Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Zola007
üzenetére
A klienst meg csak addig érdekli az egész, amíg kitolja a zinstára, hogy mekkora überkirály hogy ilyen bohócgyakorlatokat csinál.
Ennek ellenére az átlag nyomi setestű szervezetnek már az is megváltás, hogy végre egyáltalán mozognak valamit.De egyébként ma már mindennel ez van, kizárólag a felszínesség és a külsőség számít, nem a mögöttes tartalom.
-
benfolds
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
köszi. nálunk nem nagyon van halbolt, legalábbis nem tudok róla. az aldiban szoktam venni frissen. egyébként van ugyanott aranydurbincs, meg még valami frissen, csak nem jut eszembe a neve. vettem azokból is, de nem igazán ízlettek. tescóban van még nem füstölt lazac, na az is fasza, csak szintén tenyésztett. a tengeri halászott halat preferálnám, de olyan csak fagyasztva van. ennyit a környékem halkínálatáról.
(amúgy szerintem vicc, hogy a magyarok mennyire nem esznek halat) -
kolosanyi
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Bocs, de nem győztél meg.
A nagysúlyos értelmezése eltér nálunk, de ez részletkérdés. Az én értelmezésemben nem csak az 1RM90%-a feletti intenzitás a nagy súly, hanem az amivel már nem ilyen 15-20 ismétléses pumpákat végzel.
A többi amiről beszélsz, már kivitelezési kérdés, nem terhelés a lumbális gerincen. Ha neutrális gerincet nem sikerül fenntartani a gyakorlat végzése során, akkor az illetőnek nem célzott hátsó lánc erősítés kell, hanem a mozgásminták bevésése, medence megfelelő irányba billentésének, törzs megfeszítésének, megfelelő légzéstechnikának (valsalva manőver) megtanulása, az általánosan jellemző inaktív farizom aktiválása (meg a hátizmoké, elülső fűrészizomé, iliopsoasé stb.), valamint a beszűkült mozgástartományok korrigálására.
Nem kezdő gyakorlat egyik se, ebben egyetértünk. Sőt, mi a barbell munkát is felépítjük, mert kell hozzá egy alap, ami a legtöbb kezdőnél nincs meg. Addig kell visszamenni a regressziókban, amíg az adott vendég végre nem tudja hajtani biztonságosan a gyakorlatot. Ha kell (jellemzően kell), akkor hip hinge tanítás a háta mögött tartott partvisnyéllel, súly nélkül.
De a kiindulás az volt, hogy nekem poweresként kell-e deadlift excentrikus derék erősítésre vagy nem. Nyilván nem, heti 3 húzás mellett éppen eléggé rommá terhelem a gerincem. És az átlag rekreációs sportolónak sincs rá szüksége, pláne nem supramaximális terheléssel, amit mondasz. Sőt, az átlag rekreációs sportolónak a klasszikus rudas big3 se feltétlenül szükséges. Sokkal többet profitál az átlagember abból, ha a mozgását helyrehozzák, meg kap némi kardiovaszkuláris terhelést, mint a célzott hátsó lánc gyakorlatoktól. A legtöbben ezt rontják el, úgy akarnak edzeni, mint egy versenyző, pedig az csak a versenyzőknek szükséges.
Hogy én mitől sérültem meg, az megint más kérdés, de ezzel már személyeskedés szintjére süllyed a beszélgetés, ami pedig a színvonal meredek eséséhez vezet, úgyhogy ebbe nem mennék most bele ha nem bánod.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Linket a nyíróerőkről pls.
Hogy lenne könnyebb rosszul végezni, amikor eleve kevesebb dologra kell figyelni közben? Kezdve azzal, hogy hogy taposod a talajt, hogy teszed a rúd alá a cipőd, hova helyezed a súlypontot (hol van a vállad a rúdhoz képest), hogy fogod meg a rudat, hogy aktiválod a széles hátizmokat stb stb. Technikailag sokkal nehezebb a felhúzás, és akkor még a szumóról nem is beszéltünk...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Nem is akarom, hogy élsportoló legyen. Én nem lettem profi sportoló végül, pont akkor hagytam abba, amikor az lehettem volna, de jobb is így. Tálaltam magamnak más sportágat, ahol el tudok idétlenkedni, ez nekem elég. Az élsport káros, ezt a saját sérüléseimen keresztül tapasztaltam meg anno. Pedig én csak utánpótlásban voltam ott.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Gyerekek esetében egy kicsit más. Sokkal rugalmasabbak, kisebb a valószínűsége a szakadásnak. Mindenesetre én golyóval jutalmaznám azt az edzőt, aki az én gyerekemet így nyújtja (nincs gyerekem, de nem fogom szertornára járatni). A másik, amitől hülyét kapok, az a prepubertás gyerekek maxoltatása. Most ez nagyon up to date téma, rengetegen cikkeznek róla, hogy valójában mégse káros. Csinálja csak, aki akarja, de engem eddig nem sikerült meggyőzni arról, hogy egy 10 éves gyereknek szüksége van egy 1RM felmérőre háton guggolásban.
(#158804) medica
Pedig tönkremennek. -
MATEO6600
őstag
-
KAMELOT
titán
válasz
Zola007
üzenetére
Még ha csak a kólában lenne annyi cukor. Összes olcsó italban egy halom cukor van és vásárolják mert olcsó.
Menj el egy boltba és figyeld mit vesznek az emberek. A kosár 90% szemét semmitmondó kaja.
Még jó hogy az emberi hülyeség nincs rám hatással, mert lehet választani. A vagy B?
-
Radnix
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
"A probléma az, hogy az esetek döntő többségében sokkal kevesebb energia (értsd: pénz) fordítódik az életmódváltás terjesztésére, mint az ellene dolgozó ipar esetén."
Hát persze, mivel ott van megtérülés. Valószínűleg pl a brokkolitermelők szövetségének nem kifizetődő ilyen kampányokat indítani.
"Egyszer remélem eljut oda az emberiség, hogy betiltja a p.csába ezen termékkörök forgalmazását, azzal tetemes terhet lehetne az egészségügyről is levenni."
1.: Igen az állami egészségbiztosítási rendszerben ez sajnos hatalmas teher, mivel mindenkit csak közvetetten érintenek a költségek, tudomásul se vesszük, hogy lecsippentették a fizetésünkből azt az összeget, amit az egészségügyre fordít az állam. Ha egyéni felelősségi körbe kerülne az egészségbiztosítás, akkor az ember máris jobban odafigyelne magára, mivel közvetlenül érintené a pénztárcáját. Amikor megjelenik a biztosító és látja hogy elfüstölsz napi egy doboz piros marlborot meg lecsúszik hozzá 30 deka szalonna, és megtudod mennyit kell fizetned az egészségbiztosításért, sokan észbe kapnának, és csökkenne a potyautas hatás.
Magyarul kapna egy ösztönzőt a lakosság, hogy egészségesebb irányba mozduljon el. A mostani rendszer ennek az ellenkezőjét valósítja meg!2.: Ide csatlakozik, de szerintem a tiltás NEM megoldás. Felnőtt önálló gondolkodásra képes emberektől NE vegyük el azt a szabadságot, hogy eldöntsék mit kezdenek a saját egészségükkel. Értem a jó szándékot, de akkor sem dönthetjük el más helyett, hogy mit kezdjen a saját szervezetével. Igen a közeli barátaim, családtagjaimat igyekeznék "jó útra téríteni", de nem erőszakkal, vagy törvényekkel, ami gyakorlatilag egy és ugyan az, csak intézményesített formában.
"Én speciel nem stadionokat építenék ennyi pénzből, ahol még kimondani is durva, hogy több 10 milliárdból csak 22 ember tud sportolni, hanem stadionméretű közösségi sportkomplexumokat..."
Ezt meg kell hagyni, hogy a forrásoknak ez egy sokkal jobb felhasználási módja lenne, de lépjünk túl azon a gondolaton, hogy ezt a pénzt el kell költeni valami központi szerven keresztül, ami elvileg a "közös jót" szolgálja és egyéb humbugok. Maradjon az emberek zsebében a stadionpénz, és majd ha igényük van rá, akkor elköltik olyan mozgásformákra amikhez kedvük van, ott ahol ők jónak gondolják, és akkor nem kerülünk olyan perverz helyzetbe, hogy pl a borsodi minimálbéres szja-jából sportkomplexumot építünk a budai villanegyedbe.
Dióhéjban: maximize freedom

-
Apollyon
Korrektor
válasz
Zola007
üzenetére
Hajrá, én támogatom a dolgot.
Nekem viszont elég ellenálló a környezetem, ha esetleg arról beszélnék, hogy mit eszek stb. azt már hittérítésnek vennék. Illetve tapasztalatom szerint nem elég nyitottak a változtatásra. Én megpróbáltam, de nem ebben a szakmában dolgozom, és ilyen téren nem tudnék úgy érvelni, mint mondjuk te, így szerintem ez nem az én feladatom, pedig bevállalnám. -
Woodslave
félisten
válasz
Zola007
üzenetére
nem tudom mennyire ment át mit akartam, vagy akkor ti továbbra is azt gondoljátok az a probléma, hogy az emberek nem tudják hogy ahogy élnek az nem biztos hogy jó?
Tehát van aki nem tudja, hogy a dohányzás egészségtelen, több zöldséget kellene enni mert a pizza nem az, meg a sült krumpli se.
Nem szabadna annyi alkoholt inni és az esti chips csoki cukros üdítő is lehet okozója bizonyos betegségeknek és elhízásnak.
De ha ezt tudnák akkor minden jobb lenne
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Zola007
üzenetére
Ez amit írsz sajnos Utópia.
A sport fárasztó, nem csoda, hogy sokan nem szeretik. Kényelmetlen, mert kissé kimerít, lihegsz, megizzadsz, és utána zuhanyozni kell, ruhát cserélni és szépítkezni.
A helyes kajálás.. hol élsz? Minek egyek rosszízű, vagy jobb esetben csak simán íztelen kaját, amikor szerte a világban kicsit több pénzért mindenféle finomságot árulnak? Minek menjek ki futni, mikor egyszerűbb ha nyitok egy kólát és ledőlök a fotelba. Be.
Nem beszélve a faxbúkról. Ez is olyan szinten izgatja és látja el élménnyel az agyat, hogy nem akar az ember mással foglalkozni, csak ülni előtte, benne.
Én úgy látom, hogy a távoli jövőben már nem is lesznek emberek, csak felfüggesztett agyak, amiket mindenféle, de kizárólag pozitív inger vesz körül egy virtuális valóságban.
Afféle Surrogates + Ready Player One fúziójában, test nélkül, agyakkal.
Egyébként engem az usákiai megaultra giga konditermek nagyon vonzanak. Persze nem shiny, hanem a kissé trashy verzió, amiben itt az egyik fórumtárs is volt pár éve, képeket is rakott fel. Na ilyenekbe kéne vinni az embereket testnevelésórán. Több lenne a motiváció a sportra a gyerekek szemében.

A felnőtt emberek már nem fognak magukon soha változtatni, vagy csak elenyésző %-ban. Ezért valahol az oktatásban kellene keresni a megoldást. Hogy úgy nőjön fel a gyerek, hogy a "testnevelés" nem egy nyűg, hanem egy klassz dolog és jobban érzi magát tőle.
-
patex1983
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Igen, elég.
Amúgy komolyan mindig eltűnődöm, ahogy nézem az embereket. 95% túlsúlyos, 4% alultáplált, marad 1%, akin látszik, hogy odafigyel magára.
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy pár éve még én is a nagy többséghez tartoztam és észre se vettem (vagy nem akartam), hogy hogy nézek ki.
Az egészségi állapotommal szintén ugyanez volt.
Reflux, szívzörej, ritmuszavar, allergia, meg minden szar, éppen aktuális fertőző betegséget elkaptam.
Persze ráfogtam valamire folyton, hogy genetika, gyenge az immunrendszer, bármi.
Aztán kiderült, hogy csak mozogni kellett volna, meg odafigyelni, hogy mit eszek, nem pedig tespedni és ész nélkül zabálni. -
Dani82
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Igen, reszleges szakadas. Most jottem ultrahangrol.

6 het pihit mondott az orvos, valoszinuleg probalok azert labazni, mell, vall es kardio de gyanitom hogy a hat edzes az kuka. Esetleg felhuzas szerintetek gurtnival? Arra most nagyon rakaptam miota Elodekkel edzegetek es megkedveltem, nem szeretnem abbahagyni. -
aelod
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Önzetlen és igazán nagyszerű kezdeményezés! Nem kenyerem a tarhálás. Ha gondom volt megoldottam mindig. De ha úgy gondolja valaki innen, hogy szeretne támogatni akkor azt akkor nagyon szépen megköszönöm és igyekszem a tőlem telhető legtöbbet belerakni a következő versenyre.
Patreont néztem mi fán terem ez az egész de elég sok járulékos költségei vannak (árfolyamátváltás stb.) -
bigmasterg
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Amúgy Bartha Zsolt is lehet necces szvsz.
Ott személyi edzősködik az egyik teremben, ahova járok.
Simán rávágtam volna, hogy nem natural. Ha viszont tényleg az, akkor respect neki.
Hasonló kaliberű csávótól hallottam, ahogy beszélték a teremben, hogy mit hogy szúr. Persze ez még semmit sem jelent.
Gyakorlatilag egész évben hoz egy ilyen formát. + verseny után -
attiati
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Igen, a só 40%-a nátrium.
Igazad van, innen jön a 2,5-es szorzó és a válaszuk megfogalmazásából is egyértelmű lehetett volna.Ettől függetlenül sok.
30g tojásfehérje porral beviszi az ember a só/nátrium szükséglet 25%-át. (5g só / nap szükséglet esetén)
És minden más ételt is nátriummal tartósítanak.Delco pulykamellet szoktam venni
2,6g só van benne / 100gA kettő együtt már 80% közeli sóbevitelt ad.
-
Woodslave
félisten
válasz
Zola007
üzenetére
komolyan mindig elgondolkozom azon mi kellene még hogy az emberek ne baxák el a pénzüket ilyen baromságokra. Tudom semmi közöm hozzá nem számít a pénz meg minden de akkor is. Ebben a topicban nem akarom azt mondani akkora qrva nagy szakértők vannak, de azért jó párszor linkekkel tudományos blablával alátámasztva elmondtuk már többen semmi értelme a bcaa-nak, stb.

-
benfolds
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
persze, most már kezdem kapiskálni.
voltam este aldiban, és csak most, hogy egész du. a helyes táplálkozáson pörögtem tűnt fel, hogy kb. az embereket gyilkolják. első 15 méter full édesség. persze nem muszáj megvenni, de ennyi erővel a drogterjesztés is lehetne legális. (lehet agyamra ment a téma) kicsit az elmúlt 4-5 évemen is elmerengtem, amikor az egy tábla csoki / 20 deka nápolyi / egy koszorú aszalt füge v. datolya sorból koronázta valamelyik a napomat. a vércukorszintemmel már vannak problémák, de talán még időben észbe kaptam. -
válasz
Zola007
üzenetére
Miért? Ennek mi köze a napi ajánlott fehérje bevitelhez?Egyébként a fél kg hússal az is a probléma, hogy meg kell tanulni hozzá főzni vagy kurva gazdagnak kell lenni ha minden nap rendeled valahonnan. Én fehérjeturmixal tudok összehozni napi 110-120g fehérjét és 130kg vagyok. Jade én mostanában kezdtem újra mozogni, több mint 10 éve nem mozogtam semmit, remélem ennyi fehérje is elég lesz.
-
válasz
Zola007
üzenetére
Miért, jóskapista mit ér el vele, hogy 160-at nyom a teremben? Ha ez a faszi rekordokat állított fel, akkor ne a hobbigyúrósokat hasonlítsd már hozzá, hanem az Mr. O. versenyzőket.
A "ki nyom fekve többet" bullshit-nél a "hogy nézel ki a strandon" bullshit akkor már nagyságrendekkel több élményt hoz, hidd el

-
benfolds
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- HP ProBook 450 G6,15.6",FHD,i3-8145U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(amúgy szerintem vicc, hogy a magyarok mennyire nem esznek halat)