Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#84349) Bujdy81 válasza -NoVa- (#84337) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Ha valaki úgy megy be a templomba, hogy "csak kibérelném a helyet, a vallási tartalmat leszarom", ott nem nagyon beszélhetünk tiszteletről, azt gondolom.

Ha az én nappalimban szeretne esküvőt tartani, akkor be kell tartani az én szabályaimat, ennyire egyszerű!

Nem tudjuk, hogy pont hogyan viselkedett a pap, csak Dudu berzióját ismerjük. Én eddig nem futottam bele szándékos akadály görgetésbe.

Amúgy pedig van egy egyházi jogszabály gyűjtemény, ami a papon is számon kérhető. Pl. az egyházi adó. Aminek nincsen mértéke, ki mennyit szán.

Mit jelent a gesztus? Hogy kiadja a templomot arra, hogy polgári esküvőt tartsanak ott?
A templom nem egy rendezvény helyszín. Ha már rendezvényt tartanak ott, annak kellene, hogy legyen valami vallásos alapja. De ha valaki nyíltan elutasítja, miért engedjék be?

Abban az időben mivel közel volt a zsidók húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!”

/János, 2, 13-25/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.