Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz
Dorien
üzenetére
pont múltkor agyaltam rajta milyen xar ezeknek is mindig valami hülye videó ötlettel elő kell jönnie hogy ne süllyedjen el. Persze 60 nap alatt Jeremy aki 10 éve edz meg youtubezik 2 cm rak a combjára. Amúgy meg lehet ha fordítva csinálta volna pont fordítva jött volna ki mert éppen a jobb oldala a domináns.
A nagyobb súly éppen biztonságosabb minden tudományos kutatás szerint meg jobb az izületeknek is, ráadásul ha mondjuk bukásig csinálod akkor tudod hogy az izom adta fel 6-8 ismétlésnél nem pedig már a faxod kivan aztán abbanhagyod 30-iknál.
Nyilván most nem a vonagló egolifitingre gondolok amikor nagy súlyról beszélek.
-
Woodslave
félisten
a tervezett és megcsinált kajámban 150 gramm van, de nem jelent semmi problémát ennyi fehérjét megenni, meg azt se érzem, hogy elvesztegetném a pénzem, mondjuk ebben tényleg benne van minden amit a kalóriabazis fehérjeként azonosít, nemcak a "sárgakönyves"
na kiróbáltam, ha csak a tényleges állati fehérjeforrást hagyom benne meg a fehérjeport akkor 110 gramm
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én gymbeamet veszek és nálam is volt hogy becsomosodott nem is értettem miért mert előtte nem volt jellemző. Lehet a gyerek visszagyúlt vizes kanállal
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
úristen
jó persze izmosabb stb. Qrva jó edzás nem szóltam
-
Woodslave
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mondjuk 4 nem de 2-2 upper-lower. Persze megint kinek hogy tetszik. Lassan ha összeadjuk amink itt van eljutunk a heti 1*1 sotozatig bagy két hetente
Late Mike Metzer approved
-
Woodslave
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Mindegy mert tök más a mozgás pálya meg az iránya. Inkább a ferdepados egykezes nyomáshoz szűkebb párhuzamos fogással hasonlít de nyilván az áttétel meg a gravitációs hatás miatt teljesen más terhelés.
De vannak felnőtt emberek a teremben akik 30kgt raknak egy oldalra
és ez nem engem dicsér
Egyébként az lenne jó valóban ha anatómiailag megfelelő jó rezisztencia profilú állítható súlyú gépekkel lehetne mindent csinálni nem kellene pakolni. A labtolót is egy lábbal csinálom mert faxom se pakol akár csak 250kgt fel meg ezért is engedtem el gyakorlatilag minden barbell gyakit - nem mintha most annyit kellene pakolni az is igaz
-
Woodslave
félisten
válasz
marked one94
üzenetére
Még
-
-
Woodslave
félisten
válasz
cOxeR
üzenetére
Én is hasonló gépen nyomok. Szűk párhuzamos fogással pont a felső mell funkciót edzi amióta így nyomok látható a felső részen fejlődés. Mondjuk a teherbírás sajnos valszeg nem lesz limitácio. Most 105kgt rakok oldalanként. Talán 230kt bír a gép a tulaj szerint de már egy ideje nem igazán tudom progresszálni. Viszont ettől semmim nem fáj
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
csak úgy írtam mert általában ezt a 2000 kcalt szokták mondani. De tényleg el se tudom képzelni. Vagy el tudom de az nagyon xar
-
Woodslave
félisten
Nem adják fel
-
-
Woodslave
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
én a golfkönyököm miatt csinálom csuklópánttal alsó csiga scott pad, pedig amikor korábban rendben volt a könyököm elég szépen tudtam progresszálni, nem mintha számítana, szerintem 14 éve nem nőtt a karom 1 cm-t se

hiába ment korábban itt némi vita de számít a rezisztancia profil, ami csigásnál pont nem jó a bicepszre, mert nem a legalsó ponton a legnagyobb, hanem ahogy húzódik a kábel, de mindegy azzal főzünk amink van - ja bár a számít inkább "számít"
-
Woodslave
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
mondjuk mindig nézem ezeket a számokat meg videókat hack guggolásnál. Nálunk van egy gép. Amúgy nyilván se izmos se erős nem vagyok anno azért igaz térdfáslival de 160-ba guggoltam 1-2-t, meg most lábtoló megy 250-el 7-8. De azon a hack gépen két tizes tárcsát rakok összexarom magam
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
mármint kivel leveleztél? A pure vagy proteinaco
Amúgy nekem a protein aco nagyon bejött. Igaz mindig mondom én nem iszom hanem csak mangóval-eperrel-kefírrel turmixolom és overnight oatot csinálok, de amikor ittam is belőle abszolút jó érzés volt, nem volt semmi kémiai utóíze
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod
üzenetére
jó azért az emberi biológia azért szab némi határt a progressziónak, bár valszeg az nem érinti az emberek 99.9%-át. Nemcsak az izom számít, ahogy a platóknál mondja aki ért hozzá, elképzelthető, hogy egy adott szint után már nem tudsz agy-ideg-izom kapcsolattal több izomrostot munkába vonni, nem tudsz további olyan tenziót elérni ami miatt fejlődnél és akkor kuka az adott gyaki.
Mondjuk pont a múltkor agyaltam ezen, hogyha nézünk egy olyan gyakit ahol nagyobb a súly és ezáltal %-osan alacsonyabban lehet progresszálni, mikor állnál falba.
250 kg- val lábtoló, megy 8. Ráraksz 1 kg-t megérzed vajon? Nem hiszem és így tovább.
De ez mint hipotetikus, a való életben nem így megy, hanem inkább Dorian "módszere" Mondjuk nálam egyáltalán nincs ilyen hullámvölgy, igaz kerülök minden redundást gyakit, azaz nincs 3 mellgyakorlat (még akkor se ha mondjuk az egyenes meg a ferde esetleg nem redundáns) De valóban úgy van, ha az első gyakiban azt hiszed progresszáltál (azaz egyel többet nyomsz bele, ami nem feltétlenül jelenti azt) akkor a következő sorosatban vagy gyakiban bukhatsz pár ismétlést is akár.
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
te amúgy mióta edzel?
-
Woodslave
félisten
van egy seggező gép anno ráálltam aztán egyszer sikerült úgy csinálni, hogy azt hittem kirepedt a lágyéksérven azóta hanyagolom. Amúgy nem szokott fájni a derekam, bár pont most van egy húzódás egyik oldalon nem tudom miért
Illetve múlkor pont csináltam merevlábas felhúzást, nem nagy súly figyeltem aztán két napig be volt állva a derekam mint a szög
-
Woodslave
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Minden alkalommal minden izomcsoportra 2 szet 4x6-4x10 ismétlés között. Ez mit jelent? Két gyakorlat? Mert a 4*6-ban a 4 általában a szettet szokta jelenteni.
Én is ilyen felosztásban edzek, gyakorlatilga push-pull (ahol a combfeszítő push és hajlító meg pull) Én segget nem edzek lexarom.
Mondjuk nekem 2-4 szett 4-8 ismétlés egy testrész, tehát egyik napon mondjuk két sorozat gépes nyomás és két szett peck deck a mell a másik napon meg két sorozat nyomás egyenes padon meg 1 peck deck.
lat mondjuk 4 szett felső hát meg 2 meg csuklya 2.
Láb 1-2 combfeszítő gép meg 2 lábtoló
-
Woodslave
félisten
Szerintem is. Ráálltam anno mert s tier stb. Aztán egy idő után már nem szerette a vállam. Teljesen mindegy miért nem jó egy gyaki már nem fogom csinálni ha csak kicsit is érzem utána hogy vmi off.
Mondjuk múltkor nyomtam fekve kézivel egyenes padon az nagyon jól esett.
Nem vagyok nagy ezoterikus típus de tényleg hallgatni kell a testre
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
persze az is meg az ai szerint az is amit írtam
Shoulder pain when pulling down often signals impingement, rotator cuff issues, tendonitis, or bursitis, where tendons get pinched during movement, causing pain when lifting or lowering the arm, especially overhead or bringing it down. Poor form during exercises like pull-ups, overuse, dislocations, or muscle strains can also cause this pain, which may feel sharp or dull and often worsens at night. Treatment involves rest, ice/heat, pain relievers, and potentially physical therapy to address underlying causes like weakness or poor mechanics
-
Woodslave
félisten
amúgy ha van valami váll próbléma az megjelenik lehúzásnál is. Én szeretem magam azzal álltatni, hogy tudom hogy kell végezni a gyakorlatokat, de én is szoktam érezni felső ponton a vállam.
Mármint hogy triggerel valamit ami nem jó. Mondjuk nem szoktam fent már túlnyújtani akkor nincs probléma -
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
azért az nem mindegy hogy egy gyakorlat setupja már eleve predesztinálja hogy nem optimális. Azért egy jó melltámaszos evezőgépen nehezebb elqrni mint a döntött törzsű evezést ahol feladja a derekad, a gerincmerevítők kapnak (ami lehet pozitív is rendben)
Mindegy legjobb gyakorlatnak biztos nem raknám be.
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
szerintem nem
Döntött törzsű miért lenne a legjobb a leginkább elqrt gyaki. Nem stabil, rángatod stb. A pull up megint inkább rosszul csinált mint jól.
Persze én is láttam Jeff Nippard is kitalálta, hogy 20 év edzés után hirtelen emiatt lett izmos a háta.

persze nem mondom hogyha valaki +50k-val csinál pullupot és 150-el evez nem lesz izmos háta
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
egyrészt masszív (mármint hozzánk képest mindenképpen
) koxhasználók. Ami annyiban változtatja meg a képletet, hogy teljesen más "úton" növeli az izmot tehát nem vagy nem csak az edzéshez tesz hozzá.Nyilván ettől még lehetne optimálisan edzeni, de nincs rá annyira szükség. Mike meg Dorian is nagy arcok ettől függetlenül még csinálhatták nekünk halandóknak nem "optimálisan". Mike ráadásul eléggé elborult a végére mármint edzés elméletileg mindenképpen.
De persze amíg ez a "mérce" addig soha nem találjuk meg a szent grált mert Arnold meg teljesen máshogy edzett és mégis valahogy izmos lett.
Kalória többlet akkor kell ha nagyon alacsony a tzs amúgy szintentartó (amiben ebben az esetben benne van az izomépítéshez szüksége extra kalória tehát végülis "többlet" ) de ez már csak szemantikai kérdés, valszeg. Úgyse lehet ezt belőni a való életben szóval teljesen mindegy. Vagy legalábbis az élet mindig közbelép akárhogy is erölködik az ember, meg szerintem nem is ér ennyit a dolog ezen a szinten.
Azaz könnyebb meg látványosabb a bulk (lehetőleg minél leanebb) és cut ciklus. De a kaja nem egy nagy művészet. Fehérje testsúly kg 2x - zsír ami jön - igazából teljesen mindegy ez is a hormon háztartás naturál vonalon az izmosodás szemponjából nem igazán számít, a maradék meg ch. Minél több ch annál joibb.
Ja push-pull. De vasárnap reggel - hétfő délután - szerda és péntek délután. Annyiban rugalmas, hogy ha úgy alakul lehet csütörtök is.
De mivel nem nagyok Nobel díjas Mr. olympia csak azt írom le amit olvasok és elhiszem.
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
az alvás benne volt meg stressz management, de azt kitöröltem próbáltam magára az edzésre vonatkozó részeket
-
Woodslave
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
nem gondolom amúgy hogy létezik "szent grál" vagy olyan edzés ami mindenkinek minden körülmények között a legjobb. Én valamiért ezeket az alapelveket tudom a legjobban magaménak érezni, szeretek így edzeni, izmos meg úgyse leszek szóval tök mindegy
Your gain maxing checklist - Paul Carter
1. Hit each muscle 2-3 times a week
2. Limit training to 3-4 days a week
These two go together. Use a full body or upper lower split. If you think you need to be in the gym 2-3 hours then you don’t know how to program. 1-3 sets per muscle for FB and 2-5 for UL. Don’t ask on here how to structure this when I have training groups that do this.
-
3. Lift heavy weights for 4-8 reps
4. Train to 1 RIR on most work sets
These also go together. If you’re using the 4-8 rep range then you’re already getting max motor unit recruitment at 5 rep maxes. The failure rep is the most fatiguing so just leave it off.
-
5. Don’t bulk, it does zero to produce more gains
I’ve covered this in plenty of reels and posts. And yes there’s studies on this too and calorie surpluses do nothing to cause more gains than maintenance.
-
6. Do some form of cardio 4-6 days a week
Stop making this so complicated. I walk the dogs with a 10 pound vest at a fast pace. You can do stairs or elliptical or ride the bike. 30-45 minutes will be great. And no this won’t interfere with gains (it’s literally on the gains maxing check list for a reason)
-
7. Cut out all intensifiers like drop sets and myo-reps
Worthless. You don’t need em.
-
8. Make sure you’re recovered between sets
By recovered this is how the cardio helps. You want to make sure you’re not breathing heavy going into the next set and that you’ve allowed as much metabolite clearance as possible.
Nem is agyalok már maximum a spliten, de azon se azért hogy optimális legyen, hanem hogy a lejobban élvezzem meg motiváljon arra hogy menjek edzeni. Tudom pl hogy lábazni max heti egyszer van kedvem, meg amiatt valszeg vasárnap reggel nem is mennék edzeni.Ezért most egy push-pull edzést csinálok ahol pushban van combfeszítő a pullban meg combhajlító (erre csak ülő combhajlító - nem érdekel)
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
én abszolút hiszek abban a "tudományban" hogy minél többször edzel egy testrészt annál jobb. Igazából ennyi csak a "kritikai" észrevételem. Nem mondom hogy rossz vagy ilyenek, de szerintem messze áll az optimálistól
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
nem találtad meg
mondjuk nem hiszem hogy van ilyen amúgy
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azt mondják ha a második sorozat jobban megy mint az első munkasorozat akkor nem melegítettél be jól.
Mondjuk én azt csinálom hogy a nehezebb gyakiknál 3-4. Egy tric letolasnal meg egy hogy ráérezzek a mozdulatra..
De mondjuk labtolónàl 240kgra mire felmentem volt 5 sorozat de bukás közelében se megyek nyilván.
De az első sorozatban direkt nem megyek bukasig nem mondom hogy nem fordul elő de akkor elbaxtam.
Magas intenzitású edzéssel nincs probléma bár nem úgy edzek mint Doran Yates az is igaz
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez is egy vallás már teljesen mindegy. Szerintem soha nem fognak olyan tudományos kiserletet csinálni ami mindenki számára elfogadható és általánosan elfogadott módszert adna.
Mondjuk én azt gondolom 16 év edzés után hogy naturalban teljesen mindegy egy idő után. Nem fogok tudni olyan mennyiségű izmot építeni ami alapjaiban változtatja meg a fizikumom mar. Ami jelentős lenne vizuálisan legalábbis strandon az ha alacsony lenne a tzs %.
Azt tudom hogy a magas volumen nem tesz jót mert ,elhasználódok, és megsérül vmi. Meg ahogy én edzek két munkasorozat és viszlát többet se erőm se kedvem.
De az is igaz fizikumommal nem tudok alátámasztani semmit ezért se okoskodok már
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Minél gyakrabban edzel egy izmot úgy hogy regenerálodsz annál jobb. Nem vagyok matenatikus de az hogy havi kétszer edzel egy izmot nem optimális.
De őszintén szólva nem akarom cáfolni próbáld ki. Én még ennél jobban szeretek edzeni
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én még akkor se csinálnám ha a jelenlegi tudományos állásponttal ne lehetne megcáfolni.
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Lényeg hogy nem találtam olyan gépet amire azt mondtam hogy nem tudok élni nélküle
Egy tetszett fekvő tárogató ahol könyök hajlatnal tartom az jó
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Mondjuk amikor egy low row gépen fentre lehet rakni a tárcsát és gyakorlatilag átbukik középen és a csúcs osszehuzodasnal kisebb az ellenállás az nem jó rez profil. Vagy ha egy mellgepnél lent kisebb az ellenállás fennt meg a tricepszre tesz inkább az elbaxott gép és sztem rossz rezisztencia profil
De volt scott bicepsz gép ahol szintén tök rossz volt
De ok akkor mondjuk úgy szokatlan
-
Woodslave
félisten
Csili vili qrva nagy terem kellene pár hét vagy akár hónap mire megtalálom azokat a gépeket amikkel jót lehet edzeni. Igy egy alkalommal inkább nem jó volt mint jó
-
Woodslave
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Itthon 10kt fizetek a haviert. A két gyerek múltkor fejenként 1000-ert jött mondjuk ebbe a terembe járok 2016-os nyitás óta van némi kedvezmény
-
Woodslave
félisten
Nálunk sincs terem 25-26. Holnap megyünk Szegedre lehet megnézzük a Katji Béla legend termet
Mondjuk a 4k napijegy ára kicsit durva
-
Woodslave
félisten
Na így karácsony segítségével megint sikerült 90kg felé menni betöltve. Jövőre tényleg kell vmi diéta
-
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod
üzenetére
remélem cuff-al
én is ezt csinálom most ez a legegyszerűbb és stabilnak is tűnik. Meg jobban is terhelhető, a kétkezes egy súly felett már több core.
Ami még qrva jó lenne, ha a teremben a hátgép csiga nem egy ótvar lenne az a ferdepadon letolás Poliquin press asszem a művészneve.
-
Woodslave
félisten
Reggeli kalória hack. 5 gramm étcsokoládét apróra vágva szórtam a zabra és a mérleg meg se mozdult szóval 0 kalória
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én se vettem észre öregszem.
szerencsére ahhoz is öreg vagyok hogy a csuklószorítós kesztyűn élcődjek
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod
üzenetére
van egy faxi Joel Seedman. Elmélete szerint az optimális izületi szög 90 fok, tehát minden gyakit úgy kell csinálni, hogy ezt a szöget zárja be. Nagyon vicces cirkuszi mutatványnak beillő gyakikat csinál és csináltat de nem is ez a lényeg.
Lábnál kipróbáltam. Nem lábazok már annyira komolyan csak leg ext és legpress. Leg presst is csak addig engedem hogy 90 fok legyen, nem ez a Mike féle nyakamba a lábam, mert amúgy se szereti a sérv műtött oldalam elég kényelmetlenül feszül ha nagyon leengedem a lábam.
De amikor mondjuk már 250 kg-val lábtolózok, aminél mint írtam semmi kedvem se pakolni se melegíteni hogy felmenjek erre a súlyra (tudom kínai kislányok nyomják ennyivel, indiai 50 kg-s faxik meg 1000kg-val) akkor gondolok egyet és van egy hack gép. Lehet a gép xar vagy nem tudom, de már másnap rottyon van a térdem tőle annyira érzem hogy begyullad úgy hogy súly nélkül, csak a sínnel lassan, próbálva combból stb. Ilyenkor gyorsba megyek visszak a nem beengedett lábtolózáshoz. Lehet a hacket is lehetne amúgy ezzel a 90 fokos metódussal csinálni, de arra még nem vettem rá magam mert hülyébben néz ki
Na mindegy nem válasz akart lenni inkább tanulság hogy nem mindig a legjobbnak tartott végrehajtás a jó. (meg már le akartam írni ezt vagy 10x)
-
Woodslave
félisten
válasz
scdlsc
üzenetére
van aki szerint jobb is úgy ha a leg ext van elöl mert a short pozíciós gyakorlat. Ha meg előtte leg press van akkor ott már nem lesz olyan hatékony. Csak okoskodás. Mondjuk egy ideje én is előre veszem meg amúgy is egy lábbal csinálom faxnak van kedve 200+ kilót pakolgatni
-
Woodslave
félisten
igen ez így van nálam 15 év edzés (mondjuk folytonos) meg 48 évesen már aknamező. Gyakorlatilag van 10 gyakorlat amit csinálok, ha kipróbálok valamit akkor már érzem hogy ebből baj lesz
Mondjuk akire "hallgatok" az pont felsorolja azokat a gyakorlatokat amiket tudok csinálni szóval elvagyok
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ja de az nem ugyanaz, hogy valamilyen körülény esetén legalább olyan izmos akarsz maradni, vagy kimondottan ehhez igazítod mondjuk az edzésed.
Te se szinten tartani akarsz, hanem izmosabb akarsz lenni kevesebb zsírral, csak mondjuk azt gondolod már az is jó ha marad ennyi izom. Az hogy 80 évesen így akarok kinézni mint most az nem azt jelenti hogy szintentartás a célom.
Az alapvetés az volt hogy 2 vagy 20 sorozat. Aelod se szinten akar tartani nem azért csinál 2 sorozatot, hanem elhiszi (tudja) hogy ettől fejlődni fog és azt is tudja hogy 20 sorozattól meg nem fog jobban.
-
Woodslave
félisten
akkor bőven elég 2*2 sorozat heti 2x de szerintem még 2-1-el is ellennél egy edzésen. De itt jön be ha élvezed akkor meg teljesen mindegy.
Én két sorozat gépes nyomás után már nem élvezem nem is csinálok egy edzésen többet. igaz nem is lettem sokkal izmosabb szóval nem is akarok okosdoni
-
Woodslave
félisten
persze alapvetően ez egy hobbi, szabadidős tevékenység mindannyiunknak, nyilván az a legjobb ha úgy csinálod ahogy neked tetszik, csak akkor nem kell sírni (nem rád értem) hogy nem fejlődik valaki. Mert ami jó a lelkednek úgymond a teremben, nem biztos hogy az a legjobb a fejlődésednek.
Ha már személyeskedünk
(mármint én) a te rövid pihenős köredzés jellegű edzésed pl. nagyon nem jó ha izmos akarsz lenni (legalábbis a tudományos álláspont szerint)Ez ugyanaz mint a kaja. Ha úgy eszünk ahogy azt kívánjuk, valszeg dagadtak maradunk vagy leszünk. Nem mindenki mert van aki ehet ahogy akar kockahasa lesz, ugyanez az edzés valaki rövid pihenős köredzéssel is jóval jobb fizikumot épít mint aki "tudományos" megalapozottsággal edz.
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ird már le a napi kajád
-
Woodslave
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
diétában a legjobb. Péntek reggel 80 kg, vasárnap este 86
-
Woodslave
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Gondolom én se értem a kérdést de sztem nem új hogy attól függően hogy a könyök hogy mozog és törekszel-e a lapocka zárásra felső hát vagy latissimus. Van aki szerint a lat egyes részeit nem lehet érdemben izolalni.
Szóval van aki szerint redundáns egy lehuzas és egy lat evezes. Én huzok egye gyakit sagitalis síkban. Ez ingas felső evező gép vagy kábeles evezés. Frontalis sikban lehúzàs vagy egy keenen flaps. A felső hát meg evezés gépen könyök felfelé 60+fok bár nem vagyok matenatikus. Vagy kelso shrug.
Fenti okfejtes alapján ebből a szempontból qrva mindegy hogy szűken vagy szélesen fogod a rudat de el tudom fogadni hogy máshogy érzi az ember szóval az is lehet faxsag az egész
-
Woodslave
félisten
válasz
scdlsc
üzenetére
Az az érdekes, hogy én mindig is inkább ektomorf (tudom meghaladott kategorizálás) vagy inkább skinny fat voltam mármint gyerekként. Szóval a csuklóm bokám inkább vékony, alkarom vádlim szintén, nem hiszem hogy ólomból lenne a csontozatom.
Sztem a vádlim (igaz nem edzettem soha halálra) 1 cm-t nem nőtt 16 év alatt
- (vagy 40 ha mindent beszámítok)Se extém izmos nem vagyok se qrva dagadt (persze közel se vagyok a kockahashoz) ezért furcsa a 66 kg el se tudom képzelni hogy tudnám elérni.
Amúgy sokkal jobban érzem magam 80 alatt, de valahogy a tervezett kajám a mellékajálással inkább ezt a 83-85 kg fenntartására elég.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Metal topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motoros topic
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet nem keveset tenne hozzá az életminőséghez.
Mármint hogy triggerel valamit ami nem jó. Mondjuk nem szoktam fent már túlnyújtani akkor nincs probléma