Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#115351) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Óriási lehetőség elött a River, emberhátrányban a Boca :K

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#115352) forceberg válasza LyonnaisFan1 (#115351) üzenetére


forceberg
veterán

Ez a fax miatt biztos nem száll be Tévez :((

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#115353) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Huhh azért ezt a színházat nézni egész évben.. nekem évente egy ilyen is sok.
Ezért rühellem a latin focit, ők a legügyesebbek és legtechnikásabbak, de ezek a fetrengések megőrjítenek :D

Mindenesetre az ottani szurkolás és szenvedély valóban káprázatos, mégha nyugateurópai mércével két középszerű csapat is játszik most :)

(#115354) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Mekkora River gól, a Boca kapusnak esélye sem volt.
River Dos, Boca Uno

A Boca 10 emberrel mehet all int, hogy legfeljebb büntetőkig mentse a helyzetet.
Mindenesetre Carlitos beállt

[ Szerkesztve ]

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#115355) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

nap vicce: Mbappé --> Juventus :))

Resistencia eterna

(#115356) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

fuh, de kib szar meccs volt az esti madridi.. nagyjából 20percet voltam képes nézni belőle
mennyivel másabb foci az övéké. de ez nem lenne egyáltalán gond, ha mondjuk garincha-kat, pelé-ket, neymarokat vagy crespo-kat láthatnánk ma is.. de hát sajnos nem. csak 20, egymást meg néha a labdát rugdosó középszerű indiánt, körülöttük őrjöngő, igazi, igazi csőcselékkel.. de nem baj, egy különleges parádénak a dél-amerikaiaknak épp jó volt. legalább világot láttak kicsit

[ Szerkesztve ]

(#115357) KisTücsök válasza Tibiajax (#115356) üzenetére


KisTücsök
addikt

:DDD

Hát de na... Aki három pontosat tud egymás után passzolni, az lelép Európába. Ez marad szegényeknek.

Amúgy mintha hanyatlana a Dél-Amerikai utánpótlás. Legalábbis egyre kevesebb "zsonglőr" kerül ide. Vagy csak nekem nem tűnik fel?

(#115358) Tibiajax válasza KisTücsök (#115357) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

persze h hanyatlik.. hát nézd meg, itt volt az esti vicc ékes példája. két, a tán legpatinánsabb, nevesebb argentin állat sztárcsapatot láttuk, ahonnan maradona-k, batistuta-k, crespo-k, veron-ok, saviola-k és mennyi, mennyi más nagy nevek érkeztek a '90-es, '00-ás években, most meg.... :D hát egyet nem tudok közülük mondani, akin megakadt volna a szemem
pedig pont erre gondoltam tegnap napközben, h nna a ma esti egy remek alkalom lesz legalább a sok irokéznek, hogy megmutassa magát. nem is akárhol, az egyik legfőbb europai-helyszinen, aztán lehet várni a zsíros megkereséseket az eu kluboktól

(#115359) DeathAdder válasza KisTücsök (#115357) üzenetére


DeathAdder
veterán

Ennek egyik oka hogy már nem dzsingás Ronaldinhokat keresnek, ezért nem is olyanokat tenyésztenek ki európának, hanem ilyen PL szerű erős szívós játékosokat mint pl. Gabriel Jesus, vagy Firmino, mert arra van igény. Egy táncikálós Ronaldinhonak még abban az időben sem volt konzisztens teljesítménye, de még a fenoménnak sem (amikor éppen nem volt sérült). Olyat kell tenyészteni amilyenre a nyugatnak igénye van, mert ők ebből élnek.

Másik meg, hogy aki érhet valamit az ilyen Boca, Riverig sem biztos hogy eljut, mert idejekorán az ibériai félszigeten találják magukat. Minden latinamerikai elő tud túrni egy spanyol/portugál felmenőt, munkavállalásiból sem csinálnak problémát, így raklapszámra hozhatják a dél-amerikai sikátorszökevényeket (és abból élnek, hogy 5000%-os haszonnal túladnak raktuk néhány év múlva), de már ők sem a dzsingásokat keresik, hanem akik méltó kihívók lehetnek ilyen Ramos szerű védőknek :DDD

(#115360) Tibiajax válasza DeathAdder (#115359) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

gyűlölöm ezt a mondatodat, hogy '..ilyen PL szerű erős szívós játékosokat mint pl. Gabriel Jesus, vagy Firmino, mert arra van igény'...
faszt van arra igény.. azt mondd már meg, kiért megy ki szívesebben 100ezer ember a nou campba? a favágó ferdandinho meg casemiro-ért, vagy egy ronaldinho-ért vagy épp dembélé-ért, aki ahogy húzogatott a múltkor az alapvonalnál, a közönség egyként hördült fel? angliában is ugyanez van, csak a majom erőfutball-játékrendszer vitte el a játékosokat arra, amerre. de ott is ugyanúgy felhördülnek meg tapsolnak, ha valaki cselt bevisz, nemcsak felugrik 3méterre hogy belefejeljen a másikba.. erre megy ki a nép. vagyis hát, menne...
szemét európai pénzfoci teszi tönkre most már a dél-amerikaiak nagy részét is, egyik első ékes példája volt ennek annak idején pl robinho, amikor a madridba áthozták. emlékszem, a kis pelé-nek hívták amikor még odahaza játszott, asszem pont a santos-ban. még arra is emlékszem, h láttam játszani, villámgyors kis cselgép volt. aztán áthozták ide, és a madridba kis köcsög lett. kiöltek belőle mindent.. aztán már csak lefelé vitt az útja, ilyen ac milanokban, meg a cityben
most annyival másabb a helyzet, hogy úgy látszik, már áthozni sincs kit, alig vannak felkapott tehetségek. lehet már ott is úgy nevelik őket, kinevelik belőlük a játékot. nem jó niño, ne azt csináld, inkább csússz be. angliábaországba a nagy citynek majd úgy kellessz csak!

(#115361) hobizoli válasza bagyulajuve (#115355) üzenetére


hobizoli
nagyúr

CR7 helyett? :DDD

több drón kell ;P

(#115362) DeathAdder válasza Tibiajax (#115360) üzenetére


DeathAdder
veterán

"szemét európai pénzfoci teszi tönkre most már a dél-amerikaiak nagy részét is"

Pontosan így van. És azokra a piacokra kell termelniük a játékosokat, így olyat termelnek akire igény van, nekik ez megélhetés kérdése. PL-ben van a legtöbb pénz, így ők a fő célcsoport és ők Gabriel Jesusokat keresnek nem Neymarokat, akik ugyan közönségszórakoztatóak, de lusták, szentimentálisak, nem védekeznek, nem fegyelmezettek. Ezek a látványos megmozdulások 90%-a is mind felesleges, de tény hogy közönségszórakoztató, és egy barszareál néző inkább az ilyen celebeket preferálja, mint a Casemiro féle verőnégereket, akik szürkék, de 100x nagyobb melót tesznek bele. (itt megint elválik a dolog, hogy ki mit értékel, amit pl. a Nou Campról mondasz, mert a barszareál a nézőket akarja megnyerni -akiknek nagy része szerintem színházi szórakozásként fogyassza a futballt- ezért is volt végtelenül pragmatikus pl. a sótlan Makelelét a celebkirály Beckhamre cserélni, de azóta ők is belátták hogy kellenek a Casemirok)

Az igazán világklasszisoknak nincs is szükségük dzsingára, ott van Messi, ő cselek nélkül oldja meg sokkal hatékonyabban azt amit mások látványos cselekkel vagy felesleges biciklizéssel kockáztatnak meg. Aztán ha megnézel egy Messi vs. Ronaldo (az igazi) összevágást akkor előbbinél 3 perc után már ásítozol, Ronaldinhot meg 5x megnézed egymás után, aki 2006 körül 1-2 évig volt igazán kimagasló, de egyébként inkább a könnyed látványos brazilos táncos cseleiről volt híres mint a futballtudásáról.

Régen lehetett igazán fasza amikor még valóban léteztek a különböző stílusok, amikor egy angol csapat karakteresen más focit játszott, mint egy spanyol, és az egyik tényleg egyáltalán nem volt felkészülve a másikra, mert egyszerűen eszköze sem volt hozzá.
Ma topszinten nagyjából minden meccs ugyanolyan, leheletnyi nüanszok térnek csak el, amiket ugyan próbálunk így, vagy úgy magyarázni, felnagyítani, de lényegi különbség nincs.
Akkor még volt, és ennek volt egy bája, egyfajta romantikája.

[ Szerkesztve ]

(#115363) DeathAdder


DeathAdder
veterán

egyébként a brazil scout rendszerről ez nem a saját gondolatom, egy podcastban beszélt erről egy szakmabeli (meg nem mondom ki annyit hallgatok), de van benne igazság, mert dél-amerikai sikátorszökevények ugyanúgy milliószámra vannak most is, a merítési rendszer is ugyanúgy adott, mégis teljesen más típusú futballistákat termelnek ki mint évtizedekkel ezelőtt.

[ Szerkesztve ]

(#115364) forceberg válasza DeathAdder (#115362) üzenetére


forceberg
veterán

ott van Messi, ő cselek nélkül oldja meg sokkal hatékonyabban azt amit mások látványos cselekkel vagy felesleges biciklizéssel kockáztatnak meg
Citro, te vagy az? :))
Az, hogy te nem veszed észre azokat a testcseleket, vagy csak unszimpátia miatt nem akarod elfogadni. Sajnos sok ember észre sem veszi azokat az apró test és bokamozdulatokat, amikre az ellenfelek dobják a hátasokat Boateng módjára.

Jesust NJr-ral egy lapon sem lehet említeni. Neymarokat keresnének, ha lenne több...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#115365) DeathAdder válasza forceberg (#115364) üzenetére


DeathAdder
veterán

*antipátia

Mivan? :DDD egy lapon sem említhető a sok dzsingás brazillal, és ezzel éppen dicsérni próbáltam :D
Neki nem kellenek a felesleges biciklik, meg a látványos táncos cselek, mert ezek nélkül tudja ugyanúgy vezetni a labdát, csak mindenkitől 100x hatékonyabban. A látványos trükkökben meg mindig benne van a rizikó, Messi pont ezért a legjobb, mert ezt a skillt minimálisra tekerve úgy megy át mindenkin mint kés a vajon.
Pont azért az ilyen Neymarokat a harmadik Shawcross belépő után már kiskanállal kellene összeszedni, Messi meg ugyanúgy oktatná a PL-t ahogy a laligát vagy bármi mást :)

"Jesust NJr-ral egy lapon sem lehet említeni."

Miben?

A futball már nem fekete fehér mint régen, a labda nélküli mozgás legalább annyira a fontos, a csatár dolga sem már csak a góllövés, a védőé meg a védekezés..
Ha pressingelni, ha védekezni, ha támadni kell azt ugyanúgy az egész csapatnak tudnia kell a leghátsótól a legelső emberig és mostmár egyre több kapusnak is. Egy Grosics ma kb. sehol nem tudna munkát kapni hiába volt annó kiváló hálóőr, változik a futbal :) A VB-n is ahhoz a kompromisszumhoz hogy Neymar villoghasson és a csapat ezt "elbírja" rohadt keményet kellett melóznia Jesusnak, meg az egész csapatnak. (rengeteg PSG verésnek is az ő leleményessége az oka: nem védekezik, nem támad le, felesleges cselekkel adja el a labdát a középpályán, amit egy jobb ellenfél könyörtelenül kihasznál)

Elképzelném ha a sziti vagy a real középpályájára beraknának egy Ronaldinhot hogy trükközgessen és 10-ből 4x (de inkább 6-7x) eladná a labdát az mennyire férne bele, úgy hogy labdaszerzésben, presszingben és védekezésben sem tudna érdemit hozzátenni :N

[ Szerkesztve ]

(#115366) bagyulajuve válasza DeathAdder (#115365) üzenetére


bagyulajuve
addikt

"Messi meg ugyanúgy oktatná a PL-t ahogy a laligát vagy bármi mást"
erről nem vagyok 100%-ig meggyőződve, de bárcsak megmérettetné magát...

Resistencia eterna

(#115367) Tibiajax válasza bagyulajuve (#115366) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

előbb megy mbappé a juventusba, mint messi a besztlígbe..
:D

(#115368) forceberg válasza DeathAdder (#115365) üzenetére


forceberg
veterán

GréCSi László szerint:
[link]
Szóval használható, kár ezen rugózni.

A lényeg, hogy nem sima labdavezetés az, amit csinál, hanem folyamatos cselek sorozata.
A fiatalabbaknak, nem csak Boateng alatt "szakadt be a jég":
[link]
Illetve még egy dolog, amiről nagyon ritkán esik szó. Az a bizonyos "1st touch"... ebben Messi szintjén talán Zidane volt.

Grosics téma: én Pelé nyilatkozatára is azt írtam a múltkor is, hogy Pelé tudásával a mai támadó játékosok többsége rendelkezik, csak hát már nem sétagalopp a játék...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#115369) forceberg


forceberg
veterán

[link]
CéeR Juvés kapásgólja ehhez képest semmi :D

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#115370) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

nna, közben megvan a holnap esti barca-keret is a tottenham ellen [link]
:D

(#115371) DeathAdder válasza forceberg (#115368) üzenetére


DeathAdder
veterán

Mára már minden szlengesítve van, és elfogadott :D

Szerintem meg ez azért nem jó, mert a "szim" eleve előtag (eredete görög SZIN szóból ered, aminek jelentése EGYÜTT). Együttérzésnek sem az ellenegyüttérzés, vagy a rokonszenvesnek nem az ellenrokonszenves az ellentett párja. A szim, vagy anti (ellen vagy rokon) a képző, a szenves a tő, ezt ne képezzük tovább, mert akkor egy latin tőt képezünk latin toldalékkal, majd ellátunk mégegy görög toldalékkal..

Szerintem még az antiszociális is ilyen, ami azért nem jó, mert a képző az görög. Helyesen aszociális, vagy diszociális kellene hogy legyen. DE hátha valaki itt jobban tudja :R

___

Abszolút, nem degradálni akartam messit, csak azt mondom, ha megnézel egy igazi ronaldos és zidanes videót azokon sokkal jobban szórakozol mint messién, mert mindent olyan egyszerűen csinál meg, de pont ettől korszakos zseni, ilyen tényleg egyszer születik egy emberöltőben :)

___

Mi meccs volt ez az everton-Watford :R sokkal színvonalasabb mint a tegnapi latin derbi, bár André Gomes rejtély számomra, főleg ha belegondolok hogy a barszában mit keresett egykoron :DDD

(#115372) Cartevo válasza DeathAdder (#92684) üzenetére


Cartevo
őstag

hmmm

(#115373) NyxNyxNyx válasza DeathAdder (#115371) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Én meg azt nem tudom felfogni, hogy az ilyen szintű nyelvtani "hiba" miért zavarja ennyire az emberek egy részét? Szerintem ez még bőven belefér.

Messivel kapcsolatban persze értem amit mondasz. Nem is tudom a mai focisták közül kit a legjobb nézni. Eddig nekem Modric volt az, akin mindig ámultam, de nem a látványos cselei miatt. Hazardot talán ha megy neki, de ő meg rossz csapatban játszik. :D Mbappe lendületességét is imádom.

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#115374) Datsyuk válasza bagyulajuve (#115366) üzenetére


Datsyuk
aktív tag

Nekem erről ez a Rio interjú jutott eszembe:

[link]

1:47 től indul. "This guy...He is a Magician. He is the best player I have ever played against."- Rio Ferdinand.

Szerintem Messi minden ligában dominálna. Egyszerűen alkalmazkodna. Jobban mondva a csapatoknak kellene alkalmazkodniuk hozzá.

Én ezt a három kibeszélt zsenit három kategoriába sorolnám:

Neymar - Azért ad neked kötényt mert megakarja mutatni mennyire jó. De utána lehet elveszíti a labdát és úgy tűnik ez nem is érdekli. A lényeg, hogy megvolt az ellenfél alázva. Általában 1-1 egyzik, így próbál érvényesülni. Facebook-Instagram sztár. Persze, hogy zseni, de a tékozló fiú.

Ronaldinho- Egy ösztönös zseni. De lélelkben egy bohém kisgyerek. Kb hülyét csinál belőled mert mindent tud, kötény, boka törő mozdulatok, esernyő csel amit akarsz. De hajlamos, hogy elmerül ebben az öröm fociban. Játszik mert ez szerez neki örömet és nem elég céltudatos. Szórakozott Zseni

Messi - Szintén ösztönös zseni, de mindenféle felesleges mozdulat nélkül ( ahogy írták előttem is). Ami Ronyból hiányzik (céltudatosság) az nála abszolút megvan. Átmegy az ellenfeleken, nem megalázni akar hanem legyőzni. Ha egy passzal éri ezt el akkor azt választja, ha kötényt kell adnia akkor az jön, vagy egy gyors irányváltoztatás. Neki nem számít. És nálam ezért a legjobb mindhárom közül. Ilyesztő a srác. Mert bizonytalanná tesz. Nem tudod mit fog csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#115375) Datsyuk válasza forceberg (#115368) üzenetére


Datsyuk
aktív tag

"Illetve még egy dolog, amiről nagyon ritkán esik szó. Az a bizonyos "1st touch"... ebben Messi szintjén talán Zidane volt."

+1
Én még Bergkampot említeném ezen a szinten. (Holland-Argentín VB meccs, illetve az emlékezetes Newcastle - Arsenal). Azóta se nagyon láttam hasonlót.

(#115376) Tibiajax válasza Datsyuk (#115374) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

szalai-ról nem beszélt Rio?

[ Szerkesztve ]

(#115377) Datsyuk válasza Tibiajax (#115376) üzenetére


Datsyuk
aktív tag

Ott csak egy nagyon rövid idézetet találtam:

"Who ?" - Rio Ferdinand :C

(#115378) DeathAdder válasza NyxNyxNyx (#115373) üzenetére


DeathAdder
veterán

Most szembemegyek a tömeggel, de Hazard szerintem nincs a legfelső polcon :D

Egyszerűen minden sportemberség hiányzik belőle. Egy magamutogató művész, aki leginkább szerepelni szeret, meg visszaélni a képességeivel, de küzdeni, kíméletlenül bevarrni amit be kell, na erre nem képes. Ezért sem klasszis játékos, "csak" egy kurva jó, tehetséges szélső.
Sosem lesz belőle kíméletlen 40 gólos csatár.

Amikor a csapatnak megy, akkor nagyon ott van a szeren, de aztán visszaesik és amikor igazán kellene akkor a csapatával együtt hal bele a szépségbe (ehhez fél meccs is elég, pl. a Wolves ellen fantasztikusan jó volt, aztán a semmiből két kaput talált lövéssel gyorsan fordítottak a farkasok és a csapattal együtt tűnt el a pályáról). Pont ezért túlértékeltnek tartom, ezzel nem azt mondom, hogy nem jó, sőt kurva jó játékos, de lehet nem hiába nem vitte el a reál sem, pedig már évek óta behódol nekik, aztán mégis mindig a cselzivel folytatja a szeptembert.

Mpabbé nagyon állat, és 19 éves bazzeg, tizenkilenc :DDD remélem nem romlik meg nagyon a jelleme ettől a tehertől, mert eléggé kezd megváltozni. Mondjuk ha belegondolok én 19 évesen miféle voltam és miket csináltam nem is csodálom :DDD

Datsyuk - így :) én Messihez hasonlót sem láttam még soha, legalábbis 2001-02 óta amióta követem a focit. A látványos cselek nagy része tényleg értelmetlen, messinek nincs is szüksége rá, annyira gyors, apró, finom mozdulatokkal szinte maga alatt vezeti a labdát, és azért hiszem hogy a PL-t is ugyanúgy oktatná a favágó védőkkel szemben is, mert pl. Salah is hasonló kaliber csak gyengébb kiadásban :D

[ Szerkesztve ]

(#115379) NyxNyxNyx válasza DeathAdder (#115378) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Nem az volt a kérdés, hogy ki a legjobb, hanem hogy kit a legjobb nézni.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#115380) NyxNyxNyx válasza Tibiajax (#115370) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Tottenhamnél lesérült Tripper és Aurier is, így a szezonban először játszik Kyle Walkers-Peters. :( Remélem nem játszik Messi.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#115381) DeathAdder válasza NyxNyxNyx (#115379) üzenetére


DeathAdder
veterán

ezaz h csak akkor jó nézni ha tudja magát mutogatni ha nem megy a csapatnak akkor nincs mit rajta nézni, azt sztem senki nem kérdőjelezi meg h nem ő a legjobb

(#115382) itouchfan


itouchfan
senior tag

A Fradi szerződést bontott Bödével. (Nso) fél órával később, már csak a keretből tették ki.

[ Szerkesztve ]

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#115383) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Bodenek lefott a kave, a fradiban mar nincs sok hatra.
Rebrov fogta es kibaszta a keretbol, nagyon helyesen, tekintelyt parancsoloan.

Ebbol a fradibol meg lehet valami a nyaron, a jo szakember mar megvan.

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#115384) Napfénysüti válasza LyonnaisFan1 (#115383) üzenetére

Még birkózóként viheti valamire. :DDD

Més que un club!

(#115385) itouchfan válasza LyonnaisFan1 (#115383) üzenetére


itouchfan
senior tag

Igen így korrekt, én korábbi infot olvastam. :)

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#115386) LyonnaisFan1 válasza Napfénysüti (#115384) üzenetére


LyonnaisFan1
őstag

Ide Miskolcra elferne, ha ingyen johetne.
Liptakot addigra csak ignoraljuk, es a berebol fedezzuk Bodeet meg egy masiket :C

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#115387) vond válasza LyonnaisFan1 (#115383) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Dió kolléga! Tudom, hogy most egy kicsit elléptetek a 10. helyen ;] , de egyre erősebbek a hangok a létszámemeléssel kapcsolatban. Azt még nem tudom, hogy hogyan akarják kivitelezni, de így lenne egy kis esélyünk. Mert amúgy ez a mostani Hali egy jó közepes NB2-es gárda.

A mocsok vezetőségnek így mondjuk duplán is jár a qrváraszégyelldmagad. Biztos, hogy tudták már egy ideje, ezért vigyorognak minden helyzetben, hiába van rohadt nagy gáz, és hagyják, hogy a szerencsétlen szurkolók meg belebetegedjenek. :(((

Ha bent is maradunk egy bővítéssel, akkor is aztán rohadtul büszkék lehetne magukra, mit tettek a pont 100 éves klubbal. :W

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#115388) Tibiajax válasza LyonnaisFan1 (#115383) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

(#115389) forceberg válasza itouchfan (#115385) üzenetére


forceberg
veterán

Az a baj, hogy hoztak kvázi a helyére egy nála nem jobb, szintén 30 feletti Lanzafamét...
Doll mindig is ki akarta tenni, mindig hoztak valakit a helyére, de senki nem teljesített nála jobban.
Böde erről nyilatkozott is régebben.

Mint a régi Fradisták tudjuk, ez a Fradi, nem az a Fradi.
Ez egy magyar szinten pénzzel telepumpált nemzetközi csőcselék...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#115390) LyonnaisFan1 válasza vond (#115387) üzenetére


LyonnaisFan1
őstag

Szegyen lenne.
Ha a palyan nem tudja kiharcolni a csapat a bentmaradast ne is legyenek elvonalbeliek.

Bar itt borsodban megy a marakodas Kriza es fogykos Leisztinger kozott, meg a vegen liszensz sem lesz.

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#115391) LyonnaisFan1 válasza Tibiajax (#115388) üzenetére


LyonnaisFan1
őstag

:C

Errol a csudi uzen kobranak ugrik be :DDD

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#115392) Peterhappy válasza vond (#115387) üzenetére


Peterhappy
őstag

Csak létszámemelés ne legyen!!! Inkább maradjatok bent mindketten, csak ne emeljék vissza a létszámot!
A lebonyolítást kellene átszervezni (2*11 meccs + 2*5 alsó-, felsőház), de nehogy legalább 14 csapat legyen (többet meg végképp ne adjon az ég!)

Dani szépen elintézte magát, érthető persze a frusztrációja, de érthető Rebrov reakciója is. Én sem fogadnék nagy összegben a maradására. Szerintem Pufla lehet belőle, esetleg Paks.
Sajnálom, mert - mint oly sokan - én is nagyon szeretem Danit, igazi közönség kedvenc, de önmagában az nem elegendő.

@forceberg: Davide nem Böde helyére érkezett. Az Finnbogason, vagy Georgevic (hogy a többieket ne is említsem). Egyikük sem igazolta, hogy jobb Daninál.
Dani a mennyei egyik legjobb, leggólveszélyesebb támadója, a felépítése okán feltartani is igen nehéz, esetenként két védőt is le tud kötni. Ezekben kiemelkedő. Emellett jól fejel, jól lő, remekül érzi a kaput.
De nemzetközi szinten túlságosan lassú, darabos. Független a válogatott góljaitól, ezt be kell látni.

Summázva: én nagyon szeretem Danit, egy egyéniség, a magyar futball ikonikus alakja, akinek Air Sanyiékból kiindulva simán lehet még 4-5 jó szezonja a mennyeiben, de ha a Fradi komolyan szintet akar lépni, ahhoz egyszerűen Ő már nem elég (és persze vannak ezzel még így páran).

[ Szerkesztve ]

(#115393) Tibiajax válasza LyonnaisFan1 (#115391) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nekem bödéről mindig ez jön be ..:D sose néztem/nézek fradi meccset se, bödét se, rohadtul nem vagyok rájuk kiváncsi, azt a ominózus lerántást pont láttam, mert ugye sorsdöntő meccs volt a válogatottnak, vagy mi, de.. bartos elmondott mindent kb nekem az emberről :D elég is ennyi

[ Szerkesztve ]

(#115394) vond válasza Peterhappy (#115392) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Miért? Voltak régen tök jó 16 csapatos enbéegyek. ;] Én mondjuk szívesen is látnék az első osztályban ilyeneket, mint ZTE, ETO, Vasas, Békéscsaba, Nyíregyháza, Pécs, Kecskemét, Kaposvár, Siófok, stb. A falusi állami csapatok meg mehetnének 2 osztállyal lejjebb. :DDD

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#115395) Cartevo válasza Peterhappy (#115392) üzenetére


Cartevo
őstag

Ez a 14 nem is rossz gondolat.
Miért csak 12 vagy 16 közt vonakodnak? :F
Azok nem váltak be, és meglehet, hogy ez a telitalálat.

(#115396) BenHans válasza DeathAdder (#115378) üzenetére


BenHans
addikt

Pedig ő a best dribbler...
A stat szerint kevesebbet cselez ugyan, mint Neymar, de nagyobb hatékonysággal.
Szerintem a PŁ kicsit agyonnyomja őt, pedig itt is látszik, hogy nagyon jó. Spanyolországban el tudnám képzelni mint 20 gólos sok gólpasszos aranylabda esélyes, főleg ha azt is hozza amit az olasz edzők alatt tanult, hogy a saját "védekező harmadában" is hasznos, nem csak futásra és támadásra van belőve.
Érdekesség, hogy egy Papu Gomez összességében alig marad el tőle, ráadásul Olaszországban, ami alapján csoda hogy nem volt még bajnokságon belül sem top csapatban pedig én örültem volna neki.

Itt át is kötnék az aranylabdára.
Egyik szemem sír a másik nevet. Modric játéka az utóbbi két évben - a mostani szezonkezdést már nem beleszámolva - valami hihetetlenül tetszett, de itt jön a kérdés, hogy Sneijder, Ribery, Totti, Del Piero stb miért nem... (Totti úgy volt a 2006-os vb "gólpasszkirálya" és szerzett nagyon fontos gólokat is, hogy be volt injekciózva, előtte az sem volt biztos, hogy végül kiutazhat, mert nem volt 100%-os állapotban a bokatörése után.)
Talán nem is akkora érték ez, és az életmű díj, a Golden Foot többet ér, ahogy talán az sem véletlen, hogy Messi azt mondta odaadná az aranylabdáit egy VB címért.

A ki a legjobb és kit a legjobb nézni dologra pedig itt kötök át.
Modric elmondta, hogy Totti a példaképe...
Nekem az ő játéka hiányzik, egy karizmatikus személyiség aki minden testrészével - abszolút kétlábas - eléd teszi a labdát bárhol is legyél, és ő bárhogy is kapta. A foci romantikájáról is esett szó, és szerintem ő a megtestesítője, ami már azzal kezdődik, hogy visszautasította a Real nem filléres ajánlatát és ezzel együtt lehet az aranylabdát is, de egy karriert szentelt odaadással a szülővárosának. Nem volt sprinter, nem volt cselgép, nem volt celeb, nem volt jófiú de sosem volt olyan aljas mint pár más játékos, de egy 15 perces videó után keresem a következőt, mert sugárzik belőle a foci.

Neymar nagyon ügyes, labdazsonglőr, de ezt Maradona is tudta de szenvedélyesebb volt, ő ha megcsinálta akkor eredményes is akart lenni belőle, megvolt az alázat. Ronaldinhót nagyon szeretem - ki nem? - és hiába a kicsapongó életmódja, ő még játszott, nem self marketing volt a cél, hanem csak a foci, amit imád.
Ibra pl pont a céltudatossága miatt zseniális, ha megtalálja a labda azzal eredményt akar, nem tartogatni.
Nekem a régi Manchesteres és az első időszakos Realos CR játéka tetszett, a mostani toporzékolok, ugrálok egyhelyben biciklizek és visszajátszom valakinek C már nem, amellett hogy elismerem.
Messi zseniális, de óriási a kontraszt a két lába között, nem zsonglőrködik, nem is kell neki, mert egy ritmusváltás egy csípőmozdulat és viszlát.
M'Bappé focijában az energikussága tetszik, ügyes is, igazi hitman, de pengés, nem lefűrészeltcsövűvel nyomja, viszont tőle is több alázatot akarok látni és soha ne rontsa el magát sztár allűrökkel.

Tehát nálam tökéletesen igaz, hogy a kevesebb több, én azt a kevésbé "cirkuszi" finomságot, a tűpontos sarkazást, a leheletfinom bokamozdulatokat, a zseniális meglátásokat és az okos/technikás/kreatív/szép gólokat szeretem, nekem az a foci. Csak manapság a nagy tervezettség és szervezettség mellett ezt patikamérlegen mérik.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#115397) Peterhappy válasza vond (#115394) üzenetére


Peterhappy
őstag

Én is szívesen venném, ha a 16 csapatos embéegyben ilyen csapatok volnának. De nem ezek lennének.

Én szívem szerint a 9.-10. helyezetteket is osztályoztatnám, de ugye ez az én egyéni véleményem :) Ehelyütt pedig lehet, hogy bent marad most valamennyi csapat és visszaduzzasztják a ligát?

14 csapattal a lebonyolítás nem egyszerű, de abban még lehet ráció. Szintén alsó-felsőházzal tudnám elképzelni, talán a belgáknál van valahogy így - most nem tudok utánanézni.

16 csapat semmiképp se legyen, a bmlsz egyetlen épkézláb döntése az elmúlt tíz évben az volt, hogy csökkentették a létszámot (mondjuk a "miként"-et inkább nem minősíteném).

Egyébként valahol még logikus is volna a bővítés; egy halom stadiont újítottak/építettek fel sok-sok milliárdból, ami elég csúfosan mutat a másodosztályban - de lehet, hogy csak én gondolom ezt a részét túl :)

(#115398) vond válasza Peterhappy (#115397) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Az utolsó bekezdésedre: Biztos, hogy ez az egyik legfontosabb indok.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#115399) Richard!


Richard!
addikt

Iniesta hazatért!!! [link]

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#115400) Tibiajax válasza BenHans (#115396) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Totti a példaképe
kösssz.. már ha ez igaz, akkor most húztam le a maradék szimpátiámat is a klotyón a derék kis Luca-val kapcsolatban

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.