Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#82251) Phülöp válasza eattila (#82249) üzenetére


Phülöp
addikt

Mi dolgozunk hétköznap.
Hétvégén szeretünk pihenni meg kirándulni.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82252) eattila válasza Phülöp (#82251) üzenetére


eattila
csendes tag

Azért nem főzünk hétközben :) A gyerek eszik oviban, mi meg kajáldai menüt. Ha kirándulunk, akkor étteremben eszünk. Ha otthon henyélünk, akkor főzök :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82253) Sipi- válasza eattila (#82249) üzenetére


Sipi-
tag

Március óta hétköznap és hétvégén is főzünk. Azóta csak nyáron ettünk kétszer étteremben meg 4-5-ször asszonnyal egy közeli menzán.

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#82254) blueboi69 válasza Sipi- (#82253) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na mi meg soha nem rendeltünk kaját. Viszont márcisuban itt a helyi büfék és éttermek rájöttek, hogy csak úgy tudják túlélni, ha ráállnak a házhozszállításra. Szóval március előtt kb esélyten volt itt kaját rendelni, pizzát nagyon nagyon max 1helyről, és ennyi.
Ehhez képest most van min10 hely ahonnan lehet rendelni bármit és igen kedvező áron.
Szóval mi március óta alig főzünk, max hétvégente, de akkor sem mindig.
Aztán egy ideje áttértünk az egészségkonyhára, azzal szépen el is kezdtünk fogyni, de most 2hete rendelünk megint local étteremből, így viszont hetente hízok 1kilót :(
Viszont végre nincsenek sokan, lehet bringázni, csakhát kb mire hazaérünk az oviból, már sötét van.

(#82255) Jahno válasza eattila (#82249) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk környéken nem sok van és az is egyre drágább. Főleg, hogy most bezártak, én meg nem mindig csípem az ilyen elviteles izét.

De vettem konzerves pacalpörköltet, azt lehet meg is nézem közelebbről :DD

(#82256) Jahno válasza blueboi69 (#82254) üzenetére


Jahno
őstag

Csepelen is akadt 1-2 jó kifőzdés, csak onnan pont nem lehet melóba vinni kaját :-/ Munkaidőben van nyitva, ha valamikor beesnék arra minden elfogy, szóval erősen a környékbelieknek jó, aki napközben is bír mozogni.

Gyár környékén elérhető távolban találtam már helyet, többi folyamatban van de egyszerű menüzős az nem sok. Pontosabban akad egy hullámzó minőségű az utcában, meg sarkon a közelben egy fos, ami legalább kis adagot ad :C

(#82257) qnadam válasza npera (#82221) üzenetére


qnadam
veterán

hiába emeltem volna fel, ha nem volt senki, aki kereket cseréljen... de amíg vártam a gumist, ettem egy klasszikus óriáskiflis melegszendvicset a tévékettő büféjében, az lelkiekben biztosan előbbre vitte a gumijavítós projektet.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82258) qnadam válasza Phülöp (#82248) üzenetére


qnadam
veterán

jó is hogy mondod, van itt egy év végéig kituggyahol beváltandó kajajegy, amit még véradásért kaptam. öccá forint!

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82259) qnadam


qnadam
veterán

jött az sms reggel, hogy mehetek a cuccomért az alza csomagautomatába. nem volt egyszerű, délután odamentem, kód beír, gép közli a fizetendőt, telefon nfc, a pinpad pedig minden gombnyomásnál csippan, de a csillagok nem jönnek. megpróbáltam igazi kártyával, úgy se... pedig még cseszlovákul is próbált hozzám beszélni a gép.
üfsz felhív, ezmegaz van. hát, odaküldi a karbantartókat, meg annyit tud tenni, hogy meghosszabbítja az átvételi határidőt. aha, nem tudom online kifizetni? hát végülis de, megpróbálhatom kifizetni interneten körösztül (így mondta), de szerinte úgyse fog sikerülni. az fasza. azért megpróbáltam, sikerült :) persze a csomagautomatához már nem jutott el ez az infó, így továbbra is pénzt követelt tőlem. üfsz felhív, jónapot, eddig ez volt a problémám, most viszont az, hogy. hááát igen, már jelelezték, hogy az az automata nem jó, de majd jövő héten aizé... értem én, de az előbb jött egy úr, és gond nélkül átvette a csomagját. hát, utánanéz... közben bepötyögtem a kódot (addigra megtanultam fejből), és egyszercsak ideadta :D üfszkisasszony addigra tért vissza, hogy igen, tudják a problémát, de.... de kinyílt, megvan a cucc. tényleg? tényleg. jaj de jó :D egészen megörült neki.

itt jön egy montázs, ahogy hazaautózok másfél km-t a zsákmánnyal (plusz a bevásárlással). autóra riggelt kamerával kerékközeli stb

ssd az m2 - pcie adapterrel összepattint, gépbe bedob, rendszer átklónoz, clover bootmanager összehákol, boldogság. ja nem, a clover nem látja a klónozott rendszerem. a leírás ami alapján csináltam persze nem erről szól, hanem friss winről, ez ment is gond nélkül, de nem ez volt a cél... kiderült, hogy valamiért a rendszer nálam legacy meg mbr, mert csak. összes partíció töröl, újssd átkonvertál mbr-re, régi rendszer újra átklónoz, újssd konvert gpt, reboot, clover nem látja. anyád. ezen a ponton derült ki, hogy már megint olyanba nyúltam, amihez kurvára nem értek.
ja hogy a clover csak uefit tud indítani. ja hogy az mbr-ről lemásolt diszken nincs efi partíció (honnan is lenne?). aztán találtam leírást, hogy a win telepítő parancssorából hogyan lehet efi partíciót készíteni, onnantól már csak telefonról olvasva kellett beírni a mindent mint az állatoknak, és már megy is a rendszer, az este is fiatal még, csak fél három :D de legalább érezhetően gyorsabb az egész, mint a fostos samu pm851, meg főleg jóval tágasabb.
már csak azt kellene megoldani, hogy a hdd led működjön, az ugyanis láthatóan csak satával megy... de lehet, hogy ez már így marad a nem túl távoli komplett gépcseréig.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82260) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Nova, enpera:

1.5k kilometer utan. A moci tudom koszos. Elkapott az eso.

(#82261) eattila válasza Sipi- (#82253) üzenetére


eattila
csendes tag

De en nem otthonrol dolgozom.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82263) eattila válasza eattila (#82261) üzenetére


eattila
csendes tag

Bár, ha minden terv szerint alakul, akkor jövő héten itthon leszek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82264) cyberde


cyberde
csendes tag

:D

(#82265) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#82266) Jahno válasza qnadam (#82257) üzenetére


Jahno
őstag

TV2nél max. így a büfé jó, de elég régen belekavarodtam pár hozzájuk közel álló produkcióba, oszt max. rinyálni bírtak, de valahogy fizetni sosem akart egyik sem. Addig mindig működött a dolog, míg rá nem kérdeztem a lejárt számlára. Hirtelen senki nem volt illetékes.

(#82267) Jahno válasza cyberde (#82264) üzenetére


Jahno
őstag

Sziasztok,

Az új Controlling manager vagyok.

Rögtön a lényegre is térnék. Mint azt Ti is tudjátol, a kormány által kötelezve vagyunk, hogy ingyen használhassa minden alkalmazottunk a mélygarázsunkat. Ez kisebb bevétel kiesést okoz az irodának.

Kényszerű intézkedést kellett hozni, emiatt is kevesebb kicsit az e havi fizetésetek. Ha megnézitek a fizetési papírt, fel van tüntetve egy "önkéntes hozzájárulás" nevű tétel. Ez a levonás az iroda és a főnökség jólétét szolgálja.
Ezúton szeretném megköszönni Nektek, ezt az önkéntes áldozatot a főnökségi csoport nevében.

Természetesen, aki igényli túlórázhat. Kivéve aki home office-ban van. Tőlük ez elvárt, nem pedig választható opció.

Továbbá a HR-t szeretném megkérni hogy legyenek szívesek fel fáradni a pénzügyis tárgyalóba hétfőn. Meg kellene beszélnünk a munkaerő optimalizációt.

(#82268) npera válasza BobaHWSW (#82260) üzenetére


npera
újonc

Ez jó! Amikor középen még rajta vannak a kis szöszök, de oldalt morzsalékosra kopik :R

(#82269) npera válasza qnadam (#82258) üzenetére


npera
újonc

Van egy DJI-os kérdésem. Ez a rendszer ha jól értem lement egy alacsonyabb felbontású streamet a mobilodra, ami a kontrollerbe van dugva. És a natív stream pedig megy a kopterben csücsülő SD-kártyára.

Tehát nem árt viszonylag nagy tárhelyes mobil hozzá, ugye?

A másik kérdés: ez alapvetően iOS-barát rendszer vagy lehet droid is?

(#82270) Grillo válasza npera (#82269) üzenetére


Grillo
senior tag

Beállithatod, mekkora hellyel gazdálkodjon, meg talán tiltani is lehet. Talán lezuhanás utáni gépkeresésnél lehet hasz oy, más értelmét én eddig nem.láttam.

(#82271) Jahno válasza npera (#82269) üzenetére


Jahno
őstag

Nem fog ez sok gigát menteni, abban megnyugodhatsz. Legtöbb DJIs ismerős az almás, de már megy a mérleg nyelve Droid felé is, ennek utána kell járni.

(#82272) Sipi-


Sipi-
tag

Ebben nem csak az a durva, hogy létezik, hanem az is, hogy ez állítólag már 2000+ alkalommal meg is vették.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#82273) npera válasza Grillo (#82270) üzenetére


npera
újonc

Nekem a mostani telefon egy 32 gigás iPhone 7, aminek az akksija már kezd deteriorálódni. 92%-on van a rendszer szerint, de ezt nem tudom mihez viszonyítsam, mert elég hamar merül sajnos.

A telefonon nincs sok app, játék egy sem. A képeket rendszeresen rakom fel Google Photos alá, tehát azt sem tárolgatom lokálisan. De 2-3 gigánál több hely sosincs rajta. Szóval ha kell legalább 5-10 giga hely lokálisan, akkor ez a készülék már nem igazán vágja a mustárt...

(#82274) npera válasza Jahno (#82271) üzenetére


npera
újonc

Most néztem, hogy van Android One, ami a Nexusok folytatása.

Van mindenféle Nokia telefon, Xiamo és egyebek. Ahogy értem a Nokia már nem Nokia igazából, csak a brandet vitték tovább.

(#82275) Phülöp válasza npera (#82273) üzenetére


Phülöp
addikt

Egészen kevés választ el attól, hogy legyen egy eladó Samsung Galaxy Note 9 (6/128GB) tokkal, vonóval, erősen megkímélt állapotban.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82276) Jahno válasza Sipi- (#82272) üzenetére


Jahno
őstag

Csak 2ezer? Ugyan, ebben semmi durva nincs. Makitának és Extolnak is van pink cucca, simán venném magamnak, mert csak. Előbb nézném a funkcióját, hogy a fenti készlet elég vacak, mert alig van benne csavarhúzó és miért nincs bitkészlet, miközben a dugót használjuk legkevésbé.

(#82277) Jahno válasza Phülöp (#82275) üzenetére


Jahno
őstag

10 éve mondom a Samura, hogy szopó az egész és mindig csak egy új modellre mondják, hogy "ez már jó igen jó lett, nem olyan, mint az előző". Aztán megvilágosodnak, hogy mégsem. Akkor már késő, és vesz újabb Samut, amivel szopolik. Ráadásul előző szériákhoz képest ez a Note 9 már használható. Nem a legjobb, de használható.

(#82278) Phülöp válasza Jahno (#82277) üzenetére


Phülöp
addikt

Szerintem az egyik legjobb készülék lenne, ha nem android futna rajta.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82279) Grillo válasza npera (#82273) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem 2 gb-os határt kapott, a Phantom 4 képeinek mérete kb. 16 KB, 160x120 pixel. Olyan is volt, hogy elfelejtettem berakni kártyát, akkor 720p-ben rögzített a tabletre, ott már fél MB felett jártunk darabjával. :DDD Azt hiszem, törli is régieket, ha eléri a keretet.

Én most kértem céges iPad-et, kifejezetten a drónhoz, mert a saját alsó kategóriés Lenovo fényereje fos. Az 5 colos telefon meg nem az igazi, 7-8 col nekem az ideális, már csak azért is, mert sokszor dolgozom együtt a fotóssal, vagy olyannal, akinek a felvételek készülnek, és jó, ha ő is rálát a kijelzőre.

(#82280) Grillo válasza Jahno (#82277) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem ez a Galayx S10e bejött, nem túl nagy, jó a fényképezője, a kijelzője. Kicsit lehetne combosabb az akkuja, meg most egy év után gondolkodom, hogy újra húzom, mert kicsit mintha lassult volna, de nem vészes.

(#82281) zetor2000 válasza npera (#82274) üzenetére


zetor2000
senior tag

A Nexusok folytatása a Google Pixel telefonok.
Az Android One egy "tiszta android" rendszer, ahogy a Google megálmodta. Nincs egyedi felület, nincs semmi átszabva. Tegnap kicsit nyomkodtam ismerős gyerekének a Mi A2esét, de nem tetszett (ez is android one rendszerű). A MIUI jobban bejött. Nem rossz a natív droid, de a kicsit észszerűbb elrendezés, a szebb, kicsit talán praktikusabb felület nagymértékben megnöveli részemre az "user experience" dolgot, azaz, mint felhasználó, nekem ez a MIUI felület jobban bejön, mint a Google féle megoldás.

A Nokia készülékek asszem most a kínai HMD termékei. Nem rosszak, de már nem a finnek tervezik. Mostanában jön majd valamik PureView termék megint, azt rebesgetik, Zeiss megoldással a kamera előtt / benne.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#82282) Jahno válasza Phülöp (#82278) üzenetére


Jahno
őstag

Legtöbbször nem a droiddal volt baj, hanem a Samu droiddal. Már az S2 vackoknál is jöttek az alternatív droidok, amik egész értelmesen működtek, csak hekkel és tör a fene, vén pöcs vagyok, megveszem, működjön.

(#82283) zetor2000 válasza Jahno (#82276) üzenetére


zetor2000
senior tag

Van benne bitkészlet. Elsőre nem találtam, de a 2 vékony csavarhúzó alatt az van. A fráziskereső hegye mutat rá. Mellette ott a nyél, amibe ezek a bitek mennek.
Az ára nem vészes, de a Lidlben / Aldiban ennyiért rendesebb szettek szoktak lenni. A színével nincs bajom, de építkezésre nem vinném, kicsit bzuis. Mondjuk el nem lopnák, vagy hamar meg lehetne találni :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#82284) -NoVa- válasza Jahno (#82282) üzenetére


-NoVa-
őstag

Engem meg S7 óta nem hallottál szerintem panaszkodni, van, megy, jó. Kamerára meg igazán.

(#82285) zetor2000 válasza Phülöp (#82278) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az idő megoldotta, hogy csak 2 telefonos oprendszer legyen, ami elterjedt. Ebből egyik az Android, a milliónyi leszármazottjával együtt. A másik az iOS, amihez meg eddig almás telefon kellett, és el kellett fogadni bizonyos kötöttségeket, amik most picit kötöttebbek is lesznek.
A Nokia Symbian rendszere mellett értelmes rendszer lett volna még a MS mobil megoldása, a Windows Mobile, de azt valahol induláskor nagyon elkefélték, nem is terjedt, be is bukott, mára elhalt. A feltörekvőek meg nem terjednek / Android klónok. Mostanában a MS megint alkot valamit, de asszem Android lesz az új készülékein, nem Windows.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#82286) Jahno válasza zetor2000 (#82283) üzenetére


Jahno
őstag

Sejtettem, hogy ha nyél van benne, akkor akad valami. Csak nem láttam :-D

(#82287) Jahno válasza -NoVa- (#82284) üzenetére


Jahno
őstag

Szét is kellene választani a motort meg a UI-t. Sokan a felületen nem igazodnak el, és jajj szar. Nekem mindegy, csak menjen és csinálja amit szeretnék. Persze mikor a 20. almenübe belekavarodok, mert hasonló funkció ötféleképpen van megoldva, akkor morgok magamban. Ez olyan.

(#82288) Jahno


Jahno
őstag

Azt hiszem átestem a ló másik felére és vissza kellene térni valami értelmes kerékvágásba, miután fél napos fotós mászkálások után ezekkel estem haza:

Tudom, inkább fröccsöztem volna odahaza, annak legalább értelme van :U

(#82289) zetor2000 válasza Jahno (#82288) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ilyeneket fröccsözés _után_ lát az ember, nem? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#82290) Phülöp válasza Jahno (#82287) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekem olyan mindegy, hogy a gui vagy a motor sz.r, ha nemmegyanemmegy.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82291) Phülöp válasza zetor2000 (#82289) üzenetére


Phülöp
addikt

Van az a bor, hogy kozben is.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82292) Jahno válasza Phülöp (#82290) üzenetére


Jahno
őstag

Nem mindegy. Ez olyan, mint amikor valakinél szar a billentyűzete és szétköpködi az összes csoportot, hogy szaravindóz mer' nemmegya nemmegy. Sok opciós.

(#82293) Phülöp válasza Jahno (#82292) üzenetére


Phülöp
addikt

Neki attól sz.r marad, bármi is az indok.
Nekem a Google meg az android egy használhatatlan foshalom, rühellem.
Nem qrvára mindegy, hogy a motor vagy a gui miatt?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82294) eattila válasza Sipi- (#82272) üzenetére


eattila
csendes tag

Kár, hogy konrétan ez a kép egy f_os PS eredménye.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82295) Phülöp válasza eattila (#82294) üzenetére


Phülöp
addikt

A gyártó oldala:

link

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82296) Phülöp válasza Phülöp (#82295) üzenetére


Phülöp
addikt

Közben látom, hogy van magyar, szlovák, cseh és német oldaluk, de azt nem, hogy eredetileg melyik országból származik.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#82297) eattila válasza Phülöp (#82295) üzenetére


eattila
csendes tag

Ismerem a markat. Asszonynak van sajat, rozsaszin meroszalagja toluk. De attol meg az adott kepek szereplo rozaszin reszek a kep keszultekor nem rozsaszinek voltak. Szinte biztos.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82298) eattila válasza Phülöp (#82296) üzenetére


eattila
csendes tag

Nincsenek rossz cuccaik. Van toluk par dolog itthon.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82299) eattila


eattila
csendes tag

Ja, ma kiderult hogy ocsem es a baratnoje is pozitiv. Szerencsere enyhebb tunetekkel. Eddig. Maradjon is igy.

Jovo hetvegen meg at kell rakni a teli papucsokat. Hajnali fagyokat mond.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#82300) BobaHWSW válasza npera (#82268) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Ja, majdnem pont igy tolom. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.