Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116071) BenHans válasza DeathAdder (#116062) üzenetére


BenHans
addikt

Egyetértek.
Még a Digis stúdió rendben van, sőt még szórakoztató is tud lenni.
Salec mondjuk néha idegesítő, szerintem CR rejszposztere is van.
A kommentátorok, műsorvezetők és szakértők néhol hiányos ismeretein pedig már megtanultam átlépni, mondván, nem lehet mindenki minden csapatnak szurkolója, hogy minden hírmorzsa aktuális legyen a közvetítésben.

A gusztustalan a média, mint személyiségformáló erő. Sőt, formál az mindent is, sajnos...
Egyre felszínesebb ez a szurkolás dolog. Vagyis előjön a két véglet, a néző és nézni akaró és a látó és tudni akaró focikedvelő. Előbbi csak nézi, szájába adják hogy ki a jó, csak a top-top érdekli és nem akar semmi mögé látni, míg utóbbi kötődik az a kedvencéhez valami érzelmi szálon is (utazás miatt, ember miatt, történelem, stb stb.) és nem csak az érdekli, hogy havernak lehessen vagizni hogy na hol játszik xy legjobb és ki a BL esélyes és ki tömte ki legjobban valamelyik kiesőjelöltet örömfocival. Ez a szurkoló a napjainkban már elérhető információtengerben megpróbál kutatni, elemezni minél többet megtudni a fociról, taktikáról, játékelemekről és játékosokról. Próbál közelebb kerülni ahhoz a nézőponthoz ahonnan a klubok közelítik meg a focit pl a big data alapján, vagy hogy milyen labda nélküli mozgásokkal fejleszthető még magasabb szintre még a mai csúcsfutball is.

Sajnos utóbbiból van kevesebb, sokkal kevesebb. Vitázni csak arra alkalmas emberrel érdemes, mert előre csak akkor mozdul bármi. Én már olyat is kaptam, hogy ne írjak már különböző középpályás játékstílusokról, meg xg-ről és hasonlókról nem kell bonyolítani nem amerikai foci ez. Itt igaza is volt, aki ilyen, annak nem is szabad ilyet írni mert ők sokkal jobban tudják, mert az a jó kapus akinek sok a clean sheet-je és az a jó támadó aki sokat cselez és sok gólt szerez (((na nem a cselek után, inkább a középpályásoknak köszönhetően, és persze az sem baj ha csak gyengébb ellenfelek ellen villog))).

A gyerekeknél pedig még nem is olyan régen megvolt annyi, hogy ha megkérdeztél párat egy téren, akkor nem 4 játékos volt repertoár. Most ha megkérdezel 10, a sekélyes focikultúránkban cseperedő gyereket, hogy ki a kedvenc akkor Ronaldo, Neymar, Messi és MBappé lesz a válasz. Miért? Mert ő a legjobb.
Persze fejlettebb helyeken még talán jobb a helyzet, Olaszországban pl, ahol generációkon át öröklődik a klubszimpátia, nem fog másért rajongani, elismeri ha jobb, de akkor sem ő lesz a bálvány. Magyarországon is van többgenerációs fradista, újpesti stb családból jött kölyök, de a kedvenc nem Gera Zoli, Böde, Kabát vagy Király Gabi lesz az esetek 99.99%-ában.
Mintha az emberek már egyre kevésbé akarnák meglátni a szenvedélyt, a romantikát, egy szürke, legkevésbé sem látványos játékú középpályás kőkemény kiváló munkáját, és csak az eredmény, a címlapok és a hype számítana. Ezért óriási jelentőséggel bír a kisebb csapatok (akár az AS Roma) minél aktívabb részvétele a közösségi médiában, humorral, hírekkel mindennel, (lásd AS Roma English twitter), mert meg kell szólítani a fiatalokat, mert a szurkolói követői bázis esetében csak a növekedés elfogadható.
---- ----
A kapus arcai (statgalamb cikk)
Arról is ír, - ha erre nem jönne rá valaki magától - hogy mennyire semmitmondó az x clean sheet ami alapján sajnos még mindig kategorizálnak kapusokat. Az optát mondjuk megbízhatónak hittem, de felettébb röhejes módon Alex Sandro került 2018 Serie A álomcsapatába balbekk poszton Kolarov helyett, ami fogalmam sincs hogy jött ki mert a stat bőven nem támasztja alá, főleg, hogy egyéni dolgokat itt nem befolyásolhat csapatszinten nyert cím.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.