Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz blueboi69 #113204 üzenetére

    Nagy forgalom nem volt, éppen nem jött vonat sem, de azért ja, tömegszállás és relatív sok ember. Legalább volt fűtés, 60-80 watt/fő...

    Ezek nem azok a fajta menekültek, akiket annó a határon láttam. Nem 17 éves szakállas srácok jönnek, ott válogattam szét az 5-10-X hónapos kölköknek való kaját, meg osztottam, de abból még éppen volt elég. Fotós haversrácnál betanultam a témakört, rá is raboltam a feladatra, ehhez már értek :C Első lépésnek kint a trafik előtt bekevertem 4 palack fröccsöt és haverral ott szittyóztunk, az meg nem olyan feltűnő ha ténykedés közben ásványvizes palackból iszol mellényzsebből egy valamit :-D

    Alázatosan kér, ha valamiből ötöt akarsz adni, akkor hármat inkább visszaad. Képesek a takarókat meg mindent összehajtogatva visszahozni, mert kell majd másnak és az jó lesz.

    Nem az afrikai lófasz szint ami a határon volt, hogy van valamiből kettő azon összemarakodnak, majd felgyújtják és kukába kibasszák még a szendvicset is. Vagy elvisz 175öt, mert csak. Dörmi szelet menő, banánt viszik, narancs senkinek nem kell.

    Vannak ilyen mutogatós feladatlapok, amiből én sem biztos, hogy mindent értenék, de ez van, próbálkonak, rugalmasan igazodik minden megoldás a lehetőségekhez:

    Önkéntesek hordják a cuccot, jönnek segíteni is, de általában színusz görbe minden. Kihirdetik, hogy most takaró és tolmács kell, akkor jön 100ezer, alig férnek el, kiírják, hogy nem kell, akkor meg hiánycikk lesz. Én körbejártam a telepet, aztán ilyen minimál logisztikával el voltam, cuccokat innen oda rakni, fordítani, mutogatva tolmácsolni, kitalálni, hogy ha vényköteles gyógyszert kér, akkor inkább menjen át az állomás másik felébe az orvosi ügyeletre. Én tudtam, hogy ott az orvosi ügyelet, haver bármilyen nyelven el tudta mondani, profit :DD Ugyanez az egyéb adományokkal, valaki hozott instant levest és cuccokat, mienkek pislogtak, hogy hát ezzel mit kezdjenek ilyesmi itt sosem volt, én meg láttam egy másik sátrat az állomás túlvégén ahol van forró víz és étkészlet, átballagtam vele, volt helye, profit. Ráadásul a WC tisztább, mint egy átlag vidéki fesztivál első napján.

    Túlzottan nem rendeződtem bele, van pár tábla, hogy szállás/fuvar erre, ha repjegyed/vonatod van akkor arra, önkéntesek úgy nyomják, hogy ha egy átlag cég csak tized ilyen jól vagy hatékonyan működne, akkor eljönne a világbéke, rózsaszín tejszínhabos kánaánnal.

    Nekem fura akik kis álattal érkeznek, vagy többel, de igazából mit mondjak, anyósnak is mindene a macskája, én meg laptopot és fotómasinát vinnék, ez van, így adta ki, nem kell mindent túlszakérteni, hogy mit és miért. Meg kell oldani.

    Van egy csomó helyben élő segítő, aki szinte semmit nem tud magyarul, aki meg oroszul beszélne az próbálja titkolni, de itt nem számít.

    Ezek közül a gyerekes nekem egyértelmű, többit tudja, akinek szüksége van rá:

    Meg mittomén.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés