Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#61484) zetor2000 válasza Phülöp (#61483) üzenetére


zetor2000
senior tag

Mint az "angol konyha". Az is olyan, hogy nagyon semmilyen. Ami kajájuk van, azt a gyarmatokról szedték össze vagy a bevándolók csinálják.
Tegnap belefutottam ilyen Jamie Oliver YT videóba, hogy főzni tanít embereket. Hát, rájuk fér. Felnőtt férfiak és nők, és egy késsel nem tudnak szeletelni kábé semmit. Úgy értem, mindenkinek van rendes kése, és nem. :) Késhasználatot oktatott.
Sima alap ételt dobott össze, valami zöldséges-húsos tésztát, cca. 5 perc, mindennel együtt. A kaja rendben volt, vélhetően finom is volt. Hagyma, paprika - kétféle - chili, gomba, újhagyma, valami zöldfűszer -talán petrezselyem, némi vorcseszter szósz, némi szója szósz, hosszú tészta, asszem gyömbér és lime lé. Meg valami hús, csíkokra vágva.
Ez így leírva tovább tartott, mint amíg megcsinálta. Valami olyasmit értettem, hogyha ezt megvenné valami árusnál, akkor ilyen 4-7 font lenne, míg összevásárolva, nekiállva, 5 perc melóval kijön 1-1,5 fontból per adag. És jobb, mint a gyorskajáldánál, mert saját, és rendesen meleg, mert frissen vette le a tűzről.
Na, az oktatottak közt volt, aki elvágta a kezét, pedig megmutatta, hogyan tartsa a kést, hogy NE vágja el magát sosem.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.