Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#59385) Jahno válasza Samott (#59383) üzenetére


Jahno
őstag

Mondom, hogy nem arra. Evonál Win szerver volt a csapásirány, aztán másképp adta ki, mert kellett egy ember én onnan tudták elvenni.

Másik cégnél feladat:

IT áll 2 emberből, egyik félig recepciós is, csinálja a papírt meg a rohangálást, másik némi szerver + júzerek. Megvettünk egy másik céget, magyar telephellyel és egy-több vidékivel, azoknak a gazdáknak a melóját kellene átvenni, szervereket behúzni, teljes infrastruktúrát beépíteni magunkhoz, majd régit kiszórni, leépíteni. Azok a gazdák amúgy is menekülnének a cégtől, itt maradnék üzemeltetni és fejleszteni meg jövőben eszet osztani. Egyiknél már van virtuális és bérelt infrastruktúra, helyben bérelt vas, irodába bérelt és saját vas, adatközpontokban bérelt és saját, elavult szoftver és eszköz környezet, ezt kellene kitalálni, hogy a saját, modern, jó fél éve felépített és megtervezett dolgokra átjöjjenek.

Ezzel sejtheted, hogy azért lett volna meló. Némelyik projektes ki is adta volna, hogy beruházás nélkül 1.5 nap alatt legyünk meg vele, akkor írtam is ide, hogy tipikusan ilyen Blubeszéknek való szakértési meló lenne, vagy teljesen külön csapat aki esetleg felméri, kitalálja, megtervezi, oszt megcsináljuk üzemeltetjük mert a napi káosz mellett ezzel lehetetlen lenne foglalkozni.

Na, ebből az lett, hogy először gyorsan átvettem a papírmunkát a sráctól, mert megunta a banánt. Ez néha napi 5-6 folyamatos órámat is elvitt a gép előtt. De fontos, kötelező, ISO/audit, az van, csinálni kell, egy A4es feltöltését 10+ ember is ellenőrizte és az ellenőrizőket is ellenőrizték. Van egy választásod.

Harmadik srác is megunta a banánt, maradtam kvázi egyedül és mivel helyi erőnek a papírmunka+felhasználók a fontosak, minden más halasztva lett és értelmes döntés/projektvezetés hiányában saccperkábé 1 évig csak pofáztunk róla elhatározás nélkül.

Mellé 3 havonta új főnökök jöttek fölénk, szóval 1.5 év után már kezdett unalmas lenni minden nap előről kezdeni ugyanazt, miközben a külföldi admin szerződését folyamatosan hosszabbították. Ő mozgatott ide-oda és szakértett, közben behúztuk munkaerőnek indiát, felettem eldőlt minden és valaki csinálta vagy sem, nekem meg maradtak a júzerek mert az fontos, a többi amúgy is kb. parkolópályán volt.

Közben beszállt Tumor, Tőle is erős storage/szerver ismeretet kértek volna és ugyanígy előadták a nagy halált, hogy itt siker, karrier és nagyvasak lesznek, majd maradtak a júzerek (amivel amúgy sokszor nem is lett volna bajom), cserélődtek a főnökök, megpróbáltak mindenféle vidéki és indiai kapcsolatot ránk tolni, hogy majd ott "segítenek".

Közben folyamatosan hümmögtek, hogy nem jönnek ki a számok, ennyien túl sokan vagyunk az ITre egy irodára. Az általános káosz és anyázás miatt kaptunk egy helyi maygar főnököt, az jó arc és laza, viszont rögtön meg is nyerte azokat a mozgásokat és kivitelezéseket/tervezéseket amivel foglalkozhattam volna. Gondolom ha már sokat keres dolgozzon meg érte, vagy lehet ugyanazt a munkaköri leírást kapta :-D

Ez amúgy a múltban hárombetűsnél is így volt, felvettünk valakit, az bizonyítani akart valami keménységgel aztán elballagott a naplementébe én meg max. takaríthattam a romokat. Vagy kitaláltam a világmegváltó projektet, amivel elzavartak a picsába, mert drága és fasság, majd fél év múlva másik arc beadta milliméterre ugyanazt amikor már állva tapsikoltak és be is vezettük gyorsan :-D Mellékszál.

Systemax hasonló, mikor az utolsó hálózatos is elment, akkor íratott egy tesztet elmélet/gyakorlat, nagy látványosa átadtak nekem minden elérést, mondván legmegfelelőbb ember vagyok rá a cégben. Erre többen besértődtek és nekiálltak politizálni és harcolni, főleg a 2 hete frissen felvett helyi IT főnök, aki kiosztott pár írésbeli figyelmezttetést meg amit lehetett és csakazértis megoldották, hogy ne csinálhassunk felsőbb kategóriás melót, vagy cégen belül mozgolódjak felfelé, ha már félig ismerem az infrastruktúrát. Ott többeknek eleve az is fájt, hogy ahhoz jobban értettem és nyilván ilyesmik is hozzájárultak ahhoz, hogy annyi lett az egész cégnek, mert így nem lehet termelni.

Hameg már blog, akkor Qnál volt amikor alacsonyabb embert kerestek volna és szerintem máig nem érti a HRes, hogy akkor lehet mindketten jól járunk, vagy csöppet magasabbat és más tudással. Ez a szál úgy párszor pár irányból már összeért, akkor találtak meg a szépségiparral, ahol előre mondták, hogy ez van, kb. eddig, ideiglenes, érdekel-e. És már kezdtem is.

Na, mire vagy még kíváncsi és ezeket hol basztam-e el? Valahol ott az elején, mert jaj rá lehet sózni. De akkor egy maradék majdnem egyszemélyes üzemeltetésnél, mint előtte volt a pénzügyes cég, ott próbaidő utolsó két napjában azt mondod, hogy nem vagy hajlandó megcsinálni?

Most meg abban vagyon igazság, hogy tudás/létezés kombóban sok helyen többet is várnának és nem tudjuk merre az előre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.