Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#61351) Samott válasza npera (#61349) üzenetére


Samott
addikt

Nem, ezek teljesen jo gepek. Csak magas a fogyasztasuk es nem gazdasagosak. Tul keson kerultek piacra es az megvaltozott idokozben.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#61352) Jahno válasza Phülöp (#61346) üzenetére


Jahno
őstag

Én vettem próbára egy csomó kínai klónt, aztán kiderül. Egyelőre agyfaszt kaptam mikor hajnalban a szoba valamelyik sarkában valamelyik valahol merülni kezdett és zizegett. Aztán kitalálni, melyikhez milyen szoftver kell. Ami asszonynak kényelmes, az butább. Amit nehézkes hordani, az okosabb. Persze mind occsó volt, lehet ez a baj :-D A lépésszámlálót nézegettük, elsőre gyanús és azt is matekoztam, hogy egyszerre többet rakok fel amit aztán össze tudok hasonlítani.

(#61353) Phülöp válasza npera (#61350) üzenetére


Phülöp
addikt

Ez azért nem egy Suunto, főleg árban nem. Itt hivatalosan 360 euró körül megy újonnan a Coros Apex, én 60e Ft-ot (+10e a futár) fizettem egy 2 hónapos példányért.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61354) FőDudu válasza Jahno (#61352) üzenetére


FőDudu
addikt

Egyszer 3 napig kerestem mi es hol csipog. Mert 2 orankent csipogott egyet.

Kiderult, hogy a szobabicikli csinalja. Na arra almomban sem gondoltam volna.

Ilyen erinto kepernyos meg pulzus meros, abba van 2 ceruza elem. Mar nem mukodott a kijelzo, de idonkent csipogott egyet. Egyedul voltam egy hetig, nehez volt behatarolni.

FőDudu

(#61355) Jahno válasza FőDudu (#61354) üzenetére


Jahno
őstag

Ez meg vergődik, mint egy döglődő bogár. Aztán figyelsz, nem hallod, majd a hang innen-onnan verődik.

(#61356) npera válasza Phülöp (#61353) üzenetére


npera
újonc

Látni a pulzust edzés közben fontos szerintem, egy ilyen jó befektetés.

Amikor még 2014-ben a 70 km-es városi körnek nekimentem melóba járós bringával pulzusmérés nélkül egy fél literes kulaccsal csapvízzel... na, az durva volt. Fogalmam sem volt a pulzusról, néha ittam vizet és a depókban ittam energiaitalt. Volt vagy 25 fok és tűző nap, de akkor még csak a neoprén sapkám volt és a biztonság kedvéért rajtam volt a neoprén kamásli is. Mert ugye a cipő nehogy poros vagy vizes legyen.

Így tekertem szólóban kábé mindenkit megelőzve. Ha valakit nem tudtam megelőzni, akkor csak még jobban tekertem, hogy nehogy már lemaradjak. A 70 km-es körön 2 időmérő kapu volt és valami 31 km/h-s átlagot futottam talán az első kettőn. Aztán a második után kaptam egy durva görcsöt quadricepszben a jobb lábamban. Ott kábé vége is volt mindennek, utána már csak haza kellett valahogy jutni. Volt még hátra kábé 25 km, aztán a céltól pedig kábé 10 km hazáig.

Asszony nem tudott annyira autót vezetni, hogy eljöjjön értem, így eldöntöttem, hogy végigtekerek, aztán pedig haza. Azt hiszem valami 9 km/h átlagom volt onnantól.

Néha bevágott a görcs, egyszer teljes mértékben, akkor bedőltem agonizálni egy füves területre.

Akkor vettem meg a Polar órát, aztán nem sokkal később a vidéki országúti gépet Trollhättan városból. És onnantól nem vizet vittem, hanem Resorb Sport hidratáló oldatot.

Akkor kicsit benőtt a fejem lágya. Nem teljesen, csak picit... :C

(#61357) npera


npera
újonc

Ilyen szembeelőzős estem eddig 3x volt Svédországban. Lehet, hogy ennyi lengyel van?

7:54-től kábé.

(#61358) npera válasza npera (#61357) üzenetére


npera
újonc

Esetem, nem estem.

(#61359) Phülöp válasza npera (#61358) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekem egy volt, buszt előzött személyautó, ennél keskenyebb úton. Nem volt jó, kicsit se. Mondjuk a bokrok lehettek volna kevésbé szúrósak az árokban.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61360) npera válasza Phülöp (#61359) üzenetére


npera
újonc

Nálam az út olyan keskeny volt, hogy a padka előtti kis sávra húzódtam le és a bal oldali karom a feltartott középső ujjammal a kocsi teteje felett siklott el. Először egy E-klasse volt, aztán egy E60-as 5-ös BMW. A harmadik valami rízsfőző volt asszem, annak nem jegyeztem meg a márkáját.

Elég pipa voltam. Azt sem lehet mondani, hogy nem látszottam, mert rikító színű mellény van rajtam, nem szürke szamár a ködben haladok.

(#61361) Jahno válasza npera (#61357) üzenetére


Jahno
őstag

Néztem pár sofőrösdi állást, csak sajna már minden rendesebben fizető helyre kellene GKI és tahó kártya is. Ezeket lehet megcsináltatom.

Kiegészítéssel nem vészes és még bármi lehet belőle. Én időmben még ilyen nem volt és azóta a jpgsi kategóriáimat is feldarabolták. Ez a része lehet nem baj, bár manapság sima Bvel egy alap kalapos Suzukis most 16 köbméteres ~5 méter hosszú, kemény alvázas rettenetet is vezethet hivatalosan szóval passz. Mondjuk itt már a HR és a jómunkások véleménye és megmondása is különbözött a munkáltatóról, de ez egy másik sztori lesz :W

Szóval legtöbb helyen kb. itt EU közepén az volt a kritérium, hogy ha valaki nem lengyel, akkor mehetünk tovább. És persze románbolgár ugyanúgy erős kivétel... Informatikusra mindenhol mondták, hogy nem marad sokáig, deamúgy jómunkás és jöhet :C

(#61362) ncc1701 válasza Phülöp (#61346) üzenetére


ncc1701
veterán

Hasonló pulzussal szoktunk tekerni 3 órát dunakanyarban. Kb 80km, 26km/h átlag. Elég vacak úton többnyire.

(#61363) zetor2000 válasza Jahno (#61361) üzenetére


zetor2000
senior tag

Aztán nehogy csavarhúzózni kelljen a verdát... vagy valami mást. :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#61364) blueboi69 válasza cyberde (#61307) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Lehet én vagyok csak ilyen szerencsétlen ruhavásárlásban, de ha bemegyek egy plázába, hogy most akkor kell nekem vmi ruha, akkor 20% esélyem van találni. Mert általában nincs megfelelő méretű.
Szóval fordítva szoktam. Ha épp látok valahol vmi ruhát, ami jó rám, akkor megveszem. Legutóbb pl a Lidl polók jók szoktak lenni méretben, szóval nem is emlékszem mikor voltam plázában bárhol is.
Random piacokat felfedezni és ott tülekedni, meg elfáradni az minden csak nem az, ami egy nyaraláson a vágyam.
Eleve nem is viszek túlsúlyt a poggyászban. Van valamennyi amivel el lehet menni, én abba kb beleférek, nem kell két zsák ruha. Na asszony nem így gondolja :D
És amióta vannak gyerekek, nekik mégtöbb ruhát bepakol, mert leányja, lepisili, összekoszolja, mittudomén és mindenféle szeszélyes időjárásra és alkalomra is kell mindenből. Na meg játszós, meg városbamenős, meg a tökömtudja.
Szóval nem megyünk repülővel sehová, nem mintha lenne rá pénzünk az elkövetkezendő 20-30évben :D
Viszont olyan helyen lakunk, ahová emberek jönnek nyaralni, ergo nekünk nem kell innen elmenni, ahhoz, hogy kellemes helyen nyaraljunk, de elfogadom ha másoknak van erre igényük és pénzük.

(#61365) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

En ezert altalaba rendelek egyet es ha jo akkor sokat. Most is ezt csinaltam ea vettem vagy 20-30 polot amik tenyleg jok. Aztan jott a lockdown. Es most a 12dollaros warehose (otthon tesconak megfelelo) macinaci es polo kombok vannak rajtam mar 7 hete.

(#61366) hobizoli válasza blueboi69 (#61364) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mondjuk lehet a testalkatoddal van a baj, ha nem talalsz ruhat

több drón kell ;P

(#61367) npera válasza Jahno (#61361) üzenetére


npera
újonc

A sofőr meló nehéz TGK-val durva lehet. A sok kisautó egyfolytában kifékez és holttérből támad. Aztán csodálkozik, amikor eltapossa a nagygép. Csodálom a sofőröket, hogy bírják. Nemzetközi vonalon meg egyfolytában ki akarják rabolni őket, ha megállnak.

Igen, amikor sima B-vel és kábé nulla tehetséggel bérelnek picit nagyobb teherautót vagy kisbuszt benzinkúton a fittipaldik, akkor durván végig szokták húzni kanyarban. Vagy parkolásnál. Vagy sávváltáskor. Vagy csak úgy.

(#61368) Phülöp válasza ncc1701 (#61362) üzenetére


Phülöp
addikt

Azt mondod, ez akkor annyira nagyon nem vészes? Eléggé elhasználtnak érzem magam most.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61369) Jahno válasza npera (#61367) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem elsőre inkább egy rendes forgózsámolyossal adott szögből rámpára állni lenne kemény, de minden megtanulható. Én legalább tudom mit nem tudok :-D Bár ezek a témák messzebbre vezetnek. Nemzetközit nem is nagyon vállalnék, pedig lenne lehetőség. Ilyen országon belüli poroszkálással el lettem volna, csak az sem olyan egyszerű.

(#61370) qnadam válasza Jahno (#61369) üzenetére


qnadam
veterán

teherautóval poroszkálással még el is lennék (bár nekem ahhoz még C is kellene), de az a megfigyelés, hogy az ilyen állásoknál szeretik elvárni azt is, hogy a sofőr pakoljon le meg fel.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#61371) Samott válasza qnadam (#61370) üzenetére


Samott
addikt

Ha meg csak poroszkalni lehetne, de a futarok jellemzoen agyonhajszoltak. Nem jokedvukbol mennek gyorsan hanem mert maskent nem tudjak hozni amit kell.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#61372) eattila válasza BobaHWSW (#61365) üzenetére


eattila
csendes tag

Én meg addig hazsnálom, amíg rongy nem lesz. A nadrágjaim fogynak, pólók is hajlamosan x év után elrongyolódni. De van olyan pulcsim, amit gimi közepén kaptam, és vagy 2 éve dobatta ki velem az asszony, mert szerinte kpott volt. Meg hasban picit szűk :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#61373) eattila válasza npera (#61367) üzenetére


eattila
csendes tag

Hát, mikor először vezettem traktort pótkocsival, az kihívás volt a falu szűk utcáin. De aztán megszoktam. Igaz kb 6 éve vezettem utoljára ilyesmit.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#61374) -szabi-


-szabi-
őstag

Sziasztok,
Valamit keresni akartam a régi fórumon, ezért hosszú idő óta újra ellátogattam a hwsw-re.
Meglepetésként ért, az új dizájn és az, hogy a régi fórum már nem elérhető a kezdőlapról.
Beleolvastam egy-két cikkbe, de úgy tűnik nem nekem készülnek, mert nem fogott meg.
Szoktatok még ott olvasni bármit?
üdv
Hozzászólások: 5.965; Csatlakozott: 2001. febr. 23; becenév: szabi

[ Szerkesztve ]

(#61375) ncc1701 válasza Phülöp (#61368) üzenetére


ncc1701
veterán

Nem, a 146 átlag pulzus azt jelzi, h odatetted magad, de önmagában ez nem sok, mi is hasonlókkal szoktunk tekerni. Olyan 160-165 körülivel van, h simán tekerek elöl negyed órát is.
Az meg, h ez mekkora átlag sebességhez elég, az már az erőtől függ. A csapatban a sereghajtó srác (szegényt mindig otthagyjuk) 20-as tempónál van ilyen pulzussal. Ott meg nekem kb 100-105.

Ma is megyünk a dunakanyarba kb 8-an, de ez a csapat legalább 2 felé fog szakadni.

[ Szerkesztve ]

(#61376) ncc1701 válasza -szabi- (#61374) üzenetére


ncc1701
veterán

Hwsw-n? Sosem nézek rá, bekaphattyák. :)

(#61377) ncc1701 válasza hobizoli (#61366) üzenetére


ncc1701
veterán

Na, azzal nekem is. Ami farmer jó combban (értsd úgy, h le tudok ülni benne) az derékban minimum 10 centivel bővebb, és hosszából vagy 10 centit le kell faragni. Ami póló jó karban, az esélyes, h a tököm alá ér hosszban. Az öltöny felsőm plö 64-es, ez nem szakadt szét anno a hátamon.
Én nem tudom, milyen emberek vannak mostanában. :)

(#61378) Phülöp válasza ncc1701 (#61375) üzenetére


Phülöp
addikt

Arra értettem, hogy ehhez a pulzushoz volt 23-as átlagtempó, vagyis ebből a szempontból nem tettem magam oda magam túlságosan.
Még ez a hétvége görgőzős lesz, utána ugrik fel a kinti külső az edzőgumi helyett, bent meg egy elliptikus tréner lesz helyette.
Van rajtam zsír vastagon, ideje letenni azt is. Ez a pulzustartomány viszont nem jó a zsírégetéshez. Tényleg ideje, hogy figyeljek erre is, ha haladni akarok valamerre.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61379) zetor2000 válasza Phülöp (#61378) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szerintem az ilyen terhelt állapotban a pulzus eléggé egyénfüggő is tud lenni. Én durván átlagvérnyomást / pulzust szoktam produkálni vérnyomás méréskor. De egy ismerős meg ilyen 90/60-at, és nagyon durván 45ös pulzust. Néha 50est. Ha siet, mert késik valahonnan, akkor 55 a pulzusa.
És ehhez kombináljuk hozzá az életkort, táplálkozást, stb.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#61380) ncc1701 válasza Phülöp (#61378) üzenetére


ncc1701
veterán

Ha rám hallgatsz, elengeded ezt az aerob, meg anaerob dolgot. :) Zsír így is, úgy is menni fog lefele. Én még február közepén 110.4kg voltam, most reggel 103.1. Ahogy nézem, havi 2kg körül jön le, derekamból jó 5cm leugrott. Még nem tudom, hol lesz a vége, ezt csak most tudom csinálni, h heti 2x kell bemennem melózni. Utána csak úgy, ha mondjuk minden hajnalban felkelek, és tekerek meló elött. De lehet meg fogom csinálni, mert sokkal jobb formában vagyok. Erő meg kb maradt, tegnap fekve 160-ba beletoltam. Guggolás is rendben, az ugyanúgy megy, mint télen. Jövő héten megnézem, megy-e még a 180kg-os felhúzás. Majd max elötte valami csajtól kérek egy pofont, h felbasszon agyilag. :)

A görgőn meg az átlag tempó más, mint kint. Nekem a görgővel az volt a bajom, h állandóan tekernem kellett, nem lehetett benne olyan szakasz, h kicsit megállhatok "pihenni".

(#61381) zetor2000 válasza -szabi- (#61374) üzenetére


zetor2000
senior tag

Néha felkeresem, 1-2 cikket van, hogy elolvasok.
Mióta ez a Disqus lett a fórum, tele van mindenféle "hülyével", meg trollal. Kis kivétellel értelmetlen hsz-ek vannak, mondjuk az ötödiktől kezdve.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#61382) ncc1701 válasza zetor2000 (#61379) üzenetére


ncc1701
veterán

Nekem éjjel megy be 46-48 körülre, mikor alszom. Most plö 86, rohangászom a reggelimhez kevergetni.

(#61383) FőDudu válasza ncc1701 (#61382) üzenetére


FőDudu
addikt

Nekem volt mar 34 is ejjel. Meg is kerdezem az orvost, nem gaz-e.
Megvan vagy fel evre visszamanoleg, szoval napi bontasban visszanezheto.
Ora nonstop meri (nem 5 vagy 10 percenkent).

Elso blikkre tul alacsony.

Mai ertekek: 55-100. De meg jo forman fel se keltem.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#61384) Phülöp válasza ncc1701 (#61380) üzenetére


Phülöp
addikt

Pont az a cél, hogy ezt az aerob meg anaerob dolgot elkerüljem. Jó nekem a 120-as körüli pulzus ehhez a testhez edzéskor. Viszont ahhoz mérnem kell, hogy tudjam. Annak nincs értelme, hogy csak lihegek, meg lever a víz.

#zetor2000: én most úgy vagyok a pulzusméréssel, mint enpera az új hőmérőjével. Új játék. :)

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61385) Phülöp válasza -szabi- (#61374) üzenetére


Phülöp
addikt

RSS feed be van állítva, nagyon ritkán rákattintok egy-egy címre.
A podcastjuk is nagyon gyász, nincs meg a rutin, hogyan kell mikrofonba beszélni. Főleg, ha meghívott vendégek vannak.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61386) FőDudu válasza Phülöp (#61384) üzenetére


FőDudu
addikt

A pulzusmeros orakat a csuklo folott 1-2 centivel kell viselni.
Ranezesre az elegge lent van.

Kicsit feljebb tedd, nem tudom szamit-e a meresi pontossagban.

Nekem a csontot (2 oldalon) kitapintva attol van feljebb 1 centivel (azaz a szij elott ki lehet tapintani a csont veget 2 oldalon (1-1 ujjnyi hosszban)) - ugyis az a helyzet ahova a szijat meghuzva befer...

Olyan vastag a csulkom, hogy eleve csak 1 lukat tudtam bekapcsolni, most vagy a fogyastol vagy a szij nyulasatol mar 4 lukat be tudok kapcsolni. (de majd lemerem, mert anno meg le is rajzoltam a szij hosszat egy fuzetbe)(aztan jol nem rendeltem semmit, mert nem talaltam hosszabbat)

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#61387) ncc1701 válasza FőDudu (#61383) üzenetére


ncc1701
veterán

Enyém is percenként méri, app állandóan szól, h ha 60 alatt van, h menjek dokihoz. Ha túl alacsony lenne, úgyis érezném.

(#61388) ncc1701 válasza Phülöp (#61384) üzenetére


ncc1701
veterán

Az a baj, h ha 120-as átlag pulzust akarok, az olyan tempó, amit nem érzek. Azaz nekem edzésre nem jó. A mai csapattal jó esély van rekordot tönteni, úgyhogy én tuti nem bszakodom a puzussal. Általában tekerés végén szoktam megnézni, h mi volt, vagy pihenő alatt.

(#61389) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#61390) Phülöp válasza FőDudu (#61386) üzenetére


Phülöp
addikt

edzéskor figyelek majd erre, köszi.
elliptikus trénernek meg van saját mérőkéje

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#61391) FőDudu válasza Phülöp (#61390) üzenetére


FőDudu
addikt

Nekem csak szobabicikli van - abbol vettem egy viszonylag dragat vagy 20 eve.
Magnesfekes, pulzusmeros, kaloria szamlalos, stb...

Persze ma mar tuti vannak jobbak, de ugy se sokat hasznaljuk.

FőDudu

(#61392) zetor2000 válasza FőDudu (#61391) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az most munkába járáshoz pont jó :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#61393) WiZARD


WiZARD
addikt

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#61394) -NoVa- válasza FőDudu (#61386) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én az öveimmel vagyok így, 5 lyukkal vagyok beljebb, mint 2.5 éve. Most 80 kilós vagyok, 182 centihez 78 az ideális, az még meglehet, lassan.

(#61395) -szabi- válasza Phülöp (#61385) üzenetére


-szabi-
őstag

(#61376) ncc1701
(#61381) zetor2000
Nem jártam arrafelé régóta, engem sem érdekel, megbántottak. (Gondolom ez miatt nem ül össze a válságstáb).
Viszont a fórum kellett volna azt meg eldugták.

Más!
Látom pulzusóra a téma.
Olcsó kínai modelleket próbáltatok már? Tapasztalat?

üdv

(#61396) -szabi- válasza zetor2000 (#61392) üzenetére


-szabi-
őstag

Meg teregetni a ruhákat. :D

(#61397) hobizoli


hobizoli
nagyúr

[link] MOL Hygi gyartas "hogyankeszul" video

9:45-tol latszik a gyartosor

több drón kell ;P

(#61398) eattila válasza -NoVa- (#61394) üzenetére


eattila
csendes tag

Én 98 vagyok 180 centihez... Dolgozom rajta

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#61399) Jahno válasza -szabi- (#61395) üzenetére


Jahno
őstag

Fórumról még mentésünk is van :-P

(#61400) Phülöp válasza eattila (#61398) üzenetére


Phülöp
addikt

101.5

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.