Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#73758) npera


npera
újonc

Nem tudom meséltem-e már.

A portán a kínai intézkedésekhez képest elég nevetséges védekezési megoldások vannak, de azért európai léptékben rajta vannak a témán. Kínában gyakorlatilag bunny suit volt, meg totális izoláció és nagyon durva fertőtlenítés. Itt még nem tartunk.

Valaki a részlegen kitalálta, hogy az open space iroda légterében levő étkező "sarok" (nem a sarokban van) túlságosan zsúfolt ebédidőben, ami hivatalosan 11:00-11:42 között van. A meetingek időzítése miatt ilyenkor eszik kábé mindenki, előtte meeting, utána meeting. Pár embernek közben is, de azok esznek a meeting alatt.

11:00-tól 13:00-ig (!!!) el lettek osztva a különféle részlegek 20-perces szünetekbe. Értelmszerűen ha nem a te időd van, akkor ne is menjél oda. Ehetsz az asztalodnál cserébe. Ha jut asztal. És ez nem egyértelműen garantált.

Tegnap burgert vittem magammal. Meeting volt picivel 11 utánig, aztán következő meeting 12-től. A jövő héten levő PI eventre készülő feature lebontó meeting. Muszáj ott lenni, mert most készítjük elő a PI-t.

Ezért gondoltam, hogy megmelegítem a kaját és megeszem az irodában. Egy business assistant (vélhetően Az AGY az ötlet mögött) ott cirkált és aggódó pofával kérdezgette az embereket, akik kaját melegítettek, hogy melyik részleghez tartoznak. Nekem is odajött problémázni, hogy melyik részleghez tartozom és most van-e az ebédidőm. Mondtam neki, hogy most van, mivel jár ebédidő a dolgozóknak. Itt elbizonytalanodott és kérdezgetett tovább, mire megnyugtattam, hogy neme fogok ténylegesen ott enni, hanem kimegyek az irodába enni, de a kaját meg kell melegítsem, mivel utána jön a meeting és meg sem tudom enni akkor. Itt kábé feladta a vitát velem, aztán meg zaklatni másokat.

Az irodában egyébként nem volt helyem.

Az anchor point úgy van kitalálva, hogy ha 10 ember van egy csoportban, akkor jár 8 hely, de ebből 4 a környező más csoportokkal közösen használt flex hely. Tehát fixen 4 hely jut egy 10-fős csoportnak.

A mi csoportunk egy másik csoporttal közösen használ egy anchor pointot, amelyik csoporthoz tartozik a göteborgi tudományos egyetem (Chalmers a neve) két professzora és egy doktorandusz csaj is. Tehát ha ők benn vannak, akkor hiába hiányzik 3 ember a mi csoportunkból és van 3-4 ember a rigeknél, mert akkor is tele van a kiosztott irodai hely.

Más helyre nem ülhetek, mert ott más részlegek ülnek. Lehet kalózkodni helyet, de ha egy oda tartozó illető le akar ülni, akkor át kell adjam a helyet, mert nem az én anchor pointomban ülök.

Így akkor ma be sem megyek, itthonról űzöm az ipart. Már lenyomtam 2 meetinget, a zajszint minimális a konyhában. Néha bekapcsol a hűtő, de kábé ennyi. A saját fülemben áramló vért hallani leginkább. Meg a laptop hűtőjét néha.

Ehhez képest az irodában iszonyatos zsúfoltság, olyan közel ülünk egymáshoz, hogy a mellettem ülő monitorán csak szemgolyót forgatva el tudnám olvasni a levelet. Iszonyatos zaj, a mellettünk levő részlegben van pár ember, aki szeret viccelődni és nevetni és nyerítve-bömbölve röhögni. Mások simán képesek mobilt asztalra letéve kihangosítva meetinget tartani. Múlt héten eltört valami szennyvízcső és durva fosszag is volt.

Szerintem a héten már be sem megyek, elvagyok én itthonról. Van headset, van töltő.

Legalább az aggódó banyának nem kell aggódnia, hogy kaját melegítek a 20-perces "ebédidőn" kívül.

Megkérdeztem a főnökömet, hogy a 20-perces időbe bele kell-e férjen a kaja megmelegítése és mosogatás is, vagy azt lehet azon kívül. A választ persze sejtem, meg ő is sejti, hogy erre legjobb nem válaszolni, mert akkor nagyon rosszul veszi ki magát a dolog. Nem is jött válasz a kérdésre.

Most kipróbálom, hogy csak 1-1 napot megyek be hetente. Megmutatom magam, aztán annyi. Ameddig a melót el tudom végezni itthonról is addig semmi értelme szopatni magam az elb@szott irodai őrülettel.

Lehet picit felhúztam magam.... :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.