Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#115701) blueboi69 válasza Jahno (#115697) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Miután 2x is elolvastam és nem találtam sem összefüggést sem értelmet a szövegben, így inkább megnéztem Igu mit reagált. Hát kb hasonló kérdés fogalmazódott meg bennem is.

Esetleg ha mondatonként kifejtenéd 2-4mondatban, hogy mi történt, még akár érdekes is lehet :)

Egyébként még a Q-nál az üzemeltetés idejében volt nekem is olyan, hogy hétvégén leállt a klíma, aztán sorban jöttek a riasztások a túlmelegedésre. Karbantartóktól kaptam egy nagy ventit, szerverszoba ajtaját kitámasztottam vele és az openspace-ben besötítettem és a klímákat minimumra vettem és lekapcsoltam az olyan dev szervereket amikről tudtuk, hogy nem létfontosságúak hétvégén.
Így aztán túlélt a dolog hétfőig, amikoris jöttek és megcsinákolták a klímát. EndOfStory

(#115702) ezittketto


ezittketto
csendes tag

Ismét egy kis segítség kellene.
Most sikerült az új helyre digis netet és tv-t beköttetnem és azt szeretném, ha az adásokat (vagy minimum egyet közülük) tudnám PC-n rögzíteni.
Ha jók az információim, akkor ehhez egy DVB-C-s tuner kellene, de meglepő módon erre alkalmas USB-s eszközt eleddig 1, azaz egy darabot találtam.
Ez egyáltalán valóban jó erre és létezhet, hogy tényleg nem is kapható nagyon más? :F

[ Szerkesztve ]

(#115703) blueboi69 válasza ezittketto (#115702) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Még régen amikor médiapc volt a szobámban, akkor ilyesmivel oldottam meg én is, de én kínából rendeltem valamit, mert nem volt itthon belőle kínálat. Ez kb 15éve volt, úgy látszik azóta sokat nem változott a dolog. Szóval én simán el tudom képzelni.
Egyébként meglepő, de működik :)

(#115704) ezittketto válasza blueboi69 (#115703) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Ha ez valóban így van, akkor ez számomra elég meglepő.
Ennyire rétegigény lenne? Egyszerűen nem tudom elviselni a reklámokat és időm sincs ott ülni és várni, hogy mikor kezdődick, sőt sokszor otthon sem vagyok, vagy épp alszom..
A tv-t használják felvételre az emberek? De ott is, hogy vesznek fel minimum kettő, de inkább több csatornáról egyszerre? :F

(#115705) Jahno válasza ezittketto (#115702) üzenetére


Jahno
őstag

DVB-C tuneres csoportokat olvasgatva szívjon vele inkább a qnadam.

Settopbox semennyire sem jó ötlet? TV-d sincs? Na nem, mintha az én Tv-m rendesen felvenné amit beprogramozok, vagy szeretnék, de nyilván ezen bonyolult művelet is mindenkinek műxik a világon csak nálam nem. Most éppen a műsorújságot sem mutatja rendesen, szóval éljenek az APIk és mindenféle protokollok...

(#115706) Samott válasza ezittketto (#115704) üzenetére


Samott
addikt

Diginel hasznalhatsz sajat dobozt, nekem Vu+ Uno4Kse van, ebben FBC tuner van, akar nyolc kulonbozo csatirol vesz fel. Szepen be van allitva egy hetre elore, vagy ismetlodesre ami erdekel es csak megnezni torolni kell. Tud olyat is hogy m3u fajlba le tudod menteni egyes csatik cimet(?) es ezt megnyitod PC-n VLC-vel es ugy nezheted mintha lenne tuner a gepben. Meg persze minden lemasolhato ftp-n, a vinyojarol. De 10x annyiba kerul mint a tuner amit talaltal. Majd ha qnadam erre jar megmondja hogy jo vetel-e az a stick. En biztos valami dobozt vennek, ott nem kell PC hozza a felvetel kozben.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#115707) NauTiLUS_HUN válasza ezittketto (#115704) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Van TV előfizetésem, de nincs bekötve se a set-top-box, de a műsortárban visszanézve nem reklám nélkül vannak a dolgok? Mert valami ilyenre emlékszem 4 évvel ezelőttről a T-nél, de lehet rosszul.

(#115708) ezittketto válasza Jahno (#115705) üzenetére


ezittketto
csendes tag

A tv-s felvétel szerintem menne, de ott is max egyet tudnék felvenni.
Nekem olyan kéne lehetőleg, amivel minimum kettő, párhuzamosan futó műsort fel lehet venni.
A PC-s verzióhoz azért ragaszkodnék leginkább, mert úgy hordozhatóvá, más helyen is megnézhetővé tenné a dolgot.

(#115709) ezittketto válasza Samott (#115706) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Hát ez sajnos nekem igencsak drága.. :(
Pedig nagyon jó kis cuccnak tűnik :up: :C

(#115710) Samott válasza ezittketto (#115709) üzenetére


Samott
addikt

Van belole olcsobb, ez felso kozep kategoria, de van sima kettuneres dvb-c doboz is, bedugott pendrivera rogzit es viheted ahova akarod. Nem ismerem a teljes kinalatot, at kell nezni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#115711) ezittketto válasza NauTiLUS_HUN (#115707) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Igen. Az egyik ismerősömnek volt T-s előfizetése és ott valóban visszanézhetőek voltak a dolgok, de ott valami központi szerveren tárolta az ügyfél előre bejelölt x műsorát/műsorait és azáltal volt nézhető valahogy..

(#115712) blueboi69 válasza ezittketto (#115704) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nemtudom, kb 20éve nem nézek tv-t. Én is csak azért vettem, mert akkor még úgy volt, hogy építek htpc-ket és kellett tesztnek, hogy működik-e, mint ötlet egyáltalán, legyen vele tapasztalat. Akkor még anyámnál laktam, ott meg eleve csak a free mindigtv antenna volt a tetőn, azt dugtam rá, oszt ennyi.

Konkrétan ismerősi körben csak anyám néz néha tv-t, meg asszony nagymamája, azon kívül senkit nem tudok.
Netflix van, meg hbo max, meg youtube premium, aztán ez is szerintem több mint kéne, de persze van olyan gyerekmese ami az enyiken van, a másikon nincs :/

(#115713) Jahno válasza ezittketto (#115704) üzenetére


Jahno
őstag

TV-t igen, többről nem nagyon vesznek fel, de akad amelyik kettőt tud (leírásában kiemelik). Ha valakit kérdezel, akkor úgyis azt fogják mondani, hogy ott a Netflix és kész, meg minek a felvétel, 15 éve nincs TV-m, satöbbi. Nekem a TV is venne fel (ha működne, mert hektikus) meg mellé van egy 2 tuneres boxom. Akkoriban sok választás nem volt, főleg megfizethető árfekvésben így lőttem egy használt csodát.

Hülyét fogsz kapni, mire kitalálnád, az biztos :( Amit még az alap 1 tuneres settopboxnál észrevettünk, hogy egy sávon belüli csatornák nézhetők vagy rögzíthetők párhuzamosan. Aztán jönnek majd a megfejtések, hogy valami Androidos doboz vagy MálnaPC kell, azt szerintem rögtön add fel, vagy adjon rá ajánlatot :DD

Ár-értékben anyóshoz ezt vettem (ott is elég hülyén van megoldva a TV-n felvétel, szóval inkább nem tudja, mint használható funkció lenne, de a megállítós funkció sem teljesen okés benne) [link] Ez igazából működik, tudja amit tudni kell. Megállít, felvesz, nézhető.

Enyém egy ezer éves Amazonos német csoda doboz van, mert akkoriban egy 2 tuneres verte a 100ezer pénzt. Most a 4 tuneres már jóval olcsóbb, de még mindig fájna ennyit adni érte. Kb. 1+ éve megjelent pár jóféle 2 tuneres Thomson/Amiko a piacon, de ki is haltak. Boltosok szerint nem nagyon van rá igény. Aztán közben a Digi adta a saját dobozást, meg netes, felhős csoda Android, kicsit megnéztem és inkább vissza kellene adni, meg ott is ki tudja, hogy ha megszoksz egy szolgáltatást akkor 3 hónap múlva nem variálják-e át, ahogy most a Voda csinálja.

Érdemes még ezeket a nevenincseket megbogarászni: [link]

És akkor a konfigurálás is: az ezer éves német cucc automatán végigment, kilistáz, ment. A másik doboznál három helyről szedtem össze, hogy hova milyen hálózatos azonosítót, Mhz-et, csatornát, istenaragját kell beírni.

De ha valami jónak kinéző 2 tuneresbe futtok, akkor szóljatok. Nem árt tudni róla.

(#115714) ezittketto válasza blueboi69 (#115712) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha már van, akkor jó lenne nézni is valamit/valamikor (és persze reklámok átpörgetésével)

(#115715) Jahno válasza ezittketto (#115708) üzenetére


Jahno
őstag

A set top boxok úgy rögzítenek HDDre, hogy az másolható, hordozható, máshol nézhető. Rendesebb hálózatosokat el is éred SMBvel simán, még a lemezt sem kell lehúzni róla.

(#115716) blueboi69 válasza ezittketto (#115714) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Dehát van egyáltalán olyan adás amit érdemes nézni? Szerintem nincs :D
Nekem nem hiányzik. 4éve lakunk a házban, nemrég realizálódott a fejemben, hogy van parabola és koax kábel és a tv-t direktbe is rádughatnám, de marhára nem hiányzik, fogalam sincs mit néznék. Sportműsorok elve nem érdekelnek.
Néha már az is sok, hogy a Netflixen kiválasszam mit nézzek, aztán 10p után a fotelban ébredek arra, hogy borul le a fejem. Rosszabb esetben fent vagyok éjfélig aztán 5x állítom meg a filmet csakazért mert vamelyik lurkó hiányol. Az is csoda, ha egy filmet egy este alatt meg tudok nézni leállítgatásokkal. Élő műsornak esélye nincs így.
És így a visszanézés is megoldott, nem nekem kell rögzítenem a mónikasót.

(#115717) ezittketto válasza blueboi69 (#115716) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Hogyne lenne. Engem egy csomó minden érdekel. :)
Csak egy példa
Eleve hétköznap, munkaidőben megy. Fel nem nagyon töltik sehová ezeket.
De nem csak 'sport'műsorok, hanem ezer dolog megy idióta időpontokban, vagy csak a reggeli ébredésemhez képest túl késői véggel, hogy egyáltalán érdemes lenne belekezdenem.

(#115718) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#115707) üzenetére


Jahno
őstag

Ott is folyamatosan kavarnak, a szolgáltató szerint "az egyes tartalmak jogtulajdonosaival kötött szerződései különbözőképpen szabályozzák, hogy azok felhasználása milyen módon lehetséges, így azt is hogy azok visszanézhetősége mennyi ideig és milyen platformokon biztosítható. Ez a körülmény befolyásolhatja, hogy az egyes tartalmak milyen módon rögzíthetők."

Legyen is ez bármi, most pár dolgot laptopról webről nézünk, nem lehet átugrani a reklámot de legalább hangos...

(#115719) ezittketto válasza Jahno (#115713) üzenetére


ezittketto
csendes tag

"Ár-értékben anyóshoz ezt vettem (ott is elég hülyén van megoldva a TV-n felvétel, szóval inkább nem tudja, mint használható funkció lenne, de a megállítós funkció sem teljesen okés benne) [link] Ez igazából működik, tudja amit tudni kell. Megállít, felvesz, nézhető."

Pont ezt nézegettem a Samott által ajánlott oldalon, amikor írtad.
Vajon ez hányat tud egyszerre rögzíteni? :F

(#115720) ezittketto válasza Samott (#115710) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Ez a kéttuneres melyik lenne? :F

(#115721) -NoVa- válasza ezittketto (#115717) üzenetére


-NoVa-
őstag

Itt valami alapvető mindset eltérés van. Én akármikor kapcsoltam be a TV-t, mióta vettem készüléket, mindig ugyanaz volt az érzésem, hogy semmi sem változott azóta, mióta leszoktam a tévézésről. 20 éve nagyjából unásig ismételt, műsodidőt kitöltő semmiből szenzációt gyártó tálalás ment, minden témában. Akár dokumentumfilm, akár szórakoztató műsor, mindnél azt érzem, hogy húzzák az időt, hogy olcsón hosszú legyen a végeredmény, és a vége, hogy én unatkozom a képernyőt nézve. Van előfizetés (olcsóbbra jön ki a net, mintha nem lenne), TV-t is vettem vagy 6 éve hozzá, de azóta inkább csak áll a settopbox kikapcsolva. Netflix jellegű szolgáltatásoknak látom értelmét, klasszikus broadcast TV-nek már régesrég nem. Mondjuk nálam a rádiót is megölte a podcast, más meg még mindig kurrens médiaként éli ezeket, elfér.

(#115722) Jahno válasza ezittketto (#115719) üzenetére


Jahno
őstag

Egy tuneres, szóval vagy felvesz vagy nézel valamit és amit nézhetsz azt max. meg lehet állítani. Erre írtam, hogy minimál mozgástered van, mert a sávszélen belüli dolgokból megy egyszerre kettő. 1 éve volt 2 tuneres verziója, azóta úgy látom látványosan kihaltak :-/

Legtöbben azt csinálják, hogy ha ez felvesz, akkor TV-ről mást néznek, ha nincsenek odahaza akkor kettőt lehet beprogramozni.

Én mondtam, hogy bele fogsz hülyülni. Most add fel.

(#115723) blueboi69 válasza -NoVa- (#115721) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Teljesen egyetértek.
Gyerekként nagyon sokat néztem tv-t, leginkább főzőműsorokat, természetfilmeket, mármint tényleg :D
Rádio1-en néha hallgatom Balázsékat, ha épp reggel/délelőtt autózom vagy fb-on megnézem a hozzá tartozó live-ot, de ez nagyon adhoc, ha kimarad 1-2hétnyi adás, nem érzek semmi hiányt.

(#115724) Jahno válasza -NoVa- (#115721) üzenetére


Jahno
őstag

20 éve még értelmesebb doku és természetfilmek is voltak, most egy csomó minden átment vérgennytakonybulvárba, bár néhány NCISes nyomozóst estéként megnézek, max. az lesz gyanús ha kétszer ismétlik, mellé még még hetente és 3 havonta is. A reklámperc / egy adott műsor aránya teljes gyász. HBOt és társait idén lemondtuk, elég jó tartalom lesz a HBO Gon.

(#115725) eattila válasza blueboi69 (#115723) üzenetére


eattila
csendes tag

Én most is nézek természetfilmeket. Igaz ritkábban. A Tv meg főleg a gyerknek kell. Van netflix meg hbomax is. Viszont a torrent az szinte nincs is.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115726) eattila válasza Jahno (#115724) üzenetére


eattila
csendes tag

És a reklám ideje szinkronban van, ha valahol reklám van, akkor kb mindenhol. Agyrém.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115727) ezittketto válasza -NoVa- (#115721) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Az a baj, hogy amit te esetleg eleddig az unásig néztél, az számomra -kábeltv híján- nem volt, vagy csak korlátozottan volt elérhető.
Ahhoz, hogy utolérhesselek nekem reklám nélkül kell megnéznem mindezen műsorokat. :D

(#115728) -NoVa- válasza ezittketto (#115727) üzenetére


-NoVa-
őstag

Fene tudja, talán ha 4 évig volt kábeltv-m összesen életemben. Műhold soha, ami jött a botantennával, az jött. Szóval bonyolult, meg egyénfüggő.

(#115729) Sipi- válasza -NoVa- (#115721) üzenetére


Sipi-
tag

Netflix-re is jönnek a reklámok hamarosan...

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115730) -NoVa- válasza Sipi- (#115729) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az az olcsósított csomagos opcióhoz, aztán meglátjuk. Ha túltolják, akkor majd előbb utóbb jön más, aki nem, nem köt semmi oda nagyon.

(#115731) eattila válasza Sipi- (#115729) üzenetére


eattila
csendes tag

Akkor tőlem menni fog a netflix... Mert ahhoz drága, hogy még reklámot is nézzek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115732) Samott válasza ezittketto (#115720) üzenetére


Samott
addikt

Nem ismerem a mai kinalatot.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#115733) Sipi- válasza eattila (#115731) üzenetére


Sipi-
tag

Csak keress rá, hogy "netflix reklám". Május elejei hír, de azt hiszem konkrétum még nincs semmi (lehet, hogy csinálnak egy olcsóbbat, reklámosan terjeszkedés miatt :F )

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115734) Jahno válasza -NoVa- (#115728) üzenetére


Jahno
őstag

Műhold az felém már akkor volt mikor még bőven állt a berlini fal is, szóval lehet igaz sem vót... Kábeltévét később csak itt Pesten láttam a faluban jó 20 évvel ezelőtt.

(#115735) Phülöp válasza Sipi- (#115729) üzenetére


Phülöp
addikt

az a proli verzióhoz lesz csak
én ebben a hónapban mondom le, elég volt belőle
marad a hbomax meg limitált virágbolt

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#115736) blueboi69 válasza eattila (#115731) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Vagy lesz egy minimálisan drágább, ami rekámmentes vagy lesz egy olcsóbb, ami reklámos. Én azért kivárom, hogy mi lesz.

Azt gyűlölöm a legjobban, mikor mese közepén benyomnak olyan reklámot, ami nem gyerekeknek való.

(#115737) qnadam válasza ezittketto (#115711) üzenetére


qnadam
veterán

többek közt ezért kerül többe :)
a legegyszerűbb megoldás egy dvb-c box, ami kódolatlanul vesz fel, szaktopikban nézz körül. az én koncepcióm az volt, hogy csakazértis minél kevesebb pénzből legyen megoldva, kicsit játék is ez. a szívás az, hogy a tvheadend egy zseniális cucc tévénézéshez és felvételhez, viszont linuxra teljesen jól működő és beszerezhető tunert nem olyan egyszerű találni. nekem nem is sikerült, így elfogadtam a sorsom, windows alatt használok nextpvr-t egy kínai stickkel. a nextpvr is működik, de azért a tvh sokkal jobbabb.
még működő olcsó irány lehet egy megfelelő enigmás box és egy tvheadend összeházasítása, de ehhez még nem voltam elég motivált. ha igazán fontos lenne a stabil és kényelmes működés, én is a vu+ felé mennék.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115738) qnadam válasza Jahno (#115705) üzenetére


qnadam
veterán

a tévés megoldás jó, csak utána másutt nem fogod tudni lejátszani (oké, pár tévéből kifeszegették a kulcsot, de azért ne már). vannak boxok viszont, amik kódolatlanul vesznek fel.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115739) qnadam válasza Jahno (#115715) üzenetére


qnadam
veterán

már amelyik

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115740) qnadam válasza blueboi69 (#115716) üzenetére


qnadam
veterán

filmet fel se merül tévében nézni, de vannak egész jó koncertek, meg néha még nézhető ismeretterjesztő dolgok is előfordulnak. csütörtökön pl azért kell tévé, hogy megnézhessem, mit vágtak abból, amit felvettem :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115741) Jahno válasza qnadam (#115738) üzenetére


Jahno
őstag

Meg esetleg a TV öszevissza számozza és darabolja.

(#115742) eattila válasza Sipi- (#115733) üzenetére


eattila
csendes tag

Hallottam róla. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha a mostani áron kerül bele reklám, akkor több usert vesztenek. Engem tuti.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115743) Phülöp válasza Phülöp (#115735) üzenetére


Phülöp
addikt

le is mondtam, sőt meg is indokoltam nekik

használhatatlan kereső
használhatatlan főoldal
erőltetett, indokolatlan lmbtq tartalmak

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#115744) -NoVa- válasza Phülöp (#115743) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hát, a legutolsó pont nekem nem tűnt fel, vagy túlságosan megválogatom hogy mit nézek, azt is ritkán. Ha személyes szokások alapján hozta, akkor van egy rossz hírem :DDD

Mondom ezt én, aki múltkor észrevette a hátsó defektet.

(#115745) eattila válasza Phülöp (#115743) üzenetére


eattila
csendes tag

A kereső tényleg f_s.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115746) hokuszpk válasza Samott (#115706) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

mifelénk Invitel van, -- oke, mostmár Digi ; ami idokozben 4ig lett... -- alapbol is egy csomo csatorna visszanezheto volt, a Sport1/2 regebben nem, viszont bejelolhettem, hogy rogzitse, szoval anno a 10 ora tarolt tartalmat valami +1000 hufert megemeltuk 30 orara ; ujabban viszont 2-3 napig a Sport1/2 is visszanezheto, ejjel jatszott NBA es Baseball meccseknel, - amin amugy siman elalszom, - tokjo ; amit nagyon meg akarok tartani, azt utolag digizem, pl. anno az ESPN Thirty for Thirty sorozat nehany epizodjat azert eltettem. // csak tudnám, hová ??? //

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#115747) Phülöp válasza -NoVa- (#115744) üzenetére


Phülöp
addikt

Régebben írtam, hogy egyszer majd lesz egy vallási témájú film, amiben Jézus néger, a pápa meg egy kínai leszbikus tranzi. Na, azt már nem várom meg.

Vagy volt valami fekete nő, aki a vadnyugat réme... Ugyan már, a gazdája nem is engedte lóra ülni...

/mondom ezt úgy, hogy a 10-es kedvenclistámban bizony ott van a 13 újhold egy évben...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#115748) hokuszpk válasza blueboi69 (#115716) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

"Sportműsorok elve nem érdekelnek."

hát.
most van a Sport1-en a "Hungarian Darts Show", a hazánkban világsztárok simán dobálják a kiszállókat, tök vicces az egész, Torghelle Sanyi ( "a mi Sanyink" ) dobott két kiszálló duplát, meg az egyik körben egy beköszöntö ( talán ) 138 -at :D
Raymond Van Barneveld és Van Gerwen háttérbeli megjegyzései miatt már megérte a ráfordított sört, és még nincs vége ;]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#115749) Phülöp


Phülöp
addikt

#falusi blog

Gyepészek és füvészek ne kattintsanak

link

1 köbméter föld rászakadt az udvarra, hepehupa-ellenesség okán.
A kert lejt hátrafelé ( a képen jobbra), de lejtsen akkor már egyenletesen.
A pótlások 3-10cm vastagok, ahol sok, ott egy réteg ledöngölve, majd arra jött még pár centi.

Szerintem elfáradtam ma is.
Szerencsére a fűmag nem sír a zacskóban, ráérek vele.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#115750) blueboi69 válasza Phülöp (#115749) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Jó lesz ez!
Fűmagok szórása előtt ne döngöld a földet. Mármint nyilván lehet, ha utána szórsz még rá puha földet, hogy tudjon könnyen gyökeret verni. Gyepindító trágyát szórjál majd ki a fűmagok után és tartsd nedvesen a talaj felszínét, hogy sose száradjon ki.
Nemtudom most hány fok van nálatok, de kell stabil 10°C a magoknak. Aztán kb 8-10nap után megjelennek az első fűszálak.
Majd ha elérte a 8-10cm magasságot, már lehet elkezdeni nyírni.
Leghamarabb az angol perje csírázik, legkésőbb a nádképű csenkesz, ez utóbbi akár 3-4hét is lehet vagy akár 6hét is, szóval türelem. Ha 1.5hónap után nem elég sűrű, akkor gondolkodj felülvetésben.
Ha esetleg kérdés merülne fel, szóljál, szívesen segítek. Tigának még tavaly vagy mikor telefonon tartottam egy gyostalpalót, szerintem azóta is elégedett :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.