Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70990) npera


npera
újonc

Autós történet.

A napokban többször mentem a Bäckebol nevű bevásárlóközpont irányába, kerékpáros cipőt nézni, szerszámot nézni, IKEA és hasonlók.

Az odafelé vezető szervizút párhuzamos az "autópályával" (Svédországban alig van ténylegesen értelmezhető autópálya, a legtöbb útjuk nem felel meg biztonsági szempontból az autópályának, de azért ők odarakják a táblát, hogy az....)

A szervizúton 50 km/h korlátozás van, de változó szélességű az út és a padka is. Egy szakaszon olyan széles a padka, hogy ott elfér egy autó, a sávban pedig még kettő. Aztán beszűkül, de talán 400 méteren nagyon sok hely van. Előzni tilos végig mondjuk.

Amikor ott jön valaki tempósan mögöttem, akkor le szoktam húzódni a padkára, mert én stabilan 50-el megyek, nem 80-al.

Múltkor jött mögöttem F10-es BMW 5 Touring, bejön a seggembe kábé 70-ről lassulva. Lehúzódtam neki, hogy menjen. Erre maradt mögöttem és nem mert menni. Akkor maradjon. Utána még le is maradt távolabbra, mintha elgondolkodott volna, hogy a 3-méteres követési távolság nem felel meg a törvényi 3-másodperces távolságnak.

Máskor valami Hyundai i10 vagy mi jött kábé 80-al, annak is lehúzódtam. Az alighanem kamionos volt, mert az indexxel villogtatott jobbra-balra, hogy megköszönje.

Aztán persze olyan is van, aki a "járdaszigetet" megkerülve a szembesávban előz meg, ott nem tudok miben segíteni..... :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.