Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#111601) hokuszpk válasza Jahno (#111595) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

" De mikor iszunk,"

multhéten voltam Vanchunál a stadionban, allitolag lesz verseny Csornan meg Gyorben, de kendmaga oda nemjoen, szoval ha előbbnem, akkor a parkban beroffentunk egy gozmozdonyt.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#111602) npera válasza blueboi69 (#111588) üzenetére


npera
újonc

Nem igazán akartam cserélni. Ennek jobb a DVR-je, a menüje, a komfortja és a kezelése. Egyébként nem rossz a Fatshark, csak a fentiekben gyengébb.... :U

(#111603) Jahno válasza hokuszpk (#111601) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, az ilyen CsornaGyőr még hazai pálya is lenne, de verseny annyira nem vonz, meg nem kavarodtam be időben azokba a körökbe, oszt jóvanazúgy. Különben is mostanában konzolokkal majomkodom :DDD Bár azért még elvétve fizetnek is.

(#111604) hokuszpk válasza Jahno (#111603) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

egyeztessunk le egy nemkedd es nemcsutortoki ( ezen a ket napon videki turam van ) osszerofit a stadionba, Vanchu lehetne a moderator.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#111605) Sipi-


Sipi-
tag

Asszony este melegítette a saját és az egyik gyerek vacsoráját a mikróban: spenótot. Sikerült az egyik tányért elejtenie a konyhában. :O Így meg is lett az esti program a kollégákkal való kocsmázás helyett :O Fal nem lett zöld, de a csempe, szék, az összes lenti konyhaszekrény ajtaja, stb. igen. Asszony meg is égette az egyik kezét, szerencsére nem túl vészesen.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111606) Sipi-


Sipi-
tag

Nektek is sűrűn 502-es hibát dob a fórum? (fototrend.hu domain felől nézem)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111607) hobizoli válasza Sipi- (#111606) üzenetére


hobizoli
nagyúr

igen :U

több drón kell ;P

(#111608) qnadam válasza zetor2000 (#111581) üzenetére


qnadam
veterán

oledet nem vennék irodai dolgokra, sőt semmire, ami nem kontrollált/sötét környezetben van, ahol kijön a teljes feketeség.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#111609) zetor2000 válasza qnadam (#111608) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szerintem nemsokára lesz egy pont, amikor nem nagyon lesz idehaza másmilyen, mert ez lesz a trendi. De lehet, hogy tévedek.
Élőben csak mobiltelefonon láttam, ott nekem tetszett.
Jó, láttam TVn is, de az meg 55"+ volt, az azért nem egy laptop kijelző. Azért is írtam, hogy élőben is meg kéne nyomkodni, mennyire jó a készülék.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#111610) Sipi-


Sipi-
tag

[link]
Putyin elindult :Y

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111611) Sipi- válasza Sipi- (#111610) üzenetére


Sipi-
tag

https://telex.hu/kulfold/2022/02/24/oroszorszag-ukrajna-putyin-katonai-hadmuveletet-rendelt-el

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111612) Phülöp válasza Sipi- (#111610) üzenetére


Phülöp
addikt

Qrvaélet f.szát már

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#111613) npera válasza Sipi- (#111610) üzenetére


npera
újonc

Ez most alighanem durva lesz lokálisan, de remélem nem csinálnak belőle III. világháborút.

Láttam videókat, ahol demonstratíve átrepülnek különféle formációkban a városok felett. Még a Tu-160-as óriásgépeket is elővették.

Ruszkiknál elég rövid a kanóc, ha most valaki elkezd pattogni, akkor simán tudják eszkalálni a témát és erősen fel lesz tekerve az egész 11-re :(

(#111614) Samott


Samott
addikt

Naluk most eppen a backendet egy vegyes orosz-ukran csapat fejleszti. Remelem jol van mindenki.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111615) Samott válasza npera (#111613) üzenetére


Samott
addikt

Az a video szerintem fake, egy korabbi legiparade felvetele, semmi nem indokolja hogy ilyen sebezhetoen repuljenek. Ne feledjuk az amcsik/EU sokszaz legvedelmi raketat adtak az ukranoknak.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111616) Jahno válasza Sipi- (#111610) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, reggel kaptam fel a fejem a rádióra, hogy előbb még csak a határnál gyakorlatoznak és tartják a békét.

Most meg már Kijevben arcoskodnak.

Először megszállás lesz a történelemkönyvben, oszt 10 év és módosulhat felszabadításra. Vagy fordítva.

Be merjek nézni Telexes cikk alá, hogy fotelrambók mit fejtenek meg, amin hetek óta egy csomó állam vezetése vakarja a fejét, mert alapban 1 millióan vannak a seregben? És nem olyanok, mint mi, hogy gyakorlót is max. a TVben láttak. Van mindenféle motyó, meg olyan technika ami ugye hivatalosan nincs. Ha elfelezem a Wikipédiából kinézett haderő létszámát, akkor is kisebb nagyobb, mint itt az EurópásNATOs mindenség? Na jó, megyek kocsmába.

(#111617) Samott válasza Jahno (#111616) üzenetére


Samott
addikt

Szankciokkal kell valaszolni, levagni a ruszkikat a vilagrol. Orosz allamolgar nem lephet be az EU-ba, az amcsikhoz. Aki ottvan kiutasitani, hazakuldeni. Lezarni minden kereskedelmi forgalmat. Lehet hogy vissza kell kapcsolni nehany szeneromuvet, meg a nemeteknel az atomeromuveket, de csak igy lehet megfojtani oket. Es persze fegyvert szallitani ukrajnanak, bar ezzel mar lehet hogy elkestek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111618) Jahno válasza Samott (#111615) üzenetére


Jahno
őstag

És ne feledjük, hogy ha van rakéta, attól még elég sokat kell gondolkozni ki nyomja meg a gombot és miképpen, az most védelem volt, támadás vagy megelőző csapás? Főleg mert ott sikeresen legyaktak már civil gépet is.

Az elmúlt években ilyesmi miatt ki verhette volna telibe az oroszokat, ha nagyon szigorúan nézzük? Észt-svéd-norvég vonalon alapban ment a makettkedés levegőben, vízen, meg amit még nem tudunk és ügyesen rázták a pofonfát, mint a sarki dílerek, aztán szorgalmasan jegyzeteltek a következményekről. Mikor leültek a dolgok akkor megint elővették a "jajj véletlenül errefelé tévedtünk, bocsika" kártyát?

Az amcsi hírszerzés viszont betalált ezzel a szerdacsütörtöki időponttal, hogy majd az olmpia után adnak nekünk néznivalót.

(#111619) Samott válasza Jahno (#111618) üzenetére


Samott
addikt

Mar megint beszelsz f.szsagokat. Milyen vedelem meg megelozo csapas? Oroszorszag teruletszerzoi haborut inditott egy europai orszag ellen. Ha ukrajna felett lelovik egy repulojet az egy teljesen normalis reakcio. A polgari gepet is a ruszkik lottek le, most olyan mar nincs arrafele. Ukran se, szoval ami arra repul az szabadon leloheto.

Az amcsik sikeresen eltoltak az invazio idopontjat a nyilvanossagra hozassal, idot nyertek az ukranoknak, es kozben szallitottak a fegyvereket nekik.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111620) -NoVa-


-NoVa-
őstag

A kérdés inkább az, hogy még ma vegyek valami nyugatabbi országban házat, vagy ráér jövő héten is?

(#111621) vkp válasza -NoVa- (#111620) üzenetére


vkp
aktív tag

Kanadát javaslom. Sógor sokéve költözött ki, azóta nyugodtabb.

(#111622) vkp válasza Samott (#111617) üzenetére


vkp
aktív tag

És? Te a polgárait zárod ki, ők meg a gázcsapot... Ja, meg ne felejtsd el, hogy az atomerőművek fűtőanyagát is ivántól kapjuk... Az EU sok mindent nem tud csinálni velük, nincsenek ránk szorulva, mi rájuk annál inkább...

(#111623) Samott válasza vkp (#111622) üzenetére


Samott
addikt

Igen, ezert irtam hogy vissza kell kapcsolni a szeneromuveket, atomeromuveket. LNG, eszaki tengeri gazmezok, lesz egy par huzos evunk de le lehet valni roluk. Paks bajban lesz de a nyugati eromuvek nem onnet veszik a cuccot.

A ruszkik olyanok mint egy arab olajmonarchia, ha nincs olaj/gaz eladas, bedol minden, mert nincs naluk mas gazdasag. Es ne feledejuk a ruszki gazdasag mereteben kisebb mint az olasz. Nem egyenlo felek allnak szemben egymassal.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111624) -NoVa- válasza vkp (#111621) üzenetére


-NoVa-
őstag

Néhány héttel ezelőttig egyetértettem, ráadásul az Amazon rendszeresen meg is keresett oda fejlesztői mindenfélével, ami egészen megkönnyítené, de most ott is ijesztően szélsőséges dolgok történnek. Kissé beleőrült a Covidba a világ. A végén megnézem a Nigérirai játékfejlesztőcégeket, vagy Izlandot. Az egyik helyen én nem bírom a meleget, a másikon asszony a hideget, úgyhogy egyszerű lesz. Színvonalas oktatás a gyerekeknek nem ártana, úgyhogy egyszerű project, bárhová könnyű :)

(#111625) Sipi- válasza -NoVa- (#111620) üzenetére


Sipi-
tag

Ha a tőzsdei pénzedből akartál, akkor remélhetőleg tegnap még eladtad. Reggel OTP -20%-on, de a többi nagy is 10% vagy feletti mínuszban kezdett.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111626) Sipi- válasza Samott (#111623) üzenetére


Sipi-
tag

Reggel volt ezekről elemzés a rádiókban és ott azt mondták a szakértők, hogy azért ez az orosz lépés Amerikának nem olyan rossz egyébként. Mert ha a németek leállítják az orosz gázt, akkor kénytelenek lesznek Amerikától venni, drágábban (pár napja már meg is rendeltek 120 hajónyit). Bár annyi kifejtő kapacitás nincs jelenleg ami a hajóról le tudná fejteni az Európának elégséges mennyiséget.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111627) -NoVa- válasza Sipi- (#111625) üzenetére


-NoVa-
őstag

Szerencsére épp elég pénzügyet tanultam ahhoz, hogy gyáva legyek tőzsdézni :)

(#111628) -NoVa- válasza Sipi- (#111626) üzenetére


-NoVa-
őstag

Egy kicsit megnyugtató, hogy jön a tavasz, az áramszüneteket melegben jobban el lehet viselni. Azt hiszem lesz belőle bőven.

(#111629) npera válasza Samott (#111615) üzenetére


npera
újonc

Én nem egyszerűsítenék ennyire. Eddig mentek a provokációk és "szeparatista" csapatok és területek eszkalálása. Most feljebb tekerték az egészet, erődemonstrációs céllal is vonulnak és persze ha bárki csak egy csúszlival is feléjük "lő", akkor azonnali megtorlás indul.

Minél több fegyvert zsúfolsz össze egy területen annál könnyebben szabadul el az eszkaláció. Az, hogy az ukránoknak vannak fegyvereik nem jelenti automatikusan, hogy használhatják is, mert a ruszkik csak arra várnak, hogy "meg legyen indokolva" a teljes megtorlás.

(#111630) Samott válasza npera (#111629) üzenetére


Samott
addikt

Csak szolok, hogy ami most megy az mar a teljes megtorlas. Ha ruszkit lonek ukran teruleten azon nincs mit magyarazni. Onvedelem.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111631) Jahno válasza vkp (#111621) üzenetére


Jahno
őstag

Azért amit ott a kamionos arcok kirobbantottak mindenféle téren az megint több, mint "érdekes". És szar az idő. Bár könnyebb fagyott szappanbuborékot képezni :C Mindennek van előnye.

(#111632) Jahno válasza Samott (#111630) üzenetére


Jahno
őstag

Túlzottan leegyszerűsíted. Ez azért nem egy vidéki kocsma, még ha az oroszok most éppen úgy is adják elő.

(#111633) Phülöp válasza Sipi- (#111625) üzenetére


Phülöp
addikt

Ilyenkor kell bevásárolni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#111634) Jahno válasza -NoVa- (#111628) üzenetére


Jahno
őstag

Na majd mikor korlátozzák a nagy fogyasztókat, az megint magával húz mindent és egyszeri paraszt nem fogja érteni, hogy ha teheti ne klímázzon. Neki az jár. Jó lesz. Asszem veszek még pár tekercs filmet, havercsaj úgyis bedobta tegnap este, hogy mindig megy a poénkodás ezzel a "kaputelefonnal fényképezte" meg hasonlók, hogy csináljunk fényképezőt kaputelefonból, krumpliból, valamiből. Esetleg veszek egy tábla napelemet.

Végén még Gugának lesz igaza, csak nem rizst kell betárazni a barlangban.

(#111635) Jahno válasza Sipi- (#111625) üzenetére


Jahno
őstag

Most kell bevásárolnom :C

[ Szerkesztve ]

(#111636) vkp válasza Jahno (#111631) üzenetére


vkp
aktív tag

Én voltam Torontoban két hetet, nekem nagyon bejött. Egyébként délebbre van min Budapest, ott nincs -1000 fok :)

(#111637) Jahno válasza vkp (#111622) üzenetére


Jahno
őstag

Pakson amúgy pont idén lenne egy nagyobb mennyiségű csere, ha jól tévedek. Hirtelen jóban kellene lenni Iránnal?

(#111638) Jahno válasza Samott (#111623) üzenetére


Jahno
őstag

"Paks bajban lesz de"

Ó, hát eddigi termelés mellől még kiesik az a 2 giga, mi baj lehet, kis embert megetetik vele, hogy nem emelkedik az energia ára, közület majd kifizeti sokszorosát, az meg senkiben nem tudatosul, hogy úgyis lecsapódik a végfelhasználókon.

Most úgyis átment az ország ilyen összeugrós anyázásba, éppen a benyakutasokat utáljuk, mert Merdzsóval járnak és 100 millás házuk van, pfujj megérdemlik a magukét, mert eddig is csak lehúztak mindenkit és még csaltak is és vizezik a benyát. Közben lehet vagy sem, de ki tudja, meg van ott is a maguk baja, ha 100 millás ház van, hát legyen.

Majd holnap jön más akit le lehet húzni, ha szót emel ellene akkor még rá is szabadítják a csőcseléket. Oszt valami lesz.

(#111639) npera válasza Jahno (#111638) üzenetére


npera
újonc

Ha nincs áram, akkor csak rá kell engedni a csőcseléket Paksra, hogy menjenek oda és "kapcsolják fel" a 4-es blokkot. Odamennek, feltolják a nagy kapcsolót és ingyen áram a konnektorba. Kábé, mint amikor a sámán és a haverjai "bementek" a Fehér Házba és ültek a szép asztal mögött a szép székben.

(#111640) npera válasza Samott (#111630) üzenetére


npera
újonc

Szerintem nem. Ez egy nagyon izolált kis megmozdulás a ruszkik részéről. Ha tényleg begorombulnak, akkor Ukrajna egészen máshogy nézne ki pár nap múlva.

Pont ezt mondom, hogy minden csak propaganda, uszítás és túlerő kérdése. A ruszkik a mesterei mindennek, ebből szoktak aztán komolyabb háborúk kitörni, ha a másik fél hibázik vagy a ruszkik úgy érzik, hogy hibázott és ezért ők most triggerelt állapotba kerültek. És ugye a kanóc nagyon rövid náluk.

(#111641) WiZARD


WiZARD
addikt

Kávézó most 22 ft körül kapja az áramot, év végéig ez az ár, most kell újra szerződni.
Január 1-től 65 ft lesz, ha most elfogadja a tulaj (akitől bérlem az üzlethelyiséget) a szerződést. Vagy majd később fog szerződni és akkor bármi lehet az ár.
"szerencsére" villannyal megy a fűtés, így a havi áram átalány most is ~100k.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#111642) blueboi69 válasza WiZARD (#111641) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Napelemes csoportokban ezt írták hónapokkal ezelőtt, hogy ez a kompenzáció a lakossági rezsicsökkentéssel szemben.
Én azt javaslom szerződj le ennyire, mert lesz ez több is... :U

(#111643) WiZARD válasza blueboi69 (#111642) üzenetére


WiZARD
addikt

Jah, tulaj is azt preferálta hogy most szerződne, ha csak nem hozok valami jobbat.
Elvileg van gázos mennyezet fűtési lehetőség is, csak arra nincs külön mérő. De lehet jobban járunk ha jövőre azzal fűtünk.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#111644) Jahno válasza WiZARD (#111641) üzenetére


Jahno
őstag

Haveri körben akad aki 150-ért veszi. 22 forint? Az szinte lakossági alatt van.

(#111645) blueboi69 válasza WiZARD (#111643) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Izé, most emelkedett a gáz ára 45%-ot.... valszeg nem lesz tartósan ennyi, de olcsóbb sem, azt már biztos.
Gázra nem állnék át. Inkább tekerj lejjebb a hőfokon.

(#111646) WiZARD válasza Jahno (#111644) üzenetére


WiZARD
addikt

Vmi x évvel ezelőtti szerződés alapján van ez az ár.
(Ez csak az áram ára, van még mellé mindenféle rendszerhasználati, elosztói, akármi díj.)

blueboi69: igazából csak annyi, hogy melyiknek a termosztátját kapcsolom be. Lejjebb tekerni nem tudom, így is csak 20 fokon van és van aki szerint hideg van. Szigeteletlen műemlék épület, aminek ráadásul az egyik fala az a régi várfal...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#111647) hobizoli válasza Sipi- (#111626) üzenetére


hobizoli
nagyúr

majd kiepitik pikk-pakk...

de az oroszok ezzel be fogjak szopni

EU szepen atall a USA gazra, CCCP fele drasztikusan csokken az EUR aramlas, es elvesztik a legnagyobb piacukat
eladhatjak majd Kinanak tized aron, mert azok sem lesznek hulyek EU-s arat fizetni erte, amikor tudjak, hogy igazabol nincs kivel arversenyzni, es vagy nekik adja el a carevics, vagy senkinek, meg qrva nagy szabad kapacitasa van...

meg EU-ban lassan at fognak allni a gazrol egyebkent is hoszivattyukra, a karbonsemlegesseg miatt
itt is megfizetheto kezd lenni mar egy uj haz epitesenel, akkor innen nyugatabbra se fognak sokan zavarba esni miatta

meg az kene melle, hogy Kinaban is begyuruzzon egy gazdasagi visszaeses, mert elvandorolgatnak a bergyartasok eyg resze mas kornyekbeli orszagokba, amik "olcsobbak"...


:U

több drón kell ;P

(#111648) Jahno válasza WiZARD (#111646) üzenetére


Jahno
őstag

Szerződés lehet, azzal nálam is sakkoztak évekkel ezelőtt, csak ha ilyen adhoc intézkedésekkel keresztbehúzzák, akkor szolgáltatóm sem tud mást csinálni, rám tolja.

(#111649) Sipi- válasza hobizoli (#111647) üzenetére


Sipi-
tag

Amerikai gáz jelentősen drágább, már csak a szállítás miatt is. Szerintem a napelemre, hőszivattyúra, bármi gázmentesre átállás meg nem 5 éves projekt, inkább 15+ (új házaknál esetleg 5-10 év, de pl. szüleim 1980 előtt épült házában soha sem lesz hőszivattyú szerintem). De az irány jó persze.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111650) hobizoli válasza Sipi- (#111649) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nyugaton ez nem fog ennyire gondot okozni... autokat is pikk-pakk eldobaltak roncspremiumban, foleg ha kapnak ra allami tamogatast is

meg ha dragul az orosz gaz, akkor egy ido mulva nem lesz sokkal dragabb az USA se
aztan akkor nem kell penzelniuk tovabb a carevicset se

win-win

meg ahogy most bezuhant a mockba-i tozsde, a kinaiak tuti ott toporognak mar, hogy felvasaroljanak orosz cegeket most kilora
szoval nem a NATO az igazai ellenseg, hanem Kina...

maguk az orosz allampolgarok se peking fele orientalodnak vmiert, hanem a nyugatra... mennyi orosz csilliardos el a tavol-keleten?

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.