Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31401) Jahno válasza FőDudu (#31379) üzenetére


Jahno
őstag

Asszony ráér. Múlt héten melóban azzal ment a matek, hogy suliban szünet van, haversrác a nagyszülőkig nem tudja elhozni a kölköket így másik haver fele úton átveszi, aztán pár hét múlva vissza. Valakik tudnak szánni bébicsőszre is, de az sem mindig egyszerű. Nagyobbaknál meg jön a balettóra, szakkör, egyéb móka. Én tudom, sorban osztom ki a laptopokat meg a VPN-t., aztán szedem össze, akkor elmesélik, hogy ki-hol merre.

(#31402) FőDudu válasza Jahno (#31398) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem tudom, ezek ilyen tobbtiz boronndel szaladgalo profi csapat.

A Sony is sokszor gimbalon van, lattam mar olyat is, hogy ember a feje fole tudta emelni a gepet vagy masfel meterrel.

Fotoznak, videoznak, 2-3 ember dolgozik egyszerre.

Mult heten pl etelfotokat csinaltak, az is Sony volt. Lampak, ernyok, kistokom, Sony kamera.

Ilyen leragasztost meg nem lattam, igaz nem is jelenek meg minden rendezvenyen. Franc se oltozik be nyaron ilyesmiert....

FőDudu

(#31403) FőDudu válasza Jahno (#31401) üzenetére


FőDudu
addikt

Dolgozni akar. Nem jo otthon ulni. 10 eve mar kicsit uncsi :)

FőDudu

(#31404) qnadam válasza FőDudu (#31396) üzenetére


qnadam
veterán

én Canont látok legtöbbet, sok Nikon és Sony is van. a Sony azoknál lehet jobban érdekes, akik videóznak is. ha most kellene nulláról rendszert építenem, valószínűleg én is affelé mennék.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#31405) qnadam válasza FőDudu (#31402) üzenetére


qnadam
veterán

hja, ha videó, akkor teljesen érthető a sony.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#31406) -NoVa- válasza FőDudu (#31402) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nekem is le van ragasztva minden logo meg típusjel általában.

(#31407) Jahno válasza FőDudu (#31402) üzenetére


Jahno
őstag

Ha gimbal akkor videó és újabb csapat, az megint más. Mellette kb. Canon a legtöbb, főleg ha igazán nagy helyekre azok mennek ki helyi stábos nagy raktáras mindenféle lehetőséggel. Koncertes céges rendezvényes egyéb bulikon már osonkodik mellé a Nikon.

(#31408) Jahno válasza -NoVa- (#31406) üzenetére


Jahno
őstag

Már csak turistaként se szedje ki a kezedből, de egy fehér obis portrémarkolatos 1Dx azért jobban szúrja a szemet, mint a tücsökpöcsök, amikkel rohangálok.

(#31409) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Reggel 10 perc jegkaparassal kezdtem a napot. Nem gyakori.

(#31410) npera válasza Jahno (#31398) üzenetére


npera
újonc

Látod nem Canon, el is repedt és össze kellett ragasztani Kacsa Szalaggal. Így van ez, ha nem minőséget használ az ember...

(pokeász szmájli)

:C

(#31411) npera válasza BobaHWSW (#31409) üzenetére


npera
újonc

A kerékpárról? Mert az úgy durva. :C :R

(#31412) BobaHWSW válasza npera (#31411) üzenetére


BobaHWSW
újonc

...

Az lenne aztan az igazan gyakori.

(#31413) Jahno válasza npera (#31410) üzenetére


Jahno
őstag

Egy 2ezer Eurós gépet pár alkalom alatt sikerült kb. lenullázni, most jönnek az drágább modellek, itt már előre készülök, hátha kialakul némi folytonossági hiány a burkolaton és nem ott jut be a fény, ahol én szeretném. Kreatívnak kell lenni.

(#31414) Sipi- válasza Gabibácsi (#31330) üzenetére


Sipi-
tag

Ezért kell a Mátrába menni :)
Balatonhoz mi csak azért szoktunk menni, mert van családon belül nyaraló ott, így a lakhatás ingyen van. Egyébként eszembe nem jutna. Így sem éri meg, mert anyagilag nem jelentősen olcsóbb, mint egy szálloda (főleg, ha a szállodát SZÉP kártyával fizetjük). Viszont be kell vásárolni, kaját kell csinálni (vagy drágán éttermezni) és ki kell takarítani távozáskor :(
Egyébként is engem meg asszonyt is jobban érdekli egy túrázás, mint a Balatonban csobbanás. Ma csak 6,5 km túra lett, de két kilátóhoz is elmentünk és utaztunk olyan vonattal, ami majdnem úgy nézett ki mint egy metró. Gombos nyitású ajtó, _működő_ klíma, állomásneveket menet közben kiírta és be is mondta és baromi halk, alacsonypadlós volt.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#31415) Phülöp válasza BobaHWSW (#31409) üzenetére


Phülöp
addikt

Én most váltottam fedett parkolóra, havat se kell ezután lapátolni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#31416) Jahno válasza Sipi- (#31414) üzenetére


Jahno
őstag

Nekünk 2 hét múlva Balaton a terv, jót tesz majd a fekvés és a gyerekmedence. Szerintem már tömeg sem lesz. Kirándulásnál 1-2 népszerűbb helyen ugyanígy tömegbe lehet futni, ismerősök olyanokat mutattak, hogy inkább a horvát határ :-D

(#31417) BobaHWSW válasza Phülöp (#31415) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Mi szeretnenk olyan hazat nezni amihez van garazs de az eselytelenek nyugalmaval keresgelunk...:(

Szerencsere itt a ho es a jeg eleg ritka.

(#31418) npera válasza FőDudu (#31370) üzenetére


npera
újonc

Nálunk az a standard, hogy én viszem őket reggel (bringával megyek, ezért sétálunk az oviig, aztán én onnan tekerek). Aztán hazafelé asszony hozza őket.

A gyerek addig van oviban, amíg a szülő munkaideje tart, plusz a közlekedés. Ez a kiindulási alap. És ha nincsen valami speciális munkarend (műszakban dolgozik a szülő), akkor azt kérik, hogy a gyerek legyen ott 7:45 körül, mert akkor van egy kis gyülekező, aztán reggeli és utána indulnak a csoportos foglalkozások.

A lányom kedvenc barátnőjét valami 6:30-ra vitték, mert anyuka úgy dolgozik, apuka meg soron dolgozik. Mi megpróbáljuk 7:30-7:45 között leadni őket, aztán iszkiri melóba.

Vannak napok, amikor feleségem nem tudja felvenni őket, például holnap. Akkor én leadom és felveszem. Ilyen esetben nem a standard 16:45-ös időt kérjük ami asszonynak szokott működni, hanem 17:15 vagy 17:30 amikor én oda tudok érni. Nekem a meló ugyanis 8 óra és le kell dolgozni az ebédet, ami 7 időegység, tehát 42-perces. Tized óránként számol a rendszer, 6-perces időegységek vannak az időriportban. A tapasztalt kollégák ezt nagyon figyelembe szokták venni, amikor lehúzzák a kártyát, nehogy elveszítsenek egy egységet túl korai kártyahúzással. Én csak lehúzom a kártyát, nem rágom a gittet ezzel.

Most csütörtökön asszony megy egy rövid melóra némethbe, téhával. Így csütörtökön és pénteken én csinálom a leadást és felvételt is, aztán vasárnap estig én vigyázok a lurkókra. A nagyszülők innen kábé 2k km-re vannak. Szóval hajrá.

Ja, ma nincs ovi, mivel tanulmányi napot tartanak és a gyerekek nem lehetnek ott. Szóval ma itthon vagyok én is. Asszony meg tanul. Így megy ez....

(#31419) npera válasza Phülöp (#31415) üzenetére


npera
újonc

Nálunk a 2016-os építésű garázsban megoldották, hogy az eső és hó is essen a kocsira. Viszont a tető miatt a szélvédőt nem kellett kapirgálni.

Hó ritkán esett, így nem volt tragédia. De a sarokba csak én tudtam beállni, asszony meg sem próbálta.

(#31420) npera válasza BobaHWSW (#31417) üzenetére


npera
újonc

Én olyan garázst szeretnék majd, ahol lehet nyugodtan kereket cserélni vagy bringát javítani. És legyen hozzá egy "studió szoba", ahol tudok videót vágni vagy zenét hallgatni vagy forrasztani a modelleket (akár repülő vagy multirotor). Meg persze férjen el benne kábé 5 autó és 5 motorkerékpár.

Valami egyszerűbb garázs tehát :C

A ház nem is kell túl nagy legyen, 6-szobásnál nagyobb nem kell.

(#31421) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Mi par (sok) fokkal alacsonyabbra rakjuk a mercet. A nem beazo teto az mar kb eleg is.

(#31422) npera válasza BobaHWSW (#31421) üzenetére


npera
újonc

Nekem is lottózni kellene a fenti garázshoz. A jelenlegi lakhatási formám kábé a svéd középosztály nedves álma, egy sorházban lakni a város szélén. Természetvédelmi körzet kezdődik az utca másik oldalán és a ház mögött gyakorlatilag. Játszóterek párszáz méterre, a legközelebbi egy igen nagy létesítmény az erdő szélén. A meló kerékpáros távolság, a bolt akár gyalog, akár kerékpárral. Iskola gyalogos távolságra. Szóval nem pofázok igazából.

(#31423) npera


npera
újonc

A laptop jól fogyasztja az akksit. 6:40-kor kapcsoltam be, azóta nyomkodom. Most van 59%-on az akksi, full töltésről indultunk reggel. Ez egy 14"-os HP, i5-ös. Az előző gépem egy 12"-os DELL volt, az simán elvolt egy teljes napot akksiról. Az ráadásul egy régebbi i5-ös volt, ami elvileg többet eszik. SSD mindkettő. Lehet, hogy a kijelző maga ekkora különbség? A plusz 2"?

(#31424) FőDudu válasza npera (#31423) üzenetére


FőDudu
addikt

5 ora akkuido egy laptoptol teljesen rendben van.

Ha 3 ora lenne, akkor lazadozhatnal. Ketlem, hogy ez hiba lenne - valoszinuleg ilyen.
Nagy kijelzo, hattervilagitasos billentyuzet, stb.. Mind energiazabalo.

Dedikalt videokartya is szivja az akkut - 12"-ban tuti nem az volt (lehet ebben sincs).

FőDudu

(#31425) npera válasza BobaHWSW (#31421) üzenetére


npera
újonc

Ez egy nagyobb játszótér a közelben.

Egy másik játszótér, ami a lovardához van közel. Ott van többféle "téma" is, mindenféle mászós cucc nagyobb gyerekeknek, egy vizes öntözős jellegű cucc, ahol ők tudnak vizet pumpálni és ide-oda pacsálni és egy nagyobb játszótér mindenféle hintával, meg kötélpályával és farmos jellegű cuccokkal is.

(#31426) npera válasza FőDudu (#31424) üzenetére


npera
újonc

Ebben sincsen dedikált GPU.

Nem nyekergek, csak csodálkozom. Ugyanúgy használom mindkettőt. A kijelző fényereje eléggé alacsonyan van ha akksiról megy. Win7 van rajta és minden extra effekt le van kapcsolva. Semmiféle bling-bling effekt nincsen engedélyezve. SSD van mindkettőben, 8 giga ram mindkettőben. A billentyűzet világítása is csak akkor futott pár másodpercig, ha gépeltem rajta. Mondjuk vakon gépelek, így nem is tudom minek szoktam rajta hagyni.

A töltő benne van a hátizsákomban, itthonra meg vettem magamnak minden géphez olcsó íbéjes töltőt, ha itthonról dolgoznék. Szóval nem egy tragédia. Inkább csak csodálkozom.

(#31427) FőDudu válasza npera (#31426) üzenetére


FőDudu
addikt

Valoszinuleg a W7 lesz a problema oka.

Az ujabb gepekhez nem nagyon keszitenek mar drivert egy olyan oprendszerre ami hivatalosan halott.
EOL valahol januarban lesz, ha netan iden adtak ki a gepet, akkor valoszinuleg nem veszodott a gyarto az energiatakarekos dolgok korrekt elkeszitesevel W7 ala.

Meg ugye nalatok az IT sem all a topon az eddigi informaciok alapjan, lehet nincs rendesen felinstalalva az osszes driver.

Ha meg nincs rendes power management, akkor ugy jar mint az en oreg powermac G4 (1.5GHz) laptopom.
Az melegedett mint az allat, mert semmilyen power management nem volt rajta.

Ha hasznaltam - ha nem az akku kb 3 orat birt. Csak kozban tojast lehetett sutni a gepen.

Aztan az Inteles mekekben mar rendesen megcsinaltak a dolgokat, azok joval tobbet is birnak.

FőDudu

(#31428) npera válasza FőDudu (#31427) üzenetére


npera
újonc

Ez 2018-as korai talán, már keveredik az emléke. De tutira nem W7-re optimalizálták. A gond az, hogy ha jön a W10, akkor a Tech Mahindra csodálatos elméi által megálmodott és letesztelt drájverek lesznek, amitől előre ráz a hideg.

Az IT annyira fos, hogy hallottam olyan esetről is, hogy valakinek valami alkalmazás a régi BIOS miatt fagyott. Az IT képtelen volt megcsinálni a frissítést, ezért a srác meghekkelte maga. Ez nem teljesen oké, igazából egyáltalán nem oké. De sajnos megtörtént. Akkor a diszk titkosítása ugrott azonnal, de azt egy telefonos szupport keretében megoldották utána, csak karakterenként kellett egy indussal egyeztetni a talán 64-digites kulcsot. És akkor a Jahnó által linkelt indusos ABC-re gondoljál. Kicsit fájdalmas, de ez van :C

(#31429) eattila


eattila
csendes tag

Én meg félreértettem a dolgokat, és bementem dolgozni. Pedig nem kellett volna. De legalább elrendeztem ezt-azt, hoztam egy bt egeret a machez is. Már csak a monitor emelőm kell, ami jövő héten lesz kész, és akkor az MBP elfér az asztalon úgy, hogy tudom használni a wines gépet a monitorral. És már fejlesztem az első appomat is. Igaz még csak a felületet pakolom össze, de közben megy az online tanfolyás, meg e-book.

Sajna magyar, akár fizetős könyvet nem találtam.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#31430) FőDudu válasza npera (#31428) üzenetére


FőDudu
addikt

Meg szerencse, hogy megvolt a Bitlocker kulcsa az indusnal...

Nekem egyszer jott egy kollega a sajat gepevel, hogy nemindul.
Kerte a bitlocker kulcsot. Lovese sem volt hogyan kapcsolta be.

Aztan annyi szerencseje volt, hogy van MS fiokja es abban tarolodik a Bitlocker kulcs is.
Azaz szepen beleptunk masik geprol, kinyomtattuk a kulcsot, begepeltettem vele, aztan elrakattam a papirt, hogy lehet erre meg szukseg lesz a jovoben :)

FőDudu

(#31431) FőDudu válasza eattila (#31429) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk ma munkanap van. Meg holnap is.

FőDudu

(#31432) npera válasza FőDudu (#31430) üzenetére


npera
újonc

Igazából nagy baj nem lehet, mivel normális esetben lokálisan semmi nincsen tárolva. Van egy meghajtó, ami egy "felhős" tárhely, ez tükröződik lokálisan is. Ha C:-re tárol valaki fájlokat arra nincsen semmiféle backup, szóval az szopó.

(#31433) npera


npera
újonc

Ügyfélkapu írt nyáron, hogy meg kell változtassam a jelszómat. Megváltoztattam miután hazajöttem Magyarországról. Most megint jött a levél, hogy 26-ig változtassam meg, máskülönben lejár a jelszó. Ilyenkor mi van?

Változtassam meg a biztonság kedvéért még egyszer?

(#31434) Jahno válasza npera (#31428) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt a BIOSost mi magas szintre emeltük, kiküldtük automatán sok júzernek, amitől így szétestek a gépek. És Indiánok sem tudták, hogy azt a kód sorozatot már nem ott kell megnézni, így eleve olyat diktáltak le. Párral le tudtuk egyeztetni, hogy küldje el inkább emailban, de ez megint csak sokáig tartott.

(#31435) FőDudu válasza npera (#31433) üzenetére


FőDudu
addikt

Amikor belepsz, akkor figyelmeztet, ha X idon belul lejarna.
Lepj be az ujjal es ha nincs figyelmeztetes, akkor jo vagy.

FőDudu

(#31436) npera válasza FőDudu (#31435) üzenetére


npera
újonc

Köszi, ezek szerint múltkor nem sikerült megváltoztatni úgy, hogy a rendszer el is fogadja.

Ha jól emlékszem kértem egy jelszó visszaállítást szünidő után, mivel ez az egy jelszó nem volt felírva és persze nem jutott eszembe. De ténylegesen megváltoztatást nem csináltam, csak írtam egy új jelszót. És akkor a rendszer ezt nem vette figyelembe. Most beléptem az új jelszóval és tényleg akart egy változtatást, így megváltoztattam. És felírtam az újat.

(#31437) Phülöp válasza npera (#31436) üzenetére


Phülöp
addikt

Az ilyen ritkán használós jelszavak a legjobb érvek egy jelszókezelő mellett.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#31438) FőDudu válasza npera (#31436) üzenetére


FőDudu
addikt

En hetek ota probalok regisztralni Spotify-ra. Sehogy nem lehet tuljutni a regisztracios urlapon.
Se meken, se windowson, se Androidon.

Leokezom, aztan semmi nem tortenik.
Gondoltam osszekotom facse fiokkal - na arra meg hibat dob.

Nem akarjak ezek a penzemet...

Amugy Spotify-t lehet paypal accountrol fizetni?

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31439) FőDudu válasza Phülöp (#31437) üzenetére


FőDudu
addikt

Jah.

Kolleganak valami olyan van ami USB es kriptolofaszokat is tarol meg hasonlo.

Amikor volt valami ICO es pont a szunetmentest piszkaltak a szervizesek (februarban, zaras alatt), nem tudta elobanyaszni belole a kodot, lemaradt valami 'onceinalifetime' vasarlasrol...

FőDudu

(#31440) npera válasza FőDudu (#31438) üzenetére


npera
újonc

Nekem simán ment windows alatt itthonról a regisztráció. Prémium csomagot vettem, mert akkor 6 fő használhatja egy családban. Közvetlenül a bankkártyáról húzzák nekem.

(#31441) npera válasza Phülöp (#31437) üzenetére


npera
újonc

Nekem a Google Keep működik, oda írogatom be, aztán akkor asszony is, meg én is elérem mobilról bárhonnan. Gyerekek személyi számától kezdve minden oda van beírva.

(#31442) zetor2000


zetor2000
senior tag

Összetört az indukciós főzőlapomon az üveg. Ráesett fentről egy tálca, ~1,5 méterrről. A cucc működik, csak az egyik főzőlap övege törött.
Az eredeti ~70E, annyit nem adok ki érte. Arra gondoltam, vágatok egy üveglapot. Egy átlag 5-6mm üveglap kibír annyi hőt, amennyit egy ilyen, vagy ez valami hőálló(bb) üveg?
Még a biztosításon is gondolkodom, mert nem én vertem le, hanem leesett a tálca...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#31443) FőDudu válasza zetor2000 (#31442) üzenetére


FőDudu
addikt

Sima uveg tuti nem bir ilyen hoterhelest es meg a ra nehezedo sulyt is.
Sajnos ujat kell venni.

Biztosito esetleg meger egy kort.

FőDudu

(#31444) npera válasza zetor2000 (#31442) üzenetére


npera
újonc

Én tutira ledokumentálnék mindent ahogy van és biztosító. Kendácsolni akármilyen üveggel nem éri meg, oda hőtűrő üveg kell mindenképpen.

(#31445) Sipi- válasza zetor2000 (#31442) üzenetére


Sipi-
tag

Biztosítás még jó lehet, ha kitér erre is. Amikor én kötöttem biztosítást, akkor rábeszélt az ember a főzőlap külön biztosítására (kicsit emelte az éves díjat). Meg azt is mondta, hogy ha valami kár történik ne jelentsem be online, hanem hívjam fel és megbeszéljük mit jelentsek be (mert - ha jól emlékszem - arra nem fizetnek, hogy nekiesett a szék az ablaknak és kitört, de ha a huzat csapta be, arra meg igen).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#31446) eattila válasza FőDudu (#31431) üzenetére


eattila
csendes tag

Csodalkoztam volna ha Magyar nemzeti unnep miatt munkaszunetelnetek...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#31447) eattila válasza FőDudu (#31438) üzenetére


eattila
csendes tag

Embracadero lapja se lehetett belepni hetekig. Mindenfele error volt. Nem is ertem.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#31448) zetor2000 válasza Sipi- (#31445) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hát, a kontakt már online lett, remélem, kijön valami maki, aki felmér, azt lesz valami.
Lehet kapni eredeti öveget, erre a típusra, de 70Ft, annyiért majdnem új főzőlapot is lehet venni,
Üveges képes hőálló öveget is vágni (kandallóüveg ~700fok), egy ~6os szerintem mindent is kibír, amit ráteszek (legtöbb a karácsonyíi töltött cucc, ~6-7 kiló), egy 8as elbírja a 96kg-s súlyomat.

Ez a kör azért még nincs lefutva, remélem, pozitív lesz a kimenetel. Majd megírom.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#31449) FőDudu válasza zetor2000 (#31448) üzenetére


FőDudu
addikt

Egy dolog ellenallni a honek, masik dolog vezetni.

A jenai is hoallo, megis mikor heteking rezson foztunk a jenai talban, akkor egyszer csak felrobbant.
A mosogatoban volt, kihulve, szoval nem vizzel volt hutve. Nem birta a felgyulemlett feszultseget.

A fozolap teteje nem sima hoallo uveg. Az egy specialis uveg-keramia kompozit.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31450) qnadam válasza FőDudu (#31449) üzenetére


qnadam
veterán

az indukciós lapnak nem kell vezetnie a hőt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.