeli vagyok, napközben dolgoznom kellett, nem bírtam kijárni folyton az építkezésre ezért én is fizettem egy műszaki ellenőrt. Nekem ennyi pénzért kb 2 naponta járt ki, szólt ha valami gebasz van, vezette az enaplót, pesztrálta kicsit a munkásokat ha nem jól csinálták a dolgokat stb.
Ha kevesebb munkához kell a segítsége, nyilván nem arányosan, de olcsóbb lesz.
A munkásokkal pedig közöltem, hogy lesz egy műszaki ellenőr aki ide jár, nem betonozhatnak vagy fedhetnek be semmit amíg ő azt nem látta.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#112027) Tarill válasza lemmy71 (#112018) üzenetére


Tarill
őstag

Ha a szekrény vonaláig azt a sarkot egy 2-3 centis xps-el belülről felragasztaná habbal? Nem lenne olyan hideg ott a felület, meg ha légrés mentesen van felragasztva a tábla alatta sem tud kicsapódni a pára? Plusz az xps is valamennyire párazár. Vagy hülyeség?
Azért az ott elég gané helyzet a kép szerint

(#112028) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Sziasztok,

Koszonom mindenkinek a valaszokat. Isten ments, hogy en akarjam megmondani a tutit a munkasoknak vagy a kivitelezonek, nem is akarok ebbol lediplomazni, egyszeruen csak az informacioszerzes fazisaban vagyok es ugy tunt, hogy itt jo tippeket, linkeket kaphatok ami meg is tortent. Koszonom

daninet: a teruleten egyszerre 3 ismeros csalad is epitkezik, szerinted van arra esely, hogy egy muszaki ellenor egyszerre mindharom csaladot vallalja. Neki gondolom elony, hogy egy cimre kell kimenni es ott tevekenykedni, nekunk meg talan azert lehet jo, mert esetlegesen kedvezobb arat tudunk -pont emiatt- "kialkudni"?

[ Szerkesztve ]

(#112029) A Zéé válasza Victoryus (#112025) üzenetére


A Zéé
addikt

A teljes építkezésre célszerű alkalmazni. Nincs ott mindig, az hivatalosan a felelős műszaki vezető feladata (kellene legyen). A műszaki ellenőr feladata sok minden lehet, attól függ mire van megbízatása, ennek függvényében változhat a díjazás is. De alapvetően a fő feladata az, hogy ne hagyjon műszakilag, technológiailag és jogilag nem megfelelő dolgokat.
Akivel én utoljára dolgoztam műszaki ellenőr, tőle csak például a műszaki felügyeletet kértük, illetve az ő feladata volt a vevők felé a készültségi fokok leigazolása (annak függvényében voltak a fizetési ütemek beállítva). De dolgoztam már olyannal is, aki a tervellenőrzéstől a szerződések ellenjegyzéséig csinált elég sok mindent.

Just a simple Lineman...

(#112030) daninet válasza Jim-Y (#112028) üzenetére


daninet
veterán

Ez simán működhet, de nyilván a nevükben nem tudok nyilatkozni. Alkudni kell mindenhol.
Én tüzépeken is alkudtam mindig. :D Kérsz árajánlatokat, kiválasztasz egy tüzépet ahol jók az árak és jó a készlet, és onnan veszel mindent kérdés nélkül. A főnivel mebgeszéled, hogy itt fogsz hagyni sok milliót, cserébe szeretnél látni valami fix kedvezményt.
Szinte mindig adnak.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#112031) KoVee84 válasza lemmy71 (#112018) üzenetére


KoVee84
senior tag

Köszi. Most azon filózom hogy 2 visszacsapó szelepet teszek be a csőbe. 30as fal + vakolat, egyiket a külső falsíkra, másikat a belsőre, illetve a flexibilis elszívócsövet megépítem 100as légtechnikai csőből.
Külső szigetelés nem játszik sajnos, valamilyen belsőt kell felraknom. Az aerogél szimpi, de qwa drága. Mi lenne vajon ha hőtükrös lépésálló fóliát ragasztanék fel a falra, miután megkapta a penészálló festéket?

Az infrapanelos megoldással tudnám esetleg melegíteni a falat?

[ Szerkesztve ]

(#112032) Mortein válasza daninet (#112023) üzenetére


Mortein
tag

Köszi a tippet, de már elmentem megvenni. Amit vettem (ajánlottak) az hővisszaverő [link] és párazáró is egyben. Vettem hozzávaló ragasztószalagot. Ha rögtön a gipszkarton felé lett volna rakva akkor, amikor rákerül a gipszkarton a csavarokkal, akkor egy csomó helyen ki lenne lyukasztva nem?
Lerakás jó ötlet köszi! Ha utána járhatóvá szeretném tenni (csak egy sávban), akkor azt, hogy érdemes kivitelezni? Oldalt megmagasítani a gerendánál és arra obs lenne az első ötletem.

(#112033) runner 125 válasza KoVee84 (#112031) üzenetére


runner 125
nagyúr

A visszacsapó jó ötlet. Belülről NE szigetelj! Csak rosszabb lesz. Gondold végig, ha most odaraksz egy szigetelést a fal még inkább nem fog átmelegedni, még inkább le fog a szigetelés mögött csapódni a pára..
Valahogy légmozgást kellene megoldani a szekrény mögött, h át tudjon melegedni ott is a fal. Ilyen esetben én elkezdeném perforálni a bútort, amilyen sűrűn csak lehet. Fal felőli oldalát és a hátlapot egyaránt. Sőt, a konyha lábazatát, korpusz tetejét, esetleg a polcok hátsó élét is végig bútorszellőzővel, h a szobahőmérséklet át tudja járni teljesen.
Létezik bogárhálós szellőző is, keress rá.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#112034) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek /urak!

Lefolyó cső tisztításra van valami házilag keverhető praktika, vagy boltban mit érdemes venni? Tiretet használtam még régen, most elég makacsnak tűnik a dugulás. Műanyag lefolyó csövek vannak a lakásban ha ez számít.

Let the Zone take me if I am.

(#112035) KoVee84 válasza runner 125 (#112033) üzenetére


KoVee84
senior tag

Mondasz valamit :R

(#112036) tothjozsi96 válasza KoVee84 (#112035) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szerintem direktbe ne is toljátok neki a falnak, az se jó.
Szekrényeket se a legjobb direktbe neki tolni a falnak.

(#112037) Met válasza kutga (#112034) üzenetére


Met
Topikgazda

Ecet+szódabikarbóna (youtube-on keress rá) de az igazi az a csőgörény.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#112038) kutga válasza Met (#112037) üzenetére


kutga
nagyúr

Holnap jön a görényes ember de addig is kipróbálom ezt. :)

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#112039) A Zéé válasza kutga (#112034) üzenetére


A Zéé
addikt

ch start (régi nevén gel-print), épületgépész boltokban lehet venni. Csak óvatosan kell bánni vele, mert ha elkezd dolgozni mindent old ami szerves, és képes megmarni a mosogatótálcát is.

Just a simple Lineman...

(#112040) KoVee84 válasza tothjozsi96 (#112036) üzenetére


KoVee84
senior tag

2-4 cm van a hátlap/oldallap és a fal között.
Vmi utólagos fűtést sem tudok odatenni, ami fűtené a falat?

(#112041) tothjozsi96 válasza KoVee84 (#112040) üzenetére


tothjozsi96
addikt

De ahol penészes lett a fal, ott is volt valami szekrény, nem?

Az az érdekes hogy ahol van az a cső kivezetve, ott a legpenészesebb.

Szerintem az a gond hogy ezt a falat telibe raktátok szekrénnyel és így nem is tud ott járni annyira a levegő.

(#112042) KoVee84 válasza tothjozsi96 (#112041) üzenetére


KoVee84
senior tag

Igen: [link]
Akkor marad az, hogy mögé építek néhány pc ventit és szellőzőket rakatok a lábazatba. Meglátjuk mire jutok vele. :R

(#112043) fogtunder


fogtunder
nagyúr

Van nekem egy szép nagy garázsom, a ház földszinti részén, felette a tetőtérben szintén lakórész van. Van egy radiátor a garázsban, de a fűtéskör vége, arra jó, hogy 10 fok alá ne menjen a hőmérséklet nagy hidegben se, de többre nem, meg igazából nem is kell több.
Viszont felette a lakó részek padlója télen nagyon hideg, ami azért is baj, mert ott ülök napi 9 órát. Tudom, hogy egy papucs a kézenfekvő megoldás, de ha normálisan megoldható, leszigetelném alulról a garázs plafonja felől a vasbeton födémet. A belmagasság több, mint 3m, kb bárminek is van hely.

Mennyire értelmes ötlet ez?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#112044) Tarill válasza KoVee84 (#112040) üzenetére


Tarill
őstag

[link] ereszeket, vizcsöveket stb szoktak vele betekerni fagyás ellen. lehet hogy segítene, de a beüzemelését nem tudom hogy van. gondolom bedugod fűt kihuzod meg nem

(#112045) YAS-dude válasza fogtunder (#112043) üzenetére


YAS-dude
őstag

Teljesen szokványos megoldás.

(#112046) Gyick


Gyick
őstag

Üdv!

Olyan problémám/kérdésem lenne hogy adott egy 1979-ben épült családi ház,aminek az északi oldali fala elég nedves.Belül a fal alján 10-15cm-re penészesdik(kézzel lehet érezni hogy nedves is) illetve felül a sarkokban.Külső szigetelés nincs a házon.Nézegettem ilyen technologiákat hogy beütnek egy acéllemezt a falba vagy beinjáktálnak valami anyagot de sehol nem láttam konkrét árakat hogy mennyiért.....Azt akarom kérdezni hogy a 10m-es szakaszon mennyibe kerül egy ilyen(körülbelül)?Illetve mi a legolcsóbb opció ilyen problémára?

(#112047) A Zéé válasza fogtunder (#112043) üzenetére


A Zéé
addikt

heratekta lemez a legjobb talán. Kemény a felülete, bírja az esetleges behatásokat. Viszont lehet, hogy a falra is érdemes lenne lefordítani legalább egy sávot.

#112046 Gyick
10 métert nem érdemes csinálni. Vagy az egészet, vagy semennyit. És az egészet is úgy, hogy össze van kötve a padlószerkezet párazárásával. A víz olyan, hogy megtalálja magának az utat, ha van merre menjen. Egyébként szép ára van az ilyen utólagos szigetelésnek, méterére ilyen 40-50k rémlik 2 évvel ezelőttről.

Just a simple Lineman...

(#112048) Gyick válasza A Zéé (#112047) üzenetére


Gyick
őstag

Akkor felejtős.Inkább így marad. :)

(#112049) ctrlaltdel13 válasza Mortein (#112032) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

"Ha rögtön a gipszkarton felé lett volna rakva akkor, amikor rákerül a gipszkarton a csavarokkal, akkor egy csomó helyen ki lenne lyukasztva nem?"

De igen.
Ezért is nem oda kell rakni.

Viszont amit vettél fóliát, egy ipari hulladék.
Gyorsan vidd vissza, ha nem akarsz agyf@szt kapni a munkálatok folyamán.
Egyébként se pára záró tudtommal, csak fékező.
Nem annak függvénye, hogy azt írják rá.
Sd ha nagyobb 100-nál, akkor az.

Sima mezőgazdasági fólia is megtette volna.
De én nem is raknák semmit, a harmat pont a betonon belül lesz szerintem.

(#112050) fogtunder válasza A Zéé (#112047) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Köszi, le tudok jönni 20-30 centit, az nem gond. Két kérdés: mivel rögzítsem a falra/plafonra, illetve mivel szokták ezt vágni?

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.