Hirdetés

2019. szeptember 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) föccer


föccer
(nagyúr)

Üdvözlet minden leendő és gyakorló apukának.

Ez a topikot azért hozom létre, hogy legyen egy hely, ahol a gyakorló és leendő kispapák és apukák megoszthatják egymással az érzéseiket, ahol dicsekedhetnek az porontyaikkal, és nem utolsó sorban feltehetik egymásnak kérdéseiket.

A témához nem sok topik van itt a PH!-n, amely lévén egy informatikai és mobil techológiai portál valahol érthető. Viszont az ide járók nagy részének előbb-utóbb eljön az idő az életében, amikor bizony szülői feladatok elé néz. Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak az itt lakók táborához.

Hajrá kispapák, apukák előre!

Társtopik: Apa lettem.

Jó szórakozást!

Üdv, föccer

(#2) föccer válasza föccer (#1) üzenetére


föccer
(nagyúr)

No, kezdésnek még egy kis plusz infó.

A topik azért jött létre, mert az általam írt (még be nem fejezett) blogbejegyzés kereteit igencsak túlnőttük. Szóval jöhet ide minden kérdés, gratuláció, fénykép.

Hamár fénykép:

üdv, föccer

(#3) kovsol válasza föccer (#2) üzenetére


kovsol
(félisten)

Nekem van egy 4 éves húgom, én meg 25 leszek, szóval kb átéltem madártávlatból, hogy mivel is jár az apaság, de ilyen szülőszobás izgalmak még váratnak magukra, azt majd csak ha lesz saját.
Tudom ez offnak számít itt, de azért megosztottam a dolgot veletek, és egy kép kedves Barbara húgomról.

Csak hogy beinduljon a topic :B

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#4) föccer válasza kovsol (#3) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Áh, hidd el nekem ég és föld a kettő. Még akkor is, ha egy háztartásban éltek is. Sry, de rá kell gyúrnod a témára. ;]

üdv, föccer

(#5) kovsol válasza föccer (#4) üzenetére


kovsol
(félisten)

még addig éveknek kell eltelnie ;)

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#6) maláj válasza kovsol (#5) üzenetére


maláj
(őstag)

nem vagy még elkésve :N
még nekem sincs (30+) (és ha rajtam múlik nem is lesz :DDD)

ha már az aláírást is cenzúrázzák akkor a PH lapcsalád minden tagjára bekapcsoltam minden reklámblokkolót ami csak létezik :DDD

(#7) föccer válasza maláj (#6) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Naaa, nem szeretjük ezt a hozzá állást :(( ;]

üdv, föccer

(#8) föccer


föccer
(nagyúr)

No gyerekek, hogy ma milyen nyügi a lány. Már másodjára kellett elaltatnom. Egész este evett, kisebb nagyobb adagokat. 10kor még bezabált egy hatalmas adag tejcsit. Azóta már 2x felsírt álmában, de szerencsére vissza tudtam altatni, és az anyja nem ébredt fel. Szegénykének neki is kell egy kis alvás :)

üdv, föccer

(#9) maláj


maláj
(őstag)

nekem volt munkatárs adta a kezembe a lányát még anno
szegény az átélt lelki sokktól inkább azonnal elaludt mihelyst meglátott :DDD
azóta jó pénzért vállalok csöppség altatást :C

ha már az aláírást is cenzúrázzák akkor a PH lapcsalád minden tagjára bekapcsoltam minden reklámblokkolót ami csak létezik :DDD

(#10) Csemike válasza föccer (#2) üzenetére


Csemike
(csendes tag)

Én ugyan nem vagyok apuka, de írok ide. :) Gratulálok a kislányhoz, sok boldogságot! :)

Azért elég kemény leány, az már most látszik, ez a "megvuduzlak" nézés és kéztartás... :D

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#11) föccer válasza Csemike (#10) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Az egy dolog, hogy megvuduz mindenkit. Az a kép 1 napos korában készült. Már lassan 6 napos lesz. Szerinted? Néha olyan komoly, szúrós tekintettel tud rám nézni, hogy majdnem rosszul érzem magam, hogy vajon mit csináltam rosszul, hogy így megharagudott rám. Arról nem is beszélve, hogy lassan meg tud fordulni az oldalára. Még éppen a vállán nem tudja magát átlökni, de akkor már szinte a hasán feküdne..

üdv, föccer

(#12) psyho85


psyho85
(aktív tag)

Már 6 napos? Jó ég, Föccer, repül az idő! Nincs megállás a lejtőn! :)

Kicsi fijjam legújabb szokása, a menthetetlen mászási mánia. Nem tudom, két hónaposan már gyakorlatilag addig tartja a fejét kinyomva, amíg meg nem unja a nézelődést (nem unja soha). E mellé jön az, hogy már mászna, mint a güzü, de mivel csúszik alatta a lepedő, nem tud menni. Nos, ezen annyira fel tudja nyomni a csöpp agyát, hogy csapkod, szitkozódik a maga módján (nem hisztizik, hanem jellegzetes panaszosokat nyög, kurjant)! Elfárad bele, akkor 5 perc pihi, újabb próba,újabb hiszti. Ha kitámasztom a lábát, de nem tolom meg, már el tudja magát lökni előre, ki is menne a világból úgy. :)

A másik extra aranyos történet, hogy van a házban egy 1 évvel és 1 nappal idősebb kis csajszi, aki meglátta az udvarban a babakocsiban a fiamat, majd akkora szerelembe esett, hogy onnantól kezdve a fél kertet letépve és a kavicságyat elhordva hozta neki a a virágokat és a szebbnél szebb kavicsokat. :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#13) föccer válasza psyho85 (#12) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Húha, nem tudom te észre vetted-e de nagyon hasonlít a fiad a lányomra....

;]

üdv, föccer

(#14) psyho85 válasza föccer (#13) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

Rajta vagy a térkéPH!en, megtalállak! :(((

Biztos az a swinger klub...

Mondtam én, hogy csak az anya biztos, hacsak el nem cserélték a kórházban! :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#15) föccer válasza psyho85 (#14) üzenetére


föccer
(nagyúr)

^.^

A csere nálunk majdnem összejött elsőre más nevet írtak a karszalagra. De 1000 körül is felismertem volna. :)

üdv, föccer

(#16) föccer


föccer
(nagyúr)

Na, csak hogy ontopik legyek. Gyakorló apukákat kérdezem, hogy ilyen pici korban ti hogy oldottátok/oldjátok meg az etetéseket? Inkább felkeltitek 2,5-3 óránként, csak hogy megetessétek, vagy hagyjátok, hogy magától felébredjen és utána etetitek? Az én kislányomnak napközben nagyon jó alvókája van. simán alszik 4-5 órát is egy huzamba, utána meg olyan éhes, hogy alig bír enni...

Szóval szerintetek melyik a jobb?

üdv, föccer

(#17) LOTR


LOTR
(addikt)

Sziasztok,
segítség kellene:
1 éves kislánynak, de gondolom ebben a korban kb egyforma méretűek a gyerekek, mekkora cipő kell?
[link]
innen akarok rendelni egyet ajándékba, de nem tudom mekkorát kellene, a c10-es méret az a 28as európai számozás, de akkor pl a c3 mekkora? és mekkora az ami jó egy ilyen korú gyerekre?
bár lehet inkább ruha lesz belőle ott legalább oda van írva hány hónapos gyerekre jó
Köszönöm előre is!

One Ring to rule them all

(#18) föccer válasza LOTR (#17) üzenetére


föccer
(nagyúr)

[link]

Legjobb konverziós oldal. Az, hogy egy egyéves gyereknek mekkora cipő kell, így hirtelen passz. Nekem még csak 6 napos a lányom ;]

Egyébként ma belekakilt a fürdővízbe. Természetesen azonnal kivettem. Szerintetek fertőtlenítsem a kádat? kb 1,5 percig lehetett benne az a víz.

üdv, föccer

(#19) psyho85 válasza föccer (#18) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

Ha nem tud még enni, amikor felkel, az nem baj, majd megerősödik. Inkább hagyd aludni szerintem, mert később még jól fog jönni az, hogy alszik többet egyhuzamban. :) Az, hogy nappal alszik többet, előfordulhat, de be fog állni ő is, ha szépen konzekvensen csináljátok. Értem itt az esti fürdetést és utána az etetést, amiért úgy vettem észre érdemes felkelteni, mert akkor utána megszokja, hogy onnantól nyugi van. Tehát utána már csak minimális lámpakapcsolás, fejhallgatóval az SC2, stb. :D

A kádat meg egyébként se árt néha sterilizálni, egy ilyen után meg pláne. Amúgy nem világvége. :)

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#20) föccer válasza psyho85 (#19) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Oké, köszi. Ma egyébként nagyon megjött az étvágya. Benyomott vagy 70 ml tejegykét vacsorára ;]

üdv, föccer

(#21) psyho85 válasza föccer (#20) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

Óhh, itt már 180 a vacsiadag. :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#22) föccer válasza psyho85 (#21) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Nem mértük. De azóta még rácuppant a másik cicire is. Ma nagyon megjött az étvágya. Már majdnem elértük a születési súlyunkat. Ha még 1-2 napig ugyanilyen az étvágya, akkor 10 naposan simán meglesz a 3360.

Most egyébként Mamóca küzd az altatással. Én mondtam neki, hogy ne szoktassa be a nagyágyba ;]

No, léptem fürödni én is, mert holnap meló.

üdv, föccer

(#23) dr.bubo válasza LOTR (#17) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Hello!
Ne vegyél cipőt 1 éves gyereknek. Mert ebben a korban kezd el járni és nem mindegy, hogy milyen a cipő (pl. a sarkánál mereven kell lennie, hogy tartsa a sarkát), ugyan úgy fel kell próbálni a lábára, mint egy felnőtnek. :) Vegyél inkább ruhát, de azt is inkább 1-2 számmal nagyobbat, mert ha még nagy is rá, amit veszel, belenő. Ha pont méretet veszel, azt 2-3hét alatt kinövi. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#24) psyho85 válasza föccer (#22) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

Kajcsi+büfi után, ha elpilled a gyermek, még várjatok vele 20 percet, akkor alszik el igazán, s ekkor már át lehet tenni a bölcsőbe. Így elkerülhető az, hogy lerakjátok, s 5 perc múlva visít, hogy dehátezígynemjóez! Erre mondtam, hogy baromi konzekvensnek kell lenni, mert ha valami 2-3 alkalommal úgy van, akkor annak aztán mindig úgy kell lennie. :)

Cipő: vannak kifejezettek kisgyermekek részére készült, erősített és hosszított kéregmerevítővel, speckó ún. supinált talppal, stb. Na, ezeknek az ára is ennek megfelelő, és ahhoz képest nem használhatóak túl sokáig, a gyermek növekedése okán.

[ Szerkesztve ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#25) föccer


föccer
(nagyúr)

No, megvolt az első átbömbölt éjszaka... :o

Egész nap nyügi volt a gyerek. Oszt este 7 körül rákezdett, és hajnali 2-ig, kisebb-nagyobb megszakítással húzta a nótát. Az ég világon semmivel nem tudtuk lecsendesíteni, és elaltatni. 1 percből 30 másodpercet ordított. :(

üdv, föccer

(#26) psyho85 válasza föccer (#25) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

A pocakfájás már csak ilyen. Próbáltátok tornáztatni? Háton fekve kis lábait térddel fel mellkasig, majd vissza. De gondolom a próbáltatok mindenben benne volt ez is.

Hát, ezzel átestetek a tűzkeresztségen. :)

Hála istennek kicsi fiunk nyugodtan alszik (koppkoppkopp), délután tartja a nagy aktiválódást amiokr én is hazaérek (és pihennék kicsit:DDD). Éjszaka akkorát pukizott, hogy felébredtünk rá. Ő meg vigyorogva aludt. Nagy franc a kölyök! :D

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#27) lajafix válasza föccer (#25) üzenetére


lajafix
(addikt)

büfiztetés megy? valami beleszorulhatott a gyerekbe ha ennyit bömbölt, alul vagy felül kell távoznia.

Nem a te tangódat járják már Ferry...

(#28) lajafix válasza kovsol (#3) üzenetére


lajafix
(addikt)

dehogyis élted át, majd megtudod! :)

Nem a te tangódat járják már Ferry...

(#29) föccer válasza lajafix (#27) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Igen, cicizés után, és még közben is, mindig összejön a büfizés. Elejinte mindig én csináltam, mert Mamócának annyira tele volt a cicije, hogy fájt, amikor feltette volna büfizni.

üdv, föccer

(#30) föccer


föccer
(nagyúr)

Megmértük, kb 80 ml-t vacsorázott :) Holnap mérünk rajta meztelen tömeget. Az már szinte biztos, hogy elérte a születési tömeget. Valószínűleg még több is lesz :))

üdv, föccer

(#31) concret_hp válasza LOTR (#17) üzenetére


concret_hp
(addikt)

[link] azé nem olyan nehéz megtalálni ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#32) psyho85 válasza föccer (#30) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

Kettőt pislantasz és már mehet neki a csülökpörkölt főtt krumplival, kovászos uborkával. :)

Ma reggel nyüszögött a gyermek, hátára fordítottam, kapálózott, kinyitotta a szemét, dumáltam neki, erre vigyorog mint a vadalma, s gügyög vissza a maga módján. Elvoltam vele így egy darabig, el is késtem a munkából... :)

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#33) Dany007


Dany007
(veterán)

Jelentem lassan egy hete már én is tagja vagyok a klubnak :)
A kimerítő várakozás és szülés után, most még kimerítőbb jön :) A szoptatás, csak ez egy kicsit tovább fog tartani...

Amióta picúrék hazajöttek a kórházból gyakorlatilag semmit nem néztünk, se filmet se tévét :) Még netezni is alig van idő.
Remélem ez csak addig lesz így, amíg be nem állnak egy rendszerbe. Egyenlőre el se tudom képzelni, hogy ilyen napirenddel hogyan fogok dogozni hétfőtől... Na meg persze párom is egyedül lesz itthon onnantól. Pedig néha még az is kevés, hogy ketten vagyunk itthon.
Na majd meglátjuk.

Addig is cumizásról kérnék infot, akinek van. Mikor, hogyan, hány éves kortól lehet elkezdeni?
Szinte sehol nem ajánlják, de én is húgom is és szinte az összes ismerősöm azzal nőtt fel...

(#34) föccer válasza Dany007 (#33) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ne aggódj. Meg kell szokni az otthon létet. Nálunk is az első hét volt nagyon rázós- Azóta csak heti 6 nap... ;]

Viccet félre téve bizony megterhelő a kicsike mindkét szülőnek. Egyrészt anyukának, mert éjjel nappal ki kell szolgálni a kicsit, másrészt az apukának, mert éjjel nappal ki kell szolgálni az anyucit. Ha hazaérsz a munkából, akkor át kell venned a kicsit. Neked kell megnyugtatnod, elaltatnod, tisztába tenned. Az anyukának tiszta felüdülés lesz, hogy egy picit kiülhet az erkélyre, vagy lemehet a sarki boltba...

Mi úgy szoktuk csinálni, hogy az esti evés után Mamóca megy lefeküdni, és én altatom el Tündérkét. Így egy + fél órát tud aludni. A reggeli 1/2 7-es etetés kürül én meg felkelek és én altatom vissza. Így reggel is tud egy nagyobb időt aludni.

A cumizástól meg nem kell nagyon megrémülni. Amikor hazajöttünk a kicsi még nem tanult meg rendesen szopizni. Ekkor simán előkaptuk a cumit és néhány mili lefejt tejecskét abból adtunk neki. Ezután már megnyugodott annyira, hogy rákapott a cicire is. Mostanában már nincs ilyen gond. Sőt. Amikor egyedül voltam otthon vele és cumiból akartunk enni, alig akarta onnan enni a tejecskét.

A lényeg az, hogy amíg nem tanul meg rendesen cicizni, addig ne nagyon eröltessétek a cumit. A másik fontos dolog, hogy olyan cumit vegyetek, ami egycseppes jelölés van. Ebből folyik a legkevésbé a tejecske, és ezzel még dologzni kell a gyereknek. Így nem kényelmesedik el annyira.

üdv, föccer

(#35) lajafix válasza Dany007 (#33) üzenetére


lajafix
(addikt)

"Amióta picúrék hazajöttek a kórházból gyakorlatilag semmit nem néztünk, se filmet se tévét :) Még netezni is alig van idő.
Remélem ez csak addig lesz így, amíg be nem állnak egy rendszerbe. "

szomorú hírem van :teljesen más lesz az időbeosztásod, a régi dolgokra legközelebb 20 év múlva tudsz majd ugyanannyi időt fordítani, mint előtte...

Nem a te tangódat járják már Ferry...

(#36) Dany007 válasza föccer (#34) üzenetére


Dany007
(veterán)

Köszönöm a tanácsokat.
Hát igen, igyekszem kiszolgálni amennyire tudom. Hogy neki ne kelljen mással foglalkoznia.

Ez az altatás dolog megy még nehezen. Hiába vállalom át én, párom akkor is hallja a sírást :) és úgy meg nehéz nyugodtan aludni. Ugye, nálunk csak 1+ fél szoba van. Így a kisszobában alszunk mind a hárman.
Egyébként van amikor nagyon jól alszik. Pl ma éjjel 1-től 4-ig, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Majd szopizott ~ 1 órát, aztán 5-től 8-ig, fél 9-ig! De, ez így nem is lenne probléma.
Mindketten megelégszünk ezzel a 2-3x 3 óra alvással.
A akkor van, amikor pl tegnap este 8-kor szokásos szopizás, majd egy órát próbáltuk felváltva altatni / böfiztetni és semmi... Lett este 10 mire elaludt. Kemény 15 percre! Aztán hajnali egyig szinte végig sírt. Egyedül a cicizés nyugtatta meg egy kicsit...
Ráadásul még csak ilyen 30-40g tejet szopizik csak... Pedig neki többet kéne.
Folyton elalszik szopizás közben, állítólag ez részen a kis sárgaság miatt is van.

A cumit mi se akarjuk erőltetni. Legalábbis párom nem. Én már gondoltam rá, de mindenhol ellenzik.
Kis teát kapott eddig cumiból a hasfájásra, mást nem.

Amúgy ti hogy fejitek a tejet? Mellszívóval vagy kézzel? Csak mert nekünk kézben nem nagyon megy... Ilyen kis cseppeket tudunk kipréselni... A baba jobban csinálja :)

(#38) psyho85


psyho85
(aktív tag)

Fejésre vagy kézi szívó alkalmas, vagy rendes enyhe vákuumos gép, ami általában egyben orrszívó porszívó is egyben. A kézi fejés azért nehézkes, mert értelemszerűen a baba szívja a cicit, amit kézzel azért nehéz utánozni :) .

Most jövök rá, milyen jó babánk van, a két hónap alatt az első pár napban, meg azon kívül maximum 4-5 alkalommal tartott minket ébren... :B

Castor: nem muszáj.

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#40) föccer válasza Castor (#37) üzenetére


föccer
(nagyúr)

[moderálva, meg egyébként is törölve az előzmény]

dany:

Mi simán kézzel fejünk. Már csak azért is jobb, mert a cici felső részből is ki lehet masszírozni a pangó tejet, így ott sem fog becsomósodni. Egyébként az elején nálunk sem nagyon akart jönni, de hamarosan meg fog indulni. Az altatásról meg csak annyit, hogy üdv a klubban ;] Nálunk is 1 szoba + nappali van. Én semmilyen esetben nem adnák teát a kicsinek. Inkább arra figyeljetek, hogy mit eszik az anyuka. Tejet, tejterméket nagyon erősen korlátozni, hüvelyes zöltségek fekete listán stbstb.

üdv, föccer

[ Módosította: 7 ]

(#47) Castor


Castor
(tag)

Látom, takarítottak. Semmi baj, a bogarat talán sikerült elültetni a fülekben.

Minden jót, Uraim, már ha lehet Rátok ezt a szót használni. :)

Eljöve egy sárga színű ló és ki rajta üle, annak neve halál és a pokol követé vala azt.

(#48) föccer


föccer
(nagyúr)

Szerintetek mennyire vagyok kocka? A gyereket itt altatom a karomban és közben fórumozok... :DDD

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

(#49) psyho85 válasza föccer (#48) üzenetére


psyho85
(aktív tag)

Aztán majd ha megszokja a billentyűzet kattogását, s csak arra alszik el... :D

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#50) lajafix válasza psyho85 (#49) üzenetére


lajafix
(addikt)

már 9 hónaposan ő fogja püfölni 3 éves korában föccer este 11kor jut oda a géphez! :)

[ Szerkesztve ]

Nem a te tangódat járják már Ferry...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.