Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99949) pendre54 válasza #54072192 (#99934) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Olvasgatom itt, hogy ebben a licenc témában igen csak aktív vagy, nos akkor én is tennék fel egy keresztkérdést, persze mástól is várok választ, ha már volt ilyen esete. :)
Szóval, az alap szitu az, hogy kb. 8 éve vásároltam egy OEM-es Win 7 kulcsot, telepítő lemezzel együtt, hazai hivatalos webáruházból (talán Ipon ?), de sajna a számla már nincs meg, de maga a cucc, a mai napig itt van a fiókomban. Azzal simán aktiváltam akkor a Win 7-et, és bár OEM-es kulcs, kb 5 éve teljes platform váltás volt, AMD-ről Intelre, értelemszerűen új alaplappal, és annál az újratelepítésnél is csont nélkül elfogadta a kulcsot.
Jelenleg még mindig ezt az alaplapot használom, és 2015-ben pedig simán ment a Win 10-re történő frissítés is.
A Win 10 is azóta legalább már háromszor lett újrahúzva különböző problémák miatt, de minden esetben azonnal aktiválódott a Win.
Természetesen folyamatosan használom az MS fiókot, látszik is a fiókomban ez az asztali gép.
Ennyi előzmény után a kérdés. A közeljövőben ismét teljes hardver váltást akarok, ami értelemszerűen új alaplappal is jár majd. Tegyük fel, hogy a legoptimistább verzió jön be, azaz az új konfigra történő Win telepítés során, az MS fiók hibajavító opcióját használva, aktiválódik a Win, az új konfigon is..
Érdekességként megjegyzem, hogy ha ellenőrzöm a kulcsomat, a Win jelenleg is ilyenek látja, holott egyértelműen OEM-es cucc:

Na már most, mi van akkor, ha eladom a jelenlegi alaplapomat, amiben elvileg tárolva van a jelenlegi hardverazonosító, és tegyük azt fel, hogy aki megveszi, az viszi a jelenlegi procimat, meg a RAM-okat is, tehát egy fél konfigot vesz tőlem. Amennyiben összerakja, fel rak rá egy Win 10-et, lehetséges az, hogy nála is aktiválódik a Win?
Egyáltalán, egy Win 10 alatt használt alaplapot, hogy kell eladni, hogy ne legyenek esetleg ilyen problémák, van ennek esetleg valami protokolja?

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.