Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Őszintén 1db 40kg al is szar már minden. Calf rise is. Ott is olyankor már inkább súlymellényre pakolok.
Kézi súlyzót sztem 70-80ig fel tudom pakolni, de hát azt már felvenni kín
2x27el nyomom most bss t. És akkor gondoltam 30kg menne mellényre, 25 egyik kézben, másikkal kapaszkodom (hogy most rúd vagy komód az majdnem mindegy).De végülis puding próbája az evés
-
m3ss
veterán
-
Dorien
veterán
-
Peaceliker
addikt
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
igen, a vastus medialis feje pont látszik (és kb úgy néz ki - legalábbis nekem - mint amikor valaki 200kg-ról hirtelen ledob 100at és abőre nem tudta normálisan lekövetni és lóg egy nagy adag bőrtömeg...
)@m3ss: nekem jól esik, mert legalább valamiben én vagyok a TOP a gymben...
(legalábbis nem látok senki a közelében sem az általam használt súlynak... régebben volt 2 arc, akik sztem sok éve tolják, ők pakoltak fel 200kg körül, de már rég nem láttam őket)
amúgy viccet félretéve: nekem valamiért jól esik "meghalni" benne.@Dorian: nekem előrebiccentett fejjel/leszegett állal végezve a csípőtolást lefelé nézve pont bele tudok nézni a tükörbe, ami szemben van és látom, h meddig emelem meg a súlyt (ahogy írtam korábban, mindig figyelek rá, hogy 1 vonalban legyek térdtől nyakig).
-
m3ss
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
gatya nelkul nem szoktak latni?
amugy nem ertem, ha nem edzem palcika labam lesz, az nem nez ki jol se rovid se hosszu nadragban. segget is latod hosszu nadragban is. mar ha vki ennyire kinezet miatt edz. mert amugy ezer oka mas oka van, hogy miert erdemes mindent edzeni, plane az alsotestet.
persze en ertelek benneteket, nekem sem esik jol
most 8-9 napig pihi van jiha. -
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
Hát lehet. De valamennyi kárt meg biztos tesz. Ráadásul ezeket a határértékeket mindig egyes anyagokra vizsgálják, ha hasonló határsú anyagokat viszel be, akkor hiába vannak egyenként a határérték alatt, összességében bőven túlléphetik a káros hatást (tipikus példa amit Tsn írt: aceszulfám K, szukralóz, aszpartám)
A vegyi szennyezésekre is van egy határérték, de azért mégis igyekszik az ember semennyit sem bevinni, nem pedig úgy, hogy kimaxolja a határértékig. -
Peaceliker
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Amúgy tuti elég lenne kevesebb is, csak most inkább a szeretem ezeket alapon csinálom. Viszont a 14 körüli gyakorlat még úgy is sok egy edzésre, hogy csak 1-1 sorozat. A 2/3 tol egyszerűen küzd már a szervezetem az egész ellen, motivációm a földbe áll. Letolom, letudom, de a maradék nem esik annyira jól. Ezért szedném szét. És akkor elvileg az adott izmoknak ugyan annyi idejük lesz pihenni, mintha 2 edzésben menne le az egész. Idegrendszeri terhelés az más kérdés, az majd kiderül.
Láb edzés elég nekem heti 1 is, többször nincs kedvem annyira meghalni, mint azon szoktam
-
cOxeR
Ármester
válasz
Woodslave
üzenetére
Reggel amit éreztem az az alkarom belső fele, ugye a felső holtponton már nagyon az dolgozik, ha teljesen nyújtott kéz a cél persze. 160kg amit feltettem itt (összesen), de bőven nem a mellizom volt a korlát ebben szerintem.
Vannak 25-ös tárcsák majd legközelebb megnézek egy 200kg-ot én is, de összességében ezek a “fals” nagy súlyok nem igazán motiválnak. Meg leginkább azt érzem, hogy ha lehetne még dönteni akkor jobban menne mellre, így picit előre tolom az egészet és olyan fura na, vélhetően a magasság itt is sokat számít szögben.
Egy darabig mindettől függetlenül biztos csinálom majd beszámolok mire jutottam, ízületi terhelést én sem érzek/éreztem. -
-
KAMELOT
titán
válasz
Woodslave
üzenetére
Az maximum arra elég, hogy alszol és működik a szervezeted. Semmi másra!
aelod: Főleg legyen tiszta gyógyszertári.

tisn: Nutellát inkább messziről kerüld el. Sima cukor az egész.
Apollyon: Pont ezt szoktam én kérdezni a YT videók alatt, de idáig senki nem adott választ. Mérik a kajákat, mintha az összes felhasznosulna, de közben semmit nem tudnak arról mennyi megy ki ( vese és széklet által) és mennyi alakul át energiává stb.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Woodslave
üzenetére
Plusz még azt is megkérdezném, mi számít náluk fehérjének. Mert én pl. a növényi fehérjét soha nem is számoltam. Állítólag kevesebb is szívódik fel belőle, mint az állati eredetű, másrészt ezekkel számokkal is úgy dobálóznak, mintha a bevitt táplálék 100%-a hasznosulna, minden alkalommal. A legyeknek meg mi marad?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De valszeg átlag NPC-nek a kakaós csiga fehérjéje is számít.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
egyébként pont ez jutott eszembe nekem is olvasva, h mennyire káros is lehet a sok fehérje... megkérdezném az ilyentől, hogy: lényegében van 3 makró, ami energiát ad... ha a fehérjét annyira mértékkel kell kezelni, mégis mit kellene enni? zsírt vagy ch-t?
mondjuk arra is kíváncsi lennék mi szerintük a szintentartó kalória... mert azért 2000kcal-lal a felnőtt emberek túlnyomó része deficitben van... -
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
Tényleg, dehülye vagyok. Hiszen ha nem szorítod a súlyt, akkor nem feszül az alkar!
Azért nem ugrott be, mert én csuklófájdalom miatt csináltam csuklópánttal, hogy ne legyen rajta forgatónyomaték, de közben így is szorítottam az öklöm meg az alkarom, mert nem azzal volt a probléma -
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
Golfkönyök miatt nem értem. A könyöknél az alkar terhelés ugyanúgy megvan, ha csuklóból ha kézfejből indítod. (nyilván csuklónál kisebb az erőkar így nagyobb súlyt kell használni)
Ha szemben állsz a csigával, valóban nem jó a rezisztencia profil, mert alul a legkisebb. Ráadásul ezt még fokozza, hogy anatómialilag nem is tudod teljesen nyújtott kézzel indítani.
De ha háttal állsz (másik kéz alkar betéve a könyök mögé), akkor egyenes karrar indítasz, ráadásul már indításkor is megvan a teljes ellenerő -
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
Mondjuk ha a kenyeret kicserélnénk rizsre, akkor tipikus japán lenne, de amúgy az eddmegmá
bab helyett legtöbbször vmilyen zöldseg van, úgy meg már mediterrán. vagy ha krumpli+ zöldség lenne helyette akkor atlanti. Nagyjából azert a három legegészségesebb étrend több helyen összeér. -
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
Gondolom minden gép más, láttam, hogy vannak amolyan döntött pályájúak is. A miénkben azokhoz képest szinte egyenesen kell felállni, mint egy rendes guggolásnál, csak a plató ferde, meg van deréktámasz. Meg a vállaidon adja át a súlyt és nem a rúd nyomja a gerinced
-
aelod
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Viszont ha azt veszed, hogy vannak ilyen akadályok akkor végtelenszer progresszálhatsz, igaz max visszajössz arra a szintre ahol voltál és mész tovább.
Redundás gyakikat én sem csinálok viszont folyamatos a progresszióm.
250 kg- val lábtoló, megy 8. Ráraksz 1 kg-t megérzed vajon? Nem hiszem és így tovább.
Érezni nem fogod de többet raktál rá és több izomrostot vonsz munkára.
-
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Igen, minden izomcsoportra egy nap 2 féle gyakorlat megy. Ez egy héten 4-et ad ki. Nagy izomra kevesebb ismétlés, kicsire több. Lábra nálam érdekes módon megy mindkét nap guggolás + valami. Majd nyáron nem fog menni, mikor építkezek, akkor max valami light gépes dolog fog menni, plusz akkor a derekam is elköszönne, szóval akkor kímélő üzemmódban vagyok.
Bocs, de a garminom szetteket számol.

-
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Anno, mikor még nagyban nyomtuk a 200kg körüli csúcsokat, volt egy srác a teremben, aki ilyen 130-140-ekkel szériázott. Panaszkodott, h fáj a válla, kértezte, mit csináljon, mondtam neki, h pihentetni kell, vegyen vissza. Vissza is vette 120kg-ra.
Na, a jobb karjából kitépte a csontot a szalag. Fáradásos törés. Sosem edzett azóta sem. Okosabb ezt megelőzni. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
nekem covid-oltás által kiváltott izületi gyulladások miatt a jobb vállam totál beszűkűlt mozgástartományilag (olyan szinten, hogy pl lent, hátrafelé a testem vonala mögé alig bírtam vinni anno) és sokszor van manapság is gyulladásos problémám (kisebb megfázás stb azonnal rámegy az izületeimre, most is érzem pl a bal kezem ujjaiban).
és bár nagyon sokat tornáztatom, a mozgástartományom a mai napig közel nem az igazi, de lehúzásnál nincs vállproblémám, max a lapockaemelő izmomat szoktam meghúzni, ha túltolom. evezésnél meg akkor érzem meg a vállam, ha túl sokat akarok (súly, rep stb) és belehúzok vállból is (felemelem a vállam, emiatt írtam tippként tisn-nek is).Persze nem azt mondom, hogy nem lehet alapvetően vállprobléma a fájdalom kiváltója, de véleményem szerint inkább a hibás kivitelezés az oka.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
szinte 100%ig egyetértek (mondjuk nekem csak 1,5éves edzés"múltam" van), azonban 2 dolgot hiányolok:
1.: megfelelő mennyiségű és minőségű alvás,
2.: megfelelő mennyiségű és minőségű kaja.#201650 CriticalHit : "Nem hiába az ajánlott súlyzós étrend szerint 60% szénhidrát, 25% fehérje és 15% telítetlen zsírsavak az optimális tál"
hát ha valaki szerint valóban ez az optimális tál súlyzós edzéshez, annak kedves egészségére váljék, de az biztos, h nem sok táplálkozástudományos ismerettel rendelkezik. (a legfőbb probléma a kiemelt rész, mert feltételezem ez az optimális tál felállás vonatkozik a nap összes étkezésére)
-
CriticalHit
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
"calorie surpluses do nothing to cause more gains than maintenance"
Ez azért érdekes, hiszen eddig több helyen is elhangzott, hogy kalória többlet nélkül nem lehetséges sem az izomtömeg sem az erő növelése. Nem hiába az ajánlott súlyzós étrend szerint 60% szénhidrát, 25% fehérje és 15% telítetlen zsírsavak az optimális tál.
Két Pull és két Push egy héten a terved?
pl:
Hétfő: Push
Kedd: Pull
Szerda: Pihenő
Csütörtők: Push
Péntek: Pull
"én abszolút hiszek abban a "tudományban" hogy minél többször edzel egy testrészt annál jobb."
Ha neked működik akkor sikerült megtalálnod a saját Szent Grálodat.Az azonban zavar a kutakodásomban , hogy akkor viszont Mike Mentzer és Dorian Yates miért választotta a teljesen ellentétes megközelítést, ami Dorian Yates esetében 6 egymást követő Mr Olympia címet hozott. Majd 3 súlyos sérülést ami aztán visszavonulásához vezetett de addig veretlen maradt.
-
Woodslave
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
nem gondolom amúgy hogy létezik "szent grál" vagy olyan edzés ami mindenkinek minden körülmények között a legjobb. Én valamiért ezeket az alapelveket tudom a legjobban magaménak érezni, szeretek így edzeni, izmos meg úgyse leszek szóval tök mindegy
Your gain maxing checklist - Paul Carter
1. Hit each muscle 2-3 times a week
2. Limit training to 3-4 days a week
These two go together. Use a full body or upper lower split. If you think you need to be in the gym 2-3 hours then you don’t know how to program. 1-3 sets per muscle for FB and 2-5 for UL. Don’t ask on here how to structure this when I have training groups that do this.
-
3. Lift heavy weights for 4-8 reps
4. Train to 1 RIR on most work sets
These also go together. If you’re using the 4-8 rep range then you’re already getting max motor unit recruitment at 5 rep maxes. The failure rep is the most fatiguing so just leave it off.
-
5. Don’t bulk, it does zero to produce more gains
I’ve covered this in plenty of reels and posts. And yes there’s studies on this too and calorie surpluses do nothing to cause more gains than maintenance.
-
6. Do some form of cardio 4-6 days a week
Stop making this so complicated. I walk the dogs with a 10 pound vest at a fast pace. You can do stairs or elliptical or ride the bike. 30-45 minutes will be great. And no this won’t interfere with gains (it’s literally on the gains maxing check list for a reason)
-
7. Cut out all intensifiers like drop sets and myo-reps
Worthless. You don’t need em.
-
8. Make sure you’re recovered between sets
By recovered this is how the cardio helps. You want to make sure you’re not breathing heavy going into the next set and that you’ve allowed as much metabolite clearance as possible.
Nem is agyalok már maximum a spliten, de azon se azért hogy optimális legyen, hanem hogy a lejobban élvezzem meg motiváljon arra hogy menjek edzeni. Tudom pl hogy lábazni max heti egyszer van kedvem, meg amiatt valszeg vasárnap reggel nem is mennék edzeni.Ezért most egy push-pull edzést csinálok ahol pushban van combfeszítő a pullban meg combhajlító (erre csak ülő combhajlító - nem érdekel)
-
CriticalHit
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Ahogy a Szent Grál is csak egy misztikum...
Mi a gond azonban ezzel a 3 napos edzés tervvel?
tisn:
Kerülöm a keretet, mert úgy érzem korlátozza a természetes mozgástartományt. A biztonságérzeten kívül semmi előnyét nem tapasztaltam, sőt érdekes módon még gyengültem is miután szépen emelgettem a súlyokat 6 hónapon keresztül, majd visszatértem a villához nagy elánnal és legnagyobb meglepetésemre kevesebb súllyal ment, mint előtte. Valamikor réges régen, egy távoli galaxisban. Amikor még nyomtam rúddal. -
Manitou
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Én mostanában a havi 3-4x edzeket szoktam csinálni. Ilyenkor egy edzésen a mell-kar-hát-váll letudva ( vagyis 7-10 naponta van leedzve "minden" izomcsoport), néha csapok hozzá lábat is a végére ha van kedvem, meg még időm és energiám. Igaz az edzések így elég hosszúak. De annyira nem is rossz. Van hogy szétszedem az izomcsoportokat amikor ilyen 4-5 naponta el tudok menni edzeni.
-
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
Nem, ha 2. sorozat jobban megy mint az 1. akkor az elsőbe nem tettél bele mindent. Ha ugyanúgy megy, még akkor sem igazán. Nálam rir1-es munkasorozatoknál túlnyomórészt a 2. sorozatban 1-el vagy 2-vel kevesebb ismétlés megy, ritkábban ugyanannyi. Ha néha több megy akkor tudom, hogy az elsőben elbsztam vmit.
2 rövid bemelegítő sorozatot csinálok a munkasorozat 60-70%-ával, ha már érzem az adott izmot, az elég. Nagy súlyok ál sem csinálok többet. Ha az előző gyakorlat igénybe vette az adott gyakszi izmát akkor csak egyet. Pl. a lábnapom: lábfeszítő után guggolás, guggolás után csípőtoló, lábhajlító után vádli. Vagy hát után bicepsz, stb. De egyet mindig csinálok, akkor is ha ugyanarra az izomra végzek másik típusú gyakorlatot, pl fekvenyomás után tárogatás -
CriticalHit
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
"De őszintén szólva nem akarom cáfolni próbáld ki"
Erősen gondolkodom rajt de úgy módosítva, hogy 4 nap pihenő nap helyett csak kettő (jobban szeretek edzeni járni, mint pihenni) az edzések között. Ahogy most is csinálom 2 bemelegítő 2RiR sorozat után jöhet a teljes bukásig munkasorozat, mert szükségem van a bemelegedő izmokra, a vérbőségre és mindig is úgy éreztem, hogy soha nem a 1. hanem csak 2. vagy 3. sorozatban vagyok a legjobb, így aztán az a munkasorozat. Félek, hogy a munkasorozattal kezdés csak sérüléshez vezet.Woodslave:
"magas volumen nem tesz jót mert ,elhasználódok, és megsérül vmi."
Ez viszont igaz a Magas Intenzitású edzésre is. Lásd Dorian Yates sérülései.
Ezért is keresem a legjobb, az optimális megoldást, amiről azonban egyre inkább sajnos kiderül, hogy, hogy nem létezik. Vagy mégis? [link]m3ss
"valasztani kell izmonkent kb 2 gyakorlatot, amik effektivek, optimalisak neked. heti 2x-3x csinalod oket 0-2 rir es kesz. eszel, alszol, iszol es nosz amennyit a genetikad enged."
Ez viszont teljesen szembe megy a Mike Mentzer által kidolgozott "optimális edzés" rendszerrel. Számodra viszont működik. Nehéz az eligazodás. Nincs egyértelmű igazság.Dorien
"én a hasat, lábat kihagyva"
Miért? A nehéz lábedzés kifejezetten jót tesz a szív és keringési rendszernek, a növekedési-és férfi nemi hormon termelődés fokozódásnak és a teljes test erősödésének. Egy Láb-Has (Alsótest) nappal kiegészítve a terved nekem is szimpatikus.Dazsar
"Az a baj hogy ez nem fekete fehér."
A Dr. Nash Jocic PhD videó szerint [link] viszont egyértelmű az igazság, ahogy a Mike Mentzer videó szerint is [link] miközben a két elv gyökeresen különböző, ütik egymást. -
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Nem igazán létezik olyan, hogy rossz rezisztencia-profil mindaddig, amíg teljes mozgástartományban végzed a gyakorlatot. Az, hogy nem a megszokott, az megint más kérdés.
"nyúlas rész semmi"
Ha ez azt jelenti, hogy nem tudod teljes mozgástartományban végezni a gyakorlatot, akkor az valóban rossz
-
-
cOxeR
Ármester
válasz
Woodslave
üzenetére
Nekem épp felrobban az agyam… após átjött hozott 4 doboz bolti sütit, most anyósnál vagyunk, van 5 féle süti, meg egy xxl méretű mikulás zacskó tele csokival. [kép]
Megkérdezi erre, mióta szereti a csokit a lányom?
Finoman csak annyit mondtam tőlünk sose kapott még csokit…
Mi sütöttünk normális sütiket, cukor nélkül meg értelmes alapanyagokból… holnap fogok egy zsákot reggel bepakolom és likvidálom őket… nem magam miatt, mert én meg tudom állni. Ezért ilyen a lakosság állapota itthon. -
válasz
Woodslave
üzenetére
igaz
az en nem-testepitos hozzaallasom az, hogy lehetoleg ne a fogas-ero legyen a szuk keresztmetszet egyik gyakorlatnal sem (pl huzodzkodas extra sullyal). bar hasznossagat tekintve talan a torzsizmok erositese meg fontosabb elonye a farmer's carry-nek (van ennek jo magyar neve?) -
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave
üzenetére
Nálam mindig az van hogy mindig azt gondolom nem teszek bele eleget, aztán kiderül hogy inkább fékezni kellene. Ez úgy derül ki hogy kimerülök, lebetegszem, gyenge szar vagyok na.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyilván mindenkinél más mennyi terhelést enged hosszútávon a genetikája, életmódja, én is csak keresem a határokat hogy azért bele is tettem eleget de nem feleslegesen nyúzom magam. -
tisn
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
mivel nagyon csapottvallu, gorbehatu kocka gyerek vagyok, tenyleg szignifikansan erosodtem ezzel az edzesmodszerrel, meg akkor is, ha nem optimalis.
nem baj, hogy nem jobban, egyaltalan.
az nem en vagyok, aki ket-harom percet uldogel a gyakorlatok kozott, megbolondulnek. plusz igyexem beleferni az 1 oraba, mivel altalaban munka elott/ebedidoben megyek.
es mivel nem tudok futni, illetve az ev feleben bicajozni sem (hideg van), es ecceruen megbolondulok itthon, kell a heti 5-7 edzes is

100%, hogy aeloddal sokkal izmosabb lennek, de kulonosebb serulest nem okozott (volt egy kis teniszkonyok, de megjavult), igy jo ez teljesen. van progresszio, es azert probalom esszel csinalni, elkerulve a tuledzest.
-
m3ss
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
amugy vhol ez itt a lenyeg. leginkabb ugy is a genetikan fog ez mulni. na meg a rendes taplalkozas, alvas is kell persze. de ha mar sok eve edzel, nagy csodat nem lehet csinalni. legyen intenziv, szabalyos vegrehajtas kontrollalt tempoval, hogy veletlenul se serulj le. aztan hogy 4 vagy 14 sorozat, 0 vagy 2 rir, ilyen vagy olyan gyakorlat...ezek mar nuanszok lesznek szinte. mit triggerelsz x ev edzes utan nattyban? hetente 15g izomtomeg novekedest? ha optimalizalod a folyamatot akkor 18g-ot

valahol igazad adok tisn-nek, hogy erdemes olyat csinalni ami tetszik is, mert akkor hosszu tavon tarthato. -
tisn
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
komolyan mondom akkor tudsz a "legtudományosabban" és talán így a leghatékonyabban (bár ebben soha nem leszek biztos) ha már lexarod az edzést és nem érdekel annyira, hogy 20 sorozatot akarj csinálni

meg ennel is fontosabb, hogy mindenki ugy csinalja, hogy oromet okozzon neki.
-
aelod
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- Thule Subterra 23l - új!!!
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Gamer PC - Számítógép Ryzen 7 9800X3D // RX 9800XT 16GB // 64GB DDR5 // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kocsogok ezek a budos kolkok