Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31201) FőDudu válasza Jahno (#31199) üzenetére


FőDudu
addikt

Akkor meg berelni kell.
https://www.finland-carhire.com

Napi huszon euro olcsobb mint autot venni, atiratni, eladni.

FőDudu

(#31202) Phülöp válasza FőDudu (#31201) üzenetére


Phülöp
addikt

köszi, egész jó árak vannak
én heti 200 alattit nem találtam eddig
köszi

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#31203) FőDudu válasza Phülöp (#31202) üzenetére


FőDudu
addikt

Ha ezeknel lehet egy hosszabb tavu, kedvezo berlest csinalni (akar letetbe leteve az elobb emlitett autora szant osszeget), akkor valoszinuleg a vegen kevesebbe lesz mint megvenni, atiratni, biztositozni a kinezett autot.

FőDudu

(#31204) Jahno válasza Phülöp (#31198) üzenetére


Jahno
őstag

Mondjuk idehaza venni "valami" romot az nem annyira kifizetődő, de kérdés a futamidő, mert esetleg akkor több időd lesz gondolkozni és felmérni a terepet. Idehaza ugye pár 100ezresért már kapsz valamit, de átírás, izé, egyéb, majd elad (szopószorzó a vevő, mutogatni, megnézik, nem jön, nem érsz rá, csiribiri). Én két autót is vettem már ezért vagy párhuzamos használatra, egyik rögtön az elején sok pénzt vitt el, másik csak később. Jó ég tudja, főleg ottani viszonyok ismerete nélkül. Egy hónapra idehaza már lehet alkudni, de van olyan cég ahol drágább lesz, mert direkt rövid távra szeretnének tervezni.

(#31205) Phülöp válasza Jahno (#31204) üzenetére


Phülöp
addikt

Hétfőtől már kell az autó, kb. 1 hónapra esett ki a Micra.
Az értéke 1200 euro, a javítás lesz 600, egy hónapra a bérlés még plusz 500 körül. Ezek nem azok a számok, amik mellett megérné hazautazni autóért.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#31206) ncc1701 válasza Phülöp (#31178) üzenetére


ncc1701
veterán

Swift, Yaris. Első vasaló swifteknél a váltó, illetve az abs tömb a hibaforrás. Ráncfelvarrott elvileg ok, de ezek ilyen 1M kategóriás vasak.

[ Szerkesztve ]

(#31207) ncc1701 válasza blueboi69 (#31130) üzenetére


ncc1701
veterán

Használtan bicót szezonon kívül tudsz venni. Azaz télen mondjuk.

(#31208) ncc1701 válasza Phülöp (#31191) üzenetére


ncc1701
veterán

El kellene döntened első körben, h mekkora autót szeretnél venni. Mert egy kisautó, hiába jól felszerelt, de kopogós műanyag, ott nincs full bőr, meg alcantara. Eggyel, kettővel feljebb már ilyesmit is találhatsz, csak 10 évesen minél bonyolultabb a kocsi, annál több minden tud benne letérdelni. Egy 10 éves, bonyolult kocsi jó annak, aki ért a kocsikhoz, szeret, és tud is rajta bütykölni, illetve nem gond, ha néha 1-2 hetet szerelőnél áll, illetve az sem gond, ha évente lelnek rajta pár 100eft-ért valamit. És van szerelő haverod.

(#31209) Phülöp válasza ncc1701 (#31208) üzenetére


Phülöp
addikt

Van szerelő haverom, de ennyi. Nem bütykölök, neki is élnie kell valamiből.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#31210) npera válasza Phülöp (#31205) üzenetére


npera
újonc

Nem ismerem a finn használtautópiacot. De azt javaslom, hogy nézd meg miből van sok a kisautó kategóriában és olyan vegyél. Még akkor is, ha az a magyarországi viszonyok szerint nem feltétlenül a legjobb. Ugyanis akkor lesz bontóból olcsó alkatrész és érteni fognak hozzá a szerelők.

Ha tutira meg fogjátok csináltatni a Micrát, akkor 1 hónapra akármit vehetsz ami nem balesetveszélyes és van rajta érvényes műszaki.

Szerintem.

(#31211) npera


npera
újonc

Itt van a lányom barátnője, nagyon zúznak. Én most legrilleztem hétvégére, mert utána ömleni fog az eső.

Lett tarja, meg marhából szték nekem. Nincs átsütve, jó piros belül. A gyerekeknek 95%-os báránykolbász, meg a tarja. És lett 1 kg lazac is. Meg szalonnába göngyölt karfiol fóliában párolva/sütve.

Mivel ebéd óta nem ettem, így 8 után végezve eléggé kopogott a szemem. Be is vágtam 2 sztéket és kis kolbászt. Aztán ledugóztam karfiollal és lazaccal... :C

(#31212) eattila válasza npera (#31211) üzenetére


eattila
csendes tag

Nagymamam csinalt ma toltott kaposztat. 4 tolteleknel nem ettem tobbet :D
Viszont csak kell vennem valami laktozerzekenysegre jo bogyot, mert a gyomrom rosszul viseli a ratolt tejfolt. Meg akkor is ha keves volt.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#31213) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Asszony most megy vissza utoljára úgy, hogy Moszkvában lakik. Ha minden sikerül. Aztán visszajön szeptemberben. És már itt fog lakni. Fingers cross meg minden.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#31214) qnadam válasza FőDudu (#31150) üzenetére


qnadam
veterán

mellékszál, és nem is vagyok nagyon megalapozott vélemény gyereknevelési ügyekben, de szerintem simán lehet annyira partnernek tekinteni a gyereket, hogy megkérdezzük, akar-e vacsorázni. egy dolog kell hozzá, a következetesség: ha utána ugyanúgy nem ehet chipset vacsi helyett, akkor hamar meg fogja tanulni, hogy ha éhes, akkor akar vacsorázni, mert nem lesz más

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#31215) npera válasza qnadam (#31214) üzenetére


npera
újonc

+1

A gyerekek nem feltétlenül hülyék, csak picik. Ezt sok felnőtt összekeveri.

(#31216) qnadam válasza FőDudu (#31159) üzenetére


qnadam
veterán

itthon van közeli, belső tapasztalat egy mostanában népszerű, korszerű elvek szerint működő iskoláról. valóban nem rossz, de olyan személyiségű gyerek kell hozzá, és picit azért árnyaltabb a kép. ugyanakkor az állami iskola sem feltétlenül szar, nagyon sok múlik a vezetésen meg a dolgozókon is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#31217) qnadam válasza Phülöp (#31191) üzenetére


qnadam
veterán

a dacia fapados rönó, a skoda még csak nem is fapados vw. a suzuki az suzuki, de a régi swift dolog már messze jár :) az első szembejövőt ne hozd el, az hülyeség.
mitsubishi colt?
bérlés? ugyan nem tudom, felétek mennyi az átírás és csatolmányai, de ha bérelsz, akkor ha bármi elkókad, az nem a te problémád. emlékszem, voltak azzal is rossz tapasztalataid

közben látom, Dudu is a bérlést mondta :)
azt még érdemes lehet megnézni, hogy az olcsó bérlős helyeken milyen autóból van sok, olyat nem szoktak tartani, amivel sok a nyűg.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#31218) halapidori válasza qnadam (#31216) üzenetére


halapidori
csendes tag

Tanítok állami- és magánintézményben is. Tanítványom is akad sok helyről, így több suli működésébe is belelátok. Nagyon sok érvem van a magánsulik ellen és mellett is. Tök árnyalt a kép emberi, szakmai, szociális, mindenféle szempontból. Nem szabad elfelejteni, hogy magánsuliba vanazapénz jeligével sokszor azok a gyerekek járnak, akik nem férnek bele az állami rendszerbe, nem feltétlen a túl jó képességek és lenyűgöző személyiség miatt.

Ha gyerekem lenne, nem tudnék rámutatni egy ovira/iskolára sem, hogy "NA ODA biztosan". Még azt sem tudom megmondani, hogy ha én lennék most 14 éves, akkor az AKG-t, a Budapest HighSchoolt, vagy a versenyistálló államit választanám.

+1: Mi (állami) még az ovisokat is meg szoktuk kérdezni, hogy hova szeretnének járni, amikor tanárt, iskolát (vagy másik ovit) választunk. Nyilván racionális lehetőségeket kell nekik felkínálni. Magánoviban is része a felvételinek, hogy a gyerekkel beszélgetnek és csak akkor veszik fel őket, ha a személyiségük teljesen passzol, és szeretnének is oda járni.

Azzal, hogy alternatív suliban (meg normális helyeken) a problémamegoldást tanítják, nem a földhöz vágást és az akaratérvényesítést gyakorolják :) Pont az a lényeg, hogy földhöz vágás helyett el tudja mondani a kölök, hogy "azért sírok, mert feszült vagyok, rosszul esik, hogy nem legóznak velem, és félek attól, hogy a következő órán hangosan kell olvasni" Ez iszonyú fontos lenne mindenhol.

A korábbi hozzászólások és érvek alapján szerintem tök jól választottak az államival.

(#31219) Jahno válasza FőDudu (#31150) üzenetére


Jahno
őstag

Családban most hallottam az 5 éves gyerek szól, hogy éhes és esetleg mit szeretne. Tudom, ne ugráltassa a szüleit :-D Cégnél akadnak felnőttek, akik sem kérdezni, sem dönteni ne bírnak, a világ többi részéről is akad némi horror sztorim. 10éves kölcsöngyerek meg a nyaraláson simán kitalálta mikor merre menjünk, vidámpark után legyen egy lazább nap, vagy valamit ne utolsó napra hagyjunk mert lehet rossz idő lesz, miképpen vásároljunk be a piacon a következő napokra, satöbbi satöbbi. Van még 3 napos bérletünk, akkor azt használjuk ki, menjünk a városba, ha rossz az idő akkor be lehet menni múzeumba, vízipipázni (:wub:) aztán ha lejárt akkor menjünk vidékre, úgy gazdaságosabb. Aztán jóreggelt, míg egy átlag utazós csoportban kérdezőnek gondot jelent a reptérről bejutás vagy városban A és B pont közt táv kitalálása, tömegközlekedési opciók. Ja,és azzal is tisztában volt, hogy mi a reális, mi a drága, felfelé menjünk libegővel és lefelé majd nézegetve gyalog könnyű, meg a jó ég tudja még mennyi jó meglátása és ötlete volt mindenre és tudta mit akar miképpen. Aztán ha azt nem vesszük észre, akkor ott szar gyereknek lenni. Szemben szomszéd kölkök már bonyolultabbak ezt többször említettem, hogy lehet jönni ki lehet próbálni :-D

(#31220) Jahno válasza npera (#31215) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem ezt kb. 6 évesen fejemhez is vágta :-D

(#31221) Jahno válasza Phülöp (#31205) üzenetére


Jahno
őstag

Nem azért írtam, hogy gyere haza, hanem azért, mert idehaza kb ez van, odakint meg tökre nem tudom mi a szitu így max. annyit tudok mondani komoly mérnöki szemmel, hogy van kb. 2 napod a megoldásra és lehet vasárnap kereskedés sincs.

(#31222) qnadam


qnadam
veterán

valakinek van esetleg eladó 4g zsebrútere vagy sztikkje?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#31223) Jahno


Jahno
őstag

Hukk. Szomszéd gyerek is visszaköltözött Bécsből.

(#31224) Sipi-


Sipi-
tag

Elmúlt egy hónap eredménye: 5 új karc a kocsin az idén kapott két ajtórányitás mellé. Roppant boldog vagyok :O
Pedig mindig a parkolók túlsó szélén állok, mindig messze a másiktól, de a baromarcú idióták így is megtalálnak. :o

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#31225) FőDudu válasza Sipi- (#31224) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem fetis, hanem hasznalati targy. Kezeld ugy, azaz szard le. ;)
Felesleges ilyenen bankodni.

FőDudu

(#31226) FőDudu válasza qnadam (#31214) üzenetére


FőDudu
addikt

Pont igy ertettem, csak nem jol fejeztem ki magam.

Vacsora.
(gyerek nem jon, de utana sem iszik kolat es eszik chipset)
:)

Lattam mostanaban par elbaszott gyereket, iszonyat mit fognak szivni a szulok a liberalis 'felrenevelesuk' miatt.
1-1 ilyen tulsagosan partnerkent kezelt gyerek tuti elkuldi a szuleit a busba ha epp olyan kedve lesz.
Hagyjal mar, nincs kedvem, stb.. Es akkor meg le se kurvazta az anyjat ahogy az egyik ismeros 12 eves.

Itt is lattam mar parat, amelyik kb 'mivan?' stilusban valaszol ha szolnak hozza.

FőDudu

(#31227) FőDudu válasza qnadam (#31216) üzenetére


FőDudu
addikt

Eppen ezt mondom. 1 emberbol itelni butasag.

A BME dekanja sem fog veled kedvesen kvaterkazni, ha tok ismeretlenul hasba akasztod azzal, hogy a gyereket fel kene venni protekcioval. :)

De ettol meg az intezmeny lehet jo.

FőDudu

(#31228) FőDudu válasza Jahno (#31219) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem erted.

Nem azt mondtam, hogy nem lehetnek otletei es meglatasai, hanem azt, hogy BAROMSAG EGY GYEREK ERZESEIRE ALAPOZNI A DONTEST. Foleg ha az erzese kb otperces ottlet alapjan alakult ki.

Figyelembe lehet venni, de csak egy erv a tobbi kozott (valami mellett vagy ellen).
A szulo dont, nem a gyerek.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31229) FőDudu válasza halapidori (#31218) üzenetére


FőDudu
addikt

A leirt szituban pont az volt a remiszto, hogy mennyire lesokkolta a Montessori elvek menten nevelt gyereket, ha valaki nem ugy reagal ahogy neki azt megtanitottak.

A vilag ugyanis nem fekete/feher.

Nyilvan egyeni hiba, de akkor is durva volt, hogy nem ismerte fel azt, hogy van mas lehetseges kimenetele is egy problemanak a megoldason kivul is (ahogy a gyerek csak rahagyta a sajat hulyeseget a problema kitalalojara).

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31230) ncc1701 válasza Sipi- (#31224) üzenetére


ncc1701
veterán

Tudtommal van kamera, ami erre is bekapcsol, és felveszi az esetet.

(#31231) FőDudu válasza qnadam (#31222) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem zseb, hanem USB-s akad. Huawei E220/E272, ZTE MF662.

Meg van 4G is, bar azt csak hozzamvagta egy kollega aki elkoltozott egy masik orszagba, igy sosem probaltam.
ZTE MF83m. Lehet szolgaltato fuggo, mert VIPnet (Horvat) felirat van rajta. Ha nem talalsz mast, eljossz erte? ;)

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31232) FőDudu válasza ncc1701 (#31230) üzenetére


FőDudu
addikt

Csodalkoztam is, hogy meg nem raktak az autokba kb a konyoklo fole egy 360 fokban rogzito kamerat (lelogo dom kamera) ami mindig vesz. Marmint mozgas erzekelosen rogzit, de csak mozgas eseten.

Zart ajto elesiti. Manapsag tenyleg par milliamperbol megvan, sokat kell alljon ahhoz, hogy ez lemeritse az akkut. Vagy epp onakkus es kesz.

Nyilvan menetbiztonsagi szempontbol nem idealis egy plafonrol lelogo valami, de semminel biztosan jobb (az adott esetben).

FőDudu

(#31233) ncc1701 válasza FőDudu (#31232) üzenetére


ncc1701
veterán

Amiről hallottam, az csak első-hátsó kamerás. De talán elkapja a paraszt rendszámát.

(#31234) Bujdy81 válasza npera (#31211) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Tegnap Fehérváron sétáltunk a barátokkal. Utána ettünk egy laza burgert az egyik fehérvári helyen. Kértem egy füstös burgert, dupla husival, erre kihoztak egy hegyet… Komolyan, alig bírtam megenni és még finom is volt! :)
Most még nem vagyok éhes...

(#31235) WiZARD válasza ncc1701 (#31230) üzenetére


WiZARD
addikt

Jah, Tesla egész jól megoldotta ezt a kérdést egy software update-tel, amit a többi autógyártó leszar...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#31236) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

M7 reggel 5-kor nagyon jól járható

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#31237) npera válasza Sipi- (#31224) üzenetére


npera
újonc

Totoyára is rányitott egy jóképességű. Valami magasabb jármű lehetett, mert az ajtó felső részén levő "árnyékvonal" (éltörés) közepébe verte bele a saját ajtaját úgy, hogy megfelelő szögből nézve jól látszik a horpadás és tapintható is. De a festék nem sérült.

(#31238) WiZARD válasza npera (#31237) üzenetére


WiZARD
addikt

Nekem is pont ilyet alkottak a Leafre :(
(hátsó kerékív közepébe)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#31239) Jahno válasza Gabibácsi (#31236) üzenetére


Jahno
őstag

M1 elégggé felújítós, népek is voltak, de összességében lehetett haladni.

(#31240) Gabibácsi válasza Jahno (#31239) üzenetére


Gabibácsi
tag

Én reggel 4kor már a reptéren voltam, durván nagy forgalom és tömeg volt

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#31241) Jahno válasza FőDudu (#31228) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem meg baromság, hogy szerinted baromság, na? Ha nem tetszik az óvoda színe, nekem meg a másikkal semmi bajom, akkor felőlem legye. És akkor ott van az, hogy a szülő változtatja össze-vissza a véleményét nem? Meggyőzi, hogy jó az állami, aztán mégsem?

(#31242) npera válasza WiZARD (#31238) üzenetére


npera
újonc

Lehet, hogy erősen fújt a szél vagy akármi, de azért illene figyelni. Asszonynak mindig szólok, hogy fogja az ajtót, ha szél van, mert nem lehet csak úgy kinyitni és elengedni, mint valami idióta. Én attól is hülyét kapok, ha valaki a kocsi mellett öltözködik is kabátot lendítve izomból belek*rja a cippzárt a lakkozásba.

(#31243) WiZARD válasza npera (#31242) üzenetére


WiZARD
addikt

Vagy csak simán paraszt és nekib@ssza. Tesla Sentry mode rulz. :(

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#31244) eattila válasza Gabibácsi (#31240) üzenetére


eattila
csendes tag

Én csak bevásároltam piacon, meg vettem némi szerszámot, mert ágytámlát csinálok. A párnafa és a léácek készen vannak, szépen megformálva. Én csak összerakom. Kimértem, de várom a főnökasszonyt, hogy mondja meg a frankót hézag ügyben. :D

Aztán majd falat javítok radiátor helyén. Meg ágytámlát festek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#31245) FőDudu válasza Jahno (#31241) üzenetére


FőDudu
addikt

Tudod, hogy magasrol leszarom masok velemenyet.

Mindenki ugy bassza el az eletet ahogy akarja.
Mindenkit nem lehet megmenteni a sajat hulyesegetol...

El lehet mondani miert nem logikus/helyes/racionalis a dontese - aztan ugyis megideologizalja a sajatjat.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31246) FőDudu válasza WiZARD (#31243) üzenetére


FőDudu
addikt

Ez egy jo irany.
Ha mar adott a technologia, akkor hasznaljuk is.

Persze majd biztosan beleszol az EU, hogy GDPR meg szemelyisegi jogok, de velemenyem szerint ilyen esetekben a karokozo kiletet ne vedje a torveny es problema megoldva.

Rendorsegnek/biztositiknak gombnyomassal elkuldeni, deritsek fel, intezzek a tovabbi dolgokat.
Az auto tulajanak nem kell tudnia a karokozo adatait. GDPR kipipalva.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#31247) Jahno válasza FőDudu (#31246) üzenetére


Jahno
őstag

GDPR nincs kipipálva, mert közterületet figyel meg és adott helyen felismerhető a személy.

(#31248) zetor2000 válasza WiZARD (#31168) üzenetére


zetor2000
senior tag

+1 a Hikvision mellett.
Ismerősnél szereltem fel 4 kamerát, meg mellé valami hasonló rögzítőt. Minden egyből ment, nem volt semmi gáz velük.
A rögzítőt elhagyhatod, ha SD kártyát használsz (olyan kamera kell, ami kezeli a mikroSD kártyát). Vagy ha van egy NAS / felhő tárhely, akkor oda is tud menteni (FTPzik). Némelyik kamera magyarul is tud, ami pluszt is jelenthet, de néha jobb az angol, a fordítás általában nem túl jó.
A Hik-Connect alkalmazás képes élőkép és felvett kép megnézésére is, emellett sipákol, ha történés van (és minden be is van állítva).. A szokásos kamera kép elrendezéseket is tudja, azaz 2x2, 3x3... PCre is van valami cucc, ami NVR jellegű.
Ami még kellhet a Hikvision mellé, az valami PoE cucc, ha a rögztíłtő, vagy a hálózat egyéb komponensei nem adnak a kameráknak tápot.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#31249) zetor2000 válasza Jahno (#31247) üzenetére


zetor2000
senior tag

De a saját tulajdom védelme is ott van... Ha közterületen vagy, ne verhessen már akárki pofán...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#31250) qnadam válasza FőDudu (#31231) üzenetére


qnadam
veterán

köszi :) mindenképp 4g kellene, mert digivel is használnám, nekik meg nincs 3g-jük. viszont félek, hogy mostanában nem kavarodok arra. állítólag tele van turistával :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.