Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
szerintem a 100 literessel már egész jól lehet fekvenyomni.
-
Zola007
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
az a laktát
-
Zola007
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
nem kell, takarítják óránként
viszont én elpakolok magam után -
Zola007
veterán
topikátlag

-
Zola007
veterán
válasz
benfolds
üzenetére
Sajnos egy high-bar guggolás, military press vagy farmer's walk nem köti le az átlagos klienst, hiába magasan produktívabb.
Ezért újít be az edzői társadalom mindig valami cifra / menő gyakorlatot.
Csak azt szolgálják ki, amire igény van.
Én a klasszikus erőedzésben hiszek, 80-as évekből semmi újat nem találtak fel, maximum kombinálták (ld. crossfit) -
Zola007
veterán
válasz
kolosanyi
üzenetére
majd keresek, addig érd be a common sense-el
Nagysúlyos hipthrustról volt szó, tehát amiből max 3-at tudsz csinálni
Hasizmok mindig gyengébbek mint a hátsó lánc. Leggyakoribb hiba, hogy lemarad a csípő a mellkashoz képest és a hátsó csigolyafelszínek veszi fel a terhelést.
Ugyanaz mint a guggolásnál mikor a csípő mozdul hamarabb és létrejön egy homorítás. Pár éve neked is ettől fájt a hátad anno a 200-nál, csak akkor még nem kellett hozzá 15 impaktos NCBI link, hogy elhidd.Egyik sem kezdő gyakorlat. Deadlift excentrikus jó erector erősítésre csak ésszel kell használni, mert sokkal nagyobb az idegrendszeri impaktja mint az izom.
Itt már eleve feszítettek az izmok, lefelé tárol energiát, éppen ezért vagy erősebb minden gyakorlat negatívjában és ezért is terhelhető jól a szakasz. Ha pl. nem földről veszed fel a súlyt, hanem pl. boxról, amit utána kivesznek a rúd alól, akkor 1RM deadlift feletti súllyal is lehet dolgozni.
Másrészt a teljes testes hatása is nagyobb, fogást is erősíti, ami propriceptív visszajelzést a hátnak és hipthrust teljesen mellőzi. Ezért van az, hogy a fitness csajok többsége nagy segg, nagy guggolás, de a 20 kilós kézit nem bírja el egy kézzel.Aki pedig nem tud egy deadliftet helyesen kivitelezni, azt nagysúlyos hipthrusttal sem kellene terhelni, van sok más háterősítő gyakorlat, ami még ennél is egyszerűbb erre a szintre.
-
Zola007
veterán
Nem tűntem el, csak de.
Sokan hiányoltak, mindkettejüknek köszönöm![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Látom, minden a régi, van aki gyúr, van aki iszik, van aki mindkettő.
-
Zola007
veterán
válasz
kolosanyi
üzenetére
A paradoxon ott kezdődik, hogy azt a teljesítményt, erőszintet, mobilitást, nyújthatóságot ami ma egy olimpiai dobogóhoz kell csak gyerekkorban alapozva lehet elérni.
Nincs azzal semmi gond, ha egészségesen akarod nevelni a gyereked, csak akkor el kell fogadni, hogy soha nem lesz belőle olimpiai bajnok. Ennyire egyszerű.
Az élsport soha nem az egészségről szól. -
Zola007
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tavasszal kijövünk a virágporossal, most tárgyalunk a csepeli méhész szövetséggel
-
Zola007
veterán
válasz
gyuri860213
üzenetére
well, physics works.. bitches
-
Zola007
veterán
válasz
gyuri860213
üzenetére
az a chepeli mák
alatta meg a chepeli szőlőmag
a chepeli szőlő már nem fért a képre, de felénk dinnyének árulják -
Zola007
veterán
válasz
mike1334
üzenetére
Pályát tévesztettem ba**od
Régen egy angol tanfolyamon találkoztam egy hivatásos Pua-oktató sráccal, legalábbis ő úgy prezentálta a dolgot, mint főállás.
Én nem vagyok egy BreadPit, de helyben tudtam volna neki fél órás tanácsadást tartani, olyan magasan képzett lehetett a kinézete és viselkedése alapján. -
Zola007
veterán
válasz
Radnix
üzenetére
Szép dolog a "freedom", csak nem működik.
Az emberiség elég okos, hogy a világot uralja, de hülye a "freedomhoz"
Az ember egy szolgafaj. Lelke mélyén szüksége van rá, hogy megmondják mit lehet és mit nem
Teljes szabályozatlanul magára hagyva önpusztításba kezd (háborúk, végtelen gyermekszám, alkohol, dohány, stb)Van egy szint, amikor törvényileg kell közbelépni. Ilyen kísérletek pl. a születésszabályozás, szesztilalom, dohánytermékek limitációja, chips-adó, stb.
Az elhízás és az általa okozott egészségügyi következmények témakörében is lassan eljutunk erre a szintre, hogy törvényileg kell regulálni, mert máshogy magától nem megy.Mondhatnám, hogy nekem mindegy, mert nincs rám hatással más hülyesége, de nem igaz, mert közvetett/len hatással van rám.
Terheli az adómat, a közös környezetet, este hazafelé a részeg fasz belém köt, nem magába, a dohányos pár évvel ezelőttig ugyanabba a vonatkocsiba fújta a füstöt mint én, stb.
Rendben, dohányozzon. Rendben, lehessen inni.
De térbeli limitációkkal (mostani az egész jó irányba halad), illetve pl. ha 1x ittas vezetésen kapnék valakit, örökre venném el a jogsiját
Nem 1 évre, egy életre.
Ha 1x detoxba vagy bunyóba kerül valaki ittasan, soha többet nem kap TB finanszírozott ellátást.
Ha valakiről kimutatható hogy rendszeresen dohányzik, akkor a szív, ér és légzőrendszeri ellátások köréből kizárásra kerül.
Rendben, lehessen kólát inni, de csak cukormenteset hozhassanak forgalomba, mert semmi szüksége senkinek literenként 110 gramm cukorra. Ha akarja, majd otthon belerakja magának, de késztermékként a cukrozott üdítőket betiltanám
Rendben, egyen otthon sütemény, de ne legyen 3 sor a Tescoban édesség, csoki, jégkrém és csak 0.5 sor a bio+ teljeskiőrlésű árucikkek.
De ehhez agyban is fel kellene nőni, nem csak egóban és pénztárcában az embereknek. -
Zola007
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Igazad van teljes mértékben
Sok olyan magyar (házas)pár van, akinek nem elégségesek az anyagi viszonyai a gyerekvállaláshoz.
Csak ugye gyereket vállalni alanyi jog ugyanúgy, mint szavazni vagy hülyének lenni.
Pedig igencsak érdemes lenne a gyerekvállalást 2 feltételhez kötni:
• anyagi háttér
• pszichológiai megfelelőség -
Zola007
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
pontosan.
Nap, mint találkozom olyanokkal, akik nem tudják, hogy ahogy élnek, mit okoz hosszútávon.
És bizony van közte olyan, aki hajlandó lenne változni, ha lenne egy minimális felügyelet mellette
Főleg azoknál durva látni, akik az egészségügyben dolgoznak. Aztán mikor leülsz velük beszélgetni, akkor naív gyermeki arccal hallgatja tátott szájjal.
Nem elég 1x elmondani, el kell mondani sokszor. Csak a többségnek itt szokott elfogyni a motiváció, aztán hagyja a másikat magára a faszba.
Ez már szupervíziós képesség és érzelmi intelligencia kérdése. Nem kell mindenkinek 100 embert pátyolgatni, de aki megpróbálja, azt ne nézzük már hülyének please. -
Zola007
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Én dolgozom tovább az utópisztikus elképzelésemért
Ha nem csinálunk semmit, akkor még annyi esélye sincs, hogy bármi változik.
Ha kiállunk és annyit mondunk, hogy rajtunk kívül mindenki hülye, az nem termékeny magatartás, hanem egoista fingszeletelés.Nekem az az elenyésző százalék pont elég.
Meg lehet változtatni felnőtt embert is és gyereket is. De a gyerekre a felnőtt példa van hatással. -
Zola007
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Ha megfelelő csatornát találsz az elméjéhez, akkor igen
A probléma az, hogy az esetek döntő többségében sokkal kevesebb energia (értsd: pénz) fordítódik az életmódváltás terjesztésére, mint az ellene dolgozó ipar esetén.Ha annyi pénzt és energiát fektetnénk az emberek közvetlen (értsd: face-to-face) tájékoztatásába, mint amennyi pénzt a cukros üdítőket, dohánytermékeket, édességeket gyártó Coca-cola, Marlboro, McDonalds Lays, Algida, stb. óriáscégek fektetnek marketingbe, akkor lenne értelme.
Másik oldalt pedig a gyógyszeripar áll, aminek szintén nem érdeke, hogy az emberek ne pusztítsák magukat.Egyszer remélem eljut oda az emberiség, hogy betiltja a p.csába ezen termékkörök forgalmazását, azzal tetemes terhet lehetne az egészségügyről is levenni.
Én speciel nem stadionokat építenék ennyi pénzből, ahol még kimondani is durva, hogy több 10 milliárdból csak 22 ember tud sportolni, hanem stadionméretű közösségi sportkomplexumokat, amiket a regisztrált iskolák és munkáltatók / munkavállalók tudnának kedvezményes áron használni.
-
Zola007
veterán
válasz
Freddycom
üzenetére
De
Azonban ezt itt nem a szakértelmük ellenében hoztam példának, azt nem is vitatom
Nem várom el, hogy Jeff Sied-ek üljenek a kongresszuson
Ahogyan egy személyi edzőtől sem, hogy 110 kiló izom legyen kockahassal vagy 300-al húzzon fel, netán versenyezzen
De azt elvárjuk, hogy rendszeresen sportoljon.
És nem szakmai szempontból, hanem egészségügyi szempontból.Ugyanígy testzsírra is van egy egészséges optimum.
20% alatti testzsírt 10-ből 9 embernek célszerű és elérhető lenne hozni a saját egészsége érdekében.
Nagyságrendekkel kevesebben vannak, akik nem tudnak 20% alá fogyni, mint azok akik nem akarnak.(#158217) medica: nagyon nem erőltetik meg magukat a küzdelemben, tudod te is
-
Zola007
veterán
válasz
patex1983
üzenetére
Az alábbi képen a
Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság
kongresszusi tagjai láthatók.Kivétel nélkül gyakorló belgyógyász orvosok, mindegyikük elvileg az elhízás elleni küzdelemre tette fel az életét.
Hát k****ra nem látszik.
40 tagból minimum 30+ elhízott.
Értem én hogy elfoglalt emberek, de nem ennyire.
Nincs több kérdésem, kérem kapcsojjaki'
-
Zola007
veterán
válasz
Dani82
üzenetére
Az a baj, hogy a legtöbb ember számára amíg nincs gipszben a keze, nehezen állja meg, hogy ne használja.
Ugyanúgy felemeli vele a 15kilós bevásárlószatyrot, felhúzza a redőnyt, leveszi a tartóról a 25-ös tárcsát 2 kézzel és felrakja a lábtolóra, mert nehogy már felnőtt férfiként meg kelljen kérni valakit, nincs az az Isten
Nem gondolom hogy számottevő különbséget idézne elő az izomtömegedben egy hónap pihenő, de ha visszasérülsz még 3x az már inkább
Keress egy versenysportolókkal foglalkozó gyógytornászt és csináld azt, amit mond. -
Zola007
veterán
Korábbi atomos témára, hogyan készül egy modern reaktor 'bele :link
Elképesztő mérnöki munka áll mögötte, minden tiszteletem azoknak akik a tervezésében vagy gyártásában részt vesznek. -
-
Zola007
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
Ez nem az olyan zabagépek sportja, mint te vagy én

Ez van, legalább leegyszerűsíti a sportágválasztást
• zabagép - > powerlifter, strongman
• szereti magát szivatni -> testépítő
• mindegy mit eszik -> súlyemelő, crossfitter
• alig bír enni -> focista -
Zola007
veterán
válasz
Dani82
üzenetére
kisfokú izomszakadás
A legkisebbek csak terhelésre fájnak, esetleg nyomásérzékeny, de kívülről semmilyen jele nincs, főleg, ha mélyebben fekvő rostkötegben történt (nem felszínen) vagy magasabb a testzsírszázalékHála az égnek, nem mindenki néz ki egy kisebb izomszakadás után úgy, mint Mendelson

-
Zola007
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
de nem téli BCAA-t, mert azt nyáron kipisálod!
Jól van, aki benne van most vagy később, az írjon nekem privit.

-
Zola007
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Amennyi pénzt hülyeségekre elb.szunk itt topikszinten...
aelod mögött azonban nincs semmilyen szponzor, s ha nem veszi rossz néven, topikszinten megtámogathatnánk a legeredményesebb versenyzőnket a következő felkészülés során tápkiegekkel vagy egyéb legális felszereléssel.
-
Zola007
veterán
válasz
aelod
üzenetére
ha kalciumbevitel is rendben, akkor nem
nagyon erős a rágóizmom, fogorvoshoz járni viszont nincs kedvem, így én fogvédőt használok edzéshez, mert már 2x letört a fogam felhúzás közben
biztos badass' mikor egy kemény sorozat után kiköpöd a fogad a kukába, de rendszert nem szeretnék csinálni belőle -
Zola007
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Nekem elég volt ez az 1 ábra realizálni a dolog súlyosságát: [link]
Mégis a történelemkönyvekben leírt legkisebb háborúk is több halálos áldozattal jártak, azokról pedig gyakran nem is tudnak az emberek, nem hogy film készüljön róla.
A függőleges tengely nem /fő, hanem millió fő

-
Zola007
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
beleférne az, ha akarnád
-
Zola007
veterán
válasz
Pfiucska
üzenetére
"Mivel tartjátok fent a motivációt hosszu tavon?"
Azzal, hogy szeretek edzeni az eredményétől függetlenül és nem nézem a többieket.Egyébként egyszerű :
it should be funAlapvető hogy szeresd, amit csinálsz. Ha teherkent éled meg, akkor keresni kell benne valami más célt vagy más sportot.
Lehet, hogy sokkal több örömet okozna a taekwondo, crossfit, baseball, akarmi.Tul rövid az élet ahhoz hogy olyasmire pazaroljuk az időt, ami nem megy, nem szeretjük vagy nem hoz eredményt
-
Zola007
veterán
válasz
Jim-X
üzenetére
Azt még hozzátenném , hogy ha valakinek mégse olyan ideális a kiválasztás / reabszorpció aránya, ahogyan azt a tankönyvben leírták és magas vérnyomás, vesebetegség, ödéma, stb. gondja van, akkor azért figyeljen a sóbevitelre, mert a tankönyvi adatok egészséges emberre érvényesek.
Illetve ne az elemi nátriumtartalommal számoljon, hanem sótartalmat. Mert a limiteket erre adják meg (sóegyenérték, a korábban említett 2,5x nátrium-tartalom) -
Zola007
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Az emberi test 0.4%-a NaCl
80 kilós felnőttben ~320 gramm NaCl
Ennek 40%-a nátrium, ami ~130 gramm elemi nátrium / attiati.Mindenkinek ismerős fogalom az izotóniás sóoldat (infúzió)
1 liter vízben 0.9% NaCl oldva, ami 9g NaCl / liter infúzió
Ennek 40%-a elemi nátrium (3.5 g/L), pont mint a vérben, ettől izotóniás.A vesében a vérből naponta ~200 liter elsődleges szűrlet keletkezik.
Mivel a víz és nátrium szinte teljesen átszűrődik, a szűrlet sótartalma is közel 3.5g/L, ez összesen 200*3.5g=750g nátrium.130 gramm / 750 gramm = 0.18 nap
Tehát 4 óra 10 perc alatt elvesztenéd a testedből az összes nátriumot, ha nem szívódna vissza.
Ezzel szemben még élsz, mert a vese visszaszívási hatásfoka kiváló, s a tényleges napi veszteség ~1 gramm.750 grammot választ ki és 749 grammot szív vissza
Nem igazán izgatja a testedet, hogy 5 vagy 10 gramm sót viszel be naponta, mert nem az jelenti neki a gondot, hogy kiválassza, hanem hogy ki NE válassza.
-
Zola007
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem hazudnak, csak a kalóriatáblázaton 0.25g-os fújási adag van feltüntetve, aminek maximum a 30-40%-a ténylegesen emészthető olaj (többi hajtógáz), tehát <0.1g olaj, aminek az energiatartalma kevesebb mint <1kcal.
Ez olyan mintha azt mondanám, hogy 1 szem kristálycukor kalóriatartalma nulla.
Szerinted miért nem 100g.ra tüntetik fel, mint bármelyik más élelmiszeren?
Kérdez meg a Peaktől, hogy mennyi 10 kg termék energiatartalma.
Ha arra is azt meri mondani, hogy nulla, akkor hazudik.Az OÉTI helyében pics*n rúgnám az ilyet szöges bakanccsal.

Mutatom mennyi egy ilyen külföldön: [link] -
Zola007
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ennyi ellentmondást egy termékleírásban már tehetség leírni
Repceolajos formaleválasztó sprayt 2500-ért vehetsz bármelyik cukrászati termékeket forgalmazó üzletben.
Nem a repce miatt nem tapad, hanem a viasztartalma miatt.Vettél 3 deci olajat ötezerért. Deal of the year.

-
-
Zola007
veterán
válasz
logaritmus
üzenetére
Akkor a koncentrátum:
"Ha már Vitargo. Nincs túlhypolva ez pl dextrozhoz képest? Vagy tényleg annyival jobb mint ahogy marketingelik?"de
nem -
Zola007
veterán
válasz
logaritmus
üzenetére
apa, kezdődik...
-
Zola007
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
persze
a helyesen kivitelezett"mit ajánlasz alsó hát részre"
felhúzást -
Zola007
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
szabad tudni, hogy akkor milyen céllal vetted?
-
Zola007
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
10-ből egy ember ha rendelkezik olyan testarányokkal, hogy ki is tudja vitelezni stabil törzzsel.
Evolúciós oka van, hogy nem a seggünkből nőtt ki a kezünk.
Ha legdriveot akarsz erősíteni, akkor deficit trap bar, elölguggolás vagy válltámaszos tolás / teherautóhúzás -
Zola007
veterán
road to snap city
link -
Zola007
veterán
Páldi rántotta

-
Zola007
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem csak az inputot kell megfigyelni, hanem az outputot is
Ha az állaga, színe, szaga eltér az ideálistól (Bristol kaka táblázat)
gyakran van diszkomfort érzése, egyben lát viszont darabokat vagy öngyilkos lesz egy borz is mellette, akkor el kell rajta gondolkodni, hogy nem ideális a táplálkozás. -
Zola007
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
1) mert akkor tudunk ajánlani jó/olcsó beszerzési forrást alapanyagra vagy készételre
2) ha falun születtél volna, akkor nem lenne gond a fél kiló hús, mert az egy átlagos vasárnapi ebéd
(no offense)Én most edzést után ettem egy tál húslevest, ami úgy 1 liter (nincs mélytányérom, a salátásba meg ennyi fér
), megettem 2 pulykanyakat (480g), egy kis rizst (250g főve) és úgy öklömnyi sárgarépa, zeller, karalábé a levesből + 4db savanyú uborka.Én azért írom a kajám, hogy túl sokat ne egyek.
-
Zola007
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Ilyen biztonsági intézkedés mellett simán le is lőhette volna, amennyi fegyveres storyt hallunk USA-ból
Szerencséje volt Arnoldnak, hogy lecsúszott és tényleg nem pont gerincen találta -
Zola007
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Jó meglátás
A válasz: fillérb*szó mindegyik teremtulajdonos és rengeteg a személyi edző
Időzónázni kellene a bérleteket.
Pl. 6 - 11 és 19 -22 óra közötti belépést biztosító bérlet 6e Ft, korlátlan időtartamos 12e Ft
Kevesebb lenne az össz vendégszám, de szépen megoszlana a tömeg.#2
realtime visszajelzés.
erre van már Android/iOS applikáció, pl. GymFlow, de a Google Analytics is monitorozza az alapján, hogy a belépő emberek telefonjainak koordinátái hol találhatók és mennyi ideig nem mozdulnak el. ► "Popular Times"feltenni egy foglaltsági jelzőt a terem facebook / weboldalára, ami mutatja az aktuális vendégszámot / zsúfoltságot

-
Zola007
veterán
válasz
mayday00
üzenetére
Eleve az a probléma, hogy szükség van testőrökre egy iskolai rendezvényen..
Rokonságomban van sok tanár, testvérem is tanít, múltkor úgy találta a kocsit az iskolai parkolóban, hogy be volt törve a hátsó szélvédő.OFF: Aláírásodat lehet átgondolnám, mert mindenhol megjelenik, ahová írsz.
-
Zola007
veterán

-
Zola007
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Akkor most gondolatban számolja mindenki össze, hogy
- hány barátod/nőd ismerted meg a strandon
- hány forintot kerestél a strandon
- hány címed / érmed / elismerésed származik a strandrólCsak hogy pár dolgot említsek, ami néhány nagyságrenddel hátrébb teszi a prioritások között a "hogy nézel ki a standon" bullshitet
Arra már jövőre se fog emlékezni senki, hogy néztél ki a strandon, de Mike McDonaldot 50 év múltán is emlegetik egy magyar gyúrós fórumon, pedig valószínűleg azt se tudta, hol volt akkoriban a Magyar Népköztársaság.Ez a különbség az értelmes, megtérülő energiabefektetés és a "trash work" között.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- Crimson Desert
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)