Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70694) npera válasza Beba Snake (#70689) üzenetére


npera
újonc

Ja, ezt sem (nem IS) tudtam.

Ezek a teljesen elszállt zöld cuccok nálam már teljesen kiverik a biztosítékot. Lehet én elég egyszerű földműves beállítottságú vagyok, de kábé az alábbi pontoban tudom összefoglalni a szívószállal kapcsolatos gondolataimat:

- nem kell szívószál, ki lehet inni a folyadékot a pohárból vagy dobozból.
- ha már annyira muszáj a szívószál, akkor ki lehet dobni utána a kukába, ahol vélhetően szelektíven gyűjtik az égethető szemetet, amiből aztán lesz távfűtéshez hő vagy elektromos áram az égetőben.

Az összes környezetet terhelő műanyag körüli hiszti tipikusan olyan országokban megy a legjobban, ahol minimális mértékben szórják egyből a tengerbe vagy élővízbe ezeket. Viszont az olyan gigantikus szennyezők, ahol tényleg tonnában is milliós nagyságrendben megy minden IS az élővízbe és tengerbe ott állatira nem fognak meghatódni a rozsdamentes szívószáltól.

Amikor volt a brazil olimpia és a vizi sportokat próbálták valamennyire értelmes minőségű vízben lejátszani akkor gond volt, hogy a favellákon keresztül a csatornákban nem csak elképesztő mennyiségű műanyag szemét és durva kemikáliák csorogtak le, hanem konkrétan hűtőgépek is. Gondolom a mosógépek és tűzhelyek elmerültek és csak az elkorrodált darabjaik úsztak le az olimpiai rendezvényhez.

Ezek az ábrák elég beszédesek, hogy mennyire számít, ha mondjuk Svédországban szétszopatják a polgárokat a 6,5 SEK-es műanyag bevásárló szatyorral és a 3,5 SEK-es papír szatyorral. Attól majd Ázsia, Afrika és Közel-Kelet nem fogja teherautókkal borítani a szemetet a tengerbe.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.