Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21651) -NoVa- válasza Jahno (#21650) üzenetére


-NoVa-
őstag

A folyamat az fontosabb, mint a józan ész. Igazából ezt megtanulták ilyen Exxon szintű nagyonnagyoktól, de a folyamatok kiforrottságát azt még nem, az a cég első 100 évében még nem olyan fontos.

(#21652) npera válasza -NoVa- (#21649) üzenetére


npera
újonc

Itt megőrült az IT és még korábban bedobták, hogy legyen szabadon választott MacBook Pro "akárkinek". És lecserélnek kábé 25k db lapost state of the art üveg-fém-origami-érintős cuccra.

Na, ezt meggondolták. Most már erősen limitálódik minden, a csere csak 36-48 hónapos korú gépeknél lehetséges. Viszont ha akarod, akkor keresztbe szopathatod magadat önként vállalt Win10 upgrade lehetőséggel, amivel semmi nem működik jól.

Április 1-én lesz bejelentés a MacBook Pro gépekkel kapcsolatban, már várom.

És a bónusz: az egész kommunikációt átrakták Yammer platformra, amiről ömlik a sok értesítő. Azt azonnal küldöm a spam folderbe. Viszont néha felmegyek az oldalukra röhögni a kommenteken, amikor a sok fanboy reménykedik a zsír új Mac irányában, aztán hűtik le a reményeket szépen óvatosan most már.

(#21653) Jahno válasza -NoVa- (#21651) üzenetére


Jahno
őstag

Jaja, integrációs folyamat része, hogy a B cég nyomtatóit és teljes nyomtatási megoldását hozzávonjuk az A cég szerkezetéhez, majd amikor működik akkor kidobjuk az egészet, elvégre A cégnél erősebb vasak vannak, karbantartási szerződéssel, hosszú távra licenszelve, ésatöbbi. Csak ezekből lesznek majd a nem létező megoldások amin sok órát melózunk és eredménye sem lesz.

(#21654) blueboi69 válasza Jahno (#21647) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az a baj, hogy eszetlenül akarjátok használni. Én használok Teams-et, kb 3hónapja. Szerintem kurvajó cucc. Ez nem arra való, hogy 15 csoportban benne legyél. A nevében is benne, hogy ez egy csapatra való, és kétlem, hogy húdesok csapatnak/projectnek a tagja lennél.

Én csináltam benne Wiki-t, egy halom file-t abban tárolunk, mivel ezerszer kényelmesebb mint egy sharepoint online, ott van minden egy helyen. Gyors és jó a kereső is.
Chatelésre nem való, arra slack-et használunk pl. Amióta megvan a Teams, egy halom kollaborációs igényünk kielégült.

Csakhát ha szarul használsz valamit, akkor nyilván szar a felhasználói élmény is.

(#21655) blueboi69 válasza Gabibácsi (#21648) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Be lehet állítani, hogy miről küldjön emailt. Én pl nem kapok semmilyen mailt, nincs szükség exchange rule-okra sem.

(#21656) blueboi69 válasza Jahno (#21650) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálunk már kb 1éve win10 a standard és már csak elvétve van 8.1, itt-ott.

(#21657) Jahno válasza blueboi69 (#21654) üzenetére


Jahno
őstag

Mindegyik csapatnak is a tagja vagyok. Mivel vonatkozik rám egy csomó dolog. Hálózat/szerver/mentés, Budapest, EU, csak a helyi iroda, marketing, fiúk/lányok csapatai, belső IT, nagyobb IT, szerb IT, szlovén IT, horvát IT, nagyon nagy globális IT, lengyel IT, külön MS, külön hálózat, külön Win10 integráció, külön alkalmazás üzemeltetés, LinkedIn kampányok és a helyi iroda épületének csoportja ahova minden nap beírják, hogy most éppen tilos ablakot nyitni, mert szél van. Bár fejből írtam, a lengyel csapat lehet már nincs és a fiúk/lányok is csak email, szóval Teamsen még nem lett bevezetve, de biztos egy csomó másban is benne vagyok amiről most elfelejtkeztem :-D

Nekem egy jól összerakott Sharepoint egyelőre szimpatikusabb.

Csetelni meg ezen kell mert ez van előírva.

(#21658) Gabibácsi válasza blueboi69 (#21655) üzenetére


Gabibácsi
tag

tököm sem fog belépni egy újabb fasszágba, hogy állítgassam
van már yammer is meg egy csomó másik új ötlet, havonta váltogatják
van mindenre fasza spam folder, aki meg akar valamit arra ott a skype meg az email, mi így vagyunk

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21659) Gabibácsi válasza blueboi69 (#21654) üzenetére


Gabibácsi
tag

engem betettek minden csoportba ami létezik, fogalmam sincs minek

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21660) Gabibácsi válasza blueboi69 (#21656) üzenetére


Gabibácsi
tag

nagyon jók vagytok
mi még 7-tel nyomjuk :D elvétve lett 1-2 win 10-is, de azok visszasírják a régi, dokkolós gépet :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21661) Jahno válasza Gabibácsi (#21658) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk mire belépnék arra már nem lehet mert más a csapásirány, de ezt a Teamset most nagyon erőltetik. Az a szívás, hogy ott kell lenni és aktívkodni, mindig bejelölnek és nyomni kell a rizsát, fileokat frissítgetni, infót fogadni mert utána kikérdezik.

(#21662) Jahno válasza Gabibácsi (#21660) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk jól cisnálják, december volt az első határidő, de most kezdenek érdeklődni, hogy vajon az alkalmazsok futnak-e majd és hány gépet kellene hozzá cserélni. És havonta visszatér egy vacak alkalmazás, amit 5 évvel ezelőtt EGY darab nagyon fontos ember használt, de már senki. És mégis működne Win10 alatt, csak pár ember agyába nagyon beégett a kérdéskör. Aztán ezen mindig akad némi visszatérő rugózás.

(#21663) blueboi69 válasza Jahno (#21662) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az a baj, hogy az ostor végén vagy és nem látod, hogy az egészet ki és miért mozgatja.
Én sem tudom tutira, de van pár ötletem. Pl mindenféle M$ partnerség megköveteli a naprakész oprendszert (nálunk tuti így van, hogy mindenbél a legfrissebb előtti verzióig van támogatás, utána már nincs, desktop és szerver szinten is). Nem tudtatod azt sem, hogy nem-e egy magas vezetői vagy security döntés egy frissebb rendszer bevezetése és nagyon magas szinten csak megvan a cél és az, hogy mikorra kell ezt teljesíteni. Egy magas szinten lévő vezetőnek nincs sem ideje sem kapacitása felmérni azt, hogy ténylegesen mennyi idő az átállás. Ott kitalál egy megfelelően hosszú határidőt. Vállalaton belüli kommunikáció sebességének köszönhetően aztán lehet, hogy mire hozzád ez eljut, addigra már tényleg szoros a határidő és a technikai részletek és problémás esetek is akkor derülnek ki. De ezt egy It igazgató, vagy az üzleti kérés ezt nem fogja és nem is akarja átlátni.
És te megint csak azt nézed, hogy hogyan nem lehet megoldani és keresed a buktatókat. Kit érdekel, hogy van egy darab fontos ember akinek fontos egy valamilyen alkalmazás? Az akinek ez fontos, az fogja ezt a problémát megoldani. Ha fennakadás van, akkor azt jelzed a fönöknek, hogy akkor a fentről jövő kérés úgy teljesíthető, hogy biztosítanak hozzá erőforrásokat. Ha tényleg komoly a fennakadás (kell még ember, kell új hardver, akármi ami blokkoló tényező) akkor az visszajut megfelelően magas szintre.

A kommunikáció és nagyon pontos felelősségi körök és feladatok tisztázása sokkal sokkal fontosabb a túléléshez és az előrelépéshez, mint maga a munka, mert különben két opció van:
1. Jahno folyton csak panaszkodik és nem oldódik meg semmi
2. Jahno mindent megold, a panaszai vélhetően csak hisztik, hisz megoldja, így minden mehet tovább

(#21664) Jahno válasza blueboi69 (#21663) üzenetére


Jahno
őstag

"Kit érdekel, hogy van egy darab fontos ember akinek fontos egy valamilyen alkalmazás?"

Engem nem, mert nem fontos és az ember sem használja 5 éve, csak mindig újra és újra előjön.

(#21665) npera válasza blueboi69 (#21656) üzenetére


npera
újonc

Ti ilyen őrli edopterek vagytok? Win 7 SP1 szigorúan. És hozzá IE 11, ami még az intranettől is kifagy néha...

(#21666) Jahno válasza npera (#21665) üzenetére


Jahno
őstag

Persze, nem szabad ezt elkapkodni és időnként rettegni kell a változástól. Aztán meg hirtelen másképp gondolkozni, nem foglalkozni a következményekkel és bedobni egy frissítős bombát :-D Legjobb ha ezek havonta variálódnak és újra úgy látunk neki az elejétől, mint ha nem lett volna múlt heti megbeszéléses felmérés.

(#21667) blueboi69 válasza Jahno (#21664) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hát akkor szard le, ilyenen ne akadj fenn :))
Ettől függetlenül a többit tapaszalatból írtam. Lehet nem szeretni, vagy nem elfogadni, de nagyon így működnek a nagycégek. És minél nagyobb egy cég, annál vízfejűbb.

Érted, nálunk is van egy futó project, amiről kb 1-1.5éve döntés született. Előző hónapban kaptuk meg mint feladat, hogy még március végéig csináljuk meg. Szted...? :D És akkor előjönnek blokkoló tényezők, amikre toljuk felfelé a választ, és az jön vissza, hogy "óóó hát ezt az infot az illetékes csapattól már novemberben elkértük, de még nem jött válasz." Mennyire esélyes, hogy ez 1hét alatt rendeződik akkor? Szóval van szívás máshol is, csak ezt megfelelően kell kezelni.

(#21668) Jahno válasza blueboi69 (#21667) üzenetére


Jahno
őstag

Persze, letojnám de akkor megint ott vagyunk, hogy az itteni górék meg engemminket basztatnak. És mert sérül az ügyfél érdek, pénzt bukunk, blábláblá, azon kívül, hogy bárki bárkit is meghallgatna vagy tisztában lenne a folyamatokkal.

(#21669) blueboi69 válasza npera (#21665) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Tyűűűű, amikor 5éve kerültem a céghez, akkor sem voltak már ott win7ek, mindenhol 8.1 :P

(#21670) -NoVa- válasza blueboi69 (#21669) üzenetére


-NoVa-
őstag

Itt a múltkori malware incidentig ragaszkodtak a 7-hez. Aztán az egész cégből csak a gerillamódon upgradelt Win10-ek meg a Macek maradtak életben, úgyhogy végre zöld utat kapott az update IT felől is. Mojave meg latest and greatest Win10.

(#21671) Samott válasza blueboi69 (#21669) üzenetére


Samott
addikt

Kivetelek vagytok, a 8-ast szerintem mindenhol kihagytak, annyira szar volt. Mi is 7-esrol megyunk 10-re. Mondjuk itt az ultoso pillanatig XP volt mielott 7-re mentunk volna. Koztes verziokkal nem szorakozunk.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#21672) Jahno válasza Samott (#21671) üzenetére


Jahno
őstag

8as ott a másik cégnél kifejezetten be volt tiltva, csak tesztelői környezetben lehetett vagy ügyfél kérésére, általa adott célcuccon. Állítólag 300ezer felett felhasználóval tudniuk kellett mit beszélnek.

(#21673) Jahno


Jahno
őstag

Jó lesz ez, szalagról visszaállítás teszt közben nyilván elhasalt a magnó. Erre ráugrott a főnök és egy indiaival egyszerre kezdtek el melózni rajt. Én meg közben resetet nyomtam a meghajtónak :-D Gépről kiraktak, mire megbeszéltem az indiánnal, hogy befejezte, arra most másik zaklat itt a gép előtt, visszaléptem, nyomtam két gombot és már ki is rúgtak róla. Főnök meg magyarázza, hogy oldjam meg, ne az időt basszam el folyton :-D

Még csak 2 órája nem jutok előbbre.

(#21674) blueboi69 válasza Samott (#21671) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A 8 és az 8.1 között azért volt egy kurvanagy minőségi ugrás. Sima 8-ast én sem láttam sehol, se kicsi se nagy cégnél.

(#21675) blueboi69 válasza Jahno (#21673) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ha nem tudsz dönteni melyik a fontosabb munka, akkor kérd meg a főnöködet, hogy segítsen ebben.
Viccen kívül mondom, nekem is nem egyszer egy kurvafontos munka közben jöttek, hogy valami nagyon sürgős megborult, de mire épp beleástam magam 2 másik kurvafontos dolgot is ki kellett volna menteni a szarból. Sőt, volt, hogy hetente volt ilyen.
Ilyenkor hátradől, mélylevegő és szépen megkérdezni a főnököt, hogy akkor segítsen a munkát priorizálni és aszerint haladsz. Innentől kezdve az ő döntése, hogy mi lesz kész előbb és melyik öklébe harap és bárki elkezdene pattogni, lehet küldeni a főnökhöz, hogy bocs, nekem azt mondta, hogy ezzel haladjak. Ennyi

(#21676) Samott válasza blueboi69 (#21674) üzenetére


Samott
addikt

Ilyen szempontbol sem tettunk kulonbseget koztuk. Es kb. mikor megjelent akkoriban valtottunk 7-esre. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#21677) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Hozott az orosz lány vodkát :wub:

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21678) eattila válasza Gabibácsi (#21677) üzenetére


eattila
csendes tag

Már orosz is van? :D
Vodkából ittam ukránt. Na az odaver.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#21679) Jahno válasza blueboi69 (#21675) üzenetére


Jahno
őstag

Főnök nem tud dönteni és annyira szét van esve, hogy semmit nem is tud követni, max. aki éppen beesik arra rábólint, hogy ezt akkor azonnal csináljuk és minden mást hagyjunk félbe, majd 10 perc múlva már számon is kérik, hogy az előtte lévő miért lett félbe hagyva, mert az fontos :-D

Itt a fentről jövő értekezlet a nagyon fontos, a bevezetés a megfejtés, valamint a mentés, ISO/audittal kapcsolatos dolgok, a projektek és persze a hangosan síró helyi júzer. Ezt a júzerek meg is szokták és nyilván rögtön erőből és hangosan indítanak :-D Nem ezen múlik, hanem fent is éppen azt mondtam, hogy senki nem mond semmit, oldjam meg, de közben kirúgtak a szerverről. Igazából mindegy, du 2-re be is írtak egy értekezlett róla, mert már incidens van. Jajj de jó. Tavaly márciusban pont itt hagytuk félbe (:-

(#21680) Gabibácsi válasza eattila (#21678) üzenetére


Gabibácsi
tag

Mindenféle van, aki szláv, jöhet, várom :D
Két üveg vodkát is hozott, megkóstoltam, jó

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21681) Samott


Samott
addikt

B+ a hulyek tenyleg atvettek a hatalmat, Brexit, Trump es most ez: Megszavazta az óraátállítás eltörlését az EP

Kiemelnem: "az egységes piac működését ne forgassa fel az, hogy egyes országok a téli, míg mások a nyári időszámítás mellett döntenek" - nem lesz oraatallitas es megyunk a teli idoszamitasba (kizart hogy a franciak nemetek a nyarit valasztanak, egy oraval nyugatabbra vannak, telen kilenc utan kellne a nap naluk). Jo moka lesz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#21682) Gabibácsi válasza Samott (#21681) üzenetére


Gabibácsi
tag

helyes, végre egy jó hír

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21683) npera válasza blueboi69 (#21669) üzenetére


npera
újonc

Nézd úgy, hogy a Win XP-hez képest micsoda fejlődés. Ugye, hogy ugye?

(#21684) Samott válasza Gabibácsi (#21682) üzenetére


Samott
addikt

Negykor fog nyaron a nap kellni. Csak szolok.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#21685) Phülöp


Phülöp
addikt

#dragasagaink

Hétvégén az észteknél vettem 2 üveg bort, hogy tudjam tesztelni a Sodastream Genesist, amit hét elején szereztem be.
Meg akkor már vettem mellé egy Galaxy Note9-et, 100Eur árelőnnyel.
Most meg indulok tokot vadászni hozzá, UAG Monarch lesz, ha lesz.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#21686) -NoVa- válasza Samott (#21681) üzenetére


-NoVa-
őstag

"(kizart hogy a franciak nemetek a nyarit valasztanak, egy oraval nyugatabbra vannak, telen kilenc utan kellne a nap naluk). Jo moka lesz."

Az jó. Akkor iskola/ovi után még napnyugta előtt belefér némi játszótér, win.

(#21687) Gabibácsi válasza Samott (#21684) üzenetére


Gabibácsi
tag

minden ország eldöntheti melyiket választja, én úgy tudom
és nem lesz a bioritmus szétbaszása hetekre

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21688) -NoVa- válasza Samott (#21684) üzenetére


-NoVa-
őstag

Felőlem, amíg csöndben van, akkor kel, amikor akar. Én később.

(#21689) Jahno válasza Samott (#21681) üzenetére


Jahno
őstag

Meló után legyen világos, többi nem számít.

(#21690) Gabibácsi válasza -NoVa- (#21686) üzenetére


Gabibácsi
tag

Pontosan

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21691) Samott válasza Gabibácsi (#21687) üzenetére


Samott
addikt

Azt fogjuk valasztani amit a nemetek. A gyarmatok mar csak ilyenek.

Emlekeztetoul: Felhagy Oroszország az örök nyárral

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#21692) npera válasza Samott (#21681) üzenetére


npera
újonc

Román idő lesz??????????? :Y :C

(#21693) npera válasza Samott (#21684) üzenetére


npera
újonc

Akkor korán ki tudok menni bringázni. No, wait. Ez most magyar idő vagy svéd idő?

(#21694) npera válasza Jahno (#21689) üzenetére


npera
újonc

Amikor két orvos beszélget:

- csak egészség legyen...
- meg sok beteg....

(#21695) Gabibácsi válasza npera (#21693) üzenetére


Gabibácsi
tag

retoromán

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21696) Gabibácsi válasza Samott (#21691) üzenetére


Gabibácsi
tag

Félelmetes vagy

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21697) npera válasza -NoVa- (#21688) üzenetére


npera
újonc

Még a k*rva madarakat kellene beszabályozni, hogy ne csipogjanak reggel. Aztán hawaii....

(#21698) Gabibácsi válasza npera (#21697) üzenetére


Gabibácsi
tag

meg a kabócák este, lent

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#21699) ncc1701 válasza Samott (#21684) üzenetére


ncc1701
veterán

Helyes. Hétközben lesz@rom, és nyáron, ha meleg van, akkor hétvégén hajnal 5 körül szoktunk indulni bicózni. Akkor legalább már világos lesz! :)

(#21700) Jahno válasza ncc1701 (#21699) üzenetére


Jahno
őstag

Az sem hülyeség ha este simán meg tudom várni a napfelkeltét. Kellene valami giccses kép :-D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.