Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#177301) g4mer válasza Woodslave (#177300) üzenetére


g4mer
senior tag

amikor 16-17 évesen megvettem az első fehérjeporomat (scitec tejsavó), kb dupla annyi pattanás lett rajtam egy héten belül.

Mondjuk nekem eleve hajlamosabb volt a bőröm a pattanásokra, még most is van néha pár darab rajtam 30 évesen.

Sic Parvis Magna

(#177302) F34R válasza aelod (#177299) üzenetére


F34R
nagyúr

Nincs ra intoleranciam lactose-re, ezt konkretan egy vegan mondta hogy gaz a tejfogyasztas..
Mondom oke, es miert? mert gyulladast okoz..
A tejsavora mint tisztabb feherjeforrasra gondoltam azalatt hogy ez is tejszarmazek.

#177300 Woodslave
Koszi.. tehat nincs semmi konteo benne, hogy ne fogyasszunk tej szarmazekokat. :D

(#177303) HussarF válasza g4mer (#177301) üzenetére

Mert akkoriban még volt benne koksz ;]

(#177304) F34R válasza HussarF (#177303) üzenetére


F34R
nagyúr

Most meg csak kosz. ;]

[ Szerkesztve ]

(#177305) Angel2014 válasza g4mer (#177301) üzenetére


Angel2014
addikt

Maszturbálsz te rendesen? ;]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#177306) Cs1csó válasza Angel2014 (#177305) üzenetére


Cs1csó
félisten

:C

(#177307) F34R válasza Angel2014 (#177305) üzenetére


F34R
nagyúr

Ne akard mar bemeselni hogy felszivodik a boromon es kijon a pocsomon. :U ;]

(#177308) Freddycom válasza g4mer (#177301) üzenetére


Freddycom
őstag

Én az L-arginintől leszek kurvára pattanásos.

(#177309) Woodslave válasza g4mer (#177301) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Ja arról is van tanulmány :K :D

F34R: elvileg gyulladás csökkentő de fax se tudja. Én eszek tejterméket de tejet nem iszok. Tejsavó is megy. Aztán úgyis meghalunk

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177310) aelod válasza F34R (#177302) üzenetére


aelod
veterán

.. és kit érdekel egy random vegán véleménye? Tudományos alapú bizonyítéka is volt rá vagy csak azért mondta mert az ideológiája ezt követeli meg tőle? Bocsi Viki effektus...
Én is fogyasztok tejterméket. Reggel be is nyomtam egy guriga paranyicát.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177311) F34R válasza aelod (#177310) üzenetére


F34R
nagyúr

Nyilvan nem mutogatott pubmed kutatasi cikkeket.. annyi mindennel talalkoztam mar, de valoszinuleg kitudjak hasznalni a weakspotot azt hogy hiszekeny vagyok. Bocsi Vikit pedig szerencsere nem ismerem. ;)

(#177312) benfolds válasza F34R (#177311) üzenetére


benfolds
őstag

azt tudjátok, hogy a fehér emberek között miért sokkal ritkább a laktózérzékenyég, mint a feketék között? azért, mert az évszázadok, évezredek alatt alkalmazkodott a tejfogyasztáshoz a szervezetük. eleinte ők is fostak tőle, de megszokták. ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne kényeskedjetek, hanem nyomjátok be azt a parenyicát, ahogy az előd, különben megáll az evolúció és visszafejlődünk. :U :D

(#177313) aelod válasza benfolds (#177312) üzenetére


aelod
veterán

Ne azért egyen valaki tejterméket mert én eszem vagy nem eszem. Kutyát nem érdekli mit csinálok nem mérvadó. Annyi a lényeg, hogy döntsön mindenki a saját belátása szerint, jobb esetben úgyis rájön majd később, hogy jól döntött e vagy sem.

BTW tegnap rétest ettem :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177314) Woodslave válasza aelod (#177313) üzenetére


Woodslave
nagyúr

sajnos nem. Nyilván azt leszámítva hogy iszol egy pohár tejet és szétfosod a budit akkor azért tudod mi a szitu. Ha meg valami baj lesz úgyse tudod mitől ezért veszélyes ez a sok köcsög sarlatán a raw vegan, carnivore, 365 napos böjt ( ;] ) keto és társai akik örök életet ígérnek. Bár lehet igaza van valamelyiknek vagy mindnek. :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177315) aelod válasza Woodslave (#177314) üzenetére


aelod
veterán

Mindent kerülök ami így kezdődik amiket leírtál :DD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177316) F34R válasza Woodslave (#177314) üzenetére


F34R
nagyúr

:D Mennyi zodet meg gyumit kell enni edes istenem ezeknek.... meg husfelekbol is tonna szamra :C Akik az igazat hajszoljak is leginkabb a marketing es penz miatt teszik.. rengeteg videot lattam en is hogy fel kellett hagynia a vegansaggal mert ilyen-olyan betegsege lett.

#177313 aelod
Rajtam gyerekkori szokaskent ragadt a tejivas. :D

(#177317) Qtya123 válasza benfolds (#177312) üzenetére


Qtya123
őstag

Igen, egyes népcsoportokban jelentős eltérés tud mutatkozni a laktózérzékenyek arányában. Azért amit írsz. Eltérő időben és mértékben tértek át a gazdálkodásra és a tejfogyasztásra, így egyes csoportoknál mára már jobban alkalmazkodott a szervezet hozzá, mint másikaknál.
Legalábbis ezt mondják az okosok a tudományban.

De ugye sajnos itt sem ilyen egyszerű a kép, hogy nem bontja le a laktózt a szervezeted, mert nincs meg benne az enzim=befosol.
Nekem pl van enzim, nem vagyok egyáltalán laktóz érzékeny. Ihatok 2 liter tejet 1 kg őszibarack megevése után, akkor sem fosok be. De a hajamra kenhetem, ha a laktáz enzimemet, ha közben meg tejfehérje érzékeny vagyok.

Régóta küzdök ekcémával. Voltam már mindenféle vizsgálaton/bőrgyógyásznál. A gasztroenterológus elküldött ételallergia vizsgálatra. A szérkarcolják a bőrödet és rácsöpögtetnek mindenféle anyagot típusúra. Ezt eljátszották ételekkel és biztos ami biztos mindenféle mással is, amelyet azoknak csinálnak, akiknek pollenallergiájuk van. Plusz vérből lisztérzékenység mérés.
Mindenre egy nagy 0 lett az eredmény. Semmi vizsgált ételre/anyagra nem voltam allergiás. (mondjuk a pollen téma nem lepett meg, hiszen sosem prüszkölök vagy folyik a takony)

Széttárták a kezüket, nesze itt a szteroidos kenőcs, az valamennyire segít, kenjed. Aztán elmentem erre a foodtest 200+ nevezetű tesztre magánban. Ott a vérből néznek meg mindenféle antitest mennyiséget.
Az jött ki, hogy tejfehérje érzékenységem van. Azért rossz, mert ugye a laktózérzékenység laktózmentes cuccokkal kiküszöbölhető. Ez értelem szerűen nem. Plusz a tojásra is érzékeny vagyok. Pontosabban a fehér részére, a sárgájára nem. De nem fogok sárgáját zabálni orrba-szájba, mert megtolja a triglicerid szintet. Mióta nem eszem a tojást, azonnal csökkenő tendenciába állt, már jó ideje a felső határérték alá süllyedt. Mondjuk helyette jóval több házikolbászt eszem. Érdekes, az nem nyomta meg és a koleszterint sem.

Az ekcéma elég jól visszaszorult, ha el nem is tűnt teljesen, de kb 70%-al jobb mint volt. Sokkal ritkábban lángol fel. Szóval annyira talán nem légből kapott lehúzás ez a foodtest.

Amúgy érdekes ez az evolúciós dolog. Itt ez a laktózérzékenység, hogy melyik csoportnak hogy alakult ki. Aztán mellette meg ott van a "vércsoport diéta". Ott azzal jönnek, hogy a korai vércsoportok, pl a legrégebbi nullás, az abban a korban alakult ki, amikor még vadászó, gyűjtögető életmód volt. Így nekik a hús sokkal jobb és hasznosabb tápanyag, mint mondjuk annak a vércsoportnak, amelyek a mezőgazdálkodás alatt jöttek létre. Tök logikusnak tűnik a fenti laktózos dolog fényében, mégis állítólag ez egy nagy marhaság.

A tejivással kapcsolatban meg sokan jönnek azzal, hogy azért hülyeség és káros mert felnőtt vadon élő állatok esetében egyik sem iszik tejet.
Ja, nem iszik, mert nem jut hozzá, nem azért, mert érzi, hogy káros. Nézzünk egy vadon élő állatot, ami mindent megeszik. Mondjuk a medve. Megeszi a prédaállatot, a dögöt, a bogyókat, a szemetes kukák maradékait, a fiókákat a fészekből, a tojásokat, mindent.
Egészen biztos vagyok benne, ha találna egy vödör tejet, gondolkodás nélkül felzabálná. De mivel az számára nem igazán opció, hogy odaballag a tehénhez/kecskéhez stb... és kiszopkodja belőle, így nyilván nem iszik. Nem jut hozzá.

Másik, hogy feleségem mesélte: Az új munkahelyén beszélgetett egy csajjal. Mondta neki a gáré, hogy korábban úgy határozott, hogy vegán lesz. Elkezdte szigorúan tolni, aztán egyszer csak elég erőteljesen elkezdett sorvadni az ínye. Mondta neki a fogorvos, hogy ezt sürgősen hagyja abba, mert valószínűleg attól van, hogy nem jut a megfelelő tápanyagokhoz. Abbahagyta és a sorvadás is leállt. Persze regenerálódni már nem tud normálisan, tehát végleges kárt okozott.

Szerintem mint sok mindennek, ennek is a kulcsa a középút. Mindenből kell enni lehetőleg.
Én pl nem vagyok a híve a hardcore vagyok/háború van és kockára vágott csirkemell és rizs éjjel-nappal. Mellé némi kis párolt zöldség és máris azt mondják, hogy húúú ezzel megvan minden és kurv@ egészségesek vagyunk.

Bocs, hogy hosszú lett, fene a grafomán formámat. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#177318) Agyrák666


Agyrák666
aktív tag

Lidlis,pennys fagyasztott zoldseg mix jo szerintetek a "friss " helyett?
1 kg 600-700 ft, es minden van benne.

(#177319) marked one94 válasza Agyrák666 (#177318) üzenetére


marked one94
őstag

Igen

You'll Never Walk Alone

(#177320) Dazsar


Dazsar
aktív tag

Lenne egy szakmai kérdésem:
Nagyon sok videót néztem több embertől, és hát nem jutok dűlőre, mert midneki mást mond. Melyek azok a gyakorlatok ahol nem szabad, illetve ha lehet ilyet írni, szabad kinyujtani a könyököt, tudom hogy minél nagyobb a mozgás pálya annál "nagyobb" munkát végez az izom, de a könyököt mennyire terheli meg?! Pl van a csigás letolás kötélel, ott mennyire kell megnyujtani ? A rossz ha a vég ponton én nem nyújtom ki teljesen, hanem mondván hagyok benne egy kis pipát? Illetve ugyan ez a hátnál, csigás evezés, ha teljesen kinyujtom a kezem , nem veszi át a terhelést a könyök? Ugyan ez pl a fekvenyomásnál is. Valaki teljesen kinyujtja, valaki a végén megállitja, hogy egy minimális "pipa" legyen a kézben.

"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"

(#177321) Agyrák666 válasza marked one94 (#177319) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Csirkerizszoldsegen el lehet eldegelni, vagy hianybetegsegeim lesznek? :DDD
Olivaolajjal nyakon szoktam neha onteni + mogyorovajat is eszek + feherje..
Ezen kivul mas nem nagyon megy nalam. Etolajbol evente 1 liter fogy, cukorbol szinten 1kg/ ev...tejet se iszok..neha kefir..neha sajt. Mas nem jut eszembe. :D

(#177322) aelod válasza Dazsar (#177320) üzenetére


aelod
veterán

Ha teljes mozgástartomány van akkor nagyobb a stimulus is.
A csigás evezésnél miért venné át a terhelést a könyök? :F

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177323) Dazsar válasza aelod (#177322) üzenetére


Dazsar
aktív tag

Nem tudom, épp ezért kérdeztem hogy faszság az elméletem, de akkor igen, köszi Elod :R

"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"

(#177324) marked one94 válasza Agyrák666 (#177321) üzenetére


marked one94
őstag

Ellehet vele lenni, de mi a szarnak kínozna az ember folyamatosan ezzel magat? Van annyi finom kaja amit csinálhat.
Meg ha nem vagy versenyző és nincs szigorú diétád akkor simán mehet a darált disznó hús is rántotta, krumpli stb sőt nekem meg anno a kenyér is gond nélkül belefért.

You'll Never Walk Alone

(#177325) Agyrák666 válasza marked one94 (#177324) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Nekem nem kinzas. Praktikus, mert 10p alatt elkeszul kb. ;]

(#177326) bigmasterg válasza Agyrák666 (#177321) üzenetére


bigmasterg
addikt

Szénhidrátot nem viszel be mellé?
Én ettől kidőlnék.

szerk.:
#177320Dazsar:
"Illetve ugyan ez a hátnál, csigás evezés, ha teljesen kinyujtom a kezem , nem veszi át a terhelést a könyök?"
Ott arra figylej hogy a lapockát engedd ki teljesen egyik végponton, másik végponton pedig húzd be őket.

[ Szerkesztve ]

(#177327) Agyrák666 válasza bigmasterg (#177326) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Az a rizs. Vagy durumteszta. :)

(#177328) aelod válasza bigmasterg (#177326) üzenetére


aelod
veterán

Lapockát evező mozdulatnál nem nyitogatjuk zárjuk. Széles hátizomra dolgozunk ilyenkor nem pedif a vállöv izmaira és a trapéz izomra.

marked

Ezek mehetnek testépítő diétában is ;) (nyilván nem a verseny előtt közvetlenül)

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177329) F34R válasza aelod (#177328) üzenetére


F34R
nagyúr

Aelod miert nem edzoskodsz? :D

(#177330) aelod válasza F34R (#177329) üzenetére


aelod
veterán

Edző vagyok de nem praktizálok.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177331) benfolds válasza Qtya123 (#177317) üzenetére


benfolds
őstag

ebben az esetben egy dolgot tudok tanácsolni: ne legyél tejfehérje érzékeny. :DDD meg ekcémás se. stop being tejfehérje érzékeny és ekcémás!

(amúgy nekem is van egy ilyen rejtélyes faszságom. olyan 3-4 éven keresztül évente 2-4 alkalommal előfordult, hogy látszólag minden ok nélkül elkezdett fájni a hasam. nem tudtam lokalizálni, kb. az egész. rendesen fájt, mintha a combomba térdeltek volna. se fosás, se hányinger. pici hőemelkedés. két nap után elmúlt. aztán pár hónap múlva újra. ez ment pár évig. kb. 4 éve semmi. volt pár vizsgálat, nem találtak semmit, a végén a vastagbéltükrözésre már nem mentem el. azt találtam, hogy a crohn betegség produkál hasonló tüneteket, illetve annál fordul elő, hogy évekig vagy évtizedekig csend, aztán egyik pillanatról a másikra fellángol. nagynénémnél volt ez. egyik nap még semmi, másnap életmentő vastagbélműtét.)

(#177332) F34R


F34R
nagyúr

Sracok... melyik verveteli tipust kell valasztanom ha tesztoszteron szintet szeretnek megtudni?

Total tesztoszteron
Dihidro tesztoszteron stb..
[link]

(#177333) Woodslave válasza F34R (#177332) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron - én ezt nézetném. Ebben benne van a totál is meg az SBGH mert ebből kalkulálják igazából

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177334) F34R válasza Woodslave (#177333) üzenetére


F34R
nagyúr

Koszi..
kertem idopontot majd ha kesz leszek berakom ide is. :D

(#177335) Woodslave válasza F34R (#177334) üzenetére


Woodslave
nagyúr

:R kíváncsi vagyok :K

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177337) -Skylake- válasza Gymbeam (#177336) üzenetére


-Skylake-
addikt

-

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#177338) Woodslave válasza Gymbeam (#177336) üzenetére


Woodslave
nagyúr

:C trollkodásnak egész jó

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177339) g4mer válasza Gymbeam (#177336) üzenetére


g4mer
senior tag

Mennyi?? :Y :Y

Amikor utoljára vettem 16k volt az 5kg-s ízesítetlen :D 2013ban persze.

Sic Parvis Magna

(#177340) -Skylake- válasza g4mer (#177339) üzenetére


-Skylake-
addikt

en is elneztem, azert lett a hszem -
alatta irja, hogy a "FEKETE" kuponkoddal -40%. Igy vegeredmenyben ~10k lesz 1kg , 49ezer valamennyi a vegosszeg kosarban. azt se gondolom olcsonak, de azert az nem is 16.400/kg.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#177341) -Skylake-


-Skylake-
addikt

on : par honapja irtam ide, hogy kicsit fogyni szeretnek es mire lenne erdemes odafigyelni stb, sikerult azert ez-az. alapvetoen ugy majus ota eszek normalisabban (parom elozo lakasaban szanalmasan kicsi konyha volt, nagyon korulmenyes volt a fozes), majus ota minden nap fozok igy tudunk rendesebben enni, ill juliusban voltam eves laboron ahol volt 1-2 ertek ami magasabb volt es kaptam egy tablazatot, hogy milyen eteleket reszesitsek elonyben es miket probaljak jobban elkerulni. nem volt nehez, mert alapbol is probalunk altalaban jol/jo minosegut enni, ugyhogy azt majdnem teljesen tartom is. osszegeben az elmult ~5 honapban ~10kg-t fogytam gyakorlatilag csak etkezessel + cukros italok hanyagolasaval (eloszor cukormentes szorp volt, aztan most a biotechnek a multi hypotonic szorpjet iszom, abban van cukor egyebkent de elenyeszo). Illetve ~napi rendszeresseggel jogazok parommal, azt nem mint edzes hanem hogy meglegyen a belso beke. Szoval 98-99kg-rol ami ev elejen voltam, mikor utoljara mertem (ugy kb 3 hete szuelimnel, nincs merlegem itthon) akkor mar 88kg voltam. ugyhogy orules :)
kerdes : nagyon szeretek zabkasat reggelizni , alapvetoen feherjet nem iszok, de etelbe hasznalom, mint pl a zabkasa. nem gondolnam, hogy csak mint netto szo szerinti etrendkiegeszito a legfullossabb feherje kellene a zabomba, eddig biotech iso-t ettunk de 14k/908g hat eros. neztem a puregoldot mert itt is sokan mondtak mar, tetszik, rendeltem is tegnap majd kivancsi leszek. amit nem tudok, hogy van e valami lenyeges kulonbseg szamomra (ez nagyon fontos, szamomra) a sima puregold es a compact kozott. az egyik 6500/kg , a masik 9000/kg, arban mindketto belefer eggebkent tehat ha van jo ok a dragabb mellett azt fogom venni, de van jo ok ? miben tud kevesebbet a compact ? teljesen casual felhasznalasnal ertelemszeruen, lenyegeben etelizesitonek hasznalom (de persze nyilvan jo az is maga, hogy feherje, mi nemigen eszunk hust szoval semmikepp nem art, hogy van egy ilyen plusz forras)

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#177342) Woodslave válasza -Skylake- (#177341) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Sztem semmit nem fogsz észrevenni. Én is azt vettem mostanában. Úgyse derül ki :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177344) -Skylake- válasza Woodslave (#177342) üzenetére


-Skylake-
addikt

koszi, akkor azt fogom :R

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#177345) aelod válasza -Skylake- (#177341) üzenetére


aelod
veterán

Vedd az olcsóbbat egész nyugodtan mert ezen semmi nem múlik.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#177346) g4mer válasza Gymbeam (#177343) üzenetére


g4mer
senior tag

persze, hogy történlem, csak azért nem nőttek 3-4x-esére a fizetések sehol. Külföldi fórumokon is panaszkodnak rendesen a tápkieg árakra.

Főleg, hogy a tejsavó egy ipari melléktermék, mesélte az egyik rokonom, hogy a tejgyárak kb fillérekért adták zsák számra, csak hogy vigyék, és ezzel etették a disznókat az emberek:D

De ugye hatalmas biznisz lett a fitness ipar, főleg a fehérjében van a hatalmas lóvé.

Sic Parvis Magna

(#177347) -Skylake- válasza aelod (#177345) üzenetére


-Skylake-
addikt

koszi neked is :R

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#177348) F34R válasza Woodslave (#177335) üzenetére


F34R
nagyúr

Koszi. ;) Itt eleg siralmas az egeszsegugy, 22.-ikere kaptam idopontot onnantol meg 1-3nap a kiertekeles... Azutan szivesen kirakom ide.

[ Szerkesztve ]

(#177349) Woodslave válasza F34R (#177348) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Ja azt hittem oda mész amit beraktal magán. Vagy ott is csak 22-ére kaptál?

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#177350) F34R válasza Woodslave (#177349) üzenetére


F34R
nagyúr

Odamegyek. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.