Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#97251) zetor2000 válasza npera (#97245) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez széria verda volt? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#97252) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Random kepek, hogy szinesitsem kicsit a topicot. (remelem a minoseg nem borzaszto... ott a hold!) macska teszi amihez legjobban ert.
ezt meg nemtom felrwktam e mar vagy csak akartam.

Ma hozzak vissza a motort. Aszonta csoka, hogy legyek kulonosen ovatos. Marha sokmindent csereltek a motoron, nem csak gumikat es valtozni fog picit az erzet. Kivancsi vagyok.

(#97253) Jahno válasza BobaHWSW (#97252) üzenetére


Jahno
őstag

Ha a múltkori Volvós lukkameránk érdekel valakit, akkor megszületett róla egy átfogó valami:

[link]

(#97254) BobaHWSW válasza Jahno (#97253) üzenetére


BobaHWSW
újonc

:DD kiraly, kovi meeting utan beleolvasok!

(#97255) qnadam


qnadam
veterán

ez volt a nap, amikor egy kétméteres utp kábel beáldozásáért cserébe hétkor hazajöhettem éjfél (vagy egy vagy még később) helyett :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97256) -NoVa- válasza Jahno (#97253) üzenetére


-NoVa-
őstag

Volvóm van, alufóliám is akad, távkioldó.... Na az nincs, akkor nem szórakozok ilyennel :)

(#97257) Jahno válasza -NoVa- (#97256) üzenetére


Jahno
őstag

Ha ezen múlik, akkor adok ám kőccsön :DD

Mellé elég a 10 másodperces időzítő, egyik gépen azzal csináltam (:- Megnyomod, rácsapod az ajtót, központi zár becsuk, világbéke. És akkor két hülye a kocsi mellett hümmögve várja a csodát :C

És mivel nekem kölcsön Fuji volt, Pana meg kézben és nem akadt rá rendes méretű ojjektív így azért volt egy kisnagy szopó, mert Fuji kretén módon kezeli a B időt. Nagyobb Fujinál van telefonos távirányítós alkalmazás is (amiket nem szeretek, de szükség törvényt bont), benyomod, hogy 2-4 perc expó és számol vissza, csinálja. Vagy nyom gomb, gép addig exponál, míg újra meg nem nyomod. Nálam meg azt sem csinálta, amit papír szerint kellett volna.

Szokásos megmondás: ismerd meg a felszerelésed. Én ezzel iúgy kezdtem, hogy tök sötétben kimentem csillagjárást fotózni és ha ott megtalálom a gombokat, akkor jó vagyok. Egész jól boldogultam menükben is, csak más szopatott be.

Ezt majd megfejtjük, hogy mi legyen, csak sok idő kell hozzá. Hétvégén szerintem valamelyik szoba sarkába lerakom a gépeket, aztán exponáljanak, míg bírja az akku. Akkor vagy okosabb leszek, vagy nem. Addig lecserélem a Canon obit valami hozzáillőbb darabra.

(#97258) qnadam válasza -NoVa- (#97256) üzenetére


qnadam
veterán

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97259) Jahno válasza qnadam (#97258) üzenetére


Jahno
őstag

Érdekes egy expógomb.

(#97260) -NoVa- válasza Jahno (#97257) üzenetére


-NoVa-
őstag

Á, hosszú USB draúttal Surface Pro-ról a nagyCanont úgy tekerem és kattintom kinről, hogy nem kell nyitogatni az autót, de asszem ilyen célirányos megőrülésem nem lesz szerencsémre :)

(#97261) qnadam válasza Jahno (#97259) üzenetére


qnadam
veterán

az egy távirányítható zármozgató.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97262) -NoVa- válasza qnadam (#97258) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az agaraddal voltam ma Zoom meetingen, és szerintem az volt a nap szellemi csúcspontja.

(#97263) Jahno válasza -NoVa- (#97260) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem sem lesz ilyen megőrülésem. Ááádehigy :C Vasúti összekötőt azért nézegetem, hogy ha a budai oldalra le lehetne állni, akkor kiadhat olyan pozíciót, ahonnan egyben le lehet képezni akár fotópapírra is. Csak megszaladtak a projektek, van még egy Volvo folytatás, keresztelő, esti Pest, meg a jó ég tudja még mik a naptárban.

(#97264) qnadam válasza Jahno (#97263) üzenetére


qnadam
veterán

eddig csak pénzt kerestem a sonyval, dolgoztam is, bérbe is adtam már, de lassan meg kellene már rendesen ismerkedni vele :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97265) qnadam válasza -NoVa- (#97262) üzenetére


qnadam
veterán

nekem már bő egy éve nem agaraim :)
de az tapasztalat, hogy fel tudják dobni a meetingeket. haszonállatok.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97266) Phülöp válasza Jahno (#97253) üzenetére


Phülöp
addikt

Kis szerkesztés elfér még, néhány elütés és sok vesszőhiba akad.
A képeket nem tudom értelmezni. Ez művészet?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97267) zetor2000 válasza Phülöp (#97266) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hogy művészet e, azt majd mások megítélik, akik talán "értenek" hozzá.
De hobbinak nem rossz, járja a világot, kattog az agya valami megoldandón, amire más nem feltétlen gondol, és még valami ki is jöhet belőle a végén.
Mindenesetre a múlt század elején elég sok ilyen hobbista dologból születtek mindenféle most is használt megoldások. Persze egy jó része olyan, hogy mások is megcsinálták, vagy megcsinálták volna, de... Hogy Jahnoék féle kalandozásból a fotózás terén lesz e valami, azt nem tudjuk, de azért az a félmillás valami, amit nemrég kapott, talán elindít egy olyan valamit, amiből több is lehet, mint egyszerű szabadidős tevékenység.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#97268) zetor2000 válasza Jahno (#97253) üzenetére


zetor2000
senior tag

A izét... a helyesírás ellenőrzőt eresszed rá. Van pár olyan, ami nem kéne bele, vagy rossz szóköz meg pár ilyesmi. De amúgy fa.za lett!

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#97269) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Meglett motorra az uj gumi. Dunlop sportmax roadsmart 3. Holnap megyek beavatni. Kivancsi vagyok milyen lesz. A szerviz tulaj es a csoka aki kihozta is mondta, hogy vigyazzak vele mert nagyon mas mint amim elotte volt (michelin pilot road5). Tesztek alapjan ez a gumi oldalan kicsit jobban birja a hajtast mig a tetejen kemenyebb es tobb kilometerre jo. Kiderul.

Artipp egy 700ccmes 20k kilometeres moci szervizre gumikkal? :D (tipp: ennyibol a kocsim is szervizeltek volna. Yamaha markaszerviz mondjuk)

[ Szerkesztve ]

(#97270) Jahno válasza Phülöp (#97266) üzenetére


Jahno
őstag

Azokat már leadtam hibára. Online írtam, ez a kocsog meg majdnem 30%ot aláhúz, ahol jó volt minden, aztán nem látod az elütéseket. Élesben sem ment volna ki, tördelés és képek berakása után küldenek egy linket, ha azt elfogadom akkor élesítik. Itt most kimarad. Még szóismétlést találtam, azt már lehet nem babráljuk.

Művészettől ez olyan messze van, mint szürke szamár Jeruzsálemtől. Inkább legyen technikai sport amiben nem előre, hanem visszafelé haladtunk az időben.

(#97271) npera


npera
újonc

A svéd posta ismét remekelt....

Április 17 óta rugdosták a csomagomat (FPV Cycle kwad cuccok) Stockholmban. Nem küldtek vámolós értesítőt sem SMS-ben, sem levélben.

Ma látom, hogy még május 17-én visszament a csomag Chicago reptérre, aztán útban van vissza San Diegóba.... Visszaküldték ezek az állatok ahelyett, hogy kikézbesítették volna....

Ááááááááááááá!!!!!

A "normális" eljárás az lenne, hogy bejön az országba a csomag, kábé egy-másfél hónapig üllepítik Stockholmban egy vámraktárban, aztán elvámolják és kapok vagy SMS-ben egy értesítőt, hogy ennyi a vám és annyi a kezelési költség, amit befizetve még 1-2 hétig rugdossák körbe, aztán átküldik Göteborgba.

Vagy néha papír alapon levélben jön az értesítés ugyanerről.

Most egyik sem jött, a csomag meg megy vissza USA-ba. Ezek állatot..... :o :W

(#97272) Phülöp válasza Jahno (#97270) üzenetére


Phülöp
addikt

Próbálom felfogni a koncepciót.
Az autó összes ablakát lesötítettétek valami félig áttetsző fóliával, beraktatok egy kamerát, és az ablakon keresztül belülről fotóztatok kifelé. Ferdén. Azt, ami kint volt akkor épp a kocsi mellett.
Ugyenez a hatás, ha valami sötét előtét van az obi előtt, és akkor az időzítővel se kell baszakodni, igennem?
Vagy nem értem.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97273) npera válasza BobaHWSW (#97269) üzenetére


npera
újonc

5500 SEK plusz a gumik ára és svéd áfa?

(#97274) Jahno válasza zetor2000 (#97267) üzenetére


Jahno
őstag

Ááááá, egyelőre nem szeretném bonyolítani az a fél pénz meg arra volt jó, hogy egy közepes szint legyen és még többet bele lehessen tolni. Meg annak a sokszorosát. Amígy sok 100ezer pénz 1-1 kézműves objektív és ilyen-olyan még nem ártana. Sok minden kitaláció is nehéz, no meg rengetegnél is több időt kellene rászánni a leglehetetlenebb időpontokban. Majd kiderül, persze mindig van feljebb, de most az aprólékokon morgok, mert másik géphez másik kioldó, jajj 1ezer pénz, nem számít. Tartalék akku, ésatöbbi. Akkort azokhoz akkutartó, memkártya tartótk és pár doboz/műanyag alatt néha amortizálódik is (lassan szétkopik a táskám, állványom már tavaly elrepedt, stb.). Tartozékoknál 1-2 ezer forint a kiadás, elvileg lófasz pénz. Gyakorlatilag csak az obik végére a kupakokra simán 10ezres nagyságrendet költöttem és akkor sehol nem tartunk.

Meglátjuk. Új váz baromi jó, másikra van nagylátó, közepes minőségű nagy telém, közepes minőségű közepes telére szett jóféle szűrő meg a sok játszós orosz vacak. Makró szerencsére elkerül, de ami késik az nem múlik :-D És itt van az, mikor hétvégén le akartam képezni egy fát nagylátóval, és nem bírtam vele, mert nem kihajtogatós a kijelző. Másik gépnél meg látószögben nem fértem bele. Áááááááá. Mennyibe kerül egy kihajtogatós kijelzős vas? 5-6 éves használtan közepes kilométerrel német Ebay minimuma 110ezer pénz. Na, olyan nem lesz most megint és biztos abban is találnék hibát. Haver már tudja, hogy amit most vett év végén akciósan újat, azt jó pár év múlva nekem szeretné eladni nyomott áron +2 sörért. Én még nem tudok róla, de ráérek, kivárom :-D

(#97275) Jahno válasza Phülöp (#97272) üzenetére


Jahno
őstag

Nagyon nem.

Teljesen lesötétítettük az autót, bent nulla fény legyen. Nem az ablakon keresztül kifelé képeztünk, hanem itt jött be a fény a feketével letakart ablak helyén és a fehér papíron jelent meg derengve a kép.

Ezt a csoda borús időjárás miatt szabad szemmel nem is nagyon láttad. A digitális gép ezt a fehér papírt fotózta le, amin kép lett. Ha értenénk hozzá és fotópapírral vagy hasonlóval bohóckodnánk, akkor ez a fotózás alapja, digitális gép sem kellene a megörökítéshez, csak még csirkék vagyunk hozzá. De ami késik, az nem múlik :C

És folyamatban a tökéletesítés.

(#97276) Jahno válasza npera (#97271) üzenetére


Jahno
őstag

Posta most nálunk is takarékon kezdett működni. Ráadásul jövő hónaptól minden ÁFÁs lesz, annak a logisztikájára kíváncsi vagyok.

(#97277) blueboi69 válasza BobaHWSW (#97252) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Király!
Nem tudom megmagyarázni miért, de mindig szeretem megnézni a képeidet :)
Motoron mit piszkáltak a tudtod nélkül? Én teljesen ki lennék borulva ha valamit módosítanának a kérdezésem nélkül.

(#97278) blueboi69 válasza Jahno (#97253) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Elég allat projekt! :)

(#97279) -NoVa- válasza blueboi69 (#97277) üzenetére


-NoVa-
őstag

Arányérzék meg színek, és hangulat. Jól megy neki, valami ilyesmi munkát kéne keresnie, ahol ezeket a soft skilleket hasznosítani tudná...

(#97280) Bujdy81 válasza -NoVa- (#97279) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Áh, tuti nem vennék fel sehova, még a végén a világ másik végéig kellene mennie melóért! :D

(#97281) Phülöp válasza Jahno (#97275) üzenetére


Phülöp
addikt

I see

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97282) eattila válasza BobaHWSW (#97252) üzenetére


eattila
csendes tag

A mocsit már szerintem láttam instán :D A macska meg aranyos. Azóta jól van?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97283) eattila válasza blueboi69 (#97277) üzenetére


eattila
csendes tag

Ha jól értettem, akkor szervíz volt. Így szerintem lekonyulófélben levő dolgokat cseréltek csak.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97284) Grillo


Grillo
senior tag

Urak, tudom, hogy pont kurvajókor, de ha gépbe kéne tárolásra vinyó, akkor wd lila vagy red?

(#97285) Jahno válasza Grillo (#97284) üzenetére


Jahno
őstag

Én mindig írom, hogy tök mindegy, aztán jönnek a megfejtések :U Leslie volt a nagy WD redes, nálam kis mintavéltel alapján pld,. jobban hullottak, mint bármi más. Annó tele voltam kisüzemi kék/zölddel, amik elvileg occsó kisüzemi vackok, erre mindent is túléltek. Később ezt a Backblaze is igazolta, csak ezek mindig utólag derülnek ki. Főleg manapság, én továbbra is azt venném ami van, olcsóbb, ésvagy több rá a gari.

Egyik haver a WD-t ekézi, másik a Seagatere köpköd, most haversrác addig fikázta előre a Toshibát, hogy 1 héten belül csapágyas lett, de bezzeg a WDje, az.... Az is csapágyas lett a következő hétre :-D

(#97286) Phülöp válasza Grillo (#97284) üzenetére


Phülöp
addikt

Bármit, de redundánsan.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97287) Grillo válasza Phülöp (#97286) üzenetére


Grillo
senior tag

Jaja, gondolkodom azon, hogy előfizetek a 2 TBs drájvra
és akkor annak tükre lenne ott

(#97288) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Na, kezdem redukálni az opciókat NAS fronton:
- Intel CPU esetén Synology DS 220+ bruttó 130-ért, vagy QNap TS-251D 115 ezerért.
- nem Intel CPU esetén Qnap TS230 65 ezer bruttó, vagy Zyxel 326, utóbbi eléggé öregecske modell már 43 ezerért.

Kérdés, hogy az Intel CPU megér-e plusz 50 ezret a Qnap esetén. Mit tud az pluszban? Lehet Docker konténert futtatni? torrent elvileg mindkét Qnapon megy. Mire lehetne még használni az Intelest, amit a nem Inteles nem tud?

(Közben láttam Buffalo LinkStation 220-at, benne 8 TB háttértárral egész jó áron, kár, hogy a 2x4 TB már itt van a polcon... :D )

(#97289) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Sipi, hallom lesz lehetőséged előlépni :(

(#97290) eattila válasza blueboi69 (#97289) üzenetére


eattila
csendes tag

És az miért szomorú?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97291) Phülöp válasza eattila (#97290) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha kihalt előle valaki, az nem annyira vidám.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97292) Sipi- válasza blueboi69 (#97289) üzenetére


Sipi-
tag

Jah, mondtam is egy b@ssz@+ -et a meetingen amikor bejelentette (le voltam némítva, de alapvetően nem szoktam káromkodni). Nem tudom ki lesz helyette, gyanítom, hogy ennél csak rosszabb lehet. Bár azt ígérte, hogy elmondja az utódjának, hogy minket nem kell piszkálni, ez így megy, mert ha elkezdi a csapatot b@sztatni, abból jó nem fog kisülni. Nem akarok állást váltani :O Szerintem a csapat többi tagja sem a szakmai kihívás miatt van itt még, hanem azért mert nyugis, nem csesztetnek számottevően és ehhez képest a fizu sem rossz. Majd meglátjuk mi lesz pár héten belül.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#97293) Sipi- válasza Phülöp (#97291) üzenetére


Sipi-
tag

Nem kihalt, hanem átmegy a közvetlen főnököm egy másik részlegre cégen belül. Ami azért baj, mert a mostanival nem volt semmi bajunk. Értett a technológiához is, normális volt. De elege lett a managerkedésből és átmegy (visszamegy) technikai oldalra.
Én biztos nem pályázom meg a pozícióját, nem akarok napi több manageri meetinget és küzdést a managerekkel, fejlesztéssel, stb. Két előnye van csak: céges kocsi és valószínűleg több fizu. De nem nekem való lenne, az teljesen biztos. :)

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#97294) blueboi69 válasza eattila (#97290) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mert jó embert veszít a csapat.

(#97295) eattila válasza Phülöp (#97291) üzenetére


eattila
csendes tag

Valamiért ezt nem feltételeztem....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97296) eattila válasza blueboi69 (#97294) üzenetére


eattila
csendes tag

Értem.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97297) blueboi69 válasza Sipi- (#97292) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én nem lenémítva :)
Sajnálom amúgy. De még nem tudni ki lesz helyette. Mókás lesz, nektek főleg. Reméljük nem valami külföldit kaptok főnöknek.
És igen, én is ezt hallottam, hogy nektek ott elég nyugi van és ez így van jól és fosnak is tőle, hogy ha valaki szar alak kerül oda, akkor menni fogtok..

(#97298) Sipi- válasza blueboi69 (#97297) üzenetére


Sipi-
tag

Ez benne van a pakliban :) Én még nem frissítem a Linkedin profilom :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#97299) Phülöp válasza eattila (#97295) üzenetére


Phülöp
addikt

Csak példának hoztam fel, hogy így is lehet, és nem a kellemes módja az előrelépésnek.
Kivéve persze, ha te mérgezted meg.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97300) eattila válasza Phülöp (#97299) üzenetére


eattila
csendes tag

Igazad van. Csak valamiért az a verzió nem jutott eszembe.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.