Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#95298) blueboi69 válasza Sipi- (#95292) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Még összehívják A tanácsot, hogy döntés szülessen. Azt mondta a mánáger, (közös emberünk), hogy 15%-ot simán. Mondjuk nálam volt pozicióbeli előrelépés is, de eddig minden évben sikerült 10-15% emelést kérni, volt amikor évente 2x is!
Csak annyiból rosszabb, hogy az E-nél erős budget cut van és semmire nem akarnak fizetni, emiatt tolják a hivatalos kinevezést. Az architecti munkát rámbízzák, mérnöki fizuval.
Mondjuk nekem kényelmesebb, dehát a felelősség nagyobb meghát bármi gixer van, akkor hozzám szaladnak kérdezni, ha nagyobb a gixer, akkor pedig rám mutogatnak. Eddig nincs gond semmiel, csakhát illene több pénzt tejelni.
Szóval ezért van a manager, hogy oldja meg.
Mondjuk én minden egyes alkalommal szólok neki, hogy linkedin-en mennyi pozit ajánlanak hetente és ha nem fizetnek eleget, akkor előbb utóbb elegem lesz.
Legutóbb is elkezdett puhatolózni, hogy ez a felállás most akkor jó-e, meg hogy érzem magam meg ilyenek. Kerekperec megmondtam, hogy eléggé kiborító ez a töketlenkedés itt mindenki részéről, de van az a pénz, amiért elviselem. Volt egy fél perces hatásszünet aztán végül jókedvűen folytatódott a beszélgetés. Engem már nem dumálnak meg mindenféle motivációval.
Nekem ne akarja már senki bemagyarázni, hogy az összes létező vezetői meetingen azt kampányolják, hogy micsoda növekedés van meghogy dől a pénz ésatöbbi. Amikor meg fizuemelésről lenne szó, akkor sírnak, hogy jajj nincs pénz, meghát jajj megkérdezem a felettesem és aztán megy az egymásramutogatás.
Eddig bejött a dolog :)

Egyébként eddig is úgy volt, hogy 10% emelés bármikor belefér! Afölött kell A tanácsnak döntenie, azt már a mezei manager nem bírálhatja felül. Egy ilyen kérdés esetén pedig a CEO nem mondhatja azt, hogy a kész felkészült egy inflációt követő emelésre, mert azonnal megy mindenki 8-10%-ot kérni.

Szóval a trükk, hogy kérsz 30%-ot, akkor megadnak 20-at és marad nekik is tartalék, meg reménykednek, hogy ott maradsz, te meg örülsz, mert amúgy vagy semmit vagy minimális 5-10%-ot kínáltak volna fel. :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.