Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Legalább most már értem a nicked.
De ha te 8-10 kg-t szárazba felpakolsz 3 hónap alatt, akkor sírva könyörgök majd neked a receptért
Nagy súllyal csináld vagy 3-4 hónapig, de ne koncentráltan, hanem normál sebességgel és addig nyomd, ameddig bírod, akarj belenyomni mindig egyel többet. Kezdj erőt növelni, nagy tartalék van még neked abban. Utána tömegben is meglátszana, ha mondjuk a régi közepes/nagy ismétléses edzésednél 20%-al nagyobb súlyokat tudnál alkalmazni.
Legalábbis én így csinálnám a helyedben, de ezt te lehet, hogy pont leszarod. Az is ingyen van[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Igen. Erőnöveléshez nagy izomfeszülés kell kevés ismétléssel, bukás nélkül, megnövelt edzésgyakorisággal. Saját példa: amikor heti egyszer húzódzkodtam, 8-10 ismétlés ment, egy 20-as tárcsával már nem tudtam magam felhúzni. Kukáztam a durrantós gyakorlatokat, elkezdtem heti 3-szor húzódzkodni és pár hónapon belül 40 kilóval ment, 18 volt súly nélkül a rekordom. Azóta megint egyszer csinálom, mert másra koncentrálok, vissza is esett benne a teljesítményem. Nincs ebben semmi extra, abban leszel jó, amit sokat csinálsz. Amikor a futásra koncentráltam, heti 3-4 futó edzéssel egy őszi szezon után 7:19-et futottam 2 km-en, illetve tavasszal félmaratont futottam. Természetesen akkor meg másban fejlődtem vissza, de akkor az volt a cél, hogy bemenjek 7:30 alá, illetve kihívásként megcsináltam egy félmaratont. Most nem menne, de keveset is futok. Most erősödés a cél.
(#91917) Woodslave
De nem leszel.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz kolosanyi #91918 üzenetére
Itt izom hipertrófiára edzünk nem erőre. Kivéve akinek ugye az a speciális célja, hogy ő +200kg felhúzást akar csinálni mert neki az jó.
Az erőnövelés nem feltétele az izomnövekedésnek max egyfajta mellékterméke lehet. Az izmot sokkolni kell, hogy fejlődésre bírd ezt már Arnold is mondta. 4-5 sorozat után egy vetkőző bukásik erre hatásos módszer. Én így értettem a mondókám.[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
kolosanyi
veterán
Szerinted ha pár hónap alatt 40-50%-kal növeled az erőszinted az alapgyakorlatokban, mi fog történni az izmaiddal? Mert szerintem növekedni fognak. Meg nem mindegy ugye, hogy szarkoplazma vagy miofibrilláris hipertrófiáról beszélünk. Saját tapasztalat, hogy erő és izomtömeg kéz a kézben jár. Ahogy javul a testkompozícióm hasonló tömeg mellett, úgy erősödök az évek során.
De ez megint olyan, mint a múltkori vita Ronnieról. Ő úgy edzett, hogy nagy súlyokkal dolgozott, neki az jött be. Én úgy edzek, hogy saját magamhoz képest nehéz gyakorlatokkal edzek, nekem meg ez. Amikor hagyományos gyúrós, osztott edzéseket csináltam, rosszabbul néztem ki és fele ilyen erős nem voltam. Ebből azt következtetem ki, hogy működik amit csinálok. Nem mondom, hogy ez a legjobb módszer, mert nem, aki ilyet állít az vagy el akar adni valamit, vagy tapasztalatlan. Ettől még működik.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz kolosanyi #91920 üzenetére
Igen de nem mindegy mekkora mértékben. Ha specifikusan akarsz izmot növelni akkor nem felhúzol fekve nyomsz vagy guggolsz hanem izolált gyakorlatokat végzel a specifikus izmokra. Ezt akartam az előzővel mondani.
Miért most nem hagyományos osztott edzéseket követsz?
(#91922) Ijk
Ezzel ki is egészítetted a mondanivalóm.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz kolosanyi #91920 üzenetére
Akkor neked arányosan terhelődnek az izmaid erőedzéstől. Én és a legtöbb ember az erőedzésektől úgy néz ki mint egy kólásüveg, bizonyos izomcsoportok fejlődnek, és van ami a büdös életben nem kap olyan terhelést hogy javuljon. Mellre, combra bármit csinálhatok, növekszik. Ellenben osztott, koncentrált gyakorlatok nélkül nem lenne vállam, tricepszem. Hátam sem fejlődött semmit húzódzkodástól, csak a szabályosan végrehajtott csigás lehúzásoktól.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cassidey
senior tag
Ez gyönyörűen látszik piciben, ha megnézitek a crossfites/erőemelő csajokat és egy bikinis kategóriát. Az előbbinek jellemzően olyan testfelépítése lesz, ami nekem nem tetszik, nagy láb, de ahhoz képest kis fenék. Vastag derék, mert rengeteget kapnak a core izmok. Széles felsőtest, de a váll-kar nem olyan formás.
Én kerek vállat akarok, formás kart, vékony derekat, szép lábat, nagy kerek feneket. Ehhez nem jók a csak erőgyakik.Mondhattam volna erőemelő pasit is, de azokat nem látjuk igazán, hogy néznek ki mert jellemzően be vannak hízva.
-
aelod
veterán
válasz Cassidey #91923 üzenetére
Na hát ez az. De aki életében először megy le terembe és ragad súlyzót azzal alap- erőfejlesztő gyakorlatokat végzel. Ha nagyon satnya akkor core -izom fejlesztés, némi stabilitás fejlesztés és utána rászabadítani a guggolás, felhúzás, fekvenyomás szentháromságra. 3-4 hónap és utána osztott, izolált gyakorlatok.
És neked most vastag a derekad?
-
Woodslave
félisten
így van ez egy darabig működik - sőt így kéne csinálni nem 2 hónap bemelegítés után osztott edzéstervre váltani de mindegy. De szerintem és mások szerint is nem hagyagolható el az izolácós gyakik alkalmazása célzottan.
meg őszintén ki a fax nem szereti bedurrantani a karját egykezessel vagy a vállát oldalemeléssel....
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Zola007
veterán
válasz Cassidey #91923 üzenetére
Alapvetően ott hibádzik a teória, hogy az izolált, mindenre kiterjedő edzést akarjátok összevetni az erőemeléssel, ami összesen 3 gyakorlatra épít.
Nézz meg egy kevésbé kövér erősember vagy egy olimpiai súlyemelőt. Ők edzenek mindenre, persze ott is vannak domináns oldalak, de azért mondjuk ez a kép szépen megmutatja -e gyik kedvenc példámon, Lu Xiaojun-n keresztül, hogy van ott izom kellő mennyiségben és arányban mindenhol:[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Ijk
nagyúr
válasz Zola007 #91927 üzenetére
Ja, csak ezek mivel olimpiai sportolók, inkább a profi testépítő vonalhoz kellene hasonlítani őket, mintsem a hobbigyúrósokhoz, még ha nincs is bennük annyi cucc. Koxtól azok az izomcsoportok is fejlődnek, amelyek alig kapnak terhelést.
A teória ott kezdődött hogy Kolosanyi szerint ha két 20-as tárcsával húzódzkodsz, akkor izmos a hátad. Én meg azt mondom hogy valakinek izmos lesz tőle, a többségnek meg nem.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cassidey
senior tag
Igazából nem olyan vékony mint szeretném, oda rakódik a zsír elsőre, szóval ritkán tényleg jó. Meg genetikailag sem az a darázsderék. De például épp ezért nem edzek oldalsó hasizmot soha, annak az izomnak pont nem kell vastagodnia.
Zola, lehet, hogy igazad van, de én lányt még nem láttam, aki úgy nézne ki mint egy bikini versenyző de valójában erőgyakikat csinálna. Ha most elkezdenék súlyt emelni mint ez a srác, nyilván nem úgy néznék ki a végére ami a célom.. Persze nyilván érdemes beépíteni az erőt is, meg a nagy súlyt, de ha úgy akarok kinézni, mint egy bikiniversenyző, az a logikus, ha kb. úgy is edzek, nem csinálok tök mást és reménykedek, hogy majd olyan eredményt hoz. Én legalábbis így látom.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Nem, annyit változtattam, hogy a saját súlyos erőgyakorlatok mellé bevettem pár súlyzós alapgyakorlatot is a változatosság jegyében. A meg B hét van, van amikor kézállásban karhajlítást meg fekvőket csinálok, van amikor military presst meg fekvenyomást. Viszont izolációs, durranós gyakorlatokat csak nagyon ritkán, nem segíti elő a céljaim elérését.
(#91922) Ijk
Azt is lehet ésszel csinálni. Pl nem csak poweres fekvenyomást csinálsz, hanem szűknyomást is, beveszed a tolódzkodást súllyal stb. A kevés ismétlés, meg az alapgyakorlatok nem azt jelentik, hogy heti 4-szer ugyanazt a gyakorlatot csinálod ugyanolyan kivitelezéssel, az természetes, hogy aszimmetriákhoz vezet. Pédául vállszélességű, neutrális fogású húzódzkodásnál nagyobb terhelést kap a váll, szépen bekapcsolódik az oldalsó fej is. Szűk, alsó fogásnál a bicepsz és a lapockaközi izmok dominálnak, ha szegycsonthoz húzod, akkor a széles hátizom, hátsó váll és meglepő módon a tricepsz és így tovább.Te valószínűleg nem úgy csináltad, hogy a hátad érje a legnagyobb terhelés, ezért nem fejlődött.
Tipp: izometrikus tartások. Megállítod a mozgástartomány több pontján a húzódzkodást és tartod pár másodpercig. Én 5 helyen szoktam, felső holtponton, 90 fok és felső holtpont között, 90 foknál, 90 fok és alsó holtpont között, alsó holtponton (hátizmot feszítve). Ha kemény vagy, minden tartás előtt végre is hajtasz egy teljes ismétlést. Így biztos megérzed, hogy miből húzod.
-
Woodslave
félisten
válasz kolosanyi #91930 üzenetére
és már miért is baxakodnál ilyennel, ha odaülsz egy csigás géphez és ugyanezt - ha nem jobb - eredményt érsz el vele?
Mondjuk én pont húzódzkodok extra súllyal az egyik edzésen, de csak mert szeretem, nem vagyok meggyőződve hogy jobban járok mintha inkább lehúznék - meg hiszek a több izületes alapgyakiknak melyek erőt fejlesztenek helye van az edzésben tökmindegy mi a cél (mármint a maratont kivéve )
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
neki is igaza van meg neked is.
Neki abban, hogy a húzódzkodásra van 4-5 variáció, azzal az alsó háttól eltekintve elég jól meg lehet dolgozni a hátat.
Neked meg azért van igazad abban, hogy a többség nem lesz tőle izmos, mert a többség egyszerűen sz.rul csinálja.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Ijk
nagyúr
válasz Woodslave #91931 üzenetére
Lehet mert nincs csigás gép.
Nálam a húzódzkodás a normál széles fogásút jelenti. Saját súlyommal örültem ha nem rángatós sebességgel 8-10 ment, de hogy még meg is állítsam bizonyos pontokon, rákoncentráljak az ki van zárva. Talán még 5 év edzés múlva.
Zola007: Azért is csinálja szarul a többség mert nehéz. Kezdő hobbigyúrós csigás lehúzásból kb 40 kilóval tudna maximum szabályosan dolgozni. Más kérdés hogy a legtöbb hülye még ehhez a sporthoz is, sokan csak emelgetik a súlyokat, messziről látszik hogy keveset vagy szart sem ér amit csinálnak.
Csigás lehúzásban egyébként az igazán odabaszós, amikor mell alá lehúzod. Na az nem fog menni 80-100 kilóval.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Woodslave
félisten
de az pont van. Én a húzódzkodást párhuzamos fogással csinálom kb vállszélességben. Az alkaromnak így a legkímélőbb.
Amúgy valóban sokat xarul csinálják (juk - nem akarok arc lenni hogy tudom hogy kell) mert van egy teljesítménykényszer, azaz fel kell húznod magad.
-
aelod
veterán
válasz kolosanyi #91930 üzenetére
Persze, hogy bevettél mert fekvőtámasztól meg húzódzkodástól nem lesz csúcsos bicepszed és szép szeparált tricepszed.
Mindig a célt kell szem előtt tartani és annak megfelelő edzésmódszert választani.
(#91933) Ijk
Igen mert a lehúzások 95%-t karból indítják, bicepszből és nem a lefelé húzott lapockára koncentrálnak. A lényeg, hogy sok súly legyen rajta és rángassák. Utána lehet posztolni a fészre
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Csigás lehúzásra szerintem faék egyszerűségű a recept: ha meg tudod állítani a súlyt az alsó holtponton a sorozat közepén is, akkor jó a súly. Ha nem, akkor sok
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kolosanyi
veterán
A teljes testes gyakorlatok nem véletlenül teljes testesek. Ki van csukva, hogy egy deadliftnél alig kapjon terhelést bármi, ami a hátsó mozgási láncon van. De például mondhatom az egyik kedvenc saját súlyos gyakorlatom, a zászlót is. Konkrétan a teljes test dolgozik. Egyszerre fejleszti a húzó és a nyomó erőt, a teljes vállövet, mellizmokat, a hátizmokat, bicepszet, tricepszet, a törzs nagyon komoly feszítettsége kell a stabilizáláshoz, de még a láb erejére is szükség van.
(#91931) Woodslave
Magad is leírtad miért jó ilyenekkel foglalkozni. Erőt fejlesztenek. Én még nem láttam olyan embert, aki képes a saját súlyának felét vagy még többet magára pakolva húzódzkodni és arányaiban nincs jó háta. Még Arnold is úgy vélekedett erről a gyakorlatról, hogy az egyik legjobb, ami hátra végezhető.(#91932) Zola007
Ne is mondd, akár kondiparkba, akár terembe megyek, léten nyomon rossz technikával húzódzkodó emberekbe botlok. A vállak felcsúsznak, lapocka nincs rögzítve, púpos a hát, kimarad a mozgástartomány alsó és/vagy felső része stb. Persze nehéz gyakorlat, sokkal könnyebb beülni egy csigás géphez és 40-50 kilókkal lehúzásokat csinálni, viszont az én felfogásom szerint addig ne nyúljon senki a gépekhez, amíg legalább a legalapvetőbb gyakorlatok nem mennek saját súllyal. Semmi értelme 8-10 kilókkal bicepszezgetni, amíg nem megy a húzódzkodás, illetve 30-40 kilókkal fekvenyomni, amíg nem tud tolódzkodni az ember. Az, hogy én haladóbb saját súlyos gyakorlatokkal foglalkozom egy dolog, ez az én ízlésem, de ne legyen már olyan gyenge az ember, hogy ilyen alapok nincsenek meg.Ezzel nem azt mondom, hogy aki súllyal edz, az gyenge, mielőtt még valaki azt hinné, hogy ilyen baromságot állítanék...
(#91935) aelod
Pedig van. Ez elsősorban a tapadási pontokon meg étkezésen múlik, nem a gyakorlatokon. Legalábbis én még nem hallottam olyat, aki csúcsosította volna a bicepszét.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz kolosanyi #91937 üzenetére
Akkor nem érted, nem azt mondtam egy izomcsoport dolgozik, hanem hogy bizonyos izmok fogják jobban vinni a terhelést. Ezzel pedig nem lesz arányos fizikum ha nem csinálsz mellé izolációs gyakorlatot. Ha pedig izolációs gyakorlatokat is csinálsz máris az osztott edzésrendszernél vagyunk.
Igen, Arnold is tárcsákkal húzódzkodott, csak nézd meg az ő hátát meg az átlag gyúrósét.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cassidey
senior tag
Szerintem ez hülyeség, miért ne használná ki az ember, hogy vannak remek gépek, amik segítségedre vannak? Én pontosan nullát tudok húzódzkodni, mert gyenge vagyok, ennek ellenére hátazok súlyokkal, mert azt akarom, hogy izmosabb legyen. Néha próbálkozom a gépen, és egyre kevesebb rásegítés kell, gondolom majd eljön az is, hogy nem kell. A dagi aki életében először megy terembe se fogja tudni felhúzni a nagy testét, addig csináljon mást és kész.
-
Zola007
veterán
Az a baj, hogy nektek az arányos fizikum az egy mesterséges, izolációs gyakorlatokkal létrehozott, a természetben effektíve nem létező férfitestet jelent.
Nem kell leoltani, nincs ezzel semmi baj, ti hobbi testépítők vagytok, csak egyszerűen nekem és Sanyinak valószínűleg mást jelent az arányos fizikum.
évszázadoki az ideál volt, most meg kib.sznál a superbody selejtezőről az arányai miatt:[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Akkor nézd meg Arnold karját. Nem a húzódcokástól lett ekkora. Nyilván az anabolikus cuccokat leszámítva természetesen.
Én azt mondom, hogy a szeparált/izolált gyakorlatok tudják a lehető legnagyobb terhelés adni az izomnak a megfelelő összetevők mellett (pihenés, táplálkozás).
Hogy szemléltessem. Pl. egy húzódzkodás nem ad akkora terhelést a kétfejűnek mint mondjuk egy scott-pados bicepsz gyakorlat. De még sorolhatnám. Remélem érted a mondanivalóm.
(#91941) Zola007
Erről beszéltem a céloknál és az eszközöknél.
Az arány pedig Arnold. Minden más karácsonyfadísz
(#91939) Cassidey
Erre gondoltam én is. De nem érti mit csináljak?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
aelod
veterán
válasz FollowTheORI #91946 üzenetére
Egész nap vagy egy perc alatt mondjuk. Mert nem mindegy
-
Ijk
nagyúr
válasz Zola007 #91941 üzenetére
Ókori görög és reneszánsz szobrok pont nem igazolnak téged, ugyanis szigorú arányrendszer alapján szerkesztették őket. Jóformán ez alapozta meg a testépítést, hogy tudatosan hozni létre azokat az arányokat amelyeket régen a művészek elkészítettek. Más kérdés hogy a mai testépítés már a hústömeg bűvöletében él.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
Folyamatosan egyben szünet nélkül. Nem viccelek... mostmár nem tudom megcsinálni szerintem, de ha rákészülnék lehet menne 1-2 hónap alatt újra.
De izmos nem lennék tőle, se erős.Állóképességem az lenne rá.
Anno mikor otthon bohóckodtam 4x-5x 25 fekvőt csináltam pár perces pihikkel... sima minden másnapi rutin volt.
Szóval a kérdést inkább testsúly/alkat vonatkozásában érdemes max feszegetni.
Én ekto vagyok... pont ezekre talált ki a természet (valamiből sokat, sokáig, sokszor testsúlyhoz képest nagy erővel is akár).
Az atlétikusabbakat meg másra... a szürkehátú gorillákat meg megint másra.Húzodszkodni is elég jól tudtam, amíg foglalkoztam vele, mostanában nem.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok