Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#115251) Sipi- válasza zetor2000 (#115250) üzenetére


Sipi-
tag

Nem dolgozok együtt velük, engem "eladnak" egy céghez egy projektre, a többieket is másik projektre, másik cégekhez.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115252) eattila válasza zetor2000 (#115249) üzenetére


eattila
csendes tag

Mondjuk en futok is. De attol meg nem vagyok olyan allapotban :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115253) Jahno válasza zetor2000 (#115248) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk senki nem cigizik. Egyik hálózatos arc, de ritkán jár be meg földszinten egy csajszi és kb. ennyi. Viszont ablakot nyitni necces, egész irodaház itt bagózik, áaaaaaaa. 13. emelet ebben jobb volt.

(#115254) blueboi69 válasza Jahno (#115239) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nemtudom ezt hogy csinálod, hogy mész ezer felé napközben és akkor este munka után ilyenekre van energiád.
Én örülök ha meg tudok inni egy pohár bort és nem alszom be közben, nemhogy még utána hazavonatozni meg ilyenek. :O
Telefont is azért nyomkodom amíg elalszik a gyerek, különben én alszom be előbb az ágya mellett a szőnyegen.

(#115255) Jahno válasza blueboi69 (#115254) üzenetére


Jahno
őstag

Nálam két gyerekkel kevesebb van, bár a hetet kicsit túlszerveztem. Napközben bent hegesztgetek a vágóhídon, azon kívül fusi nem sok van, néha még kellene, de folyamatosan nincs kedvem semmihez. Csütörtökön este színház asszonnyal, utána DJ haverral megyek rendezkedni Budaörsi napokon egyetemi buliba, másnap meló, este Parkban ugyanez. Aztán fekvés. Meg persze érdekelne mindenféle új fotós téma, most be is dobták közel 2 év hümmögés után, hogy szombat reggel lenne egy kickbox edzés, este meg amerikai foci :-D

Van ez így, de abban kb. nulla megterhelő dolog van, hogy egy hátizsákkal kimenjünk valamerre 2 megállót a betonon túlra és hajnalig bámuljuk a semmit meg közben nagy okosságokat mondjunk.

Vagy csak péntek délután itt a meló mellett a fogaskerekű, felmenni vele a hegyre, ott mondani okosságokat és lejönni. Nekem aztán mindegy.

(#115256) Sipi- válasza blueboi69 (#115254) üzenetére


Sipi-
tag

Telefont is azért nyomkodom amíg elalszik a gyerek, különben én alszom be előbb az ágya mellett a szőnyegen.
Hogy fogod értékelni amikor már nem kell ott ülni, hanem elalszanak egyedül. Nálunk asszony szenvedett/aludt egy puffon a szobaajtóban sokáig. A következő lépés az volt, hogy azt mondta, hogy itt ül az ajtóhoz közeli fotelban. Utána már az sem kellett. A kisebbik fiam néha nem tud elaludni, de az csak akkor van, ha több napig későn (9 után) kel fel és nincs napközben elfáradva. Ha jár rendesen suliba, akkor nincs ilyen probléma (sulikor fél 7 előtt ébresztem).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115257) qnadam


qnadam
veterán

ügyesen lezúztam a droidos tabletemet, így elővettem a drón mellől maradt ipadet, ami 5 éve nem járt interneten (el ne rontsa a phantom jól működő firmware-ét). kapott megint netet, elindítottam a safarit, csinos kis időkapszulát találtam benne, hwsw-n a dlágaszágos topik volt nyitva, Enpera bringás ruhákat vett, Wizard meg VW-t :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115258) blueboi69 válasza Sipi- (#115245) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pedig még közel is lenne hozzátok, nem?

(#115259) blueboi69 válasza Sipi- (#115256) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A kicsi, egyedül alszik el. Őt szinte néhány hónapos kora óta így altatjuk. Cumisüveg a kezébe, jóéjszakát, lámpa leo és kimegyünk, minden egyes nap 2x, mert a délutáni alvás ugyanez. Soha nem sírt utánunk.

A nagyobbik? Na ő első perctől kezdve nem volt hajlandó egyedül elaludni, amikor még kisebb volt is. Fúú mennyit voltam a kiságya mellett. Aztán főleg ovi óta, de délutáni alváskor simán lefekszik egyedül. Este meg sokszor fél egyedül, ezért is nem mer egyedül maradni. Van ilyen kis lampionsor, az folyamatosan világít nála, hogy ne legyen sötétben, meg ilyen ikeás smart gombot kapott ami a párnája alatt van, azzal az éjjeli lámpáját tudja kapcsolgatni. Megcsináltam, hogy 10p után kapcsoljon le, ha esetleg bealudna közben :)
És ő szinte minden hajnalban átjön, hogy fél és megyek át vele, aztán ott alszom még reggelig.
De délutáni alvásnál is ő mindig azt szerette ha együtt alszunk, a kicsivel meg szerintem még soha senki nem aludt ott, talán 1-2x amikor beteg volt és asszony inkább ottaludt nála.
Ebben is ég és föld a két lurkó.

Szóval tudom milyen jó az, ha egyedül alszik el. A nagyobbiknál volt egy rövid időszak, amikor este is elég volt úgy kijönni, hogy félálomban van, de ha utána 15p múlva kijön keresni akkor megint nemjó... Most is 2-3órával később kijött és kb lebaszott, hogy apaa eddig vártalak! :D Pedighát nem várt, mert aludt. Na hát majd pár év aztán tutira egyedül fog aludni már.

(#115260) Sipi- válasza blueboi69 (#115258) üzenetére


Sipi-
tag

Már nem gyalogos távolság, de azért közelebb, mint Neked :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115261) eattila válasza blueboi69 (#115259) üzenetére


eattila
csendes tag

Ezzel mi is szívtunk. Sokáig közös volt a szoba, aztán hiába volt ágya, mikor beteg volt, meg ilyesmi, akkor egyszerűbb volt, ha köztünk alszik. Aztán nőni kezdett, és nem fértünk el :D Egy ideig még átmászkált hajnalban, de közben addig kelett vele lenni amíg el nem alszik. Na most fekvés, 1 mese olvasás max és alvás van. Igaz, már 8 éves :D De néha már mi sem kellünk az elalváshoz :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115262) blueboi69 válasza eattila (#115261) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálunk mindigis külön szobában aludtak, köztünk sosem. Ez amolyan szabály. Inkább én megyek át a nagyobbikhoz ha kellett menni, a kicsi még sosem igényelte a 2év alatt.
Nagyobbiknál is van egy visszatartó erő, ha neki kell átjönnie a hálóba és utána visszamenni. Néhány költözős éjszaka után, mikor 4edjére megyünk oda-vissza az könnyebben leszoktatja mint az, hogy tudja, hogy közénkfekszik és alhat reggelig.

Legutóbb mondtam neki, hogy nem kell félni, csak akkor jöjjön át hozzám ha tényleg nagyon fél. Másnap hajnali 4kor azzal ébresztett,hogy: apaaa nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon félek :DDD
Azóta mindig ez van, hogy 1percig mondja, hogy nagyon nagyon nagyon....

(#115263) WiZARD válasza Sipi- (#115256) üzenetére


WiZARD
addikt

Nálunk egyelőre úgy megy a (szerintem full elrontott) gyerek altatása, hogy a nagy ágyban alszik köztünk és lehetőleg mind a kettőnknek ott kell feküdni mellette legalább elalvásig. Mindenki mást elküld (pl ha nagyi itt van). Ha van bölcsi és mellé délután is program, akkor nagyritkán 8 körül, de inkább 9kor elalszik, de nyugisabb napon van hogy 22:30. Ilyenkor meg már hiába mehetek ki, én alszok el a tv előtt.

Kiságyába max nappal hajlandó bemászni amíg játszik. Este ha elalszik akkor próbáljuk átvinni. Ha nem ébred fel útközben akkor akár 1-2 órát alszik ott. De amíg fent volt a rács addig az volt a baj, mert észrevette hogy valaminek neki ütközik tehát rossz helyen van. Levettük, azóta legurul a (kipárnázott) földre. Végülis ott lehet hogy aludna reggelig, de azt meg asszony nem hagyja.
Új házba már kap nagy gyerekágyat, bízunk benne hogy oda át tudjuk szoktatni, meg ott mellé tud feküdni valaki altatáshoz.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#115264) eattila válasza blueboi69 (#115262) üzenetére


eattila
csendes tag

Ezt a részét elrontottuk az elején. Bár sokáig volt úgy, hogy elaludt a mi ágyunkban az anyjával, mikor végeztem a melóval éjjel, meg átvittem az ágyába. Vagy elaludt köztünk, aztán vittem át. Az se volt ideális. De túl vagyunk rajta. Megszokta.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115265) Sipi- válasza WiZARD (#115263) üzenetére


Sipi-
tag

Nem egyszerű ez, könnyű elrontani és utána évekig szívni vele. Meg persze gyerekfüggő is. Tesóm pl. azzal szívatta meg magát, hogy a 12 éves gyereket is még altatja...
Nálunk amikor felmerült a költözés gondolata, akkor a kisebbik gyerek kijelentette, hogy Ő nem fog külön szobában aludni, vagy velünk vagy a tesójával fog aludni. De mire felépült a ház és átköltöztünk nőtt annyit, hogy már fel sem merült az, hogy nem a saját szobájában alszik :) Élvezi is, hogy van saját szobája :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115266) WiZARD válasza Sipi- (#115265) üzenetére


WiZARD
addikt

2 éves, nem tudom mennyi lehet még hátra, félek hogy sok :DDD
Na meg júliusban itt lesz a másik, vele okosabban kellene majd.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#115267) Sipi- válasza eattila (#115264) üzenetére


Sipi-
tag

Még nagyon piciként az első gyerekkel hittünk az irodalomnak, hogy nemtudommár hány hónapos kortól nem kell éjszaka ennie a gyereknek. Nem adtunk neki enni, mert hát biztos jó a szakirodalom. Ahan, fél év és másfél éves kora között kb. 20 éjszakát aludt végig, többi nap 2-4 órát volt ébren éjszaka (1-től). A második gyereknél már megkapta a kaját és negyed óra múlva aludt is. Köztünk vagy a saját ágyában, mindegy, alvás volt (nekünk is!) és kész :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115268) Sipi- válasza WiZARD (#115266) üzenetére


Sipi-
tag

öööö, sok :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115269) eattila válasza WiZARD (#115266) üzenetére


eattila
csendes tag

4-6 :DDD

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115270) eattila válasza Sipi- (#115267) üzenetére


eattila
csendes tag

Mi ennek nem hittünk. Meg annak se, hogy milyen időközönként ehet. Ha éhes volt, evett. Persze amíg szopizott. Utána már éjjel nem evett. Tápszert sosem kellett használni szerencsére. Viszont a védőnőnek hittünk, hogy nem elég a súlygyarapodása, doki adott vas cseppet. Na onnantól évekig (néha még most is) szívunk a kakával. Szorulása lett, nem mert, meg nem is akart... Pedig csak nem egy súlyos fajta. 8 éves, és 25 kiló max. Teljesen egészséges, csak nem egy vastag típus.

És igen, kényelem, mert mi is hamarabb bealudhattunk :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115271) -NoVa- válasza WiZARD (#115266) üzenetére


-NoVa-
őstag

Komplex ez, nem elrontott. A gyereknek ti biztonságot adtok, meg közelséget, az mind egy stabil háttér érzetét adja neki, és magabiztosabb lesz később. Felénk a kicsi még betegen átkerül közénk, meg elalvásnál ott kell velük lenni, de szépen megvolt a ritmusa mindkettőnek, hogy meddig alszik velünk, mikor készül rá lélekben, hogy saját ágyban kéne már, stb. Az egyedül elalvás még odébb van, de már látom a végét. Messze :D

Nincs jó/rossz megoldás ebben, gyerek pillanatnyi igényei és személyisége szabályozza.

(#115272) Phülöp


Phülöp
addikt

#comic pictures

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#115273) Bujdy81 válasza blueboi69 (#115259) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Tehát a nagy szeret benneteket! :D

(#115274) ezittketto válasza Phülöp (#115272) üzenetére


ezittketto
csendes tag

(#115275) npera válasza Jahno (#115201) üzenetére


npera
újonc

Picit sok meló van, a fórum rovására megy :B

Ha jól olvastam, akkor a Stinger nagy sikere Afganisztánban az volt, hogy piktogrammokkal illusztrálták miként kell használni. Az egyébként faék egyszerűségű mudzsahedek vagy minek hívják őket (szabadságharcos vs terrorista, kontextus kérdése) tudták kezelni őket.

Kábé hasonló előnye van a modern cuccoknak is, ha jó benne a szoftver. Egyszerű piktogrammok, minimális RTFM és lehet nyomatni.

Most megint chassis dynóban vagyok, éppen SW-frissítésre várok, így sikerült ezt a hozzászólást megírni. Láttam sarkcsillag hármat is, a fék kábé akkora, mint a felni a családi vagonon.

(#115276) npera


npera
újonc

Nova, Blueboi, jön Norvég(h)ből piros (!!!) Predátor Öt mini méretben. Óóóóó.....


Mielőtt mindenhonnan elfogy inkább pattintottam egyet. Jobb ma egy predátor, mint holnap egy túzok....

(#115277) Phülöp válasza ezittketto (#115274) üzenetére


Phülöp
addikt

Lehet, hogy innen gyűjtöttem be épp...

De akkor

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#115278) eattila válasza Phülöp (#115277) üzenetére


eattila
csendes tag

Ez jó, ezzel együtt tudok érezni :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115279) eattila válasza npera (#115276) üzenetére


eattila
csendes tag

Én tegnap nyerget cseréltem. Egyszer megtalálom az igazit jeligére :D A teszt majd hétvégén, ha hazajöttünk az esküvőről.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115280) Jahno válasza npera (#115275) üzenetére


Jahno
őstag

Sarkcsillag mikorfelé jön ki? Nyáron gondolom még nem isszuk el, de akkor év végén irány a drónbolt?

(#115281) zetor2000 válasza eattila (#115279) üzenetére


zetor2000
senior tag

Eljátszod azt, amit Nova a fülesek terén? :D :D :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#115282) zetor2000 válasza Phülöp (#115277) üzenetére


zetor2000
senior tag

Lyály... :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#115283) eattila válasza zetor2000 (#115281) üzenetére


eattila
csendes tag

Majd kiderül, ez még csak a 4. :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115284) Jahno


Jahno
őstag

Hétvégi lezárások térképen:

[link]

Gondolkoztam, hogy meg kellene nézni a rajtot, vagy a Bp-Esztergom szakaszt Martonvásár környékén és utána Felcsút-Bicske felé betámadni fotózni, de aztán leesett, hogy az pénteken lesz :-/

(#115285) -NoVa- válasza zetor2000 (#115281) üzenetére


-NoVa-
őstag

Vagy amit a nyergek terén? :DDD

Még mindig a Flite SLR Titanium a kedvencem, de akad még pár...

(#115286) Sipi- válasza Jahno (#115284) üzenetére


Sipi-
tag

Bazz, ezek nem tudják, hogy a 11-esen sokkal rövidebb eljutni Visegrádra és nem kell akkor útbaejteni Székesfehérvárt? :F :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#115287) Samott válasza Jahno (#115284) üzenetére


Samott
addikt

Szombaton egyenkenti idofutam a belvarosban. Ott lesz lehetoseged, bar esot josolnak.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#115288) Jahno válasza Sipi- (#115286) üzenetére


Jahno
őstag

Én csak azon lepődtem meg, hogy a következő szakasz Balatonnál kezdődik. Biztos odateleportálnak.

(#115289) eattila válasza Jahno (#115288) üzenetére


eattila
csendes tag

Vannak ezek a nagy téglalap alakú cuccok, amik belsőégésű motor segítségével változtatják a helyüket. Busz vagy mi a fene, na olyannak mennek :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115290) zetor2000 válasza eattila (#115289) üzenetére


zetor2000
senior tag

"Vannak ezek a nagy téglalap alakú cuccok, amik belsőégésű motor segítségével változtatják a helyüket. Busz vagy mi a fene, na olyannak mennek :D"

És fel is kenődnek rá? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#115291) zetor2000 válasza -NoVa- (#115285) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nyerget se találtál rendeset elsőre? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#115292) eattila válasza zetor2000 (#115290) üzenetére


eattila
csendes tag

Arról nem szólt a fáma :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115293) Bujdy81 válasza eattila (#115289) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Hogyan szállnak be egy két dimenziós síkidomba? :P

(ha már tegnap volt a matek érettségi...)

(#115294) Bujdy81 válasza Jahno (#115284) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Tudom, hogy pénteken lesz, de ilyen nincsen sokszor az életben, itthon... ;)

(#115295) Samott válasza Bujdy81 (#115294) üzenetére


Samott
addikt

Mondom, penteken csak egy szakasz lesz, lesz a heten meg masik ketto is Magyarorszagon, abbol a szombati a varosban lesz egesz delutan.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#115296) Bujdy81 válasza Samott (#115295) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Tudom, de szerinted szombaton mennyire lehet majd fotózni, ha végtelen ember fog kimenni arra a rövid időfutamra?
Mondjuk az egyéni időfutamon tuti jobban lehet fotózni, mint, mondjuk, Fehérváron a részhajránál, ahol 53 másodperc alatt elmegy a komplett mezőny és helló... :D

(#115297) Samott válasza Bujdy81 (#115296) üzenetére


Samott
addikt

Errol beszelek, csak lesz hely a hosoktere meg a var kozt valahol.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#115298) eattila válasza Bujdy81 (#115293) üzenetére


eattila
csendes tag

Biztosan a masik oldalon :D Amugy igazad van, de a megszokas….

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115299) eattila válasza Samott (#115295) üzenetére


eattila
csendes tag

De nagy rajt meg hacacare az penteken lesz. Sajnos en sem tudok ott lenni :(

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#115300) Jahno válasza Samott (#115295) üzenetére


Jahno
őstag

Naja, azt néztem még az olaszok oldalán, de még így sem tiszta, hogy mi várható. Reggel 4-től lezáráson, tömegnyomoron és tömegközös fennakadásokon kívül. Nem tudom nekirontsak-e, vagy hagyjam a fenébe és utána 1 évig morgok, hogy miért hagytam ki :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.