Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#115470) blueboi69 válasza Sipi- (#115461) üzenetére


blueboi69
csendes tag

#falusiblog

Ja brutál. Tegnap végre kikerültek az első palánták, paradicsom, paprika, Gyerekkel ültettünk cékla és kelkáposzta magokat. Meglátjuk, hogy mi lesz ezekből, még sosem szórtam ki magokat.
Van már petrezselyem, nő a répa, újhagyma. Az ősszel ültetett két fügebokor is megindult, az egyiken van már 1 szem termés is. Kb 30cm magas az egész növény, de ez évente elég szépen növekszik.
Van 2 kaspóban csüngő eper, azon is már alakulnak a virágok és földieperből is van 20 palánta, rengeteg virággal, szerintem 2-3hét és ehető lesz.
Idén először a barackfán van gyümölcs, már most diónyi nagyságúak, ha lesz 3-4kg barack, akkor már behozta a fa árát. Tavaly még nem volt rajta termés, előző ősszel ültettem a fát.

Termel a napelem is ilyenkor szépen, már csak 1-2 elektromos autó meg bringa kéne és jöhet a világbéke itt a szomszéd országban is.

2hete találtam egy házitojást áruló nőt a fb-on, de nem mentettem le a hírdetést és most már nem találom. De még az sem kizárt, hogy tartunk majd 3-4tyúkot is, de ez még egyelőre nagyon talonban van, mert szerintem nincs nekik hely, szomszéd szerint meg elférnek.
Paradicsomból bő termésre számítok idén, bár ezek a palánták most elég suták, de még van idejük.
Ja és szőlő is lesz rogyásig, szerintem jut belőle mindenkinek a családból. Idén úgy néz ki, hogy a fehérszőlő is hoz termést, ez a 2. nyara azt hiszem, tavaly nem volt rajta termés. A kék othellóból tavaly is rengeteg volt, idén mégtöbb lesz.

Na ennyit a vidéki életről. És egyébént minden is kurvadrága. Tegnap voltunk reggel a heim pálban, tőlem is és asszonytól is vettek vért, mivel a gyerek gluténérzékeny, ilyenkor van családfakutatás, hogy melyik szülőtől örökelhette és esetleg nem e közülünk valaki szintén gluténérzékeny. Lassan kezdjük megszokni a gyereknél, hogy mire kell figyelni, néha még kellemetlen kérdezgetni, hogy adott termékben mi van, mert ugye semmilyen tejszármazék sem lehet benne.
Itt Gárdonyban az egyik kedvenc fagyisnál van mindenmentes fagyi. Gyakorlatilag ez lenne az egészséges, mert gyümölcsökből van. És van gluténmentes tölcsérük is. Megkértük az eladócsajt, hogy külön kanállal szedjen neki, nem problémázott egyáltalán rajta, szóval alakul majd ez is. Asszony már egész jó kenyereket tud sütni, értelemszerűen sokkal olcsóbb, mint megvenni készen. Van hozzánk közel mindenmentes pékség/cukrászda, szóval ha végképp elfogy itthon minden, akkor ott veszek neki péksüteményt az ovi felé menet.
Így, hogy bejött a jóidő, elég gyakran bringával megyek az oviba, utánfutóba elfér a két gyerek és a kisebbik is jön velem odafelé.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.