Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1001) Geller72 válasza genya80 (#1000) üzenetére


Geller72
veterán

Jól mondja..szólj egy vill szerelőnek. Nálam is külön húztuk le a kábelt. (3 fázis van nálam is)

(#1002) -=Jam=- válasza Geller72 (#1001) üzenetére


-=Jam=-
őstag

Ok, köszi srácok a segítséget, hívok valami szakit. Esetleg nincs itt valaki, aki XVI. kerülethez közel lakik és baráti áron segítene? :D

(#1003) bandus válasza -=Jam=- (#1002) üzenetére


bandus
veterán

ha jól emlékszem nálunk nem konnektorba, hanem külön a kismegszakítóba megy a kábel, de nemtom pontosan, nem voltam ott amikor csinálták. de ez is lehet egy alternatíva :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1004) Chaser válasza lacam (#969) üzenetére


Chaser
titán

Én kb fél órát vártam, majd a felesleget vizes ruhával, aztán szárazzal letöröltem, term. mikor először csináltam ilyet, kipróbáltam mennyi idő alatt szárad, kisebb mélységekben pár óra alatt beton keménységű volt, repedezés nem ettől lesz. Vagy x@r volt az anyag, vagy rosszul keverte ki a mester úr.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#1005) alexnowan


alexnowan
aktív tag

Hi!

Lenne egy pincém amit fel kellene húzni. Földmunka már alakul.
alap+82m2+minden egyéb (beállás, kerítés, burkolás stb.....)

Egyrészt kapok egy horror m2 árat, másrészt azt mondják hogy 1 hó és kész. :U

Mondjatok már viszonyítási árakat.

Lehet "havidíjas" kőművest megfogadni?

Köszi.

Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.

(#1006) TexT-BoY válasza alexnowan (#1005) üzenetére


TexT-BoY
addikt

A szomszédunk az több ingatlannal rendelkezik, és uyg gondolta hogy felvesz 2kümövest, fejenként 120e FT-ot kapnak havonta és szép lassan befejezik mind a 6 ingatlanon a melot, most épp a szomszédban ássák a medencét, és kövezik az udvart:DDD.

Monjuk ez a 2 ürge a tetőfedéstől kezdve a csempézésig mindent megcsinált, és már 8honapja dolgoznak a srácnak, de ha azt veszed ez egyáltalán nem sok: nekünk egy kis munkára amig alig 1 ho, azt mondta a szaki hogy 800.000Ft munkadij:DD meg még az anyag, itt küldtük el a fazont:D.

Aztán pl egy kerités baaromi drága. Nekünk most épül egy 10-10,5m széles telken egy 3méteres tolokapu, egy 1méteres személyi bejáró, a többi rész 2 vezető vas +fa boritás és ismeretség alapján 240e FT mindennel együtt. Ha most te kérnél egy 3méteres kapura árajánlatot csak az lenne 140eFt maga a fém keret + 110e Ft a legolcsobb motor és ez még csak a kapu volt, a keritésre nekünk folyo m-enként mondtak minden munkával együtt 15.000Ft-ot (beton, zsalu tégla, beburkolva terméskővel, és fa boritással)

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#1007) TexT-BoY válasza Gh0sT (#991) üzenetére


TexT-BoY
addikt

nálunk is ez volt a tünet, meg kelett furni és benyomni a parketta alá egy csomo ragasztót.
Nálunk uj parkettával volt ez , mert a szaki nem várt eleget a padlopon száradására és szépen felverte a parkettát a csiszologép. azóta csak szenvedünk vele és azon idegeskedünk hogy vettünk volna joféle lamináltat, mégha a egdrágábbat vesszük is olcsobb lesz mint ez "szar":(.

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#1008) tildy válasza TexT-BoY (#1006) üzenetére


tildy
nagyúr

59 ezer ft a legolcsóbb tolókapu motor.

Mi 65-70ért vettük de az szétfelé nyit. Kerítéslécek (tehát már formára vágott) darabja 200-300 Ft, ebből 1 folyóméterrre kell kb 15-20 db. Zsalukővel alul lehet szépen csinálni.
A fémekeret nem tudom mennyiből van, de anyuékat megkérem, mennyibe került ez a cirka 25-30 méter kerítés, amit csináltunk(Azóta már az alja is be van fedve jól.).

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1009) alexnowan


alexnowan
aktív tag

Hi!

Jó tüzép kéne nekem, ami előzetes árkalkulációt ad a teljes építkezésre és engedményt is ha mindent tőlük veszek.

Ha lehet a Vác-Újpest vonalon.

Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.

(#1010) TexT-BoY válasza tildy (#1008) üzenetére


TexT-BoY
addikt

Uszókapu, közben rájöttem, nemtudom erre is jo-e amit linkeltél, amugy nekünk valami nagyobb gyártótól lesz 4db távvirgáccsal, gondolom ezért ennyi...
amugy pl nekünk nem volt hely a zsétfelé nyiláshoz:).

IMHO valaki nem tud jó ablakost? olyan kéne aki jön számol , olcso, régit kiveszi, sittet elviszi, ujjat beteszi és no problem.... :DDD

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#1011) tildy válasza TexT-BoY (#1010) üzenetére


tildy
nagyúr

Hát nem tudom, lehet meg kell nézni a tolókapunyitó jó-e erre .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1012) (Bundás)


(Bundás)
addikt

Anno itt volt róla szó: fürdőszobánk villanykapcsolója kétsarkú kapcsolóval van megoldva, azaz mindkét pólust megszakítja. Villanyászboltban azt mondták nincs nékik ilyen, viszont ez ősöreg lila, nem passzol az új festéshez. Ráadásul szeretnék mögé műanyag falvédő táblácskát a nyomatok ellen.
Valakinek valami ötlet? Szabvány még ez vizes részeknél ez, át lehet barkácsolni simává? :U

(#1013) Jester01


Jester01
veterán

Ha a vadiúj ablaknélküli fürdőszobámba a szellőzőrendszert úgy csinálták meg, hogy a befúvó 2x akkora teljesítményű mint az elszívó (a cső is kisebb) akkor verhetem az asztalt, vagy ennek valami szakmai oka van? Arról nem is beszélve, hogy a beszívott levegő fűtésére beépített melegítő ketyerét véletlenül sem a cső végéhez közel tették, így gondolom a felvett teljesítmény fele majd a cső és így a padlás fűtésére megy el.

Jester

(#1014) Jester01 válasza (Bundás) (#1012) üzenetére


Jester01
veterán

A legrand katalógusban vannak "kétpólusú" kapcsolók, nem tudom neked ilyen kell-e.

Jester

(#1015) Geller72 válasza Jester01 (#1013) üzenetére


Geller72
veterán

Van valami gázkészülék a fürdőben? (Nem mellesleg kérdezem, hogy úgy csináltatsz tervet, hogy meg sem nézed, mit írtak rá?)

(#1016) Jester01 válasza Geller72 (#1015) üzenetére


Jester01
veterán

Tervet, lol, már kész van :Y Nem mintha erről lett volna terv, ez itt kérem Magyarország.

Nem, nincs gázkészülék a fürdőben, csak a szellőztetés/párátlanítás problematikára kellett megoldás. Persze manapság hiba bármit is a szakemberekre hagyni de nem érthetek mindenhez. Beköltözés után észleltem, hogy az elszívó nem az elvárt módon üzemel, ezért néztem utána pontosan mi is van a padláson :U

Jester

(#1017) atuci válasza -=Jam=- (#996) üzenetére


atuci
senior tag

Szia!

Amit a vázlaton lerajzoltál azzal van egy kis gond. Ha így kötöd be, akkor a főzőlapod fele (a négy lapból kettő) nem fog működni, mivel nem kap fázist :)

Az elektromos tűzhelyek átalában 3 fázisra csatlakoznak, de mivel neked szétszedhető a főzőlap és a sütő, ezért neked 2+1 fázist kell bekötnöd.

Ha az eredeti tervnél maradsz, és így dugod a fali aljzatba, akkor még számolhatsz egy szép kis lakástűzzel is (legdurvább esetben), mert túlterhelheted a vezetéket, ha egyszerre megy a sütő és a főzőlap, mivel azok külön 16 Amperes hálózatra vannak tervezve.

ilyet kell keresned a kismegszakítóknál: kép

Ha ilyen nincs, akkor gondban leszel, de fel kell hívni a helyi elektromos műveket, ők majd segítenek.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#1018) Geller72 válasza Jester01 (#1016) üzenetére


Geller72
veterán

Épp ez az, hogy ez már Magyarország, mindenről terv kell, még arról is, ha le akarod bontani a tyúkólad.. :DDD . Ha nincs term, nincs előzetes megállapodás, nem igazán ütögetheted az asztalt a "mesternél", mert nyoma sincs, hogy te mit szerettél volna, ergo semmire sincs is garancia..pl.
Vannak elszívók, de ezeket nem nevezném elszívónak, hanem inkább fali átvezetésnek, nyilászáró esetén is csak légbevezetőnek. Vannak olyan típúsok, amelyek páratartalom-növekedésre nyitnak, nem elektromosak. Javaslom a Helios, és az Aereco termékeket, a neten megtalász róluk mindent. A kapacitást, nagyjábóli listaárat, és hogy hol lehet megvenni.
Üdv:
Geller

(#1019) atuci


atuci
senior tag

A bútorlap és egyéb faanyagok vágásához lenne néhány gyakorlati tanácsom, ha megengeditek.
(már túl vagyok egy pár kilométeren a dekopírfűrésszel :) )

1. A dekopírfűrészeken általában 2 (esetleg 3) féle rotáló mozgási fokozat található a magasabb vágási arányhoz (értsd: minél nagyobbat leng a fűrész( nem csak fel-le mozog, hanem előre hátra is), annál jobban harapja az anyagot, de annál csúnyább, szakított lesz a vágási él, viszont gyorsabban halad előre)
Ha szép vágási felületre van szükség (ahol látszik a vágott él,), ott a normál fokozat a jó, ahol nem számít, mert csak darabolsz, ott jól jön a turbó fokozat. Íves felületet csak és kizárólag normál fokozatban szabad vágni!

2. Ha tökéletes egyenest akarsz, akkor használj körfűrészt :)
De természetesen bármikor levágok neked akár 2 métert is max. 1 mm-es tűréssel.

Ha nincs kéznél körfűrész, akkor egyenest dekopírral a legkönnyebben úgy tusz vágni, hogy megvezeted a fűrészt egy léc-bútorlap-acélvonalzó-vízmérték mellett, úgy, hogy a vezetőlécet a vágandó darabhoz hozzászorítod minimum 2 db asztalos szorítóval .

3. A fűrészlap fogazásán nagyon sok múlik, ha minél szebb vágási felületet szeretnél, annál inkább oda kell figyelni a jó minőségű fűrészlapra, illetve azok cseréjére, ha elkoptak.
Minél ritkábbak a fogak, annál gyorsabb de durvább lesz a vágás. Ha fontos, hogy az anyag felületén ne legyen kiszakadás, akkor sűrű fogú pengét kell választani.

4. A fűrészlap szakítási irányától függően kell a vágandó anyagot feljelölni. A pengék legtöbbször felső fogállásúak, mivel így a vágás során fellépő erők az anyagra szorítják a gépet, de emiatt a vágás oldalán nagyobb a kiszakadás. Így ha a hátsó oldalán vágjuk az anyagot, a front oldalon szebb vágásképet érhetünk el :)

A vastagabb fűrészlapok egyenesebb vágási élt eredményeznek és stabilabban vezethe-tők, de nagyobb vágásréssel dolgoznak, ezért ezt már illik számításba venni (nem mintha a vékonynál nem kellene, de az ált. belefér a vágási pontatlanság kategóriájába)

5. Végül pedig néhány fűrészlaptípus, ezek a legelterjedtebbek.

HCS (High Carbon Steel): nagy felületi keménységű, nagy kopásállóságú acélfajta. Az ebből az anyagból készült pengék fa, laminált bútorlap és műanyag vágására alkalmasak.

HSS (High Speed Steel): gyorsacél. Főleg wolfrámmal és némi krómmal szokták ötvözni. Nagyon strapabírók, még vörösen izzó állapotukban is kemények, tehát éltartók maradnak. Az ebből az anyagból készült fűrészlapok alkalmasak a mindenféle acél- és vaslemezek, illetve színesfémek vágására.

Bimetall: a dekopírfűrészlapok esetében ez a HSS fogak alkalmazását jelenti egy HCS szerszámtesten, ezáltal a tisztán HCS-ből készült lapokhoz képest kb. 10-szeres éltartósság érhető el. A HSS ridegsége miatt azonban nagyobb a valószínűsége a fog törésének vagy csorbulásának.

TPI (Tooth Per Inch): fogsűrűség, az egy inch ( 25,4 mm) hosszon található fogak számát jelöli.

6.A gép kiválasztásakor érdemes a következőkre figyelni:
- praktikus a gyors szerszámcserés típust választani (szinte már mindegyik ilyen)
- a löketsebesség állítható legyen
- érdemes a 300W körüli teljesítményű típusokat választani, mert az jól jöhet a folyamatos munkánál (ha csak hébe-hóba kell, vegyél olcsót (~10k), de soha ne teszkógazdagságosat (mert az xar ügy, mikor az utolsó 10 centinél ég le a motor :)) )
- a jó lapvezetőgörgő sokat számít
- vegyél hozzá rögtön egy csomag fűrészlapot, mert az is mindig az utolsó 10 centinél törik el :)

Remélem tudtam segíteni, bocsi, ha túl hosszú lett.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#1020) genya80 válasza (Bundás) (#1012) üzenetére


genya80
csendes tag

Azt nemtudom, h szabvány-e, vagy h valaha az volt-e, h a fázist és a nullát is meg kell szakítani egy fürdőszobai világításkapcsolónál, viszont a gyakorlatban szerintem nemsok értelme van, tehát imho átszerelheted 1pólusú kapcsolósra, én csak arra figyelnék oda a helyedben, h a kapcsoló a fázist szakítsa meg (ne a nullát), amit ugye 1 fázisceruza segítségével viszonlag könnyű elérni. A nullát meg simán átkötöd a 1 sorkapoccsal a kapcsoló süllyesztődobozán belül (bár gondolom ez egyértelmű).

(#1021) brownus


brownus
veterán

sziasztok,

panellakás felújításához keresünk szakembereket; csempézés és burkolás, plusz gázszerelő (gáztűzhely beszerelése)
csempe: 12 m2
járólap: 15m2 lesz

ha megbízható (de ne drága!) munkaerőt tudtok szóljatok és köszi előre is!

(#1022) svédcsepp válasza lacam (#990) üzenetére


svédcsepp
tag

lacam !
Mit takart pontosan a felujítás (csepezés, járolapozás, festés, ?m2) És mennyibe fájt a végén az egész (anyag, munkaóra, munkadij)?
Most még kalkulálok mindennek (komplett ház fel-uj) ezért vadászok minden infot a témában.

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.

(#1023) atuci válasza brownus (#1021) üzenetére


atuci
senior tag

Hali

Helyileg merre lenne (kerület) és mikorra kellene?

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#1024) brownus válasza atuci (#1023) üzenetére


brownus
veterán

Szia,

8. kerületben és két héten belül.

(#1025) fokukac


fokukac
nagyúr

radiátor-szerelőt nem tud valaki? :U

már három rázott le. közben elkezdődött a fűtési szezon.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1026) atuci válasza brownus (#1024) üzenetére


atuci
senior tag

Az gáz, mert szívesen megcsinálnám, de majd csak nov. elejétől érek rá.
(bár nem vagyok hivatásos hidegburkoló, de már túl vagyok 4 fürdőszoba, illetve 6 konyhafelújításon és úgyis ki kell vennem ez év végéig a szabimat a melóban. )

De ha kell lakásriasztó, akkor keress meg nyugodtan.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#1027) brownus válasza atuci (#1026) üzenetére


brownus
veterán

sajnálom, azaz igazság, hogy két hét múlva költöznénk és a burkoló lebetegedett aki jött volna, és most meg vagyunk vágva.... :(

most mindenkinél érdeklődöm,

(#1029) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Ma lesz lakógyűlés, a téma: kéménybélelés. Na, az érdekelne engem, hogy a kéménybélelésre tényleg tudják úgy kötelezni az embert, hogy különben elzárják a gázát? Másik? Mi a csuda ez egyáltalán? Meg lehet csinálni lakásonként, vagy csak egységesen? Semmit nem tudok róla, kéne így gyűlés előtt 7 órával némi info.

I am having fun staying poor.

(#1030) Drizzt válasza fokukac (#1025) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ha 21. kerületben kéne, akkor tudok.

I am having fun staying poor.

(#1031) tbs válasza Drizzt (#1029) üzenetére


tbs
addikt

Igen, ha nem felel meg a törvényi előírásoknak a gázfűtésed akármilye (pl. kémény), akkor biza elzárják (elzárhatják)...

Valami nem gázáteresztő és korrózióálló technikával bélelik ki a kéményt.

Lakásonként csak akkor lehet, ha egyedi kémények vannak. (Azok szoktak lenni.)

Ennyit tudok a dologról. Az első az tutibiztos. :B

(#1032) Drizzt válasza tbs (#1031) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Most elvileg az a helyzet, hogy van egy olyan dolog, hogy már meg is állapodott múltkor a lkaógyűlés, hogy valakit megbíznak, de pl.: azt nem értem, hogy a nagyopbb lakásoknak ebben a dologban miért kellene többet fizetni, mint a kisebbeknek? A kémény ugyanakkora, nem?
Akkor erről, hogy nem megfelelő az állapo, s felújítás elmaradásakor elzárhatják, arról fogok kérni papírt?
Amúgy most lakásonként összesen 200e forint körüli összegről van szó. Ez reális érték lehet?

Illetve ha lakásonként külön van a kémény, akkor az állapota is különböző lehet lakásonként, felteszem...

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#1033) I_Am válasza Drizzt (#1032) üzenetére


I_Am
veterán

A kéményseprők évente járnak vizsgálni a kéményeket, de Te magad is kihívhatod vizsgálatra.

Valamint a saját kéményed azzal csináltatod meg akivel akarod, a lakógyűlésnek és a társasháznak (közös képviselő) semmi köze hozzá. Kérj egy vizsgálatot a kéményseprőktől és az alapján kérj ajánlatokat cégektől.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#1034) tbs válasza Drizzt (#1032) üzenetére


tbs
addikt

Reálisnak tűnik az összeg. Amúgy meg igazad van, ugyanakkora a kémény.
De.
Van a lakógyűléseknek egy fura pszichológiája: jellemzően a pici lakások tulajdonosai mennek el ezekre az összejövetelekre, mivel valószínüleg költségérzékenyebbek és emiatt jobban érdeklik őket a várható költségek. Ők nyilván a tulajdoni hányad szerinti árfelosztást fogják megszavazni, nem a /kémény áras megoldást. ;)

Az éves kötelező vizsgálat során ki fogják szúrni a kéményseprők, és elzáratják.

#1033, I-am: ki kell hogy ábrándítsalak. A kémények, mivel a társasház közös falaihoz tartoznak, bizony nem piszkálhatóak egyénileg. Legálisan. Ha valaki fúj rád szippantyú lehet a vége. Közgyűlési határozat, vagy 50%+1 beleegyezés kell hozzá...

[ Szerkesztve ]

(#1035) I_Am válasza tbs (#1034) üzenetére


I_Am
veterán

A kémények, ha minden lakásnak egyénileg van, akkor a lakástulajdonhoz tartozó nem osztatlan közös tulajdonnak minősülnek. Faterom közös képviselő, Ő mondta most szó szerint. ;)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#1036) brownus


brownus
veterán

akrilkád bírja a meleget? mert a fürdőben most lemezkád van, előtte fém lemezek mint borítás, és a fűtőtest pedig a lemez és a kád között van. én szívem szerint nem cserélném ki, találtam kád zománcozással foglalkozó cégeket, még 2-3 év garit is vállalnak.

(#1039) I_Am válasza Kalandor (#1037) üzenetére


I_Am
veterán

Mindez akkor válik igazzá, ha több lakás fűtése is egy kéménybe van kivezetve.

Ilyenkor viszont felmerül bennem a kérdés, hogy ha több lakás, akkor lakásonként, hogy kerülhet 200k-ba egy bélelés. Többször 200k az irtó sok egy bélelésért.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#1041) Drizzt válasza I_Am (#1039) üzenetére


Drizzt
nagyúr

4 millió körül van az össz. összeg asszem, két lépcsőház van, egybeépített 4 szintes ház. Csak kikupálódok valamennyire a gyűlésig. :D

I am having fun staying poor.

(#1042) fokukac válasza Drizzt (#1030) üzenetére


fokukac
nagyúr

hát ez az, hogy 13. kerület....

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1043) tbs válasza Kalandor (#1038) üzenetére


tbs
addikt

Huhh... Bátor öngyilokjelölt vagy, már meg ne haragudj. :(

És nincs igazságotok. A nyáron volt hasonló eset a környezetemben, elég egyértelmű a társasházi törvény a (osztott/osztatlan) közös tulajdonokat illetően. Minimum 50%+1. Elvileg nem tiplizhetsz a födémedbe, a lakáselválasztó falakba se enélkül... ;)

Az eset: elválasztó FALBAN vésetett villanyvezetékhelyet emberünk építési engedély nélkül. Építési engedélyhez pedig kell 50%+1... Nem tetszett a szomszédnak... Box. A szomszéd nyert. :D

[ Szerkesztve ]

(#1045) tbs válasza Kalandor (#1044) üzenetére


tbs
addikt

A kémény az kémény. Nem szellőző. Ha az elbontóshoz hasonló szomszédod megfúrja és ráköt egy cirkót, Te nem éred meg a reggelt... Vagy ha a 20cm-re lévő szomszéd kéményből egy trükkös légmozgás odacsavarja a COx-eket...

Csak féltelek, ne aggódj.

A tipli meg: ez a része szerintem elég jó a tházi törvénynek... Képzeld, ha a szomszéd a hangszigelet falad túlsó oldalára fémdűbelezné a mélynyomóit... :DDD

(#1047) tbs válasza Kalandor (#1046) üzenetére


tbs
addikt

Értelek én, ne aggódj, de a CO2 a 3.ról is lejön hozzád, a visszacsapószelep meg placebó ilyen nyomásviszonyok miatt. Riasztó dettó. "Nem alvós" helység"szintén. Biztosan jól átgondoltad, meg kényszer szülte, meg stb. Csak ez tényleg olyan kompromisszum, amit én soha sem léptem volna meg.

A tiplik meg nem érdekelnek igazán, ez csak kémény párhuzam. Nekem is van olyan falon felfúrt polcom. Sőt, 1-2 lámpácskát is én raktam a plafonunkra... Meg a húskampókat... ;]

(#1049) tbs válasza Kalandor (#1048) üzenetére


tbs
addikt

Jóvanna..! Nem kell túllihegni! :DDD Neked jó, nekem nem. Nohát. ;)

(#1050) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Hmmm. Na érdekességek lakógyűlés után. Végül abban maradtunk, hogy külön-külön csináltatjuk meg a lakásokhoz tartozó részeket, persze ez a megfelelő anyázások elsütésével megszültetett döntés vagy 1,5 órát vett igénybe, az alsó szinten lakók kapnak 50e forintot a közös pénzből, feljebb egyre kevesebbet, de legfelül még így is valószínűleg sokkal olcsóbb lesz. Most akinek a legjobb ajánlata van, az 9e forint/méter+áfa, furánlemezes cuccot kell csinálni, van kéményseprői nyilatkozat, hogy életveszélyes, s 90 napon belül meg kell oldani. Viszont érdekes, hogy azért, hogy a kéményseprők leokézzák, hogy jól meg van csinálva, 27e-t elkérnek. :Y:Y:Y Rablás! Egyébként csak a páraelszívó van nálam rákötve a kéményre, de az ki van húzva, mert mondták, hogy parás, nameg a fürdőszobai melegítő. Egyébként ha gáz helyett mondjuk a fürdőszobában is árammal melegítenék, akkor lehet nem kéne megcsinálni a kéményt. Melyik éri meg?

A 9e-s bélelési ajánlatnál tudtok jobbat? Meg akkor a konvektorból hova a rákba megy az égéstermék?

Van egy kis közös rész is, amit közös pénzből megcsinálunk, ezek a kibúvók, meg valami kabinajtók, meg két létra.

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.