Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#122974) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Sziasztok, régen jártam erre.

Nekem 5-8. osztály között 29-31 órám volt egy héten, 9-12. között inkább 32-33.
Tény, hogy 5-8. között én is matek specre jártam, 9-12. között reálra.

Nővérem nem reál tagozatra járt gimibe, hanem matekre, neki 35-36 órája volt egy héten. Mondjuk kellett is az óraszám, hogy beférjen minden a heti 13 (tizenhárom) matekóra mellé! :D Azaz nem volt 13 matekóra, csak volt Algebra, Geometria, meg még valami. Szóval három matek tárgyuk volt.

A leterhelés nem az óraszámtól függ, hanem a tanártól! Akik közül a jók már nyugdíjban/halottak, az utánpótlás meg vegyesebb! Mert én pl. matekra sosem tanultam*, sőt, semmilyen reál tárgyra, mert olyan tanáraim voltak, hogy órán bement a fejembe az anyag! Hirtelen nem is volt annyira para a gimi, hogy a napi 6-7 óra után még kellett max. 1 órát tanulni otthon és pipa! Mellett belefért a heti (időszaktól függő) 4-12 edzés is. Mondjuk tény, hogy nem sok buliba jártam hétközben a gimi alatt... :D

Ami miatt most szarabb a gyerekeknek szerintem, hogy változott az elvárás. A "mi időnkben" nem volt szégyen négyest kapni egy erős suliban, most minden szülő a maximum fölött vár el a gyerektől! Nem csak a tanár, de a szülő is nyomja agyon a gyereket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.