Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21856) npera válasza #09908736 (#21840) üzenetére


npera
újonc

Most amit írok azt egy csipet sóval kezeld és kábé úgy, mintha csak fotelből okoskodnék.

Értem a problémát. Ez elég személyhez kötött, mindenki máshogy reagál a különféle inzultusokra. Feleségem teljesen kiborul amikor a helyiek g*ciznek vele, én meg hangosan beleröhögök akárkinek a képébe, aztán utána küldöm csak el a k*rva anyjába. Más a toleranciaszint.

Szerintem azt gondoljátok el, hogy ha váltotok, akkor hogyan lehet a kárt minimalizálni. Értem ez alatt a gyerekek beilleszkedését az új helyen. Más iskolarendszer, új osztálytársak, új környezet, adott esetben évvesztés suliban.

A másik dolog, hogy a váltást ne melekülésként vezessétek le, hanem inkább előkészítve és lehetőleg mindkettőtök (és a gyerekek) számára előrelépésként. Kvázi egyidőben új melót kezdeni gyakorlatilag mission impossible, de ha sikerült minimalizálni az alkalmazás nélkül eltöltött időt akkor azért az mind lelkileg, mind anyagilag pozitív.

Ami nálam kritéria az innen (Svédország) elköltözésre:

- ha a gyerekek nem érzik jól magukat
- ha a feleségem vagy a gyerekek biztonsága nem teljesül
- ha az adórendszert annyira meghúzzák, hogy gyakorlatilag akármennyit kereshetek de nem marad elég belőle

Én kábé teljesen immunis vagyok a svédek hülyeségére, de a feleségem és a gyerekek nem. Nálunk a család érdekei és a nagyobb értelemben vett család állapota egy komoly trigger a költözésre.

Én Európán belül sehova nem akarnék költözni, mivel az összes nyugati demokrácia ugyanaz pepitában. A külföldieket ugyanúgy megvetik és szétszopatják, csak a finom részletekben van különbség. Jártam már elég helyen, hogy ne legyenek illúzióim. A különféle fogalmatlan rajongó blogok (hogy milyen jó itt, meg ott) teljesen súlytalanak számomra, már túl sokat láttam ahhoz, hogy a mesékben higgyek.

Mire anyám és anyósom odaér a végső fázisba addigra alighanem mi hazamegyünk, addig asszony dolgozik itt pár évet, aktivizálja a nyugdíjalapját, a gyerekek pedig felszednek +2 nyelvet. Utána kábé már csak jól kell interjúzni Magyarországon és utána hawaii. A sz*rrá adóztatás helyett inkább adókedvezményeket kapok, van értelmezhető időjárás és kaja, valamint az emberek nem mozgó élőhalottak.

A ti esetetekben a külföldi munkatapasztalat alighanem már előny új pozíció érdekében, asszonyt pedig próbáld olyan irányba terelni, hogy otthon el tudjon indulni. Ha kalapálsz bele elég önbizalmat és motivációt, akkor nem lehetetlen.

Ismét mondom, csak gondolatfoszlányokat írtam le, nem akartam fotelből hegyibeszédet intézni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.