Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#87282) blueboi69 válasza Sipi- (#87268) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Leginkább szaglás stimulálásával. Pl jutalomfalat vagy akár egy szem táp keresésével is. Feladatokkal. Munkakutya, imád "dolgozni". Leül, fekszik, ottmarad adott ideig. Ezek közben koncentrál, figyel, ez is meríti. A kicsit az a vizes földre nem ül le, sőt itthon hiába van padlófűtés a járólapra sem hajlandó letenni a seggét inkább elhátrál a szőnyegig és ott teszi le :))
A nagy az meg a legnagyobb lóhugyos sárban is leül, lefekszik. Vagy cipőkre, csizmákra, nem zavarja semmi. Ha munka van akkor munka van.
Vele jártam kutyasuliban is, elég könnyedén vette.

Plusz vannak pl logikai játékok is kutyáknak. Mind jutalomfalat és szaglás alapúak. Ha szagolnia kell, akkor azt a sok illatot agyilag fel kell dolgoznia ez fárasztja.
Pl felveszek a földről és eldobom a susnyásba megtalálja. Ha 5percbe is kerül akkor 5percig szaglássza és megtalálja pontosan azt a sokszáz másik között, mert azzal, hogy megfogtam annyi illatanyag került rá, amiről tudja, hogy az az enyém. Na ez tudja lefárasztani plusz a feladatok tömkelege amiket ki lehet találni neki. Ez csak nagyon az alap amiket mondtam. De pl fekszik-marad időhúzással lehet ezt növelni. Pl vizsgán le kell fektetni/ültetni elengedni a pórázt és elindulni előre 5-10métert, majd ott megfordulni, várni, visszamenni hozzá, és mindezalatt a kutya nem mozdulhat el. Ez nagyon nem természetes nekik, mert azonnal rohannának a gazdijukhoz, pláne amikor pl visszaér hozzájuk és akkor fekvésből sem ülhet fel. Ez koncentrálást igényel, agymunkát, odafigyelést ->fárasztó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.