Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#111901) npera válasza Jahno (#111888) üzenetére


npera
újonc

Ja, tudom. Csak illusztráció, hogy mennyit ér a készülődés, ha hirtelen élessé válik a helyzet.

Most erősen megkavarták a korántsem annyira stacioner állóvizet, ez a Brexitnél pár nagyságrenddel komolyabb zavart tud okozni.

(#111902) Samott


Samott
addikt

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111903) WiZARD válasza qnadam (#111897) üzenetére


WiZARD
addikt

Köszönöm!

Npera neked is! (Köszi+kívánok :C)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#111904) zetor2000 válasza WiZARD (#111903) üzenetére


zetor2000
senior tag

Rólad nem tudtam, de ha úgy van, akkor boldogat Neked is!

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#111905) hobizoli válasza Bujdy81 (#111854) üzenetére


hobizoli
nagyúr

en azt nem ertem, hogy a szupersztar S-500 radar, ami a lopakodo gepeket is latja, az hogy nem tud leszedni semmi erdekeset a legterbol, amikor ahhoz vannak ilyen 400km-s hatotavu cuccaik is?
hat a belorusz hataron tulrol siman le tudnak szedni Kijev felett a dron-t

aztan megis siman ott repked es apritja oket

több drón kell ;P

(#111906) Phülöp


Phülöp
addikt

#mithallgatszmost

Spions - Anna Frank

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#111907) Bujdy81 válasza hobizoli (#111905) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Egy zászlóalj S-500-as kb. 160 millió USD.
Az S-400-asra kb. 400 millió USD / rendszer árat találtam csak, gondolom, egy lövés ennél jelentősen kevesebb. Ebből az oroszoknak van 53 zászlóalj. Egy zászlóalj 8 kilövő, 112 rakéta. Tehát szumma van nekik (mindennel, 'M' zárolt készlettel, keleti védelmi vonallal, mindennel) kb. 5000-5500 db. Ebből maximum harmadát/negyedét tudják elvinni Ukrajnába.

Bayraktar dróne 1-2 millió USD/db. És állítólag az Ukránok is gyártják...

Ja, és az Ukránok - ha akarnak még venni - tudnak fizetni utalással is. Ellenben az oroszok... :D

(#111908) npera válasza hobizoli (#111905) üzenetére


npera
újonc

Szerintem erről Jahno és lokátoros expertek hosszan tudnának regélni, de ez egyáltalán nem bináris.

A radar valamilyen frekvencián ad valamilyen "mintával", aztán a visszaverődő "csomagokat" kell fogja és értelmezze. Az csak a filmekben van, hogy bekapcsolják a radart és ott villog rajta pirossal a szimbólum, hogy ott az ellenfél (főhős), aztán lőnek rá.

A cél anyaga, bevonata, keresztmetszete, hajtás jellege (propeller, turbina), élek száma és jellege, felület érdessége mind számít. Meg persze a távolság, magasság, sebesség.

Ha főleg könnyű anyagokból épült cucc repül igen lassan, akkor azt például jóval nehezebb bemérni, mint egy viszonylag gyorsan (értsd tipikus repülőgépes sebességtartomány) repülő fém gépet, ami tele van élekkel, szegecsekkel, csavarokkal, forgó turbinalapátokkal, amiknek óriási radarvisszaverő felülete van.

Egy szemből érkező vadászgépnek ha a radar belelát a gázturbina kompresszor fokozatába, akkor az jóval könnyebben észlelhető, mintha olyan lenne a szívócsatorna geometriája, hogy nem látni bele. Ezért is szív a B-2 felülről elég komplikált alakú csatornán keresztül, hogy ne lássa a radar a hajtóművet szemből.

Nyugat-Németországban például egy ideig gondot okoztak a kábé 250-el haladó prémium szedánok, mivel a radaron kis propelleres gép sebességgel haladtak és az őrjáratozó gépek nem tudták eldönteni, hogy DDR behatolás van-e éppen kisebb géppel vagy csak Hans-Jürgen "halad" a 7-es bimmerrel.

Szóval ezek a sci-fi számok az 500 km-el vélhetően egy nagyobb hagyományos konstruciójú fém gépre vonatkoznak optimális sebességtartományban és magasságban. Egy kompozit kisméretű drón töredék távból lesz észlelhető és követhető.

(#111909) zetor2000 válasza npera (#111908) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egy jóideje képesek a lokátorok magasságot is mérni, szóval a Hans-Jürgen 7es Bimmerrel való száguldása az Autobahn megfelelő szakaszán szerintem nem okozhatott gondot, vagy nem ilyen mértékben. Főleg a nem egy pontba telepített lokátorállomások, hanem ahol 2-3 lokátor van telepítve, ott elég pontosan detektálható a repüllő izé az égbolton. A probléma akkor van, ha a KVautomata pont úgy néz ki, mint a Lokátor:
[link]
:)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#111910) Samott válasza hobizoli (#111905) üzenetére


Samott
addikt

Valoszinuleg az is olyan patyomkin cucc mint a hiperszonikus raketajuk meg a tobbi csodafegyveruk. Ott a "lopakodo" Su-57, miert nem harcoltak ki a legifolenyt? Inkabb hagyjak szetraketazni a menetoszlopaikat... kamu az egesz orszag.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111911) eattila válasza Samott (#111910) üzenetére


eattila
csendes tag

Elég, ha a nagy piros gomb nem kamu.....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#111912) Samott válasza eattila (#111911) üzenetére


Samott
addikt

Király Zsolt: Putyin sorsa az atomháborúval való fenyegetéssel megpecsételődött

"Putyin látva, hogy villámháborúja csődöt mondott, kétségbeesett lépésre szánta el magát. Belengette az atomháború lehetőségét, megfenyegetve a NATO-tagországokat is. Ez pedig már a vég. Aki ilyet kimond, az lényegében diagnózist állít ki magáról hogy őrült. Egy atom-nagyhatalom élén, mely képes elpusztítani a világot."

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111913) blueboi69 válasza Samott (#111910) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"kamu az egesz orszag"

Mi attól félünk inkább, hogy annyira elborul az agya, hogy mégiscsak kilőnek pár atomot és fél EU jobban fog világítani, mint a telihold (tudom, hogy igazából nem világít).

Viszont most azon agyalok, hogy tegyük fel, kilövik az atomot, akkor tudunk-e és érdemes-e egyáltalán menekülni. Asszony szerint ne üljünk már ölbetett kézzel itthon és haljunk meg, de vakvilágba sem tudunk menekülni, mert mégis hova.
Én mondtam neki, hogy irány a földközi tenger, elkötünk vmi hajót (odafelé a youtubról megtanlok vitorlázni) aztán lelécelünk afrika felé vagy kicsit távolabb. B terv, hogy elkötünk egy motoros gépet vmi kisreptérről, ez a filmekben is mindig bejön, csak lehet valóságban nem megtankolva állnak a gépek... :C molkúton meg hülyén néz ki. Nade ha elpusztul az ország a sugárzás miatt, akkor soha nem jöhetünk vissza.

Tegyük fel pár nap/hét múlva lecsendesedik a dolog, békét kötnek és megy az élet tovább, nem kell elmenekülni, a gazdasági szankciók milyen hatással lesznek? Csakmert pl nemkevés pénzt készülünk kiadni telekre, napelmre és ugyebár EV autó is benne van az 5éves tervben. Namost ha megdrágul az üzemanyag és a gáz, és ezáltal minden élelmiszer, akkor vajon az ingatlanárak bezuhannak vagy pont, hogy inkább felmegy az értékük?
Érdemes-e most a pénzünk nagy részét költeni ezekre a befektetésekre?

(#111914) zetor2000 válasza eattila (#111911) üzenetére


zetor2000
senior tag

Azt is melyik idióta tervezte? :D
[link]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#111915) Jahno válasza Samott (#111910) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy logika. Azonkívül, hogy teljesen megreccsent az agya, ezt gyakorlatban is megmutatja, nem csak Twiterre ír marhaságokat, simán lehet a stratégia része, hogy pár alakulatot elveszt, azzal fárasztja az ukránokat és azoknak fogy a készletük is, utána meg be lehet vonulni, miközben verheti a nyálát, hogy megtámadták a menetoszlopokat és akkor azt most nem lehet szó nélkül hagyni, pedig csak úgy mentek befelé békével....

Ha én toporzékolok így akkor hülyének néznek, vagy végső esetben újra nyit a sárga ház, itt meg végül is csak pár olyan atommeghajtású cuccon ül, amiről fogalmunk sincs, de még az átlag fúziós atombomba lesz a kisebb bajunk.

(#111916) Jahno válasza eattila (#111911) üzenetére


Jahno
őstag

Viszont az ukrán elnökön meglepődtem, hogy nem takarodik el a környékről. Putyin meg beteg, olyan sem lesz, hogy jajj bocs srácok, akkor visszavonulunk, ennek ennyi nem lesz elég. Nem olyan fából faragták, hogy nem jut el egy általa megtervezett mérföldkőhöz.

(#111917) eattila válasza Samott (#111912) üzenetére


eattila
csendes tag

Én eddig is azt gondoltam, hogy nem igazán normális. Ettől még a piros gomb ott van nála...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#111918) eattila válasza Jahno (#111916) üzenetére


eattila
csendes tag

Én azt gondoltam, hogy simán elsöpri ember meg hadianyag fölénnyel Ukrajnát. Aztán a lendület lesz túl nagy, és nem tud megállni.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#111919) Jahno válasza eattila (#111918) üzenetére


Jahno
őstag

Gyerekkorunk óta ismerős a mondás, hogy annyian vannak, mint az oroszok...

(#111920) Sipi- válasza Samott (#111912) üzenetére


Sipi-
tag

Ettől még nem fog fejlehajtva odakullogni az orvosához, hogy kérem a hosszú ujjú kabátot és egy gumiszobát.
Reggel hallgattam egy elemzést, ott azon a véleményen volt az elemző, hogy nagyon óvatosan kell Putyinnal "bánni", mert ha sarokba érzi magát szorítva, akkor még erősebben ki akar törni, nem fogja feladni. Márpedig a NATO-val való fenyegetőzés, gazdasági szankciók ebbe az irányba mutatnak...

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111921) npera


npera
újonc

(#111922) Samott válasza Sipi- (#111920) üzenetére


Samott
addikt

Majd a sajatjai a torkara lepnek, merlegelnek azok is, ha tul sokba kerul, ha mar nem hoz hasznot, vege lesz mint a botnak. Nagyok a vesztesegei az oroszoknak es ha igy ömlik a segitseg az ukranokhoz ez csak rosszabb lesz. Ha hullazsakban mennek haza a hoditok akkor az otthon is fajhat. Meg ket ilyen het es annyi veszteseguk lesz mint egy evtized alatt afganisztanban.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111923) hokuszpk válasza zetor2000 (#111909) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

huszonharminc evvel ezelott ( amikorrol az utolso ismereteim szarmaznak ) egy foldi telepitesu lokator tavolrol nemlatott ilyen 50m alatt repulo cuccokat, -- mondjuk akkoriban nem is nagyon volt szokas tavolsagot kismagassagon lekuzdeni -- aztan lehet azota fejlodott annyit a tekknika, hogy megoldottak a hullamterjedes problemajat, de ezt azert ketlem mert allitolag ez mar annak a franya fizikanak a hataskorebe tartozik, kb. hasonlo lehet, mint az akku gyorstoltes, evente ketszer feltalaljak, csak meg mindig nemlehet olyat kapni.
ha eleg messzevan, eleg egy kisebb hegy, ami a lokator es a cel kozott van, aztan ott el is bujt a motyo, kollega azt irta 6 meteren repul a cucc, akkor legyen meretesebb domb. Legterellenorzo repcsirol talan megfoghato, van is olyan a ruszkiknak, de nekem ugytunik perpill nemnagyon hasznaljak.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#111924) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Túl sok a dezinformáció, úgyhogy ennyi zajban leginkább semmilyen következtetést nem tudok levonni. Valami lesz, majd letisztul, talán némi kp állományt Euroban érdemes tartani készenlétben, ha akadozna a banki üzem, a többire esélytelen felkészülni.

(#111925) hokuszpk válasza Samott (#111912) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

Truptol feltunk, hogy majd o megnyomja azt a gombot, eltuntettek, fellelegeztunk ; erre Putyin feszul be...

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#111926) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Aztán közben csak halkan megemlítem, hogy havazik.

(#111927) eattila válasza -NoVa- (#111926) üzenetére


eattila
csendes tag

Itt is vót, de már elmúlt. De fullba tolta a kretént, nagy pehely, meg minden.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#111928) blueboi69 válasza -NoVa- (#111926) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Itt reggel szakadt a hó, de aztán fél9 környékén már el is állt. Tegnap még a kajszit meg a szőlőt metszettem. Optimista vagyok a jövőre nézve, de most kicsit bennem van az ideg, mert most készültünk igencsak sok tartalékot felélni a napelemmel és a telekbővítéssel.

(#111929) zetor2000 válasza hokuszpk (#111923) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egy darab lokátor valóban ilyenre képes, vagy erre sem.
De kétlem, hogy azok a műholdak, amik a Glonass rendszert biztosítják, semmi egyebet nem csinálnak, mint a műholdas navigációt támogatják... És ha ezek valóban csak ennyit, akkor se lennék benne biztos, hogy a fenn lévő pár db "katonai" műhold ne lenne képes 2-3-10-x db lokátor jelet sugározni, és egy egyszerűnek tűnő sokszögeléssel (legalább 3) olyan pontossággal bemérni ekkora fémes dogokat, hogy egy tekintélyes, npera által is vázolt svedish fack yöö raketta 10 méteres körzetben becsapódva ne rombolná porig.

Szóval csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem egy lokátor adatait kell(ene) figyelembe venni, hanem egy több lokátorból álló rendszert, amiben nagyjából ismertek a pozíciók (gondolom, GPS / Glonass / Beidu alapján megy a pozicionálás, ha nem is méteres, de 10 méter alatti pontossággal - rakétának ennyi elég (nem bazooka félére gondolok, hanem valami ütősebbre)). Ha már van fenn pár műholdjuk, meg pár olyan lokátor, ami fix, meg pár db, ami mobil.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#111930) zetor2000 válasza blueboi69 (#111928) üzenetére


zetor2000
senior tag

Reggel azt mondta a rádió, hogy Kispesten esik a hó. Én 1 kerülettel lakom kiljebb, itt semmi. Ez ~5km.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#111931) Phülöp válasza -NoVa- (#111926) üzenetére


Phülöp
addikt

Tudok kölcsönadni eszközöket.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#111932) Jahno válasza -NoVa- (#111926) üzenetére


Jahno
őstag

Dobunk rá atomot és elkussol :DD

(#111933) Jahno válasza blueboi69 (#111928) üzenetére


Jahno
őstag

"szakadt a hó"

És akkor Phülöp gondolom mosolyog az arányokon.

(#111934) -NoVa- válasza Jahno (#111933) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az egy dolog, de az FKF szerintem már össze is omlott a terhelés alatt.

(#111935) Jahno válasza hokuszpk (#111923) üzenetére


Jahno
őstag

Aztán jöttek különböző troposzféra cuccok, meg nem lentről észlelik, hanem 15+ kilométer magasból és letojják a föld görbületét.

Amit előtte nap láttunk:

Csak én inkább Pilis/Monor/Margit-híd/Újpest környékét szoktam nézegetni és foglalkozott vele a fene.

Akkor jelent meg egy ilyen aranyos, amit eddig Wikipédiáról sem ismertem:

[link]

Még Ukrajnában, de orosz határtól kb. 20-30 kilométerre. Nyomják ezek ja.

(#111936) Samott válasza Jahno (#111935) üzenetére


Samott
addikt

Meg mindig nem adtal datumot ehhez a kephez. Ket napja irtam errol a JSTARS geprol, meg volt egy masik is brit zaszlo alatt. Illetve egy uzleti jetbol epitett hasonlo ingazott az ukran roman hataron.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111937) hokuszpk válasza zetor2000 (#111929) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

végülis már van űrhaderejük meg hozza parancsnokság is, akkor lehet még nincs kiépítve a tüzvezető rendszer felé a kapcsolat :D

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#111938) Jahno válasza Samott (#111936) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt megnéztem, a drón kezdés napján takarodott ki a légtérből, de érdekes, mert úgy néz ki, hogy ugyanaz az eszköz cserélt azonosítót és változott FORTE12re a tenger felett. Azt meg már ismejük. Valamikor csütörtök hajnal 1-3 közt nézz rá, akkor dobott egy hátraarcot nyugatnak, majd délre le, ahonnan jött.

(#111939) Samott válasza Jahno (#111938) üzenetére


Samott
addikt

Azt mar pont belinkeltem en is.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111940) Sipi-


Sipi-
tag

Azért ezt már az orosz gazdaság is megérezheti

A norvég állam többségi tulajdonában lévő Equinor energiaipari csoport hétfőn közölte, hogy megkezdi oroszországi vegyesvállalatainak eladását. A világ legnagyobb alapja, a norvég szuverén vagyonalap szintén eladja oroszországi eszközeit, amelyek értéke mintegy 25 milliárd norvég korona (2,80 milliárd dollár). De várhatóan a japán nyugdíjalap is kivonul. Összességében a BP lépése és a már ismert kivonulások 250-300 milliárd dollárnyi tőkét vonhatnak ki az orosz piacról. Eközben a nyugati bankok kitettsége csak 30 milliárd dollár, amit a SWIFT-kivonulással jó eséllyel buknak is.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111941) blueboi69 válasza Jahno (#111933) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Szakadni eléggé szakadt, az már más, hogy nem maradt meg.

(#111942) Bujdy81 válasza Samott (#111912) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Bevallom, a közvetítés, amiben bejelentette, kicsit megnyugtatott engem.

Sojgu arcán azt láttam, hogy legkésőbb a nukleáris tűzparancs kiadásakor lelövi Putyint...

(#111943) blueboi69


blueboi69
csendes tag

May be an image of footwear and text

(#111944) blueboi69 válasza Bujdy81 (#111942) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez hol látható? Nem találom

(#111945) Samott válasza Bujdy81 (#111942) üzenetére


Samott
addikt

Nem tudom melyik a Sojgu, de az egyiket ma rugtak ki: Russian Chief of the General Staff, Valery Gerasimov, reportedly fired today.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111946) Phülöp válasza Samott (#111945) üzenetére


Phülöp
addikt

Az egy másik

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#111947) Samott


Samott
addikt

Jo meglatas.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#111948) blueboi69 válasza Samott (#111947) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez hatalmas :C :DDD

(#111949) Sipi- válasza -NoVa- (#111926) üzenetére


Sipi-
tag

Reggel a Dózsa György úton esett 2 percig, de most már legalább 20 perce szakad Kőbányán. :Y

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#111950) blueboi69


blueboi69
csendes tag

#énkérekelnézést

May be an image of text that says "-Mi lesz, ha elütnek egy matematikust? -??? -Már nem számít... Aa"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.