Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, kütyük "régiózásáról" tudni kell!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- leslieke farmerzsebe
- Mr Dini játszótere
- Bekapcsoltam a turbót
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT.hu
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Pkc83 #214988 üzenetére
Szerencsére pont nem te döntöd el, ki magyar és ki nem.
Egyébként Datsyuk fórumtárs véleményét osztom: csak azért mb1-esek, mert ott lakik a zsírdisznó. Semmi közük Puskáshoz és nem akadémia.
Nem mellesleg örülhetnél is annak, hogy nem kedveljük, így van, amit jobban utálhatunk, mint az FTC-t. Vagy te nem is FTC-rajongó vagy, hanem NER?https://www.coreinfinity.tech
-
mephi666
nagyúr
válasz grizlisandor #215000 üzenetére
...ja, végülis a heti szaros 100-200ezrek még 5-6 évekre aláírva nem nagyon számítanak
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Soulfly842
addikt
Egyébként itt a köztes videó a tegnapi sorsolásról, ami rohadt jól sikerült
Gigi, Figo, Ceferin, de akkor is Zlatan a legnagyobb
szerk: timecode javítva.[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz sh4d0w #215002 üzenetére
"Szerencsére pont nem te döntöd el, ki magyar és ki nem."
Ez így van, mindenkinek szíve joga utálni bármelyik Magyar csapatot, és rommá szo@ni az echte hazai játékosokból álló "sztárcsapatokat".
A Felcsútban egyetértünk, én is utálom őket mint a szart de ennek ellenére tegnap jó lett volna ha kiverik az "Olaszokat".
Csak mert Magyar csapat és ennyi. Ennek semmi köze semmilyen politikához, ezt ti keveritek folyton bele.Én sem örülök neki, hogy alig van Magyar a Fradiban viszont az sem tetszett amikor szinte mindenki az volt (Gera korszak például) és bárkivel játszottunk szinte mindig égés és kiesés lett a vége. Akkor most melyik a jobb?
Én annak örültem volna ha a Vidi, Paks, Felcsút egyaránt bejut valamelyik főtáblára a Fradival együtt, csak mert ez lenne a Magyar foci érdeke.
Nem is értem,hogy lehet úgy kupa meccset nézni (Magyar csapattal), hogy annak szurkol valaki,hogy jól szopassák le őket... Na erre mondom,hogy szánalmas és,hogy semmilyen Magyarság nincs benne.
-
-
DS39
nagyúr
válasz Pkc83 #215007 üzenetére
Pont ezért kellene hánynod attól ami most van.
Ez korábban a nép csapata volt.
Most meg?
Kormányzati emberek játszótere.
Évente edzőváltás, a légiósokat businessnek tekintik, aki egy kicsit jobb, és van rá jelentkező azonnal eladják, csak a pénzszerzés a koncepció, nem a foci.
És megtehetik, mert annyi állami pénzt mindig tolnak bele, hogy a bajnoki cím sima ebben a gyenge NB1-ben. -
Ringman
nagyúr
hát nem tudom, szerintem ha megkérdeznének egy samp-szurkolót, akkor mennyire örülne egy nemzetközi genoa-sikernek, vsz. semennyire, sőt ellenük szurkolna
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Soulfly842
addikt
válasz sh4d0w #215002 üzenetére
Persze, javarészt shopping, de akkoris
DVSC akadémia alapítástól most növik ki magukat sokan majd 2-3 év múlva. Itt legalább tényleges akadémiai munka zajlott az alacsonyabb korosztályoktól építkezve Herczeg András irányítása mellett. Kíváncsi leszek rájuk 3-4 év múlva. Remélem nem vesznek el a fiatalok.
2024
U19: Puskás
U17: Puskás
U16: Honvéd
U15: DVSC
U14: Puskás2023:
U19 Ftc
U17 Puskás
U16 Puskás
U15 DVSC
U14 DVSC[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Egyébként ez a vita teljesen meddő
Az emóciók, általános klubszeretet úgyis elviszi, s annak sincs értelme, hogy ki és mennyi tolt bele. Ez van. Ezt kell szeretni. Ez egy tényállás. Nagy tőkeinjektálás nélkül (kezdeti időszak) kezdeti időszakokban felépíteni/elindítani egy olyan klubot, amelyik állandó szereplő lesz a nemzetközi ligákban.
Kis pénz kis foci, Mo-n meg kevesen fektetnek már a fociba. Ördögi kör ez, mert ha javul a magyar bajnokság nívója akkor általánosságban is több pénz kerülhet majd bele. Bár ettől úgy érzem, hogy még mindig távol vagyunk. Ehhez tényleg kellene 3-4 csapat, akik indulnak évről-évre, de róma sem egy nap alatt épült fel (nem a klubcsapatra gondolok )
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #215014 üzenetére
Mo-n a központi pártbizottság dönti el, hogy ki "fektet" fociba
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Redneck
nagyúr
válasz Pkc83 #215009 üzenetére
90-es évek elejétől szurkoló voltam, de ezen az áron nem tetszenek a "sikerek". Dollnál és Rebrovnál volt még nagyjából olyan a keret, és a pénzügyi háttér, ami szódával elment. Azóta csak a pazarlás, és a koncepció nélküli kapkodás megy. A régi Fradi gyökerei pedig, jó mélyre eltemetve...
Az NB1 változatlanul ugyanolyan szar, a lőtéri kutyát nem érdekli. Ha a népsanyargató kormány nem adna 500 milláig adókedvezményt(!), ezek a harmadvonalas zsoldosok sem lennének. A színvonal akkor sem lenne nagyon más, de legalább nem költenének tízmillió eurókat a semmire.
Ezek az eredmények, a közvetlen nemzetközi konkurencia pénzügyi helyzetét, és játékosállományait ismerve, inkább szomorúak.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Pkc83
őstag
válasz Redneck #215016 üzenetére
Nagyjából egyetértünk, de hidd el nem ugyanolyan szar az NB1 mint volt. Nézz vissza egy 90-es évekbeli meccset , az a lassú(igen a maitól is sokkal lassabb), teszetosza focizgatás ami ment..... A mai csapatok nagy része sokkal pofásabban játszik, még ha ez nemzetközileg még mindig nagyon kevés is.
Ahogy már írtam nekem sem tetszik sok minden, de ettől még nem török ki örömujjongásban ha kiesik valamelyik Magyar csapat, és főleg nem szurkolok ellenük.
Egyébként azt már régebben linkeltem itt,hogy például a Vidi Tao pénze magasabb volt(nem tudom pontosan,hogy melyik évben) mint a Fradié mégsem jutottak sehova, sőt majdnem ki is estek.
-
szebe
addikt
Kormányzati emberek játszótere.
A komplett bajnokság az, sajnos.
A taonak hála, úgy ki tudják tömni a játékosokat, hogy aki csak pénzt akar keresni, az simán maradhat itthon, ki fogják fizetni. Szerencsére vannak még ambíciózus játékosok, ők amint lehet, dobbantanak.
Az akadémiai rendszerről sokat elmond, hogy kik a válogatott "sztárjai", és hol nevelkedtek.A légiós biznyic szerintem nem akkora baj. Sajnos el kell fogadni, hogy ez a bajnokság helye, középszerű légiósok jönnek-mennek. Ha pedig valakin lehet keresni, akkor azt ki kell használni. Addig nem különösebben zavar, amíg fejlődésre tudják költeni, nem a jelenlegi tulaj minél jobb kiszállójára (ugye Garancsi?).
A 'csút nekem se a kedvencem, de egy picit lehet sajnáltam őket. Egy kapussal jobbak voltak a digók. Nem kis égés lett volna a liláknak kizúgni, szolnoki megmentette őket.
A nemzeth fagyija meg szimplán gáz, hogy egy alig jegyzett bosnyák csapatot büntetőkkel sikerül csak legyűrni."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Pkc83
őstag
válasz Ringman #215011 üzenetére
Azért az Olasz focit nem lehet és nem kellene a Magyarhoz hasonlítani. Ott bőben alapnak számított mindig is,hogy ott vannak a kupákban.
Ha itthon is úgy lenne már vagy 20 éve,hogy minden évben 3 4 csapat főtáblás akkor lehet,hogy én is pezsgőt bontottam volna például a tegnapi Felcsút kiesés után. -
szebe
addikt
válasz Pkc83 #215017 üzenetére
Egyébként azt már régebben linkeltem itt,hogy például a Vidi Tao pénze magasabb volt(nem tudom pontosan,hogy melyik évben) mint a Fradié mégsem jutottak sehova, sőt majdnem ki is estek.
Hasonlóan "jó" szakmai munka folyott itt is.
Meg lehet nézni hány edző, sportigazgató volt x év alatt. Amíg volt koncepció, volt eredmény, utána meg lejtmenet, meg lehet hogy Garancsi se akkora haver már.
Ha a fagyinál elzárták volna egy hasonló eredménytelenségi hullám után a pénzcsapot, ők se ott tartanának, ahol.[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Soulfly842
addikt
Kíváncsi voltam, hogy a chatGPT mit rak össze a témában Az adatokat nem ellenőriztem.
A magyar labdarúgásban a TAO (Társasági Adókedvezmény) pénzek jelentős forrást biztosítanak a kluboknak, különösen az utánpótlás-nevelés területén. A TAO támogatások évről évre különböző mértékben kerültek elosztásra a klubok között.
Az MLSZ és más források szerint, 2011 és 2020 között a futballklubok körülbelül 230 milliárd forintnyi TAO támogatást kaptak. A legnagyobb összegű támogatások a Ferencvárosi TC, a Videoton FC és a Debreceni VSC számára kerültek kiosztásra, több milliárd forint értékben. Például a Ferencvárosi TC 2019-ben több mint 4 milliárd forint támogatást kapott, míg a Debreceni VSC 2,5 milliárd forint körüli összeget.
Ezek az adatok különösen fontosak a klubok infrastrukturális fejlesztései és utánpótlás-nevelési programjai szempontjából, ugyanakkor időnként viták és ellenőrzések tárgyát képezik, például az esetleges visszaélések vagy szabálytalan felhasználások miatt. Több klub esetében visszafizetési kötelezettség is felmerült, mivel nem minden esetben használták fel megfelelően a támogatásokat.
A konkrét adatok és évek közötti bontás megtalálható részletesebb adatbázisokban, mint például az MLSZ adatbankban vagy különböző, sporttal foglalkozó elemző oldalak felületein(
Hirklikk,MLSZ Adatbank).A TAO-támogatások alakulása a magyar labdarúgó klubok számára 2020 és 2023 között a következőképpen alakult:
2020: Ebben az évben a TAO-támogatások összege csökkent az előző évekhez képest, mivel a COVID-19 járvány hatására a gazdasági helyzet nehezebbé vált. Azonban a nagyobb klubok, mint a Ferencvárosi TC és a MOL Fehérvár FC továbbra is jelentős összegeket kaptak.2021: A támogatások nagysága fokozatosan növekedett, ahogy a gazdaság kezdett helyreállni. A legnagyobb támogatást ismét a Ferencvárosi TC és a MOL Fehérvár FC kapta, de több kisebb klub is jelentős forrásokhoz jutott.
2022: Ebben az évben a TAO-támogatások összege elérte a csúcsát. A Ferencvárosi TC például több mint 5 milliárd forintot kapott, míg a MOL Fehérvár FC és a Debreceni VSC is milliárdos támogatásokat zsebelt be. Az összegyűjtött források nagy része infrastruktúra-fejlesztésre és utánpótlás-nevelésre lett fordítva.
2023: Az év során a TAO-támogatások szintje némileg visszaesett, de még mindig jelentős maradt. A legnagyobb klubok továbbra is részesültek a támogatásokból, de némi átrendeződés történt a kisebb klubok javára, akik több forrást kaptak a helyi infrastruktúra fejlesztésére és az utánpótlás támogatására.
A konkrét összegek és az egyes klubokra lebontott adatok pontos nyilvántartása az MLSZ adatbankban vagy más, részletesebb forrásokban érhető el, mint például a Magyar Labdarúgó Archívum vagy sporttal foglalkozó elemző oldalak(
MLSZ Adatbank,Magyar Labdarúgó Archívum). -
Datsyuk
aktív tag
válasz Pkc83 #215005 üzenetére
A Felcsút FC a NER liga Rattenball-ja. Egy mesterséges termék aminek nincs létjogosultsága. Még a nevét is úgy lopták el pofátlanul egy másik szurkolói tábortól/közösségtől......Őket aktívan utálom, a többi csapatot egyszerűen csak már nem nézem( pedig gyerekként még fradi szurkoló voltam, még a második ligában is).
Ahogy írtam a németeknél is mindenki utálja a leipzig-ot mert egy hasonlóan mesterséges daganat ami élősködik a focin. Inkább egy tradíciókkal rendelkező klub jusson tovább. -
Redneck
nagyúr
válasz Pkc83 #215017 üzenetére
Szurkolni én sem szoktam ellenük, ez alap.
A 90-es évek példája annyiban korrekcióra szorul, hogy a futball sokkal fizikálisabb, atletikusabb lett azóta, így természetes a különbség. A 98-as VB meccsein is látni már-már megmosolyogtató tempót, és lötyögést, még a legnagyobbaktól is.A Tao-rendszer meg egy sumákolós kifizetőhely sajnos, és már más sportágakat is kezd lezülleszteni itthon. Nem bánnám ha NB2-ben nem játszhatnának légiósok. Szerintem jót tenne a fiataloknak, ha már az utánpótlás-nevelés valódi célkitűzés.
-
szebe
addikt
válasz Datsyuk #215024 üzenetére
Ezt amúgy sose értettem, hogy miért kell utálni a Salzburgot meg a Lipcsét, csak mert a RB felkarolta őket. Van rendes scouting és akadémia, átjárás a két csapat között adott esetben. Nem a psg meg egyéb arabmilliárdos "koncepció" játszik, ahol vég nélkül nyomtatják a pénzt a csapatba.
#215025 Redneck
TAO "tönkretette" a kosárlabdát, meg lassan a kézi is elesik.[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Datsyuk
aktív tag
válasz szebe #215026 üzenetére
"Nem a psg meg egyéb arabmilliárdos "koncepció" játszik, ahol vég nélkül nyomtatják a pénzt a csapatba." Nem arab, hanem osztrák milliárdos. Ennyi a különbség......
A legkomolyabb marketing propaganda amit elértek, hogy mindenki elhiszi: ők a scoutingból építkeznek.
Leipzig transzfermérlege az alapításától (2009) az első BL elődöntőig(2020): -233 Mio.€ úgy, hogy a fiókcsapat a Salzburg! Tehát erősen nyomott áron kaptak játékosokat.
+Mateschitz 200 Mio.€ adósságot elengedett nekik(ahogy azt szokták ha tartozol valakinek és megkéred, hogy ugyan már felejtsük el ). -
-
Redneck
nagyúr
A Ferencváros a következő ellenfeleket kapta a sorsoláson:
Eintracht Frankfurt (német, idegenben)Tottenham Hotspur (angol, otthon)AZ Alkmaar (holland, otthon)PAOK (görög, idegenben)Malmö (svéd, otthon)Dinamo Kijev (ukrán, idegenben)Nice (francia, otthon)Anderlecht (belga, idegenben)Nem rossz.
-
mephi666
nagyúr
na szóval a 3 alábbi érkezővel zártuk ezt az ablakot:
Chiesa -> ő elvileg játszani is fog, örül neki meg minden...
vacsorásVili -> megvettük, de kölcsönbe visszaadtuk a szezonra a korábbi klubjának... oké
VitézJános feljött az ifjaktól ...nem hinném, hogy Ali és Kelleher mögött sok esélye lenne... max ha véletlenül közülük kidől valaki, akkor cserekapusnak...attól félek, hogy 1 év múlva Ali lép és akkor Vili kerül bevetésre... pótnak meg Kelleher és János (Alisson nekem nagyon fog hiányozni... Buffon mintájára szívesen látnám még 40évesen is itt védeni, ha nem esik vissza drasztikusan a teljesítménye)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BenHans
addikt
válasz DeathAdder #215023 üzenetére
Naaa, erről egy linket vagy bármilyen forrást tudnál dobni?
Semmi megkérdőjelezés meg ilyesmi, csak pont kéne kis adat odatenni valakinek az arca elé, aki azt mondta nekem, hogy Fradikának magyar bajnokként fix BL főtáblán a helye. Szegény kisebb balkáni meg keleteurópai csapatok el vannak nyomva, nincsenek odaengedve a pénzhez, így nem tudnak felnőni ha egymás ellen még selejtezni is kell, pedig ha pofozózsákok is lennének legalább a pénz miatt tudnának épülni és egyre jobban megállnák a helyüket. Az angol meg olasz stb 4. meg ott van úgy, hogy nem bajnok.Igazából a fagyika akkora fos volt hogy örültem annak a csicska gólnak amit kaptak, mert aki ennyit tesz az megérdemli, de hát jött a hülye kapus és kihúzta őket.
A gyakadémia legalább tényleg jó volt, lehet a viola nagyon nem de ez nem von le az érdemeikből, nekik még szurkoltam is.
De az a baj egy ilyen kiugró eredmény csak táptalaj a magyar bajnokot fixen BL-be, másodikat fix EL-be, harmadikat fix KL-be követelőknek és az nem tűnik fel hogy a bajnok csak jóindulattal lehetne fix KL csoportos.Szóval megköszönném azt a linket.
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz BenHans #215031 üzenetére
AS Roma:
Karsdorp saga vége, szerződésbontás.
Abraham - Saelemaekers kölcsöncsere olaszosan.Kevin Danso megbukott az orvosin, valószínű a szigorúbb olasz kardiológiai szabályozás áll a háttérben.
Hummelsszel megkezdődött a tárgyalás. (Ennek nagyon örülök.)Manu Koné a Roma játékosának tekinthető, ami kisebb csoda, mivel a 'poolnak is pont hasonló profil kellene elvileg és össze is boronálták már velük, huszonpár millió nekik apró lenne érte. Örülök.
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
addikt
Go Gunners!
-
-
https://www.coreinfinity.tech
-
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Tibiajax #215039 üzenetére
majd segít a fradi-szív!!!
ami kb. a legnagyobb bullshit a fociban a spirito juve mellett.
a magyar foci juventusa amúgy is a fradi, a legkevésbé szimpatikus/szerethető csapat, aztán mégis országszerte vannak szimpatizánsai - számomra teljesen érthetetlen módon
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
addikt
- A Chelsea megtette az első ajánlatot Jadon Sanchoért. Kölcsönszerződés, vételi opcióval, a játékos szeretne csatlakozni a kékekhez.
Ha PrimeSanchot kapunk, az ütős lenne.
- David Ornstein pedig arról ír, hogy Victor Osimhen még mindig nem döntött, és az Al Ahli már jelezte a Napolinak hogy nem szeretnének sokat várni, igy könnyen lehet hogy mégis maradt esélye a kékeknek a Nigéria támadó leigazolására.
Nevetséges, hogy minden sz*rt megveszünk, akire nincs szükségünk, a következő pár évben sem, amire Didier Drogba és Diego Costa óta várunk.
- Raheem Sterlingről pedig az Arsenallal tárgyal a Chelsea.
Legóhaj újabb bárányt fogadna megához?
-
DeathAdder
veterán
válasz BenHans #215031 üzenetére
ez az UEFA által hivatalosan publikált pénzügyi jelentés a 2022-es üzleti évből
azért lehet ízlelgetni, hogy a 12 magyar csapat bevétele annyi mint a görögöké, a cseh+szlovák összevéve nem éri el, de még lengyel élvonalénál is több, a norvég, svédnek is órái vannak hátra, és ausztria is hamarosan utol lesz érve
lehet bogarászni, az uefa oldaláról letölthető pdf formátumban is
meg azért ilyenkor azt is érdemes megjegyezni, hogy pár éve jött be egy új nemzetközi sorozat + több csapatot is indítanak mindben, ergó sokkal könnyebb bekerülni is. igazából semmi rendkívüli nem történt, ami ne történt volna meg bámilyen másik nemzettel a periférián
amúgy nagy kedvencünk kele jancsi épp egy órája bublikált posztot erről a témáról a 24 hu-n
-
cyberkind
félisten
válasz DeathAdder #215044 üzenetére
Ez az, Besztlíg!
-
7600 GS
addikt
válasz DeathAdder #215044 üzenetére
amúgy nagy kedvencünk kele jancsi épp egy órája bublikált posztot erről a témáról a 24 hu-n
Így igaz, rendkívül szimpatikus, felkészült szakember...
-
grizlisandor
addikt
Aaron Ramsdale Sotoba kötött ki, €21.4m + €7.1m add-on.
-
Soulfly842
addikt
Höh? Legnézettebb adatlap a transfermarkt-on így az átigazolási szenzon vége előtt egy nappal...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen