Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#97951) eattila válasza zetor2000 (#97950) üzenetére


eattila
csendes tag

Úgy értem, hogy nem mindennhol van minden. Pl YT-n mást néz a lányom, mint netflixen vagy tv-ben.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97952) Jahno válasza Sipi- (#97947) üzenetére


Jahno
őstag

Yajj, egy csomó ismerősöm ilyennel szívat.

(#97953) qnadam


qnadam
veterán

k&h most küldte el, hogy mennyi pénzt kérnének forduló után a kgfb-ért (66e-t). gyorsan végigkattintgattam a biztositas.hu-n is, a többi ajánlat 74, 81, 90e, de van 185-ös ajánlat is... asszem maradok.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97954) Sipi- válasza qnadam (#97953) üzenetére


Sipi-
tag

Nekem az union kéet volna 52ezret, de Allianz lett végül 34ért. Casco csak néhány ezrrel lett kevesebb Allianznál, mint az Unionnál lett volna, viszont kisebb önrésszel. Nem is értem, a 10%, minimum 100ezrest visszadobta az Allianz, a fix 50ezres önrészest meg elfogadta.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#97955) npera


npera
újonc

Ez egy jó nap volt.

Mostanra hirtelen tavasz és nyár is lett egyből. A növényzet robbanásszerűen beindult, minden zöld lett. Ezt imádom, hirtelen greyscale helyett jön a látható spektrum. Most már piszok sokáig világos van, az erdő pedig álomszép.

Reggel asszony elhúzott a fiammal focira, aztán fáziskéséssel én is a lányommal. Mire elkezdtünk edzeni már 20 fok volt, de olyan erővel tűzött a Nap, hogy kis napszúrást is kaptam. A kiscsaj úgy rúgja a bőrt, mint egy isten, apa nagyon büszke.

A foci után vicces dolog volt. Közvetlenül az egyesült épülete mellett egy mokka csávó és egy svéd csaj nézegettek egy bringát az árokparton. Megkérdezem, hogy mi a stájsz. Leesett a pedál. Az baj. Nálam nem volt semmi szerszám. Megkérdeztem merre laknak, hogy haza tudnak-e menni szerelni. A másik faluban laknak. Erre megkérdeztem, hogy van-e kedvük velem jönni, aztán akkor megcsinálom a bringát nekik. A srác először elkezdte tolni a bringát, de mondtam neki, hogy kezdjen el gurulni, aztán tolom. A fiamat és a lányomat gyakran tolom kézzel, így a csávó hátát fogva kézzel elkezdtem tolni. Kábé 800 méter, szépen hazatoltam, a barátnője meg tekert mögöttünk. Egy idősebb fószer be is szólt, hogy a csávónak kellene inkább egy elektromos kerékpár, akkor nem kell mással tolatnia magát...

Hazatoltam, aztán a sufniból hoztam szerszámot és felrittyentettem a pedált. A másikat is meghúztam, mert az is laza volt. Aztán megkérdeztem, hogy van-e elég nyomás a gumiban, kézzel nyomkodták és láttam egyből, hogy kábé atmoszferikus nyomással makettkodnak. Kihoztam a Phülöp által ajánlott ToPeak punepát (köszönöm ismét a tippet :R ), aztán kapott 4 bar nyomást előre és hátra. A barátnője addig kapott friss vizet a kulacsba, aztán még segítettem nekik visszatalálni arra, amerre menni akartak. Elég boldogok voltak, mert a másik opció az volt, hogy hazatolják a bringát, aztán készen vannak....

Edzésen elkövettem a hibát, hogy lógattam a lányomat fejjel lefelé (mert az vicces), erre az összes kiscsaj sorba állt, hogy őket is. Egyik-másik csinált mindenféle koreográfiát közben, ami nem mindig egyszerű. De egyet sem ejtettem le, szóval királyság van.

Utána el lettem küldve vásárolni, mert kellett grillezni. Majd összekészítettem mindent, aztán 4-kor beröffentettem a grillt. Kábé 7-ig el is voltam. Lett steak pityóka (a gyerekek felzabálták az egészet, nekem egy szem maradt), meg kétféle kolbász, borda és egy csomó zöldség.

Most lassan el is tudom tenni magam pihenőbe, jövő héten PI Planning 21w22 :Y :C

(#97956) blueboi69 válasza npera (#97955) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez jó móka lehetett :D
Nálunk itt van anyósom, ami külön jó, mert ilyenkor rásózzuk a gyerekeket. Szóval ma teljesen gondtalanul, sietés és stresszmentesen mentem ki repkedni. Ki sem értem, már elkezdett esni az eső, úgyhogy bringáztam haza, drónt bevettem a táskán belülre (kívülre van rögzítve), hogy ne legyen vizes. Később ismét kimentem teljes lelki nyugalommal repültem rxloss-ig. Kiderült, hogy van valami alig látható dombféle,vagy nemtudom mi zavart be, de rssi jel még 61nél volt, amikor láttam, hogy kiírja, hogy rxloss... mondom he? De addigra már kép is elment, úgyhogy kereshettem a szúnyogot. Ez a csipigó ez igencsak hasznos dolog. Utólag visszanéztem, 400m-re volt tőlem amikor leesett. Hát nemtudom, sztem még kellett volna mennie azért, lehet az alacsony magasság és a talajszintesés okozhatott zavart.
De legalább kergettem vele nagymadarat, meg gyakoroltam kicsit mindenféléket, meg néztem a közelgő vihart és villámokat a magasból.

Tegnap én is grilleztem, ezennel megkezdtem a szezont.
Felénk ez a zöldbeborulás kb 3hete indult meg :)

Ha már story. Legutóbb amikor kint voltam drónozni egy helyi drónos sráccal, dumálunk az útszélén. Egyszercsak odajön egy lány, kissé furán lépkedve, kezében egy cipőtalp és kérdezi, hogy nincs-e nálunk pillanatragsztó. Ilyen punkrocker csaj volt, fekete bakancsban. Nézek a lábára, felülről nézve a cipő rendesen a lábán volt, csak az alja hiányzott, úgy sétált mezitláb.
Nem volt nálunk ragasztó, de nem is biztos, hogy segített volna rajta. Srácnál volt egy kevés szigszalag, azt odaadta, csaj viszonylag szakszerűen megkötözte, épp el is fogyott a szalag. De a bakancs peremén ott volt a varrás is végig körbe, valszeg csak díszként, mivel mondta, hogy 3 napja vette.... Aztán kérdezte, hogy hol van itt buszmegálló, mert menne xy városba, ami 2 településsel odébb van, de igencsak dimbesdombos tájon át. Kiderült, hogy a busz nem arra megy, úgyhogy ő elindult gyalog... Mondom de az eléggé messze van ám... aszondja nem baj.
Dumálok még sráccal, hazasétálok. Megnézem a térképen, 12km. Na mondom bazzeg szerencsétlen, beültem az autóba, hogy majd elviszem, erre elmentem az adott településtábláig és nem láttam sehol :Y De kizártnak tartom, hogy kb 20p alatt odaért volna...

(#97957) Grillo válasza blueboi69 (#97956) üzenetére


Grillo
senior tag

Biztosan felvette valaki. Mondjuk 12 km az olyan 2 óra nem olyan nagy vágtában, nem olyan vészes. Mondjuk szar cipőben szar.

Én pénteken voltam horgászni egyet, hal volt, szél mégtöbb. És faszán le is égett az arcom, most köpedek (felénk így mondják).

(#97958) eattila


eattila
csendes tag

Nalunk ma csaladi kajalas volt nagyszuloknel. Keresztszuleim, a lanyuk, anyam, hugomek fia meg mi 3-an. Jo volt. Ettunk, rohogtunk.

Elotte feljittek keresztapamek megnezni a macskat, mert toluk hoztuk. Jo nap volt :)

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#97959) zetor2000 válasza blueboi69 (#97956) üzenetére


zetor2000
senior tag

Bakancs ragasztásához a pillanatragasztó pillanatnyi ideig elég, szerintem. Az ugyanis nem annyira rugalmas. Inkább valami rugalmasabb ragacs kéne, mint a sziló, vagy ilyesmi. Henkelnek van színtelen erősragasztója, cipővel az elején, az talán ilyen lehet.
Mindenesetre az valami űbergagyi bakancs lehet, ha díszvarrás van rajta, és 2-3 nap alatt odalesz a talpa.
Van egy ~25 éves Martenszem valahol, a talpán van oldalt egy ~3 centis vízszintes repedés (ahol a sárgás alsó rész összeér a fekete felső talprésszel), azaz a Bouncing Air Sole már nem annyira bouncing, de a felsőrésze tökéletes. Nem betétes, semmi extra, csak talán még a Made In England széria. '96ban vettem, cca egy fizetés volt az ára. :) A többi sajna nem bírta ennyi ideig, volt pár betétes, meg most van egy bordó klasszik, de irgalmatlan betörni... már 2-3 éves, és még mindig vitatkozunk egymással...

Jó punk csajért meg megéri visszamenni :D

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#97960) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Jaja, cipőragasztó olcsó célmegoldás, de nem tipikusan lesz kéznél random járókelőnél útszéli gyorsfixálásra. De a szigszalagnál jobb punk megoldás nincs is.

(#97961) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Zöldülés is alakul, a kerti papayafa már túlnőtte a lestyánokat:

(#97962) NauTiLUS_HUN


NauTiLUS_HUN
újonc

A hétvégén kerti széket barkácsoltam. Heavy duty kivitelt. Illetve feltaláltam az adaptív gyerekszéket. Ahogy nő majd a gyerek úgy fogom visszavágni a szék lábát, eltelik 10-15 év és már használható rendes széknek is.

(#97963) Phülöp válasza NauTiLUS_HUN (#97962) üzenetére


Phülöp
addikt

:C:C:C

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97964) zetor2000 válasza NauTiLUS_HUN (#97962) üzenetére


zetor2000
senior tag

Jól néz ki :D de nem túl kényelmetlen az ilyen támla?
Úgy értem, egy kicsit döntött szokott lenni a legtöbb szék támla, mert úgy jobban esik benne az ülés.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#97965) qnadam válasza NauTiLUS_HUN (#97962) üzenetére


qnadam
veterán

ez az adaptív tök jó.

és akkor most egész napos halogatás után megtanulom a resolve-ban a címfeliratozást, hogy holnap megtanítsam egy workshopon :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97966) Jahno válasza blueboi69 (#97956) üzenetére


Jahno
őstag

Következő bakancsom is kinéztem, de egyelőre a táskám és a többi legyen rendben. Előzőnek úgy jött szét pár év alatt a talpa, hogy rétestésztaként mállott mindenféle irányból aztán az anyag is szétrepedt. Bár 5 centinél nagyobb vízben kicsit a mostani is beázik.

Punkrokkerek meg ilyenek, néha jönnek, eltűnnek akármi, de gondold el akárhányéves anyámat ahogy a gyerekkel napi 30-40 kilométert is gyalogol csak így toronyirányt poénból. 12-15 kilométer szinte semmi. Én csak lesek, mert Délre épül az elkerülőút, időnként lemennek megnézni miképpen halad. Az csak 2 kilométer, okés, legyen. De ez nem mindig érdekes és nincsenek nagy exkavátorok, ezért elindulnak Észak felé mert ott a határátkelőnél a híd. Az már légvonalban is 15 kilométer. Vagy rokonnan van valami tava, az 7 kilométer, de szinte minden nap megnézik és kerülőúton jönnek haza, mezőn, patak partján, árkonbokron...

Néha követjük is a gyereket, csak 10 percnél sűrűbb időtartamnál nagyon merül az órája, ha viszont 1-1 pozíció valamiért kimarad, akkor túl nagy körzetet kellene lefedni baj esetén.

Tegnap dumáltam Vele telefonon, éppen mondja, hogy sétáltak Osliba, aztán ne azon az úton jöjjenek haza, Veszkény-Babót felé jöttek haza. Az ilyen karika:

(#97967) Jahno válasza qnadam (#97965) üzenetére


Jahno
őstag

Van most egy srác, az nagyon belelendült ilyen anyagok mutogatásába YTon.

(#97968) Jahno válasza zetor2000 (#97959) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, 25 éve ismerősök asszem 30-50ezer pénzes árfekvésekben beszéltek :-O

Nos igen, a jó cuccokra sajnálom is a lóvét, de Martens és Getta az olyan. Én bizonytakan is vagyok, meg egy hegymászós/túrázós jó drága cipőt sima irodai használattal kinyírtam 1 év alatt, ezért nem merek kockáztatni.

Munkavédelmes cipők bejönnek, manapság teljesen modern kivitelben is lehet kapni, csak ott a talpa reped meg.... Hülyén fekszem benne na.

Tavaly nyáron vettem belőle jobban kinézős puha talpút. Még nem használtam. Bakancs pár évet kibír, mostanit is majdnem 6ezer pénzért vettem és nincs vele bajom, működik. Ha ennek puhább lenne a talpa és nem törném el, akkor biztos ezt a fazont venném magasabb szárú kivitelben, mert kb. 10-13ezer pénz:

Punknak javítani meg szigszalag, UTP kábellel átkötni és egyéb megoldáson bőven megfelelnek, nem mindenki rohangál Palmatexes tubussal a hóna alatt. Kivéve néha engem, de mindig az nincs kéznél ami kellene :-D

(#97969) qnadam válasza Jahno (#97967) üzenetére


qnadam
veterán

asszem nekem több pénzt adnak érte, mint a yt. nézőre lebontva biztosan :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97970) zetor2000 válasza qnadam (#97969) üzenetére


zetor2000
senior tag

Vedd fel az előadást, tedd fel YTra, azt egy megnéződ lesz, mert kicsit engem is érdekel.
Aztán majd elhintem itt-ott, hogy láttam egy érdekes feliratozós videót... azt akkor lesz talán 2 is. :) 50000 megtekintéstől vagy hogy meg fizet...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#97971) Phülöp válasza zetor2000 (#97970) üzenetére


Phülöp
addikt

Megnézném én is.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#97972) npera válasza blueboi69 (#97918) üzenetére


npera
újonc

Itt belülről egy pánttal lehet távvezérelni az árnyékolót, most le is vezéreltem kábé mint a képen.

Ez is hangvezérléssel működik, mert asszony nem tudja kezelni, aztán engem vezérel akusztikusan hogy engedjem már le a konyhában, mert reggeli közben a szemébe süt a Nap.... :B

(#97973) npera válasza NauTiLUS_HUN (#97962) üzenetére


npera
újonc

Ez jó móka! Idővel majd én is megpróbálok széket csinálni, idén nyáron a sufnit fejezem be (hátra van még 2 fal cseréje), valamint kerítést kell újrahúzni hátul.

(#97974) npera válasza qnadam (#97965) üzenetére


npera
újonc

Én a feliratozás Paganínije vagyok, egyfajta signature azt az igényesség, ahogy fel szoktam iratozni videókat :B :C

(#97975) npera


npera
újonc

Diákcsíny....

P+R parkolóban valakik felborítottak egy Aygót.

(#97976) npera válasza -NoVa- (#97902) üzenetére


npera
újonc

Banggood adaptívan tolt egyet megint a dátumán. Június 12 helyett 17 most. De lesz ez még július is.....

Ez a chip shortage nem segít vélhetően.

(#97977) NauTiLUS_HUN válasza npera (#97973) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

A sufni fala nemsoká jön :) a bontás már elindult.

(#97978) qnadam válasza zetor2000 (#97970) üzenetére


qnadam
veterán

ez nagyon kedves tőletek :B de biztos vagyok benne, hogy ezt mások már sokkal jobban megcsinálták nálam :) meg ez nem előadás lesz, hanem jönnek néhányan, és megmutatom, hogyan kell egy interjút meg ilyesmit felvenni és összevágni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#97979) Jahno válasza qnadam (#97978) üzenetére


Jahno
őstag

Ilyenre én is bejelentkeztem vagy 10 éve, csak mindig halasztottuk :C

(#97980) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Skacok!

Sikerült beszopni a gigabrokit. Indulnánk el a fiestával, de elkezdett visítani a riasztó. Remek.
Azóta az van, hogy mintha nem kapcsolódna ki, ajtónyitásra elkezd visítani. Indítani nem tudom.
Hívtam ford szerelőt, nem foglalkozik ilyennel, de ajánlott riasztóst.
Riasztóst felhívtam, nem volt túl segítőkész, mondta, hogy szerinte ez nem gyári riasztó, mert akkor indulnia kéne.
Sikerült beazonosítani,
Cobra 3865, de nemtudom, hogy gyárilag ezt szerelték-e be, viszont gyanítom nem, mert a kábelezésnél mintha lennének kókányolások.

Szóval segítsetek már pls, ha valaki találna cobra 3865 vagy cobra 3000-hez bekötési rajzot, az kurvanagy segítség lenne. Fél órája guglizok, de nem találtam.
Köszi előre is!

(#97981) Jahno válasza blueboi69 (#97980) üzenetére


Jahno
őstag

Az can busos és immohoz is kötve lesz, mert nézi a zár nyitását. Nem egy értelmes cucc, mert ha csavarhúzóval megtörik és elfordítják a zárat, akkor is ki fog kapcsolni :D

Viszont kell lenni hozzá egy kis villogónak és mellette gombnak, amivel ki tudod kapcsolni és minimál módon konfigni, szervíz üzemmódba tenni. Ehhez gondolom az alap PIN kódot nem tudod, de szerintem maradt az alapértelmezett, ahogy mindenkinél :-D

Ilyet keress valahova kivezetékezve. Gomb + piros LED.

(#97982) npera válasza blueboi69 (#97980) üzenetére


npera
újonc

(#97983) Jahno válasza npera (#97982) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem a fél óra kugliból ez kiderült (:-

(#97984) blueboi69 válasza npera (#97982) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Koszi! Ezen nem lqtszodnak a vezetek szinek.

Nade sikerult megoldani. Mire lementem, visszaraktam a biztositekot es helyreallt.
Ez a legrosszabb, mert nem tudni mia hiba.
Viszont talaltam leirast es most meg is van a vezetek amit megszakitottak. Mostmar igy lehet vele menni, megha riasztva is ha gond lenne.

(#97985) -NoVa- válasza blueboi69 (#97984) üzenetére


-NoVa-
őstag

A Clio-ban is ilyesmi Cobra volt, egyszer csinálta ezt 10 év alatt. Akkor riasztott is, de olyan halkan, hogy csak a motorháztetőhöz közelhajolva sejtettem, hogy ezt annak szánja, szóval nem a legfelső polcról választottak hozzá szirénát.

(#97986) Grillo válasza Jahno (#97968) üzenetére


Grillo
senior tag

Ilyenem van, én szeretem, faszán bent tartotta a vizet, miután fél óra fullszakadó esőben beázott. Így volt kellemesen langyos lábvizem. :DDD

Szóval arra számíts, hogy nem egy gumicsizma, de elég jól bírja, meg kényelmes is. Annyira a lábam sem fő benne, mint a mostani csillivilli engelbert straussban.

(#97987) npera válasza Jahno (#97983) üzenetére


npera
újonc

Ruszki dashcam videókból ismerős riasztóhang jut eszembe, az valami csodajó lehet lakótelepen. Valahol mindig szól egy és végigmegy a különféle szignálokon.

(#97988) npera


npera
újonc

Friss eresztés a patak mellől....

Rufford Ford || Fail compilation! || #3

(#97989) Jahno válasza Grillo (#97986) üzenetére


Jahno
őstag

Csak nincs puhább talpú kivitelben.

(#97990) Sipi- válasza npera (#97988) üzenetére


Sipi-
tag

Továbbra sem értem, hogy lehet ennyi eszük felnőtt embereknek.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#97991) Jahno válasza Sipi- (#97990) üzenetére


Jahno
őstag

Ennyi. Mellékesen még angolok is, lehet felé nem tősgyökeres.

(#97992) npera válasza Sipi- (#97990) üzenetére


npera
újonc

Valami elképesztő korlátoltság és leszarom mentalitás lehet. Kábé semmi nem érdekli őket, fogalmatlanul teligázzal bele.

A legjobb, amikor a motor már megkapta a hidraulikus ütést és a kuplung csúszik, ahogy bakkecskézve megáll.
Vagy amikor a beállt motorra ráindítózik és csak egy tompa nyekk van, nincs még egy fél fordulat se... :O

(#97993) npera


npera
újonc

Nova, Blueboi...

Ha nem akartok vessződni saját TP3 2S listával, akkor van.... :C

72 gramm akksival alighanem optimista, de ha 80 gramm alá bejutnék, akkor az parádés lenne. Nem számoltam kábeleket, forrasztást, szigszallagot, zsugorcsövet. Meg lehet a motorokat fogó csavarok sincsenek ebben benne még. Ha nagyon-nagyon ügyes lennék, akkor 76 gramm talán. Vagy 77, mert még a gumiszalag is kell, ami fogja az akksit... :B

(#97994) Jahno válasza npera (#97992) üzenetére


Jahno
őstag

Néhánynak szép gőzös a kipuffüstje...

(#97995) blueboi69 válasza Jahno (#97981) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Találtam valamit közben.
Igen, iagazd van, canbusos nyavaja.
A villogo megvan, de pin kódot nem tudok. Gyárit megpróbálom.
Kezd összeállni a kép. Valamiről veszi a jelet, pl távirányítóval való ajtózár nyitás/zárás.
Ez pont, hogy nem kapcsol ki, hiába fordítom el a kulcsot. És ez a bajom, mert vinnyogva ugyan,de elmennék szerelőhöz, csakhogy ez a mocsok nem röffen be,csak teker az önindító.

OKé, ezt a hozzászólást megírtam órákkal ezelőtt és most látom, hogy nem küldtem el.
Ma nem használtam a riasztót, kulccsal zártam az autót mindig, a gomb helyett.

(#97996) blueboi69 válasza -NoVa- (#97985) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez elég hangos, a riasztó egyben van a szirénával.

(#97997) blueboi69 válasza npera (#97993) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi, mostmár nem vesződöm ilyesmivel :D

(#97998) Jahno válasza blueboi69 (#97996) üzenetére


Jahno
őstag

Jaja, nem az a purhabosan kinyomható doboz. Egyszer babráltam ilyet nyitott motorháztetővel.... Finoman fogalmazva nem kellemes.

(#97999) -NoVa- válasza npera (#97993) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na, akkor tulajdonképpen egy kicsit nehezebb TinyHawk 2 Freestyle 2s? :D

Bár a 3" propok miatt kicsit talán halkabb, meg mégis saját válogatás, annak lelke van.

(#98000) Sipi-


Sipi-
tag

Gyereknapra kapott a fiam egy új társasjátékot: Egy okos húzás!
Meg ne vegyétek, mert függővé tesz! Nem túl rövid (4 jáékosnál egy óra), ha rendesen logikázik mindenki. De nagyon le tudja kötni az egész családot :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.