Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
tudom nehezen lehet erre válaszolni, de van két régebbi laptop a családban, egyiken legális w7, másikon 8.1 fut. Ha a W10 telepítője azt írja mindenre, hogy kompatibilis, akkor nagy valószínűséggel tényleg frissíthetek nyugodtan, nem lesz gond belőle? Előre is köszi!
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
van öcsémnek egy laptopja (W8.1-el), ami ismeretlen okból december óta nem enged frissítéseket telepíteni (mindig failed lesz a végén, pedig órákig rakja fel őket és kezdődik elölről az egész). Elfogytak a tippjeim, frissíteném kínomban w10-re inkább, de már az sem indul el, ha rákattintok a kis ikonjára, felvillan majd el is tűnik a frissítési lehetőség... Van esetleg vmi mód lemezképet letöltve frissíteni egy 8.1-es rendszert úgy, hogy minden megmaradjon rajta? Sajnos viszobnyélag ritkánvagyok a gép közelében, ezt leszámítva tökéletesen működik különben, elég szabad hely is van... Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #36257 üzenetére
A laptop elő volt telepítve, teljesen legális minden rajta, op. rendszerrel lett véve.
-
Orgi
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #36257 üzenetére
Végül is sikerült megoldani, az event viewerben rákeresve a két jellemző hibára, ami miatt failedek lettek december óta a frissítések, elég jó leírásokat lehet találni, vhol vmi félresiklott egy frissítés telepítése során és onnantól behalt az egész WU. Catroot2 könyvtárat kellett átnevezni, törölni a SoftwareDistribution könyvtárat meg még pár ilyesmi és utána rendben felment minden frissítés és a "Get Windows 10" ikon is újra működik.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
ha Win7-es laptopot szeretnék frissíteni, akkor mindegy, hogyan teszem, tehát a kis "Get Windows 10" alkalmazással vagy pedig jobb a Media Creation Tool-lal kreálni egy ilyen frissítő pendriveot? Tudom, hogy jobb lenne a tiszta telepítés, de tennék így egy próbát vele kezdésnek...
Kiegészítő kérdés: angol a Windows-om (legális, külföldön vett laptop), ebből sehogy nem lesz magyar ha jól sejtem?[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
nemrég frissítettem a laptopomat és az asztali gépemet is w10-re, teljesen jól megcsinálta a MCT, egyetlen "hiba" jön elő mindkét gépen: minden indítás után magától megnyitja a Gépház, alapértelmezett alkalmazások ablakot (holott minden be van állítva). Ezt ki lehet vhogy kapcsolni? Előre is köszi!
-
Orgi
addikt
válasz Kisokka #41622 üzenetére
Én is gyakran bealszom filmnézés közben, én felraktam a Wise Auto Shutdown-t és azzal beállítottam egy fix időpontot (fél 1), hogy kapcsolja ki a gépet, hasznos segédprogi. Az egyetlen idegesítő dolog vele, hogy a "jelezzen 5 perccel hamarabb" része nem nagyon működik filmezés közben és ha mégse alszom be, akkor a film végén lelövi a gépet De egy jól megválasztott időponttal végül is ez orvosolható.
-
Orgi
addikt
válasz csokoládé13 #44952 üzenetére
Nálam is volt komoly akadozás 8.1 és 10 alatt is, amit a nem MS AHCI driver minden esetben megoldott (régebbi AMD és újabb Intel konfigomnál is). Aztán kikerült egy régebbi 320 GB-os WD vinyó a gépemből és onnantól már az alap AHCI driverrel is minden oké lett...
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
nem találtam az összefoglalóban, de van nálam egy vadi új laptop hölgytől beüzemelésre és nem találja az AU-t az update. Ennek van vmi oka vagy csak hullámokban érkezik? Ha nincs oka, akkor tudom kényszeríteni valahogy? Egy körben üzemelném be a gépet és nem akarok később megint szarakodni vele... köszi!
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
ismerős vásárolt egy új laptopot, w10-el. Kb 100k-ban szabta meg az értékhatárt, én javasoltam némi emelést, de elzárkózott, így egy HP 250-es gép fér bele, pontos részletekre nem emlékszem, de az i3 alatti Pentium proci, 4 GB ram, szóval egy sima alap gép, de alap feladatokra is kellett csak.
Na azóta izél, hogy milyen lassú meg ilyenek, pedig csak böngészik, meg szöveget szerkeszt, filmet néz rajta.
Mi az, amit esetlegesen érdemes szerintetek kikapcsolni, hogy pörgősebben menjenek a dolgok? Örülnék, ha lenne 1-2 tippetek, Win updatet nem akarom letiltani, de lehet egyszerűbb lesz és akkor fél évente kézzel frissítem neki inkább, mint hogy a rinyát hallgassam... javasoltam persze egy SSD-t, de egyelőre ez sem opció -
Orgi
addikt
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását! Sajnos egyszerre jött egy "nem-indul-a-laptop-reggel", egy hirtelen baba-projekt és ehhez kötődően egy nagyobb lakás szükséges, ilyenkor pedig aki benne volt már, az tudja hogy minden fillér számít, még az a 20-30k is, amit esetlegesen rá kellett volna dobni egy i3-as, ssd-s gépre. Ennyi fért bele sajnos abban a pillanatban
Akkor ha jól olvasom, érdemi dolgot igazából nem nagyon tudok tenni... egy ilyen optimalizáló progit megnéznék, van erre vmi javaslat esetleg? Az ssd király lenne, lehet vmikor lesz is, de most nem megvalósítható a tulajnak.
A gép vmi HP 250 g4 variáns úgy rémlik, 4 magos Pentium, N3700 talán különben. -
Orgi
addikt
Sziasztok,
saját régebbi laptopom (2 magos Pentium, 4 GB ram) ügyében kérdeznék. A laptop 2 hetente van csak hétvégén használva, csak net, YouTube, filmekre kb, szülői házban lévő gépem. Gyárilag w7 volt rajta, ez lett frissítve 10-re.
Agyvérzést kapok tőle, ahogy bekapcsolom 2 hetente kapásból megy a netre és a Win, a vírusírtó, minden szar frissítené magát, úgy másfél óráig hozzá se lehet nyúlni, csak teker a vinyó. De ezen kívül is, pedig szinte csak netezek, a vinyó csak kerreg és kerreg.
Tudom, egy tiszta telepítés biztos javítana, meg egy ssd is, de ha már letolom az egészet próbának egy modern Linux disztribet akarok (korábban is használtam ilyet régebben). A kérdés az lenne, hogy bármikor visszarakhatom később a legális W10-em, megjegyezte a laptop az ehhez kellő dolgokat, be fogja magát aktiválni? Vagy el kéne menteni vmit hozzá? Előre is köszi! -
Orgi
addikt
-
Orgi
addikt
Sziasztok, külföldi rokonom w7-es laptopja nálam lesz pár nap múlva karbantartás céljából (semmit nem ért kb a gépekhez). Lehetséges még az ingyen upgrade vagy már nincsen ilyen? Ha van is félve vágnék mondjuk bele, nem lesz oké a frissítés megnézhetem magam a nem induló laptoppal...
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
csak 99%-ig vagyok biztos a válaszban és gondolom unalomig ismételt kérdés, de hozzám került külföldön élő és külföldön vásárolt (német) rokonom Win7 Home rendszerű laptopja. Ezt már semmiképpen sem tudom ingyen frissíteni, MCT-vel sem ugye?
Kizárólag az működhet, hogy teljes újrarakás és a laptop alján található Win7 kóddal aktiválás? Ez esetben német nyelvű telepítőt kéne csinálnom, különben nem fogja elfogadni (egyszer már volt ilyesmi problémám külföldi laptop és magyar Win telepítő kombinációjakor) ?
Előre is köszi! -
Orgi
addikt
Sziasztok, pár napja kértem segítséget itt. Külföldi rokonom gépét megkaptam, tegnap frissítettem w7-ről w10-re (azt mondva hogy korlátozott felhasználó vagyok), kérdés nélkül frissített. Sajna nem gond nélkül, semmilyen internet nem működik rajta, se lan, se wifi, ráadásul német nyelvű, amit nem beszélek, de net nélkül a nyelvet sem tudom váltani... ma vissza kell adnom a laptopot, de így fejem veszik, van vmi tippetek? :-( Tudom, hogy volt egy ilyen bug, de a megoldást nem találom, újratelepíteni nem tudom (net nélkül nem is aktiválta még magát)... előre is köszi a tippeket!
-
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
lehet unalomig ismételt kérdés, akkor bocsi...
Ezer éve vettem egy Windows 7-et az asztali gépemre, igazából már nem nagyon rémlik, ilyen köztisztviselői / közalkalmazotti lehetőség volt, kb semmit nem találtam már róla. Ezt követően megvettem a Win 8 Pro-t, mikor volt erre legális lehetőség, volt az a 9 ezer forintos akció emlékeim szerint (erről már találtam egy elektronikus számlát, digitális letöltésre). Amikor kijött a W10, akkor ezt frissítettem és használom, digitális aktivációt ír vagy vmi ilyesmit.
Ha valaha le szeretném cserélni a gépem (és szeretném, alaplap + proci), akkor hogy fogok tudni ismét w10-et telepíteni, hogy legális maradjon? Úgy rémlik mintha azt olvastam volna, alapvetően az alaplaphoz kötődik ez a digitális licensz.
Ha csak simán egyszer újratelepíteném a wint, az menne gond nélkül ugye, ahogy bejelentkezek aktiválná magát, de alaplap cserénél mi a helyzet?Előre is köszi a válaszokat!
-
Orgi
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, ilyen digitális licenszem van összekapcsolt fiókkal, akkor megnyugodtam, hogy ez sima ügy
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
elnézést ha láma kérdéseim lennének.
Régóta használok egy w7-8.1-ről frissített legális w10-et, különösebb problémák nélkül, egy 64-es ssd-n. Most vettem egy használt 180 gb-os ssd-t.
Alapvetően klónoznám Macrium Reflecttel a rendszert, de elég furán néz ki a mostani ssd-m, ez így oké szerintetek, 5 részre van bontva?Illetve ha rászánnám magam egy friss telepítésre és csináltam MCT-vel pendriveot, akkor ott a mostani bejelentkezési adataimat megadva automatikusan aktiválná magát újra ugye? Tudom, jó lenne ez a módszer, de most eléggé idő hiányban vagyok hogy utána minden apróságot újra belőjjek...
ui: illetve mi lesz a 180 gb és a 64 gm közti helykülönbséggel klónozáskor, ott marad unallocated spaceként és be kell olvasztanom vmelyikbe az 5 közül?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, most már értem!
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
hétvégén megkapom a külföldön élő apám nem induló Sony Vaio laptopját, elvileg fekete képernyő és nem bootol be, semmi mást nem tudok róla Német w10 van rajta (még én frissítettem fel w7-ről) és szerintem helyi fiók lehet, semmilyen jelszót nem ismerek (ő se tudja szerintem).
Mit javasolnátok, hogy kezdjek hozzá? Csinálok MCT-vel egy német w10 usb-s telepítőt és recoveryvel? Hogyan lehet ezt majd aktiválni, ha semmi felhasználónevet meg ilyesmit nem tudok?
Azt mondta semmi igazán fontos nincs rajta, akár újra is húzhatom.
Előre is köszi a tippeket! -
Orgi
addikt
Köszi, azt hittem a felhasználói fiókhoz kapcsolódik vhogy az aktiválás, annak pedig nem tudom az adatait (és a tulaj se). De akkor ezek szerint magához a géphez, ez nagyszerű
Ugye ha most német a Winje, akkor olyat is kell újra raknom neki, különben nem fog menni az aktiválás? Mert nemrég telepítettem újra a sajátom és rémlik, hogy szólt az MCT, hogy jó telepítőt gyártsak nyelvileg...[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Számít sajna, ezt mondja a Media Creation Tool, mikor akarom a (magyar) gépemen a más nyelvű telepítőt gyártani:
"Ellenőrizze, hogy a telepítési adathordozóhoz választott kiadás megegyezik-e az azon a gépen lévő Windows kiadással, amelyiken használni fogja. Ha nem egyezik meg, a Windows telepítéséhez termékkulcsra lesz szükség."
Extra poén, hogy apám a gépét már Svájcban vette és több nyelvű országként első indításkor megkérdezte a Win, hogy német vagy francia vagy angol nyelven akarja-e használni
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
gyakorlati kérdésem lenne. Hosszabb ideje gond nélkül üzemel a gépem (b150-es Intel alaplap, friss legális 64 bites W10 és egy ritkább ESI Maya44 hangkártya). Egy ideje első hideg indításkor többször előfordul, hogy nincsen hang, elvileg minden működik, betölt a hangkártya drivere, eszközkezelő szerint is látja a kártyát, de mégse jön ki hang belőle. Ha újraindítok, minden megjavul és gond nélkül megy. 2 éves a kártya drivere, újabb nincsen, nem mai gyerek már. Írtam a supportnak, a sok lózung közül egyedül a chipset driver frissessége az, amit említettek a PCI kártya miatt , viszont ilyet én azt hiszem nem is telepítettem, a friss w10-em intézte a dolgokat. Látom, hogy 2017. január 19-i az utolsó letölthető az Intel honlapján, ezt érdemes lehet felraknom akkor?
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
apám kis laptopján Windows S fut, ez az a verzió, ami nem enged telepítgetni csak store-ból. Szeretnék a kérésére rendes Wint csinálni belőle, úgy láttam ez nem bonyolult és most már ingyenes is. Van vmi hátulütője a dolognak, vagy vmi, amire figyelni kell? Előre is köszi!
-
Orgi
addikt
válasz Doky586 #82496 üzenetére
De miért? Úgy olvasom most már ingyenes az átváltása rendes Windowsra, bár még nincs előttem a gép...
vagy félreértem ezt?[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Doky586 #82500 üzenetére
Sziasztok,
csak gondoltam megosztom a korábbi kérdésemre a választ is, hátha segít a jövőben vkinek. Szóval hétvégén megkaptam apám Windows S-es laptopját, amit ingyenesen engedett átváltani a Store sima Windows 10-re. Csak el kellett indítani mondjuk egy Firefox telepítést, kiírta, hogy nem ajánlja, de a felugró ablak alján van egy mindenképpen folytatni akarja-szerű szöveg... na ez bevisz a Store-ba és ott ingyenesen enged átváltani, adatvesztést meg semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pár pillanat volt csak.
-
Orgi
addikt
válasz Doky586 #82705 üzenetére
Bocsi, de félreértetted a dolgot, a kiinduló kérdésemben annó benne volt, hogy Windows S-ről szeretnék rendes W10-re váltani és ez iránt érdeklődtem. Pont az a lényeg, hogy szeretnék alkalmazásokat telepíteni, a Store-on kívülről.
De magát a Windows S-ről W10-re váltást a Store-on keresztül kell megcsinálni, ott jelenik meg ez a lehetőség.Mire ezt beírtam, olvastam az újabb hozzászólást is. Bármilyen program telepítésénél (ami nem Store-os) feldobja az ablakot, amin keresztül beadta a lehetőséget váltásra, hogy én pont a firefoxot indítottam, az teljesen irreleváns.
De igazából rajtad kívül mindenki jól értelmezte a dolgot különben.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Nekem is most oké lett, már működik, lehet hibaelhárításra nyomni az aktiválásnál
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
tudom eléggé megfoghatatlan dolog, de napi szinten cisnál olyat a gépem, hogy megáll pár pillanatra, kimerevedik minden, aztán utána megy tovább mintha mi sem történt volna. A gép nem indokolná ezt (i5-7500, 8GB RAM, ssd, friss és legális w10 64 bit, vírusmentes, MS sata driverek nem az intelé).
Van esetleg vmi tippetek, mi okozhat ilyet, merre érdemes elindulnom? Egyszer régebben kicsit erre hasonlító dolgom már volt, akkor egy haldokló ezer éves vinyó okozta, de a Speedfan és smart szerint mindkét vinyóm tökéletes.
Előre is köszi a tippeket! -
Orgi
addikt
válasz #86564352 #90918 üzenetére
Tápegységem Seasonic viszonylag új, VGA driver is friss, Win több frissítése óta is előjön ez és majd legközelebbinél jobban megnézem. Egyszer csak kimerevedik a kép, semmire sem reagál (ctrl+alt+del-re sem), ez van 15 mp-ig akár és utána végrehajtja a dolgokat...
A folyamatok fülnél nézzem, mi akasztotta meg? -
Orgi
addikt
válasz Döglött Róka #90920 üzenetére
Hm, köszi, ezt kipróbálom...
-
Orgi
addikt
válasz draco31 #97184 üzenetére
Több év alatt rengeteg memóriakártyát és pendriveot is vettem Sinceritytradingtól az ebayen, volt garis ügyintézésem is (ahol bebizonyosodott, hogy eredeti a terméke, mert legarizta a gyártó), kb 1 hét alatt ide ér általában, magyar ár fele általában kb... Csak ajánlani tudom én is.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Pontos konfigot sajnos nem tudok hirtelen mondani, de egy Asus Vivobookot (vmi 2 magos lassú proci, 2 GB ram) főnököm régebben felfrissített W10-re W7-ről. Azóta használhatatlanná lassult a gép elmondása szerint.Mivel saját régi laptopommal is így jártam és egy Ubuntu orvosolta a problémám, gondoltam teszek egy próbát itt is ezzel.
Ha ellenőrzöm a Vivobookon, hogy MS fiókhoz van kötve a licensz, akkor utána nyugodtan letolhatom (L)Ubuntu telepítővel az egész gépet és bármikor szabadon visszarakhatom a w10-et, ha nem jönne be főnökömnek a dolog? Mivel csak netezik és szöveget szerkeszt, szerintem nem lesz gondja vele...
Illetve esetleg tudja valaki, hogy ennek az Asusnak speckó érintőképernyője van, azzal is lehet használni, ezt bukom valszeg?
Előre is köszi! -
Orgi
addikt
Köszönöm mindenkinek!
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
távgyógyítani próbálom idős szülőm gépét több ezer km-ről, szinte lehetetlennek tűnik. 2 laptop, egy gmailos belépő mailcím, ami a Microsoft fiók belépője is (ha jól fogalmazok). Szóval pár napja volt vmi frissítés, vmit nyomogatott, azóta nem tud belépni egyik laptopra sem, nem fogadja el a jelszót. Ha én itthonról be tudok lépni a Microsoft accountjába, akkor az a jelszó a laptopoknál is? Esküszik rá, hogy nem megy, pedig én még a 2 eszközt is látom a Microsoft fiókjából. Mit tudnék esetleg tenni? A Gmailjába sajna nem tudok belépni, nem enged be a Google. Esetleg van vmi magyar MS szám, ahol tudnak neki supportot nyújtani különben? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest