Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#81301) Jahno válasza Samott (#81288) üzenetére


Jahno
őstag

Lassan olyan leszel, mint egy átlagon felüli FIDESZ szavazó, hogy abba is azt látod, ami máshol van.

(#81302) -NoVa- válasza Samott (#81276) üzenetére


-NoVa-
őstag

A fiamat már egy hónapja kikértük oviból, az iskola nehezebb ügy. Pedig pont az opcionális home school kéne, nem a végletes országos.

(#81303) eattila válasza Phülöp (#81300) üzenetére


eattila
csendes tag

Pad az, de koszonom! :R

Na afonyat meg nem ettem szerintem. Jo az?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#81304) Phülöp válasza eattila (#81303) üzenetére


Phülöp
addikt

Persze hogy jó az áfonya.
Egészséges és finom.
Tud olcsó lenni, ha magamnak szedem, és tud drága lenni, ha boltban veszem.

link

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#81305) zetor2000 válasza Phülöp (#81300) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én kökényt szedtem pár éve, úgy 6kg-t. Azt felöntöttem cukorral és ginnel. Durván ilyen időben, mint most, szedtem. Úgy értem, október vége-november eleje. Karácsony körül bontottam meg, addig értek együtt. Szép, sötétbordó lé lett. Amolyan "sloe gin"... A boltiakat megelőzi, legalábbis amit eddig kóstoltam. Tonikkal nagyon király.
Az áfonya lelőhelyet sajna még nem találtam meg. Pedig... (Nagycsarnokban van a szélső soron, de az nem ér.)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81306) zetor2000 válasza eattila (#81303) üzenetére


zetor2000
senior tag

Kellemes, bogyós gyümölcs, csak asszem talaj közelében nő, macerás szedni, bár ilyen gereblyeszerű vackokkal megoldható, asszem. Sosem szedtem, csak olvastam. Ikeában van belőle rendes lekvár meg szörp, ha egyszer eljutsz oda, próbád ki, megéri. Van vörös és kék áfonya is, midegyikből van minden.
Néhány bolt árul aszalva is, mindenféle gyümölcskenyérfélébe érdemes betolni, megéri.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81307) Samott válasza Jahno (#81301) üzenetére


Samott
addikt

Mar megint mi a fenerol beszelsz? Mi koze van ennek ahhoz, amit irtam? Nekialltal okoskodni valamin, amit en magam is pont ugyanigy irtam le korabban. Ha ezt jozanul csinalod ,akkor sokkal nagyobb a baj mint gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#81308) eattila válasza Phülöp (#81304) üzenetére


eattila
csendes tag

Na akkor majd kipróbálom valahol. Erre szerintem nem terem. Köszi!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#81309) Jahno válasza eattila (#81291) üzenetére


Jahno
őstag

Jövő szombaton és +2 hét múlva erdőben bóklászunk, aztán kiderül mi sikerül belőle. Szombaton benéztem Gögöllőre a parkba, de semmi extra nem volt. Akadtak madarak, de nem volt velem tele, fények marha jól voltak aztán csak néztem a semmit és süttetem a fejem, egy nyüves levél nem nézett ki jól sehol.

(#81310) eattila válasza zetor2000 (#81305) üzenetére


eattila
csendes tag

A kökény is akkor jó igazán, ha már megcspíate a fagy. Ahogy a sütőtök is. Előtte elvileg nagyon savanyú. Ezért nem ettem még kökényt sem :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#81311) Jahno válasza Samott (#81307) üzenetére


Jahno
őstag

szerinted hova vezet az ../ nekem semmi jó nem jut rolla eszembe/ amikor annyira értelmetlennek látod fajtársaid... hogy nincs miért valóság élményként kezelned .. élményedet. // pedig az istent hit idevezet // ezért ajánlják a gyógyító buddhák a középutat, a kényelemben utazni vágyóknak.

(#81312) eattila válasza Jahno (#81309) üzenetére


eattila
csendes tag

jövő héten házassági évfordulónk lesz. Szerintem akkor amradok itthon. Utána héten meg Asszony megy varratni.

De a mai ködnél ha nincs ennyi teendő reggel, profitálhattam volna. Majd legközelebb.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#81313) Samott válasza Jahno (#81311) üzenetére


Samott
addikt

Feladtam, megint csak mellebeszelsz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#81314) Jahno válasza eattila (#81312) üzenetére


Jahno
őstag

Havercsaj kitalálta, hogy reggel menjünk ködös valamit képezni, de én idén háromszor is korán keltem, így hamar elfelejtettük a témát.

Meg külön jó, hogy ilyenkor 3 órán át vergődünk, hogy mi legyen, aztán általában semmi nem lesz :-D Azért előszedem az összes létező bekötőutat újra, hogy múlt héten és két hete és 3 hete és tavaly ezt meg ezt beszéltük, húzzunk ki egy helyet közülük és felőlem menjünk, ilyenkor ködösnek ez meg ez a jó. Aztán megy a fejvakarás, hogy pfúúúúú. az micsoda, az merre van is van pontosan, az mi is volt, mit lehet csinálni? Akkor az most akkor gyalog, vagy autó, vagy mennyi? Én meg ugye kész lexikon vagyok, csak értelme nincs, lassan beszólok a jó arcoknak is, hogy ha van minta kép és leírás, akkor tegyék már el valamelyik dossziéba, mert ha haladni kell akkor haladni kell és nem 2-3 órában ugyanazt a semmit megfejteni, hogy mi jó nappal, mi a csillagjárás, mi a ködös, mi az őszi, mi a másik merre. Nem túl bonyolult, csak 2 sor után általában kimossák az agyukat, ami tegnap volt az aztán végképp elfelejtődik.

(#81315) Phülöp válasza zetor2000 (#81306) üzenetére


Phülöp
addikt

Jaja, az a gereblye az áfonyakombájn, nekünk is van.
Eléggé haladós, főleg ahhoz képest, hogy négykézláb mászva vagy hajlongva szeded egyesével...

link

Szüret után még lehet nekiesni

link

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#81316) BobaHWSW válasza Samott (#81262) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Nem. Se Kanadaba se Ujzelandra nem mehetnek jelenleg ugyanis az egy dolog Magyarorszagrol lehet kimenni de nem engedik oket be.

Ujzelandra nemtudnam hozni mindket szulom mert anyukam nem menne at az orvosi teszteken. Apukam talan. Az nelkul pedig nem kapnak vizumot.

Annyira meg nincs nagy baj otthon, hogy menekultkent johessenek.

(#81317) Samott válasza BobaHWSW (#81316) üzenetére


Samott
addikt

Be se mehet? Nem ugy van, hogy kotelezo a karanten, de amugy lehet utazni? Ennyire be vannak zarva? Nyilvan a covid betett az utazasoknak. Orvosi teszt kell egy nyugdijasnak a vizumhoz? Covid miatt, vagy ugy altalaban is? Eleg kemenyen orzik magukat arrafele...

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#81318) BobaHWSW válasza Samott (#81317) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Jelenleg Ujzeland teruletere csak rezidens vagy allampolgar lephet. British Columbia detto.

Covidtol fuggetlenul se kapnak tartozkodasi vizumot. Turistaval kijohetnek, de akkor fel evente elkell hagyjak az orszagot, ujat igenyelni onnan ahol allampolgarok (szoval a kiruccanok hosszu hetvegere Melbourneba nem jatszik) es utana vissza. Ez nyugdijaskent nem jarhato.

Sajnos utana jartam mar bevandorlasi ugyvednel. Plusz evi eleg nagy mennyisegu penzt kell letennem ahhoz, hogy csak egy szulot behozhassak. Ez meglenne de az orvosin elbukna anyukam.

(#81319) Samott válasza BobaHWSW (#81318) üzenetére


Samott
addikt

Fura, mert azt ertem, ha egy orszag nem enged be melosokat, de egy nyugdijas, aki csak kolt? Aki nem veszi el a munkat senkitol? Mondjuk az egeszsegbiztositast nem tudom hogy boltolja le egymassal ket orszag, de valahogy meg szoktak ezt oldani. Mondjuk az EU-ban tuti egyszerubb lenne ez.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#81320) Phülöp válasza Samott (#81319) üzenetére


Phülöp
addikt

Sok éve volt egy hír egy orvosról (talán érsebész), akinek a hozzáértése nagyon kellett volna, de nem kapott ausztrál vízumot, mert az egyik gyereke beteg volt, és túl magas költségeket rótt volna az államra a kezelése.
Gondolom, hasonló indokkal szűrik az egészségi állapot alapján a vízumigénylőket Új Zélandon is.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#81321) npera


npera
újonc

Ma is jó nap volt.

Reggel mentünk focizni a kiscsajjal. Új belső volt a hátsó kerékben, mert múltkor defektet kaptam. Amikor odaértünk a klubházhoz, ahol a szertár van hallottam, hogy sziszeg a levegő a hátsó kerékből. B*ssza+ ...

Lement az edzés, a gyerekek nagyon ügyesek voltak. Én egy kis meccses állomást vittem, aztán körökben jöttek a gyerekek a többi állomástól. Álomszép idő volt, szikrázó napsütés és +11 fok délután (reggel kábé 5-6).

Hazafelé toltam a bringát és éppen hazaértünk volna, hogy a bringát lerakva és kocsit felvéve átrongyoljunk a balettra. De asszony éppen elkészült a pecsenyével, ami éjjel pácolódott és a kiscsaj sem volt nagyon rajta a baletten, így inkább ebédeltünk. Utána elkezdtem festeni a kerítéshez levágott faanyagot.

Utána nekiálltam a bringa szerelésének. Lekaptam a gumit és néztem, hogy hol ereszt. A fociedzés előtt ugyanis a lányom kinyomozta, hogy hol fúj és a szeleptől kábé 10 centire pont a felnin levő Taiwan feliratnál súgott a gumi. A lányom oda is tapasztott egy nedves falevelet, hogy az majd betapasztja :C

Otthon tehát a Taiwan feliratnál nézegettem, de semmit nem láttam rajta. A gumira rá volt ragadva az út pora (mindenféle kis kavics). Így akkor fújtam bele 8 bar nyomást és egyből megtaláltam a lyukat.

Kiderült, hogy ez kábé cápafoghoz hasonlító formájú üvegszilánk ment bele az abroncsba, de olyan trükkös módon, hogy a "talpa" (háromszög rövid része) pont szintben volt a gumi surlódó felületével. Tehát a gumit simogatva nem tűnt fel.

Az igazi trükk az volt, hogy a belső felületet is simogattam elég sokat, de ott sem érződött a pénteki szerelésnél. Többször körbesimogattam a külsőt és nem éreztem semmit. Viszont terhelésre és full belső nyomásra (9 bar, én meg felülről nyomom kábé 105 kg terheléssel ruhával és csomaggal) a szilánk hegyes csúcsa pont benyomult annyira a külsőn át, hogy már ki tudta szúrni a belsőt. És élt a lehetőséggel a lohadék. Doblátok le a padlóla, de dulván....

Csipesszel kiszedtem, aztán süvített kifelé a hintőporos nyomás szépen.

A gumit összecsippentve láttam, hogy ennek kábé reszeltek, az összes rétegen átment a szilánk. Sebajtóbiás. Úgyis jön a tél nem sokára, felrakom a szegecses gumit. A belsőt pedig megragasztom, mert van itthon gumiragasztós készletem.

Aha, picit naívak voltunk. A gumiragasztó teljesen beszáradt és megszűnt létezni. B*ssza+ ....

A helyi vasedény nyitva volt, így akkor beültem a V8-ba és elrongyoltam venni defektjavítót. Ha már ott voltam vettem villanyszereléshez is anyagot. A plafonra szerelt lámpákhoz kell hosszabb vezeték, vettem 3-eres fehér kábelt. Meg majd a lokális net szereléséhez kábelcsatornába betolható kábelgörényt....

Hazaérve a gumit megpatkoltam (belsőt), aztán ment fel a téli papucs. Aztán lefestettem a deszkák még fehér felét pirosra.

Aztán kábé esteledett is. De akkor kaptam egy listát asszonytól, hogy mit vegyek a boltban. Aztán amikor hazaértem akkor volt egy óhaj szilvás gombócra. Mivel múltkor a balkános- és közel-keleti boltból betáraztam balkános gombócokból, így pirítottam kenyérmorzsát, majd kifőztem a gombócokat, majd beforgattam őket.

Aztán a kiscsaj óhajtott tésztát enni, főztem azt is. Majd vacsora. Majd bedobtam 4 gombócot. Aztán maradt kis vaníliás cukor a tányérban, amit feltunkoltam egy ötödik gombóccal. Már nem szórtam rá külön cukrot, mert vigyázok az alakomra.

Aztán elkezdtem fröccsözni, meg beírtam ezt a teljesen értelmetlen hosszászólást ide.... :B

(#81322) FőDudu válasza npera (#81321) üzenetére


FőDudu
addikt

Te itt csaladozol, mikozben kiderult, hogy a romanok buktattak meg Trumpot is... :Y

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#81323) zetor2000 válasza npera (#81321) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én túrógombócot csináltam, és 4et betúrtam, mert nagyobbak lettek, mint szokott lenni. Sok tejföl, fahéj, porczukor - ebből sok, mert csak a KVt iszom cukor nélkül. Utána hűtőből víz, mert száraz no shave november van. Csak nem tudom, hogy fehér, vagy vörös... :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81324) Jahno válasza Phülöp (#81320) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem a nyugdíjas sem csak költ, meg persze kérdés mennyit tud költeni, ha innen vadkeletről kapja a nyugdíjat? Portugália egyes részein nem aggódnának rajt mert csöppet mások a az arányok. X életkor felett már csak statisztikailag is szopószorzó bír lenni mindenki.

(#81325) npera válasza FőDudu (#81322) üzenetére


npera
újonc

Nem értem a magaspolitikát, én csak ilyen alacsony szintű dolgokkal szórakoztatom magam :B

(#81326) blueboi69 válasza npera (#81321) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hé ez nem blog!

Viszont ez volt az egyetlen hsz ami érdekelt annyira, hogy végigolvassam az elmúlt kb 3 oldalból :D

Itt kertimunkák voltak ezerrel.

(#81327) BobaHWSW válasza Samott (#81319) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Nincs EU atjaras a ket orszag kozott (pont ezert szivok en is az otthoni TBvel) es mivel itt minden itt levonek ingyenes ellatas van valamilyen szinten ez nagy kockazat az orszagnak.

Nemtudom emlekszel e de engem is megakartak huzni pedig ej "csak" tulsulyos vagyok, nem oreg, magas vernyomasos es cukorbeteg.

Szoval ertheto az orszag reszerol. Nyugdij neki itt nem jar, dragabb orszag ezert ertheto, hogy tolem elvarjak, hogy messze atlag felett keressek hiszen egy nem dolgozot is elkell latni. (Kb 160k nzd /ev per szulo)

(#81328) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Megneztem, jelenleg viza jelentkezest se fogadnak covid miatt, es a mar beerkezett jelentkezesekre jelenleg 18-24honapos varolista van.

(#81329) cyberde


cyberde
csendes tag

:D

(#81330) npera


npera
újonc

Forrasztópáka luxemburgi trackinget kapott. Most akkor nem Hollandián át küldik. Legalapabb postai opció volt Banggoodon, semmi priority EU line és hasonló nyalánkságok. Szeretek veszélyesen élni...

(#81331) -NoVa- válasza npera (#81330) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na én az elektrosztatikus fülesemmel vagyok így, majd jön.

(#81332) zetor2000 válasza npera (#81330) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én amikor vettem a forrasztóállomást, megnéztem a kínaiaknál, de ez nem volt olcsóbb, mint idehaza szállítással. Yihua 853D, asszem. Forrólevegős IS, meg sima páka IS. Meg van benne valami 5Vos táp, meg USB töltő. Dulván 30E volt (kicsit alatta), és teljesen jó. Asszem 2év garival valami hazai sosetalálom meg webshopba.
Kínából rendelve maga a cucc olcsó, de a szállítás ugyanannyi, ~15+15E.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81333) FőDudu válasza npera (#81330) üzenetére


FőDudu
addikt

Banggood CZ raktar tartotta az 5 munkanapos szallitast, most hozta a postas a csomagot.

FőDudu

(#81334) Phülöp válasza FőDudu (#81333) üzenetére


Phülöp
addikt

A Blitzwolf töltő?
Majd mesélj, nekem is kellene lassan egy újabb verzió.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#81335) -NoVa- válasza Phülöp (#81334) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ez van a dolgozószobámban, Samsung gyorstöltést jól intézi, miközben elmegy róla még 2 másik USB kütyü meg egy rPI3b kijelzőstől.
[link]

(#81336) blueboi69


blueboi69
csendes tag

(#81337) FőDudu válasza Phülöp (#81334) üzenetére


FőDudu
addikt

Az. Jonak tunik. Egybol kivaltottam 4 eddigi toltot.
Ora, wireless charging, USB-c, mikro-usb.

Az a jo, hogy az USB-C portok is (amik elvileg power delivery funkciosak) toltik pl. a telefont es gyorstoltessel. Azaz a Note9 gyorstolt roluk, hiaba nem QC3 az a 2 port.

Minosegi darabnak tunik.
Mar csak egy iPhone kabelt kell talalnom az iPad toltesere - azt mar vagy 4 eve rendeltem amikor a HK Onyx hangszorot. Marmint USB-C lightning kabelt. Valahol a padlason volt - eddig nem nagyon volt USB-C toltom, csak egy 28 wattos iPad pro tolto, de az meg nem gyorstolti a Note9-et.

Szoval minden klappol, bodotta.

FőDudu

(#81338) Sipi-


Sipi-
tag

Megvolt megint a nagy bejelentés. Ez már valami, bár jobb lett volna, ha az általános sulisokat is hazaküldik, legalább opcionálisan :)

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#81339) Phülöp válasza -NoVa- (#81335) üzenetére


Phülöp
addikt

Olyat keresek, ami nem a konnektornál ágazik szét.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#81340) zetor2000 válasza Phülöp (#81339) üzenetére


zetor2000
senior tag

Igazi parasztnagy asztali verzió, QC nélkül.
Nagyobb is van, ha kéne...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81341) npera válasza zetor2000 (#81332) üzenetére


npera
újonc

Ez a v3.1s verziója a KSGER T12-es pákának. Ugyanaz a "hegymelegítős" betét megy bele, mint egy rendes Hakkóba, csak ez nagyon nem Hakko :)

A v3.1 elvileg abban jobb, mint a korábbi verziók, hogy:

- nem annyira életveszélyes az alaplap (a hálózati feszültségen futó részek picit távolabb vannak az alacsony feszültségű elemektől)
- nem meríti le magát az elem benne feleslegesen (óra)
- a hűtőborda galvanikusan szigetelt
- van benne ruszki nyelv is (végre!!!)

A ház továbbra sem földelt, tehát alapvetően életveszélyes, de azt le tudom földelni itthon én magam. Vannak tutoriálok, majd megcsinálom. Utána elvileg jó és nem veszélyes.

Vettem hozzá egy olyan tartót, amibe belemegy a már korábban beszerzett "tunkolós" takarító is. Fémszálas gombolyag van benne, az letakarítja a hegyet szépen. Nem kell szivacsozni.

Meg kaptam mellé egy csípőfogót is.

16 SEK volt a szállítás, az kábé 480 HUF talán. Nem egy tragédia, főleg ha EU-n át jön és nem vágnak meg vámra.

(#81342) npera válasza zetor2000 (#81340) üzenetére


npera
újonc

Ez jó, mehet a konyhába a sarokba, aztán a gyerekek összes bizgentyűjét tudja tölteni. IS!

(#81343) npera válasza -NoVa- (#81331) üzenetére


npera
újonc

Fogod magadat is földelni vagy majd égnek áll a bajuszod tőle?

(#81344) npera válasza FőDudu (#81333) üzenetére


npera
újonc

Mire jó így sietni? A várakozás a legjobb az egészben. Meg a tracking próbálgatása....

(#81345) eattila válasza Sipi- (#81338) üzenetére


eattila
csendes tag

A felsősöket legalább. Bár ez a 10 fős családi dolog odaver a karácsonynak.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#81346) zetor2000 válasza npera (#81342) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hasonlót USB-C és QC képességgel nézegetek rendre, de még nem álltak rá. Pedig lenne rá igény. Egyelőre valami pusztulat márkát találtam, akinek talán 2-3 USB-A portja van, ami képes kucira (QC), de asse Cö kábel.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81347) FőDudu válasza npera (#81344) üzenetére


FőDudu
addikt

Ez a default szallitasi opcio...
Az 5 munkanap az minimum 1 het.
Azaz ma rendelve jovo hetfon erkezne. Ez minden, csak nem gyors. :C

FőDudu

(#81348) FőDudu válasza Phülöp (#81339) üzenetére


FőDudu
addikt

A talpa jo, mert tenyleg oda lehet tamasztani a telefont toltes kozben.
Mar ha kabellel toltened... mert ugy altalaban gyorsabb.

FőDudu

(#81349) zetor2000 válasza FőDudu (#81347) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az nem azt jelenti, hogy 5 nap MÚLVA van nálad, hanem hogy 5 nap ALATT... ami azért lehet, hogy 3-4-5. Azaz akár gyors is lehet.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#81350) Samott válasza Sipi- (#81338) üzenetére


Samott
addikt

Na vegre, legalabb elindultak a jo iranyba.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.