Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123097 üzenetére
hozzá kell tennem végzettségemet tekintve nem vagyok az, de úgy érzem ez a hivatásom. a doktorit is alapvetően azért terveztem, hogy taníthassak az egyetemen... aztán április 4-én megszületett a döntés hogy elköltözünk az országból, úgyhogy ez legalábbis halasztásra került. Topológiai szempontból rossz helyen van az ELTE a magyar országhatárhoz viszonyítva, na
addig marad a mostani felállás, a kérdésre meg majd visszatérünk amint stabilizálódik az életem többi része
-
A. Crowley
tag
válasz
fatpingvin #123095 üzenetére
És az ilyen tanárokat szeretik a gyerekek. Tudom, nem az vagy, de akik így állnak a dolgokhoz.
-
fatpingvin
addikt
válasz
ezittketto #123086 üzenetére
de jó
ezt annyira jó olvasni
köszönöm
ilyen szempontból úgy érzem viszonylag szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis annyira nem áll még távol időben az időszak amikor ez nekem releváns volt, viszont most már vagyok abban a helyzetben hogy tudok tényleg normálisan tanítani és kívülről, objektív szemmel nézni az egészet.
a legnagyobb küzdések mindig a szülőkkel vannak. nekem is, meg a szülőknek saját magukkal is.
a gyerekek rugalmasak, élhető környezetben el fognak boldogulni. nekünk annyi a dolgunk hogy ezt megteremtsük nekik, függetlenül attól hogy milyen külső elvárásrendszert próbálnak rájuk (és a szülőkre!) erőltetni. -
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123080 üzenetére
ja, félre ne érts ezt nem rád irányzottan értettem hanem általánosságban. pont úgy, amit te is írsz.
-
Vodike
tag
válasz
eattila #123089 üzenetére
Ezért is vitték gyermekpszichológushoz, hogy miért van az, hogy magyarul beszélnek hozzá és vagy nem vagy angolul válaszol...
Ilyenről még nem is hallottam, amíg nem találkoztam a gyerekkel. Valószínűleg amúgy tudna magyarul is válaszolni, de nem teszi. Nem akar megszólalni magyarul
-
ezittketto
tag
válasz
fatpingvin #123000 üzenetére
Most olvasgatom az oktatással kapcsolatos posztjaidat és azt kell mondjam, hogy megariszpekt!!!
-
Vodike
tag
Haveromék gyereke 2 éves és nem beszél magyarul, csak angolul. Nem értik, vitték már ilyen gyerekpszichológushoz is.
A probléma csak annyi, hogy se az apja, se az anyja nem beszél nyelveket
Viszont a gyerek sajnos elég sokat van a youtube elé ültetve..
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #123083 üzenetére
Meséket csak angolul néz. Amit tanult onnan tanult. (színek, formák, számolás, abc, állatok, járművek, stb)
Vicces amikor 1-1 szót ami megegyezik angolul és magyarul azt "angol kiejtéssel" mond, mint egy hazatérő emigráns(pl busz, pingvin)
-
A. Crowley
tag
válasz
WiZARD #123082 üzenetére
Idegennyelv nálunk is ilyen 'vazz'-effekt. Az, hogy németül jól beszél, az ugye alap, viszont az angolt is úgy beszéli, mint aki külföldön tanulta, más akcentussal, kiejtéssel, mint mondjuk én, aki magyarul tanulta az angolt. Ő meg azt is németül tanulja. Mikor beszél, az olyan, mintha a kinti kollégákat hallanám beszélni. Én meg...
Mindehhez nem tudom azt mondani, hogy hű, mekkora nyelvérzéke van, mert hazudnék. -
WiZARD
addikt
válasz
Bujdy81 #123040 üzenetére
Nálunk a nagyobb 2.5 éves, és 1-2x próbálkoztam apróságokkal (édességet boltban megvesszük itthon eldugom).
"lenéztem", azt hittem majd elfelejti, jön ezer más fontosabb inger. de nem, mindig észben tartotta és számonkérte azonnal.Az angol kiejtésére meg csak irigykedek...
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #123080 üzenetére
Persze hogy nem bir mit mondani, az emberek tobbsege alatvalo, nincs onallo gondolata elvarja hogy megmondjak neki mit csinaljon. Es persze semmiert sem vallalja a felelosseget. Ez olyan nekik mint ordognek tomjenfust. Szabadsag, minekaz.
-
A. Crowley
tag
válasz
fatpingvin #123079 üzenetére
Pedig szerintem egyértelműen fogalmaztam.
Pont a héten futottunk bele, hogy mondja egy nő, hogy a tesójáék ilyen liberális neveléssel nevelnek, és hogy milyen gáz. Mondtuk ácsi, az a nem-nevelés, amire ő gondol.
Egyáltalán annyira szánalmas, amikor egybitesek próbálnak lipsizni, és te megkérdezed tőlük, hogy amúgy tudod, hogy mit jelent az, hogy 'liberális'? Itt már azért leakad a tekervény, fingja sincs. Pedig hóttegyszerű: személyes szabadság és törvény előtti egyenlőség. Csá. MI a bajod ezzel? Erre már nem bírnak mit mondani.
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123078 üzenetére
semmi gáz, bocsi, erre én kicsit érzékeny vagyok
én kifejezetten liberális neveltetésben részesültem (gondolom annyira nem megdöbbentő) és eléggé harapok rá amikor ezt valaki azzal próbálja azonosítani hogy a szüleim elhanyagoltak, ugyanis távolabb nem is állhatna a valóságtól. nyilván most nem a félreértésekre gondolok hanem amikor valaki szándékosan próbálja összemaszatolni ezt a kettőt, akár ostobaságból akár rosszindulatból. -
A. Crowley
tag
válasz
fatpingvin #123076 üzenetére
Jaja, pontosan. Csak faszul fogalmaztam. Csak az embereknek a 'mindenleszarok' nevelés = liberális nevelés. Mi alapvetően nemzeti-liberálisnak neveljük a gyereket és én is annak tartom magam.
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123065 üzenetére
jó, azért faszságot lécci ne
szóval a liberális/demokratikus nevelés és a laissez-faire mindentleszarok az nehezen tudna távolabb állni egymástól. te az utóbbira gondolsz.
-
-NoVa-
veterán
válasz
A. Crowley #123064 üzenetére
Azért akárhogy fújt a popkultúra, a Portishead, Radiohead máig nosztalgia nélkül is hallgatható, nem öregedtek nekem. Meg persze a Francia elektronikus vonal, Daft Punk, Justice, Jarre.
Meg persze az efféle kísérletező zseniális próbálkozások. -
A. Crowley
tag
válasz
Bujdy81 #123068 üzenetére
Eggyel lejjebbi osztályból egy lány maradt meg, mint emlék, mert vele később is összefutottam máshol (Gy. Anita), meg az autónevű Gábor srác (nem Zsiguli), meg volt egy Virág nevű lány (Gábor haverja - nem emlékszem a nevére úgy adta át a két szem lánynak az osztályukban a virágot nőnapra, hogy virágot Virágnak, és hát gyökeret a Gyökérnek?)
Ezzel a két sráccal buszoztam rendszeresen hazafelé.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #123067 üzenetére
Hát, ha Fehérvárra jártál suliba, akkor tudnod kéne, hogy melyik volt akkor a tuti matekspeces gimi!
Ha mégsem, akkor iderakok egy képet egy régi tablóról (a '81-es tablók közül az egyik úgyis nagyon híres már)!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #123065 üzenetére
Bazz, eggyel felettem jártál matek specre a Hétvezérbe?
('79-es, de évvesztes vagy?) -
A. Crowley
tag
válasz
fatpingvin #123006 üzenetére
Vagy úgy hívják manapság, hogy libsi nevelés. Én azt mondom nekik ilyenkor, hogy nem, ez a nem nevelés.
Nekem az iskola 1-4ig nem volt jó, túl kilógtam felfelé a társaságból, emiatt persze szereztem sok olyat, aki nem kedvelt. Soha nem kellett tanuljak, mert minden megvolt fejben. Aztán 5-től volt lehetőségem átmenni a város másik oldalára (Fehérvár, palotaváros -> Hétvezér suli) matematika tagozatra, anyám persze parázott, mert a Videotonos busszal kellett menni reggel, amin 200000+1 fő van mindig. De mondta neki az osztf., hogy engedjen át, mert itt nem lesz húzóerő az osztálytársak között. Végül átmentem, az egyik legjobb döntés volt az életemben, egyrészt onnan kezdődött a programozás (Plus4), amiből azóta is élünk, és az osztályközösség is világbajnok volt. 9-12 már célirányos programozó-könyvelő szakközép volt, ott is zseniális közösség épült fel, imádtam.
Ma már nem lennék iskolás. Sokkal keményebb az elvárás mindenki által. Lásd facebook - megosztom a kitűnő bizonyítványt. Nálunk ez poén lenne, mert német rendszer, az 1-es a jó jegy. -
A. Crowley
tag
Srácok, azért az elég komoly téma mellett elrohanva nagyon gyorsan kikötöttünk a zenei nosztalgiánál.
Nálam:
1. nagyon fiatalon ABBA vonal, meg Boney M. Ezeket hallgatták anyámék
2. EDDA, Bon Jovi, Skid Row, Mötley Crüe vonal - tesóm vett magnót és azt hallgatott, amit akart
3. Eurodance korszak meg minden, ami 90es évek - ez volt a suliban a populáris
4. Trance/House korszak főiskolán - Energy 52 - Cafe del Mar a legnagyobb partihimnusz ever
5. DrumAndBass/Ska/Punk főiskolán - igazából a 4-5 párhuzamos volt
6. Munkahelyen Sonata Arctica indikáció (hallottam a Fullmoon-t egy kollégámnál) visszahúzott a metálhozInnen látszik, hogy nálam aztán minden befér jelenleg. Mindenből tudok magamnak építkezni és mindig azt hallgatom, amihez kedvem van. Azátn ugye vannak a mostani zenekarok, Sabaton, H.E.A.T, Amaranthe, amiket szeretek.
Jelenleg éppen YoutubeMusicon hallgatok 90es évek Eurodance listát.
Tegnap meg magyar rock és metál szólt.Ja, 79 születésű, 98-ban érettségiző korosztály vagyok.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #123060 üzenetére
Arra én is figyelek, hogy ha megígértem valamit, akkor az úgy is legyen. Ha jutalom, ha bünti.
-
eattila
őstag
Amúgy máig egyik legjobb:
https://www.youtube.com/watch?v=y8pcVDN8vWQ -
Samott
addikt
válasz
eattila #123056 üzenetére
Meg persze: Helge Schneider
-
Samott
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövedelem
- Milyen monitort vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest